Viata in Germania - cap.66

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Ceska, Barmer e una si BKK e alta. Eu cind am avut pb cu dintzii, mi-au preluat destul de mult din costuri, in baza Heft-ului pe care i-l aveam completat la fiecare vizita la dentist.

Miri, eu la scoala am auzit de AOK cum ca ar fi ok. Acum, nu stiu ce sa zic, pt ca in familia mea nu am pe nimeni asigurat acolo.

Cred insa, ca mare diferenta intre serviciile oferite de o casa si cele oferite de alta, nu sunt.

Azi am primit masaj de la medicul de familie, si-s la BKK asigurata. Am mai primit acum 6 ani gimnastica medicala. Atunci a trebuit sa platesc si eu 18 Euro pt 6 sedinte. O sa vad acum, daca la masaj , imi cere ceva in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Tinatache, uite aici cateva linkuri, poate iti ajuta cu ceva:

http://www.bmbf.de/de/14070.php
sau
http://www.sueddeutsche.de/karriere/annerkennung-auslaendischer-berufsabschluesse-qualifizierte-einwanderer-1.1012995

Eu as google-i un pic cu diverse suchbegriffe ca mai sus, eventual chiar pe zona ta, adica München.Vezi si pe anabin.de daca diploma ta are un echivalent german.

Mergi eventual si pe urmele unui Prüfungsamt, poate ca un astfel de for echivaleaza/recunoaste o diploma pe psihologie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

pentru incepatori, asa ca mine, ce inseamna BKK, TKK, TK
si cum stim care sunt gesetzliche si care sunt private?

Si ...

Voiam sa sa intreb, din experienta voastra sau a cunoscutilor vostri, merita sa faci
scoala, sa te "chinui" cu recunoasterea diplomei? sau mai bine, daca gasesti un job bunicel, dar subcalificat, sa-l iei si sa fii multumit ca oricum si cu o diploma nu-i sigur ca nimereai mai bine. Voi ce ziceti? Ce experiente ati avut/cunoasteti?

Multumesc mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nasuc

pentru incepatori, asa ca mine, ce inseamna BKK, TKK, TK
si cum stim care sunt gesetzliche si care sunt private?

Si ...

Voiam sa sa intreb, din experienta voastra sau a cunoscutilor vostri, merita sa faci
scoala, sa te "chinui" cu recunoasterea diplomei? sau mai bine, daca gasesti un job bunicel, dar subcalificat, sa-l iei si sa fii multumit ca oricum si cu o diploma nu-i sigur ca nimereai mai bine. Voi ce ziceti? Ce experiente ati avut/cunoasteti?

Multumesc mult de tot!

Nasuc,
tocmai cu gesetzliche KK ma ocup eu zilele astea. KK e mereu KrankenKasse. Uite un site care face comparatie intre casele de asigurari de stat http://www.krankenkassentarife.de/krankenkassen_.htm
si mai ofera si ceva informatii.
Legat de studii, scoala vs job....
Eu mi-am dat la recunoscut diploma de bac (studiile sup nu erau finalizate la plecarea din tara) si am incercat in 2010 sa gasesc de lucru in domeniul meu. N-am gasit. Ma reorientaz conform pietei si as vrea din toamna sa incep un colegiu de educatori. Pana atunci am acceptat un job part time total neinteresant dar macar aduce un venit cu care imi voi finainta chelt cu scoala. Asta e experienta mea.
Unii au avut mai mult noroc....

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

nasuc depinde si de domeniu, dar eu cred ca se merita. Pentru orice Bewerbung cred ca ti-ar fi de folos diplomele recunoscute.
Eu mi-am dat la recunoscut doar Bac-ul pentru ca stiam ca n-o sa-mi fie recunoscuta si meseria (nu indeplineam conditiile, imi trebuiau 2 ani munciti in Ro si diploma de germana) asa ca n-am mai cheltuit banii si pentru asta. Foarte scump nu a fost, ce e mai scump sunt traducerile dar eu le-am facut in Ro si nu au costat mult, pt. recunoasterea Bacalaureatului am platit o taxa de 50 de euro si a durat 2 luni.
Iti urez multa bafta!

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Multumesc angiuta si ceska! Sa stiti ca raspunsurile vostre ma ajuta foarte mult sa-mi fac o idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui Panseluta

Tinatache, uite aici cateva linkuri, poate iti ajuta cu ceva:

http://www.bmbf.de/de/14070.php
sau
http://www.sueddeutsche.de/karriere/annerkennung-auslaendischer-berufsabschluesse-qualifizierte-einwanderer-1.1012995

Eu as google-i un pic cu diverse suchbegriffe ca mai sus, eventual chiar pe zona ta, adica München.Vezi si pe anabin.de daca diploma ta are un echivalent german.

Mergi eventual si pe urmele unui Prüfungsamt, poate ca un astfel de for echivaleaza/recunoaste o diploma pe psihologie.

mersic, am sa ma uit. Nu e pt mine, eu am trecut de faza asta demult, dar lucrez in alt domeniu si n-o pot ajuta cu info.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Nasuc, depinde foarte mult de diploma si meserie. Ca si arhitecta as fi acceptat la inceput si un job ca desenatoare, numai ca sa intru in birou si sa reusesc sa ma "invart" cat de cat in domeniu, pana auzi de anumite de lucruri, job-uri cunosti mai bine limba, cunosti oameni, ai mai multa experienta, samd.
Conteaza sa nu renunti, chiar daca accepti la inceput ceva mai subcalificat, sa insisti daca nu pe meserie, macar pe domeniul in care ai fost. Iti da o satisfactie enorma sa reusesti intr-o tara straina numai prin propriile puteri, si mai ales ca femeie intr-o meserie de barbati. SI asta dupa ce mi se spusese si mie de catre diversi binevoitori ca mai mult de femeie de servici in tara asta oricum nu primesti ca strain altceva de lucru.

harnici la de 14 luni
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maisa19 spune:

In primul rand salutare la toata lumea! Sunt noua pe forum, noua in Germania (mai exact sfarsitul lui noiembrie anul trecut)

Ce spui tu, Sunshine, suna ideal. Sa profesezi in domeniu, asta am dori si noi. Insa ce se poate lucra in Germania cu studii economice din Romania si cu nivel de limba germana intre A2 si B1. Sotul meu ii da bataie acum sa-si perfectioneze limba la un Integrationskurs unde strainii veniti nu se pres inghesuie sa invete (macar asa ii ramane lui mai mult loc sa trancane in germana ). Situatia asta a survenit in urma faptului ca sotul meu venit aici la un interviu, i s-a facut contract, insa pana sa obtina Arbeitserlaubnisul, firma a dat faliment. Asa ca acum are Arbeitserlaubnis, befristet pentru 1 an ..ne uitam la el, il mai udam ...si cam atat. Evident ca am inceput cautarea pentru joburi indiferent de nivel. Totusi, ma gandesc ca cineva are o idee sau e mai bine informat decat mine de piata muncii de-aici, ce se poate face cu studii economice si germana A2-B1?

Maisa, mamica de Dragos de 1 an, care inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maisa19

In primul rand salutare la toata lumea! Sunt noua pe forum, noua in Germania (mai exact sfarsitul lui noiembrie anul trecut)

Ce spui tu, Sunshine, suna ideal. Sa profesezi in domeniu, asta am dori si noi. Insa ce se poate lucra in Germania cu studii economice din Romania si cu nivel de limba germana intre A2 si B1. Sotul meu ii da bataie acum sa-si perfectioneze limba la un Integrationskurs unde strainii veniti nu se pres inghesuie sa invete (macar asa ii ramane lui mai mult loc sa trancane in germana ). Situatia asta a survenit in urma faptului ca sotul meu venit aici la un interviu, i s-a facut contract, insa pana sa obtina Arbeitserlaubnisul, firma a dat faliment. Asa ca acum are Arbeitserlaubnis, befristet pentru 1 an ..ne uitam la el, il mai udam ...si cam atat. Evident ca am inceput cautarea pentru joburi indiferent de nivel. Totusi, ma gandesc ca cineva are o idee sau e mai bine informat decat mine de piata muncii de-aici, ce se poate face cu studii economice si germana A2-B1?
Maisa, mamica de Dragos de 1 an, care inca

MAisa,
nu e prea sanatos dar mai mult decat sa imi dau cu parerea nu pot.
Depinde in ce zona sunteti. Apoi depinde ce vreti sa munciti daca doar in domeniu. In plus cred ca fara vreun curs in plus de specializare pe sistemele de operare de aici ar fi mai greu, exclusiv in domeniu. Sau poate stiti SAP si ce mai folosesc firmele pe aici? Diplomele voastre sunt recunoscute, aveti experienta de lucru deja din Ro? Recomandari? Traduceti-le!
Poate acceptati si numai ajutor de Buchhalter (contabil) numai ca sa se deschida o usa in domeniul vostru? Intrebati in stg si dr, poate si la Arbeitsamt, mergeti pe fiorumuri de plasare de munca pe net, urmari-ti stellenangebote in ziarele locale...
Oricum succes, sa va puteti prelungi Arbeitserlaubnis macar pana nu mai e obligatorie pt romani...

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput