Palatoschizis si formele sale (8)
Raspunsuri - Pagina 11
ginye55 spune:
Aurora bine ai venit! Multa sanatate puiului! Pt bagajul necesar la spital gasesti o lista pe prima pagina.
Cami
NicoletaZ spune:
Bine ai venit, Aurora!
Cami, ne gandim la voi. Mult succes!
Si noi ar trebui sa ne internam in data de 10 mai pentru operatia de palat, in 11 mai. Mai trebuie sa sunam in data de 9, ca sa fim siguri de prezenta medicului.
Sa fiti puternice, mamicilor!
Liliana, sper ca este bine micutul.
Si voua, tuturor celorlalte mamici, va urez multa sanatate, voua si puiutilor vostri!
jullyy spune:
HRISTOS A INVIAT! Revin dupa foarte multa vreme in care puiul meu a fost foarte activ si ne-a tinut in priza mai tot timpul. Urmeaza sa mergem la operatie pe 9 mai la Timisoara si avem emotii cat casa!!!! Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine! Recunosc ca nu am reusit sa citesc din urma si tare as vrea (cu riscul de a va repeta unii din voi) sa-mi spuneti si mie cum s-au descurcat puiutzii vostri dupa operatia de palat moale, cum s-au simtit imediat dupa operatie, cum i-ati alimentat si orice altceva care ne-ar putea ajuta si incuraja in acelasi timp. Noi vom pleca sambata din Iasi si duminica vom fi in Timisoara. Sper sa primesc vesti incurajatoare de la voi, iar noi sa revenim in forta!!!! Doamne ajuta toti puiutzii!!!
Anca-Iulia, mami de Raysa-Nicol, 12.04.2010
cameliam spune:
Buna tuturor
Noi suntem f bine, ieri a fost operatia si in seara asta posibil sa ne lase deja acasa. Ale e cea mai cuminte si mai curajoasa fetita din punctul meu devedere, s-a comportat exemplar si operatia pare ok. Peste 10 zile ne scoate firele.
Clinica si personalul sunt de nota 10.
Va multumesc pentru gandurile bune!
Cami
cameliam spune:
Jullyy Cand am operat la TM, am avut destul de multe restrictii la alimentatie in prima saptamana parca a fost doar cu ceai/lapte(lapte nu din prima zi, ci din a 2 sau chiar a 3-a, nu mai retin). Iti spun ei acolo cum sa ingrijesti copilul dupa operatie.
Ale a doua zi era f bine, fugea pe coridoare. Prima noapte e cea mai grea si depinde de la copil la copil.
Succes si sanatate, va tinem pumnii!
mbarbu spune:
Buna fetelor ....off.. urmaresc de mult acest subiect ,am si eu un baietel (azi implineste 2 luni),l-am nascut cu palatoschizis ..si am o rugaminte la voi ..eu folosesc tetine NUK pt palat despicat ,dar greu mananca cu ele ..va rog spuneti-mi ce tetine folositi voi (sau ati folosit)...la bebeii vostri sa manance mai usor?!
ginye55 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mbarbu Buna fetelor ....off.. urmaresc de mult acest subiect ,am si eu un baietel (azi implineste 2 luni),l-am nascut cu palatoschizis ..si am o rugaminte la voi ..eu folosesc tetine NUK pt palat despicat ,dar greu mananca cu ele ..va rog spuneti-mi ce tetine folositi voi (sau ati folosit)...la bebeii vostri sa manance mai usor?! |
In primul rand, multa sanatate puiului tau, sa creasca mare si voinic!
Edi al meu nu a suportat tetinele de la Nuk. Noua ne-a dat pediatra lui niste tetine din spital, din cele care se pun direct pe gatul sticlei. Sunt f moi si Edi a mancat f bine cu ele. Le-am largit si orificiul ca sa fie si mai usor de supt.
ginye55 spune:
Jully tinem pumnii pentru maine! Sa dea Domnul sa va intoarceti cu vesti bune!
Cami ati scapat! Yupiii!
antonio_11 spune:
buna ziua la toata lumea, mamici , tatici, pitici, nu stiu daca va mai amintiti de mine, eu am scris foarte putin pe acest forum si despre acest subiect, dar nu din rea vointa ci din cauza problemelor tehnice, va apreciezi foarte mult pe toate si pe toti cei care discutati aici si ajutati foarte foarte mult pe cei interesati, eu sunt mamica unui baietel de 9 luni, nascut cu palatoschizis, ne-am operat pe 11 aprilie (in ziua in care a facut 8 luni) la dr bratu, budimex, la palatul moale, maine mergem la control.a fost destul de greu ... operatia a decurs bine, dupa a fost foarte speriat, plangacios, marait, tot ce se putea mai rau, de papat a papat cu seringa , in primele 2 zile ceai si laptic foarte putin in comparatie cu cantitatea de lapte care o papa inainte dar dupa externare a mancat foarte bine mancarica , mai tot ce papa si inainte si chiar mai mult pot spune dar lichide putine .o saptamana nu prea vroia lapte dar apoi si-a revenit si acum papa lapte cam 600 700 ml , el inca mai are o masa de lapte si in timpul noptii.la spital a facut febra, dar nu in prima noapte ci in a doua.... va sfatuiesc sa fiti pregatite cu antitermice si in in primul rand cu supozitoare cu novocalmin pt ca la spital nu au iar pt febra mare novocalmin e cel mai bun....ar fii bine daca aveti si un termometru sa il controlati mereu sa nu fie nevioe sa chemati asistenta..despre personalul de la budimex (marie curie) nu am ce sa comentez, s-au purtat foarte frumos si am avut un noroc de la dumnezeu , ca altfel nu am cum sa-l consider, am stat singura intr-un salon cu 5 paturi ceea ce a facut posibil si ca mama mea si sotul sa stea cu mine...bun , mai departe ce sa spun..........am vazut ca o noua mamica si-a facut "aparitia" si intreba detalii despre cum sa se descurce .... pai apropo de tetine eu i-am dat l-a inceput cu tetina speciala medela iar pe la 1 luna jumate i-am cumparat de la chicco niste tetina ca mi s-au parut mai lungi si am zis sa incerc, a fost foarte bine s-a descurcat de minune cu ele....de la tetina speciala medela facea un zgomot urat cand manaca , aveam impresia ca se sufoca dar cu astea a fost bine bine, el nu prea a dat pe nasuc, de cand am inceput sa-i fac diversificarea cand stranuta dadea pe nas mancarica dar nu s-a intamplat decat de vreo 5 ori sa zic asa...........bun , daca mai sunt intrebari sunt conectata va pupicesc pe toti si mbarbu bine ai venit