NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -3

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

mie treaba asta cu conjugarile mi se pare mai curand de o mare tristete, decat de ras.
rasetele astea parca-s la scoala primara cand Gigel gresea 2+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adablackcat spune:

Buli, cum sa nu razi cand vezi "eu imperfect"? Exagerezi. Bineinteles ca e foarte trist ca un copil intr-a 5-a sa nu inteleaga macar ce i se cere... Dar sa facem haz de necaz e specialitatea noastra.

Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)

Aradencele alaturi de maria_rubi

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri

Bazar umanitar DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui adablackcat

Rall, azi dimineata am auzit la ProFM minunatele conjugari ale elevului de clasa a V-a...

Nu-i scanul meu, asa ca... nu ma deranjeaza
buli, lucrurile nu sunt albe sau negre. Iar lucrarea asta e un exemplu perfect de chestie si trista si amuzanta. Simultan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu nu cred ca lucrarea aceea e motiv de tristete.
Timpurile si modurile verbului se studiaza incepand cu clasa a 5a.
Aceea este o lucrare din octombrie, a unui elev de a 5a.
Abia facuse timpurile alea, probabil ca au avut lucrare a doua ora dupa ce li s-a predat (e vorba de 10 octombrie, da? Abia incepuse scoala), nu e nicio nenorocire ca e ca picat de pe luna :).
A fost haios pustiul . Eu tare cred ca intentionat a conjugat asa :D.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

In caietul tip I al copilului meu am gasit urmatoarea chestie:

acuarele = a-cu-a-re-le

Intrebandu-l, am aflat ca asa le-a spus dna inv.
Am sters si l-am pus sa scrie a-cua-re-le...

Eu zic ca asa e corect, nu am avut timp sa investighez. Este vorba de un diftong si este corect, din cate stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui geniest
In caietul tip I al copilului meu am gasit urmatoarea chestie:

acuarele = a-cu-a-re-le

Intrebandu-l, am aflat ca asa le-a spus dna inv.
Am sters si l-am pus sa scrie a-cua-re-le...

Eu zic ca asa e corect, nu am avut timp sa investighez. Este vorba de un diftong si este corect, din cate stiu eu.

Imposibil sa scrii a-cu-a, pentru ca provine din aqua. O forma invechita este acvarela. Cum ar desparti-o doamna invatatoare: a-cv-a-re-la?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

bun, rectific: mie mi se pare trist.

bine, daca a conjugat asa intentionat, atunci merita trimis la campionatul mondial de bancuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

copiii nostri vor avea toate sansele sa vorbeasca corect romaneste daca noi, parintii ( nu bonele ) stim sa vorbim corect.
si sa si scriem ( asta e un pic mai greu).

alina

si ce facem atunci cand nu bonele, ci educatoarele (cadre didactice) le vorbesc gresit cat timp stau ei la gradinita? Ca eu de educatoare m-am plans. Cum convingi copilul ca cea care e acolo ca sa-l corecteze eventual si sa-l invete sa vorbeasca corect in special, are lacune in ce priveste limba romana? Ea trebuie sa fie un exemplu pentru copii, sa corecteze un eventual limbaj vulgar sau gresit gramatical, ca sa nu mai zic de alte asteptari de la ele pe care eu in naivitatea mea inca le am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

S-ar putea sa aiba de furca si cu trotuare.

Sau poate o sa scrie chiar trotoare?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Tocmai ce am citit pe DC una noua: "iesti" - (de la a fi ca sa nu aveti vreo nelamurire).

Astept pe "iel" si "ia" (sau poate iea).

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput