Bebe 2 =motiv de divort??
Raspunsuri - Pagina 4
Bee spune:
Alina, imi pare rau. Poate nu e frumos sa spun asta din afara, dar senzatia pe care o am cand povestesti despre voi e ca toata relatia voastra a fost o lunga incercare a ta de a face lucrurile sa mearga. Multa iubire, rabdare si ambitie trebuie sa fi avut in tine pentru el, sotul tau. Intrebarea mea este, nu daca bb 2 este un motiv de divort, ci daca tu mai rezisti in aceasta casnicie. Nu, nu este normal asa, daca asta te intrebi. Nu e normal sa traiti impreuna si el sa nu vrea sa va casatoriti, sa faceti un copil, apoi sa va casatoriti religios, cand el stia ca toate astea sunt importante pentru tine! Sau mai bine zis, un om care te spune ca te iubeste, nu poate sa treaca peste, sau sa ignore toate lucrurile importante pentru tine. Dupa cum tu ca persoana, nu ar fi trebuit sa ignori si sa treci peste lucrurile importante pentru tine, pentru ca pe termen lung toate astea se intorc impotriva ta. Poti sa rabzi, un an, 10, 13 dar nu o viata.
Iubirea e primul lucru care conteaza intr-un cuplu, dar nu poate supravietui fara aspiratii comune, valori comune, interese si placeri comune. Cum poate un tata, omul pe care-l iubesti, sotul tau, sa-ti spuna senin ca pe propriul lui copil, motivul "discordiei" voastre, nu vrea sa-l mai vada daca voi divortati? Asta ar trebui sa-ti deschida ochii! Si nu, daca vei divorta, fata ta nu te va uri. Sau nu te va uri neaparat din cauza asta.
Sincer, imi pare rau. Prea multi ani irositi! Eu am "irosit" 7 ani si eram foarte tanara cand am fact asta. Eu nu-i vad irositi, au fost doar o lectie, o incercare, o pregatire pentru ceea ce urma in viata mea. Dar odata ce am depasit anii aceia, m-am vazut pe mine oarba de iubire si incapabila sa vad realitatea: el nu ma iubea, el nu voia sa ne casatorim, nu voia o familie si un copil cu mine. Si 7 ani nu ne-am putut separa in conditiile astea, fiindca eu am perseverat in a trage pentru 2. Se poate altfel, dar trebuie sa ai cu cine! Macar la inceput, trebuie sa existe speranta ca ai langa tine un om cu care sa impartasesti ceva.
andacos spune:
Noideea,ai dreptate,cred ca "bun simtz"a fost cam mult spus,imi cer scuze,poate rezervare ar fi fost mai bine spus!
Oricum mi s-a parut ca ai fost extrem de acida si inca odata tzi-ai ridicat convingerile la rang de lege!
Nu vreau sa deturnezi iar subiectul,nu vad de ce trebuie sa dai explicatzii daca tu consideri ca ai facut bine,detailind in stinga si-n dreapta nu faci altceva decit sa incerci sa te disculpi!De ce ,daca e bine ce-ai facut?
Te rog eu lasa subiectul Alinei sa curga,deschide-tzi subiect separat cu marturisirile tale!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
babyblue spune:
total off topic voiam sa va zic ca mie personal mi se pare irelevant cu cine faci copiii. sunt situatii de infertilitate de cuplu, in care unul din soti nu poate face copii si ar fi mai mult decat incantat sa creasca mkr copilul sotului/sotiei, decat unul complet adoptat. sa fie mkr al unuia dintre soti.
am cunoscut multe persoane aflate in aceasta situatie, oameni care cheltuie mii de euro pe inseminari, pe fertilizari, uneori cu ovocite sau sperma de donator, oameni cu adevarat disperati, care ar creste orice copil de pe strada.
de aceea oamenii ar trebui sa aprecieze cu adevarat cand reusesc sa faca copii, pt ca sunt soti care plang ca nu i pot face, sunt barbati cu azo/oligo spermie care sunt disperati, care stau cu sufletul la gura luna de luna langa un test de sarcina, barbati care plang ei primii cand testul e negativ, barbati care isi frustreaza masculinitatea facand dragoste la ceasul ovulatiei, cu sau fara chef, care fac asta luni si ani de zile si nu se plang, sunt femei care isi stimuleaza ovarele cu substante f puternica si au risc de cancer, doar pt a concepe un copil..etc. ar fi bine sa intrati la aspirante pe forum si sa vedeti acolo situatii de viata.
asa ca cine poate face copii si dc si-i doreste cu adevarat sa-i faca, pt ca altii plang cu lacrimi amare ca nu i au.
un copil e o binecuvantare, in orice situatie, mai ales dc este dorit cu adevarat.
si inca ceva, tot off topic; intamplator o cunosc pe noideea, este o mama excelenta, a doi copii absolut superbi si inteligenti. desi poate pe forum se plange si pare dura sau in alt fel, ea insasi este o persoana f sensibila emotional, dar puternica ca mama si ca femeie. parerea mea este ca face ff bine fata cu sau fara barbat, situatiei sale. e plangacioasa verbal pe forum, dar in realitate este f organizata, f buna gospodina si f buna mama.
on topic: baicualina, eu raman la perera mea, dc vrei si simti sa faci acest copil, fa-l, dar sa fii constienta ca il faci pt tine ca mama, ca ti-l doresti, pt el ca vrei si simti ca poti sa-i oferi o viata, un viitor si fara sa crezi ca el iti va salva casnicia, care cred ca are prb ei dintotdeauna, independente de copii.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
10+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.
pisigri spune:
Eu tin cu Rufus
Noi sintem casatoriti, fericiti impreuna, avem un copil pe care ni l-am dorit amindoi (eu mai mult, el a avut ceva rezerve legate de viata pe care i-o putem oferi), pe care il iubim amindoi si pe care il crestem amindoi. Eu imi doresc mult inca unul, el nu. El stie ca daca ramin insarcinata, avort nu fac.
In aceste conditii, mie mi se pare o dovada de respect fata de Familie si fata de omul de linga mine, sa ii respect decizia. Pentru ca traim amindoi in aceeasi casa, cheltuim impreuna aceiasi bani, sintem supusi impreuna tuturor problemelor si, uneori, privatiunilor. Un copil inseamna griji, probleme, bani, renuntari, nu doar gingureli duioase, si pot sa inteleg daca cineva nu este dispus sa mai treaca prin asta inca o data.
Daca pentru mine bb2 ar fi mai important decit relatia noastra si decit binele fiicei mele intr-o familie fericita, normala si functionala, m-as desparti si as vedea eu cum si cu cine mi-as face al doilea copil.
Daca relatia ar fi oricum pe butuci, m-as desparti si as vedea daca, cum si cu cine mai fac un copil.
Dar cred ca in a aduce pe lume un copil trebuie implicati mai multi factori decit "urletul hormonilor" si egoismul ...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
baicualina spune:
babybluemersi pentru mesajul tau!
am inteles si parerea ta!
stiti ce vroiam sa va mai spun:
ca el crede ca el a incercat sa faca casnicia sa mearga si eu cred la fel despre mine........
babyblue spune:
alina, ma repet, la tine prb in sine este casnicia ta. nu copilul.
cred ca esti oarecum debulosata.
in genere, in astfel de situatii de viata, este bine sa NU iei decizii importante, ci sa le amani si sa faci totul pt a ti lamuri conflictele interioare.
iti urez multa liniste sufleteasca si intelepciune!
si dc totusi la finalul unei lungi perioade de meditatie, iti vei dori inca sa faci un copil, nu pot decat sa ti urez multa bafta, eu ramanand la parerea mea, ca un copil, este mereu o binecuvantare! indiferent cand si cu cine il faci!
_
Babyblue va pupa pe toti!!
10+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.
monalac spune:
baicualina,daca tu simti ca mai vrei un copil,fa l fara sa ti mai pui atatea intrebari.
eu,chiar daca nu m as fi casatorit,as fi facut copii.
mi se pare cel mai frumos lucru pe care l faci in viata,nu cred ca e important si ce vrea sotul,mai ales ca e asa cum e relatia dintre voi.
n/a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Noideea,ai dreptate,cred ca "bun simtz"a fost cam mult spus,imi cer scuze,poate rezervare ar fi fost mai bine spus! Oricum mi s-a parut ca ai fost extrem de acida si inca odata tzi-ai ridicat convingerile la rang de lege! Nu vreau sa deturnezi iar subiectul,nu vad de ce trebuie sa dai explicatzii daca tu consideri ca ai facut bine,detailind in stinga si-n dreapta nu faci altceva decit sa incerci sa te disculpi!De ce ,daca e bine ce-ai facut? Te rog eu lasa subiectul Alinei sa curga,deschide-tzi subiect separat cu marturisirile tale! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Scuzele acceptate. Andacos... ce sa zic tu ai o problema cu persoana mea si o las sa fie problema ta. O sa incerc sa fac abstractie de lamentarile tale care de acum devin obositoare. Uite o floare ca se te mai destinzi, sa-ti mai iei gandul de la ce te enerveaza si te sidereaza la persoana mea.
n/a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babyblue on topic: baicualina, eu raman la perera mea, dc vrei si simti sa faci acest copil, fa-l, dar sa fii constienta ca il faci pt tine ca mama, ca ti-l doresti, pt el ca vrei si simti ca poti sa-i oferi o viata, un viitor si fara sa crezi ca el iti va salva casnicia, care cred ca are prb ei dintotdeauna, independente de copii. |
Babyblue, in sfarsit zice cineva ceva dragut despre mine pe forum. Multumesc mult. M-a facut sa ma simt foarte bine ce ai zis, chiar daca stiu ca nu sunt chiar "foarte", dar imi dau silinta sa fie bine. In fraza selectata de mine ai pus punctul exact pe I. Asta tot incerc sa spun si eu, dar nu am maiestria necesara. Nu e prima oara cand nu reusesc sa conturez o idee si ma fac prost inteleasa ca ma pierd atat in detalii si poate si enervez . Mai am mult de lucru la capitolul comunicare, dar esenta asta e...
Inca ceva baicualina...stii ce vrei si sacrifici tot in numele a ceea ce-ti doresti, nu e bai, poti fi catalogat drept egoist, stii ca esti capabil, pui tot sufletul sa-ti repari greselile.... dar ai grija la victimele colaterale. Mai ales de copii. Ei nu pot alege in locul nostru si de alegerile pe care le facem depinde viata lor.
M-am dus azi la fata si am intrebat-o daca e suparata pe mine in vre-un fel ca tati nu locuieste cu noi si ca asta e din cauza ca mami a decis asta si stii ce mi-a zis fata mea? Ca niciodata nu va fi suparata pe mine pentru ca stie ca mami si tati nu se inteleg bine si decat sa ne certam mereu mai bine asa, ca tati al ei vine oricum sa o vada cand ii e dor de el. Mi-a mai spus ca e fericita ca noi suntem o familie, ca ne avem una pe alta si ca il avem pe bebe, numai ca o enerveaza ca ii ia jucariile si-i trage de brad. Si mi-a dat cea mai calduroasa imbratisare asigurandu-ma ca totul este ok. Asa ca daca fata mea nu e suparata pe mine... Ma scuz atat, andacos (vreau sa notez ca daca spun ceva cu convingere nu insemna ca ridic la rang de lege, asta e in capul tau) pentru ca poate in strafundul meu ma intreb permanent daca nu cumva am gresit capital fata de copii prin deciziile luate pentru ei si pentru mine, iar ce a spus rufus m-a facut sa ma simt prost, si scriu despre mine ca sa vada baicualina cum este in cazul in care face o altfel de alegere. Ca oamenii te judeca. Te catalogheaza. Te eticheteaza. Din afara lucrurile se vad altfel in comparatie cu cazul in care tu chiar traiesti anumite experiente de viata. Si cred cu toata taria ca cei mai avizati sa dea sfaturi intr-un sens sau altul sunt tocmai cei trecuti prin acele experiente de viata. E o vorba.... pana nu treci printr-o experienta nu ai cum sa intelegi.
De aia ziceam sa cantaresti de nu stiu cate ori inainte de a lua o hotarare.
Pace si echilibru in suflet va urez.