Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (76)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui giorgia23

Racusor reteta cu dovlecel si branzica nu merge si cu dovleac?

GEO, mami de gogosica ANTONIA MARIA (24.06.2010)

ba da, de ce sa nu mearga, doar ca eu nu stiu daca sa pun lamaie... parca nu i-as pune, voi ce credeti? 1 lingura de zeama de lamaie mi se pare mult....

mami fericita de nazdravanul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

Citat:
citat din mesajul lui giorgia23

Racusor reteta cu dovlecel si branzica nu merge si cu dovleac?

GEO, mami de gogosica ANTONIA MARIA (24.06.2010)

ba da, de ce sa nu mearga, doar ca eu nu stiu daca sa pun lamaie... parca nu i-as pune, voi ce credeti? 1 lingura de zeama de lamaie mi se pare mult....

Cred ca merge si fara lamaie. Eventual gusta tu, daca ti se pare ca trebuie acrita papica.

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

MENU

0.30, 5.00 - de cand pica lat la 8.30 dupa baita, la 0.30 isi cere drepturile

8.30 - da, putin, asa

acuma doarme, l-am adormit purtat in port-bebe, altfel cred ca ar fi chitait dupa putin tzitzi, dar nu mai vreau. ca sa ne incadram si noi la o gustarica de dupa-amiaza

11.00 - mango cu para (iar si iar)

13.30 - piure de dovlecel la abur cred, cu branzica, galbenus si 1 lingurita de smantana (in loc de ulei de masline) si...fara lamaie cred (putin adaptata reteta )

17.00 - iaurt

2.30 -

daca gaseste sotul cartof dulce, o sa incerc zilele urmatoare, sa vedem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

neatza fetelor
stiu ca m-ati dat disparuta dar am mai intrat si am citit,sunt cu vreo 3 capitole in urma dar am zis ca mai bine scriu acum si recuperez dupa.
Multe de zis,o sa raportez in mai multe posturi.
Intai depre bubilina:la 5 luni avea 71 cm si 7.5 kg...lungan si subtirel ca tati,nu gasim haine pe masura decat foarte greu dar asta sa fie problema.3 dinti,toti jos si probabil o sa iasa si al 4lea la un moment dat ca avem maraiala de vreo 3 zile.
Programul de somn de vis, in general de la 22.30 pana la 7 cu variatii dimineata intre 6.30 si chiar si 8 inr-o zi!Foarte rar maraie in somn,in general e fara nici o trezire dar mai viseaza urat...mangaiat+suzi in general rezolva problema. Mai scapa si cate o noapte de matzaieli dar una peste alta e super.
Programul de mese e din 5 mese in 24ore:
-variabil dimineata in functie de cum se trezeste,in general 7-7.30 baga 180 LP
-la 10 masa de fructe, luna asta la recomandarea pediatrei cam 180g/masa, constand in aprox 100g mar,50g banana si 30g branza calcica(facuta din lapte de vaca,nu din lapte praf.Ii cumpar lapte de la piata de la dozator,e o ferma care are magazin. 4 pastile de calciu la 1/2 l lapte). Eu ii fac cu marul copt, si pt eficientizarea productiei fac asa: 6-7 mere medii la cuptor,dupa ce se coc curat de cotor si coaja+jumatate de banana mare+1 para cruda(fara coaja)+2 linguri de branza=> 4 portii.Una i-o dau imediat,una in frigider pt a doua zi si 2 la congelator.Nu vreau sa ii schimb reteta si sa ii mai bag noutati pana la 6 luni,deja am para in plus fata de reteta doctoritei(by the way, sunt foarte multumita de ea,mi-a explicat exact ce si cat sa-i dau,cum sa prepar,etc).
-la 14 legumele cam 180g, morcov+patrunjel+pastarnac+telina+dovlecel+ceapa(care se scoate inainte de pasare)+1 lingurita carne pasata+1lingurita ulei masline. Carnea de gaina sau vaca, nu pui sau vitel pt ca au hormoni de crestere si mult prea multa uree care i-ar dauna lui bubu la rinichi.Carnea fiarta separat de legume,cu un praf de sare(eu zeama o folosesc in mancarea noastra). Ca sa 'optmizez' si pt ca am pus cate un piept de gaina de tara la congelator(am primit gata congelat de la bunici) fierb un piept,il pasez(pun putina apa plata in blender ca sa iasa) si pun pasta in forma de cuburi de gheata la congelator.Dupa ce se congeleaza pun cuburile intr-o punga cu zip-lock si folosesc 1 cub/portie(fac supa de legume pasata separat si cand o incalzesc inainte de masa pun cubul de carne).Asa ca fierb carne o data la 2-3 saptamani; nu am decat cativa piepti de tara,asa ca nu vreau sa irosesc aceasta preioasaresursa ca nu am gasit alternativa...apropo,cine stie de unde se poate cumpara carne de gaina de calitate in Bucuresti?Piureul de legume il fac tot cate 4-5 portii,o parte la congelator.
Pt mine e singura solutie ca sa mai am timp sa si lucrez ceva,ma mai lovesc astia de la servici cu cate o chestie din cand in cand.
-la 18 180-200 lapte,cat mai mult LM si restul LP.Apropo de LM,din ce in ce mai slab,abia mai storc...nu cred ca ma mai tine mai mult de o saptamana.Nu o sa-mi fie dor de pompa...si macar i-am dat pana la 5 luni jumate :).
-la 22 5 lingurite cereale cu 200 LP. Cereale Milupa bio doar orez,de la 6 luni trecem pe cele cu 3 cereale(porumb,orez,tapioca) fara gluten.Cereale fara lapte(cel mai ieftin le-am gasit la Billa,la farmacie sunt semnificativ mai scumpe).Ii pregatesc cerealele in castron la 9.30 cu 90ml apa calda ca sa se umfle pana la 22,cand adaug 3 masuri de LP si ii servesc amestecul cu lingurita,urmat de 120 de Lp la biberon.
In timpul zilei baga somn de vreo 3 ori, jumate de ora intre masa 1 si 2, 1.5-3 ore intre masa 2 si 3 si inca 0.5-1 ora fie intre masa 3 si 4 fie intre 4 si 5.Somul lung si-l face doar afara,si daca nu il scot macar pe balcon e circul de pe lume.
Baie ii fac la 2 zile,pe la 21-21.30, baia nu e parte din ritualul de masa si adormit( 'ritualul' lano e masa de seara,dupa ce ii dau bibi adoarme instant in brate si il duce tati in patut...il schimb inainte de masa ca sa nu il mai trezesc).
Cacalica 1 data pe zi,mult si ca de om mare.In general stiu cand face,ca are un zgomot anume si il pun pe masa de infasat si face...in curand o sa il pun pe olita,dar intai sa stea in fund ca lumea.
la capitolul realizari sportive,se intoarce f bine de pe spate pe burta,invers mai rar.Ar vrea sa stea in fund dar nu il lasam si se enerveaza.Isi baga picioarele in gura,mai ales cand il schimb ca in rest parca il incurca un pic pampersul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ooana

CRIS eu ma gandisem sa cumpar un cos impletit din ratan cu saculet inauntru
ceva de genul asta
http://www.bonsaideco.ro/solutii-depozitare/cosuri-ratan-depozitare/cos-ratan-cu-panza

eu am de la IKEA doua cosuri de ratan, maro mai inchis, dar fara panza, sunt destul de mari, si in alea ma gandesc sa ii pun jucariile, eventual ii mai iau vreunul mai colorat.

acum ca le vad pe astea, ar fi fain unu cu panza pentru jucariile ce le baga in gurita, ca oricum de acum nu i le mai spal toata ziua buna ziua

Mergi la inceput

ufff, a aruncat unu gunoiu de a trezit tot blocul andrei a marait, dar vad ca nu s-a trezit cand imi doarme bine, imi vine sa ii iau la bataie pe toti care ii strica somnul

sa raportez: dupa cateva zile in care am renuntat sa mai mananc dupa 10 seara prostii doar vreun fruct doua, si am mai renuntat si la tampeniile din timpul zilei si la dulciuri (nu de tot ), azi dimineata, imbracata in pijamale: 53.8

bine, eu am citit 55.8 si nu intelegeam, cum as fi putut sa ma ingras asa de mult

si am reusit sa fac o zi abdomene sper sa ajung la zilnic din nou , viseeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giorgia23 spune:

Racusor deci merge si cu dovleac...am sa/i fac azi si nu cred ca am sa/i pun lamaie

Pufescu da ce organizati sunteti...bv mami

Mergi la inceput

ANDREEA dar de unde le comanzi? i-as lua o etajera cu Mickey cu 3 sertare adanci si roti...

asa i-as putea lua de la IKEA si dulap albastru si perdeluta cu Mickey , am vazut una faina, pe un bleo deschis, deloc incarcata

CRIS tu poti sa faci doc de pe mail sa die .doc si nu .docx? eu nu pot sa il deschid am mai incercat si alta data si nu
reusesc nici sa il convertesc

dar de ce nu poti intra in piscina?

PUFESCU fain program aveti! dar ai intrebat pediatra daca e ok sa ii dai asa carnita congelata? sa nu isi piarda din proprietati...

OANA distractie placuta la munte

ILINCA distractie placuta la balaceala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

nu am intrebat daca e ok congelat...dar nu vad ce proprietati si-ar pierde; mai degraba legumele sau fructele pot fi afectate de congelare,ca se distruge din vitamina C.Din cate am citit eu e ok sa-i dai si de la congelator, sincer mi se pare mai safe decat de la borcanele(de cele cu carne vorbesc).Sigur ca ideal ar fi gatit proaspat...daca primeam carnea cruda sa o portionez eu in felii mici si sa congelez asa as fi facut....dar mai bine carne de tara congelata decat pui de magazin proaspat..cel putin asa cred.
Apropo de vitamine,programul de picaturi este:2 vigantol inainte de masa la 10+2 vit C dupa masa
-4 pic fier iainte de masa la 14+2pic vit C dupa masa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

pufescu, ce frumos povestesti si explici in amanunt programul vostru. e foarta bine organizat!!!

racusor, felicitari, mami! mie mi s-au terminat bateriile la cantar de o saptamana, ca ma urcam de Žnspe ori/zi pe el, asa ca nu mai stiu cat am acuma. dar o sa-mi masor "talia", ca acolo ma doare pe mine... sport zic si eu ca ma apuc dimineata, apoi seara, apoi a doua zi

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput