ISTANBUL

ISTANBUL | Autor: grati.ela

Link direct la acest mesaj

merg pentru intre 2-6 februarie la o conferinta in Istanbul si am avea liber de miercuri la 14 pana joi seara, sambata dupa 14 si duminica pana in 12 pentru vizite...stiu ca e putin dar ce putem vizita ca un MUST! Cu siguranta vreau sa am si un pic de timp pt ca fata mea mi-a facut o lista pt shopinguit. Stam langa gara Sirkeci...

si inca o intrebare: folosim card ISIC sau ITIC (card international de student/profesor) la intrare in muzee?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Neaparat Sf Sofia si Moscheea Albastra, palatul Topkapi si toata zona din jur, vechiul cartier Sultanahmet!Are un farmec deosebit, e placut sa te plimbi pe stradutele in panta si sa vezi marea aproape de oriunde!
daca o sa ai vreme buna, fa o plimbare pe Bosfor, noua ne-a placut foarte mult!
Daca zici ca stai langa gara, ajungi foarte usor pe jos, traversand podul Galata la Turnul Galata, de unde ai o priveliste incantatoare asupra orasului!
Pentru cumparaturi nu te duce in bazar, sunt scumpe, mai bine pe stradutele din jurul bazarului, care sunt pline de magazine sau pe Istikal Cadesi, acolo ai si restaurante si magazine si tot ce vrei!

Noi asta am facut, ne-a ramas pentru data viitoare Palatul Dolmabahce, o incursiune in partea asiatica, Insulele printilor,cafeneau Pierre loti si multe altele.
Noua ne-a palcut mult de tot Istanbulul.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Subscriu la ce a spus Valentina.
Eu am vazut si palatul Dolmabahce dar am stat la o coada imensa ca sa intru. Daca poti sa nu mergi la obiective in weekend, ar fi cel mai bine, atunci e ff aglomerat.
In bazar intr-adevar totul e mai scump (dar trebuie vizitat, e frumos, cel de mirodenii e la fel, doar mai mic), pe stradutele de langa muult mai bine. Gasisem si un magazin cu jucarii din astea pe care le tot promoveaza televiziunile la preturi muult mai mici. Pentru esarfe si dulciuri si eu spun ca cel mai bine e pe Istikal. Gasisem acolo un magazin (imi pare tare rau ca imi scapa acum numele, e ceva scurt si cu C) in care vindeau diverse soiuri de rahat. Am luat de acolo pt colegi si sugiuc si rahat si halva, dar rahatul cu nuci a fost de departe the best. Sugiucul nu prea a fost agreat. Asta, asa daca te intereseaza.
Si ca fapt divers, daca esti singura, nu te-as sfatui sa te aventurezi cu taxiurile. Eu am fost tot asa anul trecut la o conferinta si m-am dus sigura cu un taxi in bazar, eram singura din tara, a fost singurul moment in care am putut chiuli, in fine. Nu ca ar fi fost ff scump (desi autobuzul e de 10 ori mai ieftin) dar turcii astia sunt nebuni rau, cred. Soferul la care am nimerit eu facea diverse manevre in trafic sa le arate colegilor taximetristi ca are o femeie blonda in spate. Si niste manevre de mi-a stat sufletul de cateva ori plus ca m-am simtit ca naiba. Ca sa nu mai zic de avansuri si alte cele. Si zau ca nu sunt nici o frumusete si nici nu eram imbracata desuchiat (eram in blugi cu geaca de piele).Plus ca la urcarea in taxi am negociat un pret iar in masina a inceput sa imi spuna ca pretul e prea mic. I-am dat cat am negociat pana la urma, dar pe mine negociatul asta, cu trasul de tine imi repugna total.
Asta nu inseamna ca nu as mai merge iar la Istanbul, dar nu singura.
A, si ce m-a dezamagit, a fost hipodromul. Nu e decat o artera circulata de masini, cu un scuar unde sunt niste statui. Dar mic, nu m-a impresionat.
La intrarea in muzee eu am platit cash, asa ca nu stiu sa iti raspund.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eunice, oricum turcii sunt nebuni la condus!Sotul meu a facut crize de nervi ca ii lovesc aia masinaCe mi-au auzit urechile, ca eu am vrut la Istanbul, ca cine la pus, etc, etc.Pana la urma a ajuns sa-i placa foarte mult si din cand in cand ma intreaba"da noi cand mai mergem la o lipie si-o frigaruie la turcaleti"
Noi n-am folosit transportul in comun, mersul pe jos face piciorul frumos
Este un oras spectaculos, Bosforul face toti banii!Sa stai la o terasa si sa privesti vasele cum se plimba de colo colo, este un spectacol fascinanat!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Noi am mers peste tot cu tramvaiul, era parca 1.5 lire o calatorie si merge cam peste tot. Noi am stat la un hotel aproape de bazar si aveam statia de tramvai chiar langa hotel.

Ca must de vazut iti recomand Dolmabahce, mie mi s-a parut cel mai frumos. Iti recomand sa ajungi acolo dimineata la 9 cand deschide, apoi se aglomereaza. La fel...la Topkapi si Moscheea Albastra a fost mai bine de mers dupa amiaza, dimineata e balamuc mare.

Intrarea la muzee am platit-o cash, deci nu stiu nimic de carduri.

Insula Printului e super, dar iti trebuie cam o zi rezervata pt asta, faci ceva cu vaporul pana acolo, dar daca ajungi nu rata o plimbare cu trasura.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput