Hipospadias (15)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisica28 spune:

danpopescu22 Imi pare bine ca ti-am fost de ajutor, la randul meu am gasit raspunsuri tot aici pe forum anul trecut si parca e o datorie morala sa ne ajutam intre noi!

Imi pare foarte rau pentru incident! Sincer, eu nu imi amintesc prea bine de acel pansament, pesemne ca ca la noi a cazut detul de repede fara sa faca vreo dauna...plus ca la noi forma de hs a fost mai usora si cusatura este doar sub gland nu si pe scrot. Poate totusi nu a afectat operatia si scapati doar cu sperietura. Mihnea a sangerat cateva zile,sc la fel dupa shimbarea primul pansament, ne-a bagat in sperieti ca daca are hemofilie, i-au facut teste de coagulare care au iesit bine... Dar dupa scoaterea sondei nu a mai sangerat.
Si mie imi este teama de aceste fistule, nu stiam sau nu am vrut sa stiu ca ele pot reaparea atat de tarziu.

E clar ca dl prof Basca a fost afectat de acel incident, dar nu inteleg de ce nu are decenta de a se retrage, e si varsta ! A recunoscut ca hs e handicap grav ?? Am inteles ca nu prea vrea sa completeze formularul A1 prin care copiii nostri pot beneficia de anumite facilitati : prelungirea CIC de la 2 la 3 ani, o alocatie suplimentara...

Bafta, va tin pumnii sa se termine cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danpopescu22 spune:

De ce ne-a fost frica, nu am scapat! Are fistula... Dna doctor Niculescu este o zeita! A fost incredibil cat de frumos ne-a explicat, cat de repede ne-a primit si cum s-a comportat cu asta mic! Pacat ca adevaratul profesionist sta momentan in umbra dlui pofesor universitar! O felicit pe aceasta cale si ii multumesc pentru tot! Ne-a pus o noua sonda (se pune pe viu), vom sta cu ea 7-10zile si apoi speram ca acea fistula sa se fi inchis! Practic asteptam sa se inchida fistula singura in aceasta perioada si numai Dumnezeu ne poate ajuta! Daca nu se inchide, asta e, minim 6luni (pana la urmatoarea operatie) va face pipi pe doua gauri (pe noua uretra si pe fistula creata)! Daca mergeam tocmai Luni cum ne chemase initial dl doctor nu mai aveam nicio sansa se inchida singura dar acum, descoperind-o din timp, inca speram...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliaco spune:

danpopescu22 - imi pare rau sa citesc ca ati trecut prin atatea; ma felicit acum ca mi-am ascultat instinctul (dupa intalnirea cu Basca si impresiile de pe acest forum) si am mers pe mana dr Voinescu.
Eu nu stiu de statistica aceea cu 41% recidive (poate imi dai si mie link-ul) insa de un an de zile parintii care si-au operat copii la dansul au avut numai cuvinte bune atat la adresa calitatii operatiei cat si la relatia doctor-pacient postoperator (nu mai spun de conditiile de spitalizare). In schimb daca citesti aici pe forum din 2008 incoace tot mai multe voci sunt contra dr Basca atat dpdv al comunicarii cat si al operatiei (si am citit aici despre destule fistule aparute dupa procedura dansului si majoritatea remediate ulterior de Hadidi sau Voinescu). Oricum, acum e tardiv pentru voi si pot doar sa va doresc insanatosire grabnica si sa nu mai fie nevoie de inca o operatie!
Si Radu al meu a sangerat cu sonda (avea 8 luni la operatie) si plangea cand urina prin ea insa s-a linistit imediat ce i-am scos-o si nu a mai urinat cu sange; partea buna cand ii operam de bebelusi e ca nu-si aduc aminte ca sa ramana cu ceva fobii ulterior cum mai povesteau unele mamici, plus ca se refac mai repede/usor.
Noi toti va tinem pumnii si va asteptm cu vesti bune. Sanatate!

Mergi la inceput

Multumim mult pentru incurajari! Asta e, speram sa fie bine...Nu am vrea ca alegerea noastra sa ii puna sub semnul intrebarii sanatatea ulterioara! I-am dorit doar binele, am citit mult despre aceasta boala si la momentul respectiv am considerat ca acesta este cel mai bun si cel mai in masura doctor sa se ocupe de baietelul nostru! Nu am stiut ca a imbatranit si ca s-a schimbat mult in ultimii ani... trecand peste acest lucru, faptul fiind deja consumat, vreau, totusi, sa va intreb: A trecut cineva prin aceasta complicatie? Ma refer ca in a doua zi dupa ce i-a fost scoasa sonda copilasului, sa faca o fistula si apoi ca acea fistula sa se inchida de la sine? De fapt, asta sunt foarte curios, are cineva un copilas a carui fistula s-a inchis singura dupa reintroducerea sondei? Merci frumos si sper sa ma ajutati ca fierbem aici... Sanatate tutoror!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabogdan spune:

Eu urmaresc discutiile de pe forum de cateva luni cand am aflat ca baietelul meu care face 2 ani in iulie are hipospadias.M-am consultat cu mai multi medici care l-au recomandat pe drBasca .Despre dr.Hadidi am aflat de aici de pe forum insa m-a surprins ca face consultatii si in camera de hotel?Nu cred ca este ok....
Imi pare rau pentru danpopescu22 sa dea dumnezeu sa fie bine copilasul si nu are rost sa te invinovatesti pentru alegerea facuta ci sa fiti puternici sa treceti peste asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamiton spune:

buna, tutoror,
fistula nu este cea mai grea complicatie din lume...
si baietelul meu, operat s prima si a doua oara de prof. hadidi, a facut fistula dupa 3 saptamani de la operatie.
am fost distrusa, dar hadidi m-a linistit la vremea respectiva, m-a asigurat ca o va inchide operator la a 2/a operatie de cosmetizare, ceea ce a si facut.
mi-a explicat ca puiutul meu, fiind operat cam devreme - 4 luni si jumatate, premiera!-de asta a facut fistula.
acum copilul este bine, urineaza normal, cu jet gros si arata si bine cuculetul.
am vazut ca cineva spunea ca la hadidi nu apar complicatii. apar si la el, dar f. f. rar, noi suntem un caz, si apar doar fistule sau, mai rar, stenoze, si nu alte complicatii.
pentru cei ce se ingrozesc de fistule, printre care ma numaram si eu la momentul respectiv, sa stiti ca sunt complicatii mult mai grave...
pentru cei care ne stim mai demult pe forum, reiterez un sfat de a merge la prof. hadidi fara a sta pe ganduri.
daca aveti posibilitate, nu va mai ganditi care doctor sa vi-l opereze, ca nu este decat un singur raspuns: prof. hadidi.
multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_p spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamiton

buna, tutoror,
fistula nu este cea mai grea complicatie din lume...
si baietelul meu, operat s prima si a doua oara de prof. hadidi, a facut fistula dupa 3 saptamani de la operatie.
am fost distrusa, dar hadidi m-a linistit la vremea respectiva, m-a asigurat ca o va inchide operator la a 2/a operatie de cosmetizare, ceea ce a si facut.
mi-a explicat ca puiutul meu, fiind operat cam devreme - 4 luni si jumatate, premiera!-de asta a facut fistula.
acum copilul este bine, urineaza normal, cu jet gros si arata si bine cuculetul.
am vazut ca cineva spunea ca la hadidi nu apar complicatii. apar si la el, dar f. f. rar, noi suntem un caz, si apar doar fistule sau, mai rar, stenoze, si nu alte complicatii.
pentru cei ce se ingrozesc de fistule, printre care ma numaram si eu la momentul respectiv, sa stiti ca sunt complicatii mult mai grave...
pentru cei care ne stim mai demult pe forum, reiterez un sfat de a merge la prof. hadidi fara a sta pe ganduri.
daca aveti posibilitate, nu va mai ganditi care doctor sa vi-l opereze, ca nu este decat un singur raspuns: prof. hadidi.
multa sanatate!!!

Buna !
Exact asa am patit si noi, baietelul nostru a fost operat in ianuarie 2011 la varsta de 9 luni si dupa 3 saptamani i-a aparut fistula. La voi cum urina prin fistula? Avea jet sau picura? A trebuit sa platiti in plus la a doua operatie din cauza fistulei sau ati platit doar operatia de cosmetizare? I-a mai introdus sonda?
Multumesc.

Mergi la inceput

Aceleasi intrebari le-as avea si eu, cu mentiunea ca m-ar mai interesa la ce interval se face aceasta operatie de cosmetizare? Adica am inteles, ca undeva pe la 6luni, ceea ce ar insemna ca pana atunci copilul meu va face pipi pe doua gauri? Mentionez ca la noi prin fistula iese pipi cu jet puternic...

Mergi la inceput

buna,
fistula nu a necesitat costuri suplimentare, adik a intrat in pretul operatiei pentru cosmetizare.
da, operatiile se fac la minimum 6 luni distanta, eu am facut la 1 an distanta, pt. ca hadidi venea a doua oara in acelasi an la 4 luni si jumate-cinci diferenta fata de prima operatie si, avand in vedere ca baietelul a facut prima data fistula, m-am gandit sa nu-l operez prea devreme a doua oara si am asteptat 1 an sa se cicatrizeze bine tesuturile.
da, logic ca i-a pus sonda a doua oara, pentru ca a umblat la uretra.
ce ma mira este ca, spre deosebire de alti doctori, la operatiile lui hadidi pe copii nu ii doare atunci cand urineaza decat f. putin sau aproape deloc.
copiii nu sunt traumatizati dpdv al durerii aproape deloc, umbla si se joaca cu sonditele alea dupa ei la cateva ore dupa ce si-au revenit din anestezie...
sanatate puiutilor!

Mergi la inceput

in ceea ce priveste urinarea si prin fistula si prin uretra, da, asa este pana se inchide fistula operator, copilul urineaza prin doua gauri.
te apuca toti nervii la fiecare pisu al baietelului, dar este ceva rezolvabil operator si, atat timp cat nu are dureri si cat elimina urina total, nu este nici o problema, si, oricum nu ai ce face inainte de cea de-a doua operatie.
este foarte bine ca face si prin uretra nou construita prin varf, pentru ca inseamna ca functioneaza neouretra si ca nu este infundata.
v-am spus, va inteleg pe toti prin ce treceti, baietelul meu avea 5 luni cand l-am adus akasa si la ora 4 dimineata cand l-am schimbat de pampers ca era prea plin, am vazut ca face doua jeturi, unul prin varf si altul mai jos, moment in care am innebunit si i-am trezit pe toti din casa, ca a facut copilul fistula.
mi-au spus ca sunt nebuna, ca mi se pare, sa ma culc, dar avusesem dreptate, din pacate...
am reusit sa ma calmez, de fapt hadidi m-a calmat si am inteles ca este o chestiune total rezolvabila si ca nu este ceva grav.
asa ca, multumesc lui Dumnezeu, copilul este normal acum.

Mergi la inceput