Gravidute prin FIV(67)
Raspunsuri - Pagina 8
adria42 spune:
Gabi, asteptam vesti bune de la eco! Si sunt curioasa ce nume alegeti la bebita!

Vreau sa va intreb daca ati mai facut o ecografie intre sapt. 16 si 22?! Mi se pare asa de lung timpul pana la morfofetala de 22-23 sapt...
Cristy, pupici la cie doi umflatei!

Monas, Pisucmic, Alina06, AlinaOprea 

Many, eu am facut AH la primele 2 FIVuri, dar nu am avut nici un beneficiu.
Fetelor, voi recoltati celule stem la nastere? Daca da, v-ati hotarat la ce firma?
Si inca o intrebare, de la ce varsta a sarcinii ati inceput sa va pregatiti camera si hainutele pt bebe? Sotul meu spune ca nu este bine sa cumparam nimic pana aproape de nastere. ![]()
[gravida]18+ cu baietel
Bianca B spune:
Many_bani succes si Doamne ajuta! sa dea Domnul sa fie cu ochisori. Draga, daca ma hotarasc pe natural cer epidulara de la inceput, nu mai fac pe viteaza ![]()
Angieangie
la voinicul mancacios. Sa fiti cu totii sanatosii.
Tamaryllis
la printesa zambareata
Soacra-mea zicea c-o sa moara si n-o sa mai vada 'nepoti la ficioru preferat' iar acum cand a aflat ca o sa avem tot baiat a zis ca 'era mai frumos sa fie fata'. E o vorba: daca-i dai in cap vrea la
daca ii dai la
vrea in cap. Asa ca ... mai tare se oftica cand nu o bag in seama.
Si la mine bebe are zile cand se misca foarte mult si altele, ca astazi de exemplu cand abia daca l-am simtit.
Petrecere 1 anisor Craciun 2010
David, puisorul nostru drag (17.02.2009) Primul Craciun 09
Bianca
21+ si mamica celui mai frumos copil din lume
Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti
Monas spune:
Buna dimineata fete dragi,
Bianca_b: cred ca cel mai intelept este sa le ignoram pe soacre cand sunt intepatoare :). insa eu una nu reusesc mereu.
Angieangie: cred ca nici nu am apucat sa te felicit pentru dolofanel (in ultimul timp uit multe
)
Adria42: eu la inceput exageram cu ecografiile insa la un moment dat, am inceput sa le fac numai pe cele indicate de dr. mea. Asa ca intre cele dintre 16-22 saptamani nu am mai facut. Si mie mi s-a parut lung timpul insa am incercat sa fiu rabdatoare (ce-i drept si cam costa eco astea si am zis sa fiu si econoama
). Noi ne-am hotarat cu celulele stem de la Stem Health Unirea.
alina06st: da, si mie mi s-a parut urat sa comenteze. cred ca avea niste bazdaci pe mine (comentasem si eu ceva cand se lauda cu un nepot pe care-l are de la fratele sotului meu si care are lacune mari in educatie) si mi-a servit-o . dar acum a trecut si sunt hotarata sa nu mai ma las enervata de ea.
cristy1977: si eu am asteptat muult sa-i simt pe mititei, si cu nerabdare. ce pot sa-ti spun ca eu nu i-am simtit f bine decat pe la 20 si ceva de saptamani, insa de atunci te asigur ca pedaleaza prin burtica la greu
. asa ca o sa vezi si la tine alergari. cel mai tare mi s-a parut atunci cand, dupa ce am citit cum sa comunic cu ei in burtica, am facut experimentul. fetita batea pe undeva prin josul burtii, iar eu am pus mana undeva sus, ca sa vad daca vrea sa "vorbim" (asa scria unde am citit eu) si dupa cateva secunde luungi, am simtit chiar in podul palmei doua bocanituri clare. nu mi-a mai trebuit nimic atunci..eram topita toata, putea sa cada cerul pe mine ca nu-mi pasa. de atunci ne jucam mereu si abia stept sa vina sa ne jucam toti.
many_bani: tinem pumnii, sa ne tii la curent cu tot 
va pup pe toate 
29+
Monas spune:
Adria 42: am uitat sa-ti spun ca noi nu am cumparat nimic pana acum, lucru care ma streseaz enorm. Am de gand cat de curand sa merg la cumparaturi, insa am senzatia ca habar nu am ce tb luat. Cat despre camera, nu am variante acum asa ca nu am ce aranja (patuturile doar). Eu nu sunt superstitioasa si pe masura ce trece timpul ma misc din ce in ce mai greu. Asa ca vreau sa rezolv cat mai repede problema asta.
29+
many_bani spune:
Va multumesc mult ptr. sustinere 
Cristy sa stii sa vestile noi despre voi sunt si faptul ca sunteti bine, nu numai ca ai fost la eco, la fel la toate fetele. Nu mai retin esti tot in concediu sau ai reluat activitatea? Eu am simtit copilul tocmai la 19 sapt si o zi si nici macar nu stiam sigur ca el este. Erau ca niste bule de apa minerala, baloane care simteam ca se sparg. In ziua aceea am avut echo la prof si a confirmat dansul ca este bebe.
Eu pe 07.02 am prima eco+ analize sange, pana atunci diphereline .
O zi linistita va urez dragi burticutze.
mami de
Vlad (29.10.2009)
Gabi_B spune:
Dragelor, azi implinim 31 de saptamani!!!
A fost mare activitate in burtica pana acum, parca stie si el! dragalasul...
Short list de nume: Vlad sau Tudor sau Dan/Daniel! O sa-i punem un singur nume, asa cum are si sotul meu. Si cred ca primul ramane, ca am cum sa fac diminutiv la el - Vladut! La Tudor, care imi place mult, nu suna bine (dupa parerea mea) Tudorica..
dar nu ne-am hotarat definitiv.
deocamdata n-am spus la nimeni la ce nume ne-am gandit, desi soacra a incercat ea sa-si impuna punctul de vedere...de-mi venea sa-i pun exact ce nume zicea ca nu-i place ei!!! dar am hotarat sa o ignor!
cat despre cumparaturi, inca n-am cumparat nimic, si nici nu cumparam pana nu se naste, ca niste babe superstitioase ce sintem
. O sa luam patut si un rand de hainute, ca apoi sigur o sa primeasca o multime, de la toti prietenii care o sa vina sa-l cunoasca pe bebe. Si o sa mai vedem ce mai tb pe parcurs...Patutul o sa-l pun langa mine, pe partea mea de pat, pt ca nu e cazul de camera lui bebe, ca n-avem unde. Si vreau si sa fie cat mai aproape de mine!
Parca abia acum am inceput sa ma bucur si eu de sarcina asta, pt ca am crescut si ma gandesc ca gagalice are sanse, chiar daca s-ar naste un pic mai devreme. Si toate eco au fost bune pana acum, si sper ca si cea de sapt. viitoare o sa fie ff buna
Va pup pe toate
Gabi+31
placenta previa centrala
many_bani spune:
Gabi ma bucur ca sunteti bine si ma bucur ca esti mai optimista. Despre nume si la noi pe langa Vlad era si Tudor, dar in jurul nostru sunt numai baietei Tudor/Rares sau David/Luca asa ca am optat ptr. un singur nume, Vlad. Noi in casa ii zicem Vladu' iar bunicile ii zic Vladut. Daca il intrebi cu il cheama, raspunde Adu' si incepe sa rada. 
mami de
Vlad (29.10.2009)
adria42 spune:
Gabi, ma bucur ca sunteti bine si incet,incet trec saptamanile si te apropii de termen! Doamne Ajuta!Pupici tie si lui Vladut!

Monas

Many, multa bafta!
Pup toate gravidutele si mamicile fericite!

[gravida]18+ cu baietel
alina06st spune:
Buna fetele!
Noi vom recolta celule stem cu Cord Blood Center. Cat despre camera sau cumparaturi, n-am facut inca nimic. Avem casa in constructie si stam intr-un apart inchiriat. O sa luam patutul nepoatei mele si o sa-l punem in dormitor cu noi, pt ca in living nu sunt decsat niste fotolii. Speram ca prin toamna sa ne mutam in casuta noastra.
Ceva hainute pt bebe, vreo 2,3 randuri, o sa cumpar ca trebuie sa iau la spital: hainute, pampers si niste creme. Dar le cumpar mai incolo de pe aici din cartier. Si apoi, vad ce mai primesc si ce mai trebuie. Nu vreau sa cumpar multe pt primele 3 luni, ca toate prietenele mi-au spus ca bebeii cresc repede si multe din hainute nici nu le-au folosit. O sa mai iau vreo 2 biberoane sa fie in casa, desi sper sa alaptez.
Adevarul e ca si eu sunt putin superstitioasa, sau nu stiu exact ce-i cu mine. Ca parca nu-mi vine sa ma apuc sa le iau...
. Am zis sa astept sa intru in luna 7, acum zic ca dupa ce intru in luna 8...
Gabi, ti-a mai zis dr ceva referitor la internare? Nici la mine nu s-a ridicat placenta, dar mi-a zis ca monitorizam in continuare cu aco la 3 sapt. In schimb azi am fost la medicul de fam, care cand a vazut ca inca nu s-a ridicat placenta, mi-a zis sa-i cer ginecologului sa ma interneze. Mie, oricum mi se pare devreme. Poate pe la 32 de sapt. O sa vb clar cu ginecologul la urmatoarea eco pe 17 febr.
Va puuuup pe toate! 
in luna a 7-a cu minune de
sanatos si vesel!!!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!
pisucmic spune:
Dragele mele,
uite ca AMR 8 zile la munca, cum spuneam abia astept concediul, incepe sa-mi vina chiar greu sa merg, e frig, e alunecus, iar la spital o gramada de munca!
Noi cred ca recoltam cu Cord Blood Center, desi am o retinere ca pastreaza sange integral (nu celule stem), dar pe de alta parte suna f bine acel "cec in alb" de 185000 Euro ptr un eventual transplant (chiar daca probabilitatea e tare mica). Inseamna ca mai dam si 1200 RON parca fiindca CMU lucreaza cu alta banca
dar asta e... Oricum voi mai studia in concediu.
Nici noi n-am facut cumparaturi decat lampile ptr camera. Am ales mobila dar am zis ca pe final de februarie (adica pe final de luna a 8a), ca parca e prea devreme, sa ma tot uit la ea, sa se prafeasca, stiu eu... Hainute am inceput sa primim deja, si marsupiu, pompa, suluri de culcat pe-o parte, carucior... Oricum dupa ce intru in concediu voi mai lucra si eu la cumparaturi ![]()
Si noi oscilam inca la nume, desi parca tot primul ales cred ca ramane (Petru Constantin - noi vrem sa punem doua nume, al doilea e dupa bunicul meu). Dar mai e timp sa ne vina idei...
Tudor se poate prescurta Tudi sau Tudu (am o prietena care ii zice asa), dar ce-i drept e din nou destul de raspandit. E un nume fain insa.
Am o intrebare caraghioasa
, si nu stiu daca ati patit si voi: de vreo cateva zile, dar nu permanent, mai ales dimineata cand stau mult in picioare, am o scurgere destul de abundenta, alba, sau alb-crem. Nu am niciun alt simptom, si practic o vad pe pantyliner. Evident ca nu e "apa chioara" si nici nu curge suvoaie (practic nu depaseste liner-ul si nu se uda nimic altceva), dar dat fiind ca nu am nici cea mai mica idee cum ar arata daca prin vreo fisura de membrane s-ar scurge lichid amniotic, ma intreb daca e cazul sa-mi fac griji. Voi ati avut, sau aveti asa ceva? Voi vorbi si cu ginecoloaga. Oricum bebele e tare activ, deci nu pare nemultumit de nimic ![]()
Pupaturi multe 
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu!
s31 cu un
dragalas