Floricele de liliac mai-iun (48)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Buna!

Virgi, felicitari pentru iepurica, s-a cam lasat asteptat dintisorul asta!

Vivela, mi-a placut mult citatul dat de tine si m-am apucat sa caut mai multe, am gasit pe un blog mai multe cugetari si filosofia Mariei Montessori, mi-au mers la suflet. A fost o mare vizionara, ce greu ca femeie sa spargi tiparele de gandire la vremea aia! Mi-ar placea si mie sa citesc macar una din cartile de care spui tu, dar din pacate la o gugaleala n-am gasit nimic de vanzare Tu de unde ai luat cartea Descoperirea copilului?
A, si am vazut ca avem si in Bucuresti o gradinita Montessori, poate o duc acolo cand o creste, imi place mult ideea de copil activ versus educator pasiv - in sensul de a lasa copilul sa descopere si sa invete singur, foarte interesanta filosofia, am sa ma documentez mai mult cand oi avea timp.

Legat de pui/curcan din comert, pentru cele carora li s-au terminat rezervele de pui de tara ca si mie am vazut ca variantele cat de cat mai ok sunt asa: Puiul Fericit, comercializat sub Agricola Bacau dar crescut in ferme mici cu hrana naturala (am vazut in Real parca), Puiul Osenesc (am vazut in Cora) si Curcan Penes (tot in Cora am vazut).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

buna fetele.....
v-am tot citit......
si zice bine rocsy ce zice despre inventivitatea parintelui vis-a-vis de spalatul bebelului pe dintisori....noi deocamdata nu avem dintisori...iar despre mine pot sa zic ca aveam o pasta de dinti cu gust de banane si o mancam cu mare placere , o disperam pe mami cu faza asta
cat despre cresterea parului....tony are parul destul de lung, zic eu...dar nu o sa o tund pt ca nu vreau sa i se faca cret cum il am eu...il prefer drept cum il are ta-su.pe mine ma tundea mami la 0 destul de rar tocmai pt a se indesi si ulterior din cauza paduchilor (imi placeau caciulile celorlalti copii )....iar acum am un par foooooarte des si fooooooarte cret
......oare sa aiba vre-o legatura tunsul ??????.......habar nu am

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

si......BOMBA cu 13 s
GALERIA ZAMBETELOR

FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE

PUPICI TUTUROR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

scuze......am zis ca mami ma tundea rar.....ba din contra, foarte des chiar
neuronul gravid si furios si somnoros mai greseste

si......BOMBA cu 13 s
GALERIA ZAMBETELOR

PUPICI TUTUROR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

eu ma tem tare de ROR si nu i l-as face
Ruxi tu ai multe cunostinte in domeniu, de ce te temi mai exact?

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe

Cel mai tare ma tem de autism si de aceea nu vreau sa fac ROR-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenabum spune:

legat de vaccin,noi nu-l facem,rubeola am facuto,mai raman 2 de facut,asa ca nu are rost sa ne mai vaccinam
cunosc deja un caz de autism din aceasta cauza,mai bn nu risc
cris a facut si rubeola si rujeola pana la 1 an,si am trecut cu bn

fericita mamica de florian cristian 21.06.1998 si mica, BIANCA MARIA 09.06.2010
pozici
http://family.webshots.com/album/578091226pChrLJ?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Buna,

Am facut si noi astazi vaccinul pneumacocic, dar nu am facut prevenat 13, ci un echivalent recomandat de pediatra. Are aceleasi tulpini de virus, dar este facut de Pasteor, nu de GSK. M-a costat cam 240 lei. Pediatra mea cu asta lucreaza si mi-a spus ca nu au avut copiii reactii adverse. In rest nu ne-a mai cantarit / masurat ca eram cam pe fuga. O sa o cantaresc si o sa o masor eu mai tarziu. Oricum avem acelasi tip de cantar, daor ca pe cel de la pediatrie sunt cantariti sute de copii, pe cand al meu e nou. Am luat de la doctor si o lista cu medicamente de avut la noi in caz de diverse.

I-am luat si carut usor pentru plecare. Pana la urma i-am luat tot un Inglesina (eu sunt multumita de cum merge cel pe care il am) pt. ca mi s-a parut mai bun decat MacLaren si ce alte caruturi usoare am mai vazut eu la Mothercare care aratau si se miscau precum niste chinezisme 100%. Cel de la MacLaren era cam teapan, trageai de el ca sa il deschizi / inchizi si nu se lasa pe spate. Asta de la Inglesina se lasa foarte bine pe spate - 4 trepte, ~ 165 grade, se deschide / inchide usor si are acelasi sistem de inchidere ca MacLaren si e mai ieftin (550 lei comparativ cu 800 ron MacLaren). Are cam 5,8 kg.

Taty_ana Eu stiu ca e voie sa dam la copii curcan. Eu nu i-am dat pt. ca am pui de tara, pe cand curcanul ar trebui sa-l iau de la magazin.

Eeeeee si asta cu copilul la san acum. Daca ai doi copii ce sa faci, sa il legi la ochi pe unul dintre ei. Si pe mine m-a vazut copilul unei prietene si vede foarte bine in continuare. Exagerat!

Ma duc sa hranesc copilul si revin daca mai apuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Multumesc Rocsy pt sfaturi!! habar nu aveam ca se pot face tratamente locale cu fluor si mai ales nu stiam ca se pot capsa dintii permanenti...am ramas in urma, mai trebuie sa ma mai documentez ce mai e nou si in domeniul asta.

Vivela, multumesc pentru raspuns. Sa vad cum si ce pot gasi si eu ca sa citesc.Daca aflu ceva, iti/va spun.

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui maribell

scuze......am zis ca mami ma tundea rar.....ba din contra, foarte des chiar
neuronul gravid si furios si somnoros mai greseste

si......BOMBA cu 13 s
GALERIA ZAMBETELOR

PUPICI TUTUROR

timp de 9 luni esti iertata ... ai liber la cate perle doresti

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Virgi17

Multumesc Rocsy pt sfaturi!! habar nu aveam ca se pot face tratamente locale cu fluor si mai ales nu stiam ca se pot capsa dintii permanenti...am ramas in urma, mai trebuie sa ma mai documentez ce mai e nou si in domeniul asta.

Vivela, multumesc pentru raspuns. Sa vad cum si ce pot gasi si eu ca sa citesc.Daca aflu ceva, iti/va spun.

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Super tare expresia "capsa dintii permanenti" ... pe molarul respectiv, cu pensula se intinde un strat subtire de material pe suprafata ocluzala, se polimerizeaza ca sa se intareasca si gata ; din cauza masticatiei si salivei se sterge treptat, fiind necesara o noua aplicare dupa 6 luni.

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Salutare in miez de noapte

Despre rasul/tunsul bebelusilor ca sa li se indeseasca parul - parerea mea este ca e un mit. Au mai fost inca doua discutii aici, pe forum.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158144&SearchTerms=tuns
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154852&SearchTerms=tuns

Despre periuta - pe Tudor l-am imprietenit cu periuta de foarte mic. E drept ca lui primul dinte i-a perforat gingia la 3 luni si jumatate. La 4 luni si jumatate avea deja doi dinti. Pasta de dinti (fara fluor pentru ca nu stia sa scuipe) i-am introdus-o pe la 1 an si jumatate cand am facut si un ritual din spalatul pe dinti dupa biberonul cu lapte de seara si inainte de culcare.
I-am introdus pasta cu fluor cand a invatat sa scuipe.
Acum, oricat de obosit ar fi seara, ultimul drum il face singur catre baie. Seara il spal eu obligatoriu. Doar dimineata, daca si cand are chef se mai spala singur. Copiii capata mai tarziu (imi scapa acum informatia, dar din cate reusesc sa imi aduc aminte la ora asta tarzie are legatura cu dezvoltarea muschilor flexori, care se face pe la 6-7 ani) abilitatea de a manui periuta de dinti asa cum trebuie astfel incat sa spele temeinic toti dintisorii si toate maselutele.
Nu are nici un fel de problema pana acum. Sper sa apara cat mai tarziu, sau chiar deloc (din pacate mostenirea genetica nu e una stralucita din punctul asta de vedere)
Eu nu am fost nevoita sa apelez la nici un fel de metode ca sa il fac sa deschida gurita ca sa spalam bine bine cu pasta si periuta. Stia deja ce e periuta, era obisnuit cu ea pentru ca ne jucam cu ea de muuuuuuulte luni si spalam dintisorii cu apa. Si a fost si foarte cooperant la capitolul asta. Acum stie ca sunt niste microbi care ii mananca dintisorii daca nu spalam cu pasta si periuta si o sa ramana fara dinti si nu o sa mai poata manca nimic. Avem si niste prieteni de familie care au un baietel de o varsta cu el si care saracutul nu mai are dintii din fata. I-au mancat cariile pana la gingie si tare greu mananca. L-a vazut si el si zice ca nu vrea sa pateasca ca Radu.

Mergi la inceput