Pepenasi de iulie-august 2008 (206)
Raspunsuri - Pagina 19
vias spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ina C Camy, multi pupici si din partea noastra! Si sa fii in continuare tot asa, pentru ca esti o mama minunata ! ![]() ![]() ![]() Ma puteti ajuta si pe mine sa ma hotarasc daca inscriu copilul la o gradinita cu program normal sau una cu program prelungit? Dezbat zilnic avantajele si dezavantajele, dar se pare ca imi lipseste un mic impuls. Multumesc. Ina, mami de doi baieti minunati si in asteptarea unei fetite |
cum as face eu..daca as avea cu cine sa-l las...primul an as opta pt program scurt...sau primul semestru..nu stiu daca e posibil..
totul depinde si de posibilitatile voastre

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Tecky spune:
ina si eu as proceda la fel.Daca ai cu cine lasa copilul o perioada il poti lasa la gradinita la program scurt,daca nu merge si program prelungit.In toamna cand o voi duce pe Ralu la gradi o voi lasa o perioada 4 ore sa se acomodeze si dupa aceea o las 8 ore.
Marina_1609 spune:
Parerea mea este alta: program lung din start. Mai ales pentru copiii care se adapteaza greu...Te chinui sa-l inveti cu programuul scurt si apoi o iei de la capat cu alt program...
Noi am gasit gradinita! Am fost cu Sofia la analize si asteptam rezultatele pt fisa. Apoi ne ducem sa semnam si contractul... De saptamana viitoare cred ca incepem noua aventura. Si ma bucur pt ea, ii place tare mult la gradinita.
Sper sa nu mai fie cu peripetii de data aceasta
--------------------------------------------
Marina
23+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
mcoca spune:
Ina si eu zic program lung de la inceput. Daca il lasi mai intai la scurt sa se acomodeze, copilul nu va intelege de ce va trebui sa stea toata ziua la un moment dat.
Acum eu privesc si din punctul meu de vedere : toata scolaritatea ei va sta la scoala toata ziua, asa ca nu are sens sa o busculez cu programul scurt.
Dar e de la caz la caz. Depinde si de ce ai vrea tu sa faca dupa gradi, ca se pune si asta in balatza
Vicky si Printzesone
ooka spune:
salu
legat de gradinite, eu asa de tare m'am schimbat ca opinie ca daca as putea n'as da copilul la gradi. Nu vad sensul. Si nici la scoala, dar la noi nu am citit sa fie homeschooling.
probabil ca or fi oarece avantaje insa zau ca nu le vad
mai repede vad avantaje pentru mine nu pentru ea..
opinia me, poate gasesc vreun partas..
mami de Sofi
truli-luli spune:
Ina de regula programul la gradi se alege in functie de programul parintilor si de existenta posibilitatii ca cineva sa ia copilul la 12-1. Daca pentru voi exista posibilitatea asta atunci poti sa alegi in functie de asteptarile tale legate de gradi. Adica daca tu vezi ca nu prea vrea sa adoarma la pranz acasa si te gandesti ca intr-un cadru mai organizat s-ar conforma mai usor, sau , stiu eu, daca face nazuri la masa si te gandesti ca alaturi de alti copii ar putea manca mai bine, sau daca te gandesti ca asta l-ar putea indemna sa se descurce sa manance singur, sau..... diverse alte motive de tine stiute, il poti inscrie direct la program lung. Daca te gandesti ca stand mai mult la gradi face mai multe activitati asta nu cred ca se potriveste. Cel putin la gradinitele pe care le stiu eu activitatile se desfasoara dimineata iar dupa somnul de pranz nu mai au activitati, mai mult se joaca si ii pazesc in asteptarea parintilor. Poate nu e la toate la fel.
In ce priveste acomodarea si eu am fost sfatuita de cei de la gradi ca in cazul in care imi doresc sa las copilul la program prelungit sa fac asta de la inceput, nu dupa ce se obisnuieste cu programul scurt pt ca va fi mai dificila trecerea daca cel mic se asteapta sa vina cineva dupa el.
Cam atat m-am priceput.
Chuny spune:
In clasa la Vladi si general toate cunostiintele noastre au dus copiii doar dimineata in grupa mica. Apoi la siesta de dupa-masa s-au dus la bone sau bunici sau acasa. In grupa mijlocie sunt doar 3 din toata clasa care inca dorm dupa-masa acasa.
E drept ca in ziua de azi exista tendinta de a institutionaliza copilul cat mai devreme si daca se poate sa stea cat mai putin acasa ...
Din punctul meu de vedere alege ceea ce va multumeste pe toti din familie. Si cand zic toti ma gandesc la voi, parintii, dar si la copil.
Marina_1609 spune:
ooka, gradinita mai inseamna si socializare...
eu vreau sa o duc pe Sofia nu doar pt a scapa de ea...cel mai mult o duc pt ea, ca ii place sa se joace cu multi copii. eu cat am mai vizitat gradinite am fost cu Sofia si de fiecare data cand intram undeva se intorcea spre mine si imi zicea PAAAAA! era gata sa ramana acolo![]()
Marina
23+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
Didi81 spune:
Eu vreau sa o dau pe Aida la program scurt, doar pt socializare. Dar nu m-am hotarat inca unde si cand, probabil de la vara. I-am povestit si eu si dadaca despre gradi ce e aia si ce se intampla acolo, asa ca e foarte incantata, ne tot intreaba cand merge si ea.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)