FIV- dr. LAURA DRACEA - 10
Raspunsuri - Pagina 4
maria08 spune:
Buna dimineata!
Bebecord: Ma bucur sa te avem printre noi! Sarcina usoara in continuare!
Hellen: Conteaza foarte mult pe mana cui ajunge....iti spun din proprie experienta.....dupa doar 6 luni de incercari pentru bb am ajuns la un dr. din provincie care mi-a facut HSG si mi-a spus ca ar putea rezolva problema printr-o "mica interventie" si m-am ales cu o operatie clasica de la care cred ca mi s-au tras toate...( pe vremea aceea nu stiam ce-i inferilitatea.....si ce-i de facut...). Sper sa nu ma intelegi gresit, dar am ajuns la concluzia ca trebuie sa avem mare grija cu dr.-ii....
Mie mi-au spus ca imi vor face biopsia si histeroscopia in ziua 21 CM, luna precedenta procedurii FIV......probabil din cauza biopsie, sa vedem situatia endometrului aproape de ziua cand ar trebui sa aiba loc implantarea.
Va doresc tuturor un week end placut!!
hellen79 spune:
maria pana la urma ma duc si eu la gynera, vreau sa fiu sigura de ce am la uter, si nu vrau sa regret ca nu m-am dus, cand m-am operat la iasi pt polip toata lumea me-a zis sa ma duc in bucuresti e drept la med life, at nici eu nu stiam ce e aia infetilitate, de costat nu am fost mai ieftin de fapt mult mai scup tinand cont de cate trebuie sa fac dupa urma ei, mie cei de la gynera mi-au spus sa-i sun in primele zile de CM si ma programeaza imediat ce imi trece,
cel mai urat este ca eu aveam simtome ca ceva nu e ok dar doc le-a ignorat imediat dupa opeartia de polip mi s-a scurtat mult cm si cu o saptamana inainte am cate o picatura doua de singe, si m-am plans de treaba asta dar nimeni nu m-a bagat in seama
tu cand vrei sa faci fiv-ul?
flyhigher77 spune:
Maria weekend placut si voua!
Hellen, nu te ajuta la nimic sa rascolesti trecutul, daca te consoleaza, fiecare dintre noi a facut poate si pasi gresiti din nestiinta noastra sau a altora, din lipsa de experienta etc... Important e sa incercam sa corectam ce a fost facut aiurea, asa ca trebuie sa fii "barbata", sa ramai optimista si sa crezi in sansa ta!
Iti tin pumnii, toate trebuie sa reusim pana la urma!
12+
Ella2010 spune:
Buna tuturor! a facut vreuna dintre voi Sonohisterosalpingografie (SHSG) la Gynera? Stiti daca e mai putin dureroasa decat HSG?
Multumesc anticipat si la multe reusite aspirantelor la bebe!
maria08 spune:
Ella:eu nu te pot ajuta, nu am facut aceasta investigatie si nu stiu daca se face la Gynera.....daca ar fi sa aleg acum as alege sa fac direct histerosalpingografia....
Hellen: Maine merg la clinica si vin cu detalii!
hellen79 spune:
bafta maria, astept vesti, eu voi merge la jumatatea lui febroarie ,
tie cine iti va face histeroscopia? la mine nu cred ca mi-o va face dr dracea, dar nu e nici o problema ca sunt dr buni si restul si macar stiu sa-i exlpice daca am vreo problema la uter
ella din cate am citi ca hsg e mai concludent, care din pacate nu se face la gynera, pe mine una cand am facut nu m-a durut deloc,si se pare ca am probleme, am inteles ca e dureros daca ai vreo infectie, mie dr dracea mi-a spus sa nu ma duc sa fac pana nu am rezultatele la PAP si secretii,
flyhigher77 spune:
Fetelor ce faceti? Ce liniste e la noi in parohie!
Am intrat sa va spun ca au iesit bune analizele la dublu test!
Sa va spun ca-s un pic de mutanta, mi-au iesit intr-adevar niste trombofilii, sau zoofilii cum le zice sotul meu! Si mi s-a confirmat ca in sarcina sunt foarte relevante testele de trombofilie, deoarece-s teste genetice!
Am intrat pe tratament cu vitamine, multe b-uri, vit c, aspenterul si mg+b6. M-am calmat, ca riscam s-o iau razna si copilul meu are nevoie de o mama lucida, hidratata si relaxata!
Camelia, Doina,Gabi? Ce faceti gravidutelor?
Maria cum esti?
Amzule ia mai zi-ne ce traznai face Luca!
Va cu mult drag pe toate!
13+
maria08 spune:
Fly:Sunt aici.....stau cu emotii pana pe 11.02 cand voi face cele 2 interventii; dr. mi-a spus ca mi le face fara anestezie daca vreau sa dorm sa ma duc nemancata ( cum sa fac asta daca-s programata la orele 15!!??) Am sa vad...fac biopsia si daca nu rezist la histeroscopie o reprogramez intr-o alta zi , dar mai de dimineata!!!
Chiar, a mai facut cinev ahisteroscopie de diagnostic fara anestezie? Doare rau??
Hellen: Eu se pare ca o fac mai devreme, am sa-ti dau detalii.
Daca toate-s bune, poate chiar incepem la sfarsitul lunii inhibarea...vom vedea....
flyhigher77 spune:
Maria, histeroscopie a facut amzulica, stiu ca mi-a povestit la momentul cand ma pregateam eu de hsg, ca e ma simpla histeroscopia, ca senzatia apar usoare intepaturi in uter, din cauza solutiei pe baza de iod pe care o injecteaza pentru depistarea defectelor si anomaliilor din uter, dar ca e ceva suportabil, doar ca ei i-a venit rau ca s-a dus nemancata! Ia-ti ceva la pachet de mancat eventual si mai stai acolo pana-ti revii bine!
Imi amintesc ca la punctie, care s-a facut sub anestezie am avut voie sa mananc si sa beau lichide pana la 8 dimineata, punctia a fost la 16. Asa ca ma gandesc ca te scoli frumos de dimineata si mananci usor pana in 7, ca n-are rost sa te infometezi pana la 15!
Te pup si-ti tin pumnii!
13+
amzulica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flyhigher77 Maria, histeroscopie a facut amzulica, stiu ca mi-a povestit la momentul cand ma pregateam eu de hsg, ca e ma simpla histeroscopia, ca senzatia apar usoare intepaturi in uter, din cauza solutiei pe baza de iod pe care o injecteaza pentru depistarea defectelor si anomaliilor din uter, dar ca e ceva suportabil, doar ca ei i-a venit rau ca s-a dus nemancata! Ia-ti ceva la pachet de mancat eventual si mai stai acolo pana-ti revii bine! Imi amintesc ca la punctie, care s-a facut sub anestezie am avut voie sa mananc si sa beau lichide pana la 8 dimineata, punctia a fost la 16. Asa ca ma gandesc ca te scoli frumos de dimineata si mananci usor pana in 7, ca n-are rost sa te infometezi pana la 15! Te pup si-ti tin pumnii! 13+ |
stii tu ceva dar nu prea bine - deci am facut fara anestezie histeroscopia - histerosalpingografia (HSG) nu se face oricum cu anestezie - acolo mi-a venit rau ca ma dusesem nemancata nebauta. La histeroscopia investigatorie se injecteaza un gaz in uter si apoi se introduce o camera care inspecteaza peretii interiori ai uterului si trompele. Senzatia este de intepaturi mici intrauterine suportabile. Acum ... daca detecteaza ceva probleme si decide sa le rezolve pe loc cred ca-ti poate face anestezie, daca nu si sunt pb. mai mari ti se va face o noua histeroscopie in care se rezolva clar pb. Oricum daca vrei sa te linistesc cezariana este muult mai nasoala ... si-ti doresc din suflet sa ajungi sa vezi cum e.