Prietene la bine si la greu - 100
Raspunsuri - Pagina 17
monica_80 spune:
angi eu stiu ca febra de la dintisori nu poate fi atat de mare. de ce nu mergi la dr de la medlife cu rezultatul de la analize?
Mami fericita de printesa Mariuta
laura - andreea spune:
Angi, hai sa-ti zic ce mi-a repetat mie pediatra vis-a-vis de febra: nu conteaza cat este de mare ci cum reactioneaza copilul. Antitermicele se dau numai daca copilul pare schimbat si da semne ca s-ar simti rau. Evident ca tb un consult si luat o decizie. Eu ma rog pt fetita ta si sanatate multa
Ajung la capitolul analize: aici nu se fac domnule. Pedi nici nu a pomenit de asa ceva si parca nu as intepa copilul daca ea nu zice sau daca nu vad eu ceva anormal. Daca sunt prea indiferenta va rog sa ma trage-ti de urechi
Micul dejun cu trei dinti : iaurt, bicuitei (am avut o perioada de la socrela -aveau si o urma de zahar), branza de vaci moale amestecata cu unt si marar proaspat(ar merge si uscat) si servita bilutze, mozzarela feliutze cu cubuletze de paine, paine cu unt si magiun (topoloveni - ii place insa cred ca-i ramane si-n scutec), mar copt cu bicuitei a la Coque inmuiati in suc de portocala(sunt super buni insa cam taricei si fara dinti avem probleme), omleta cu paine cubuletze.
Pranz: piureuri de legume cu perisoare din carne de vita aburite in forma aia din bambus, ficatzel, piept curcan sau pui. Mai adaug rucola cruda si alte verdetzuri (patrunjel, marar, busuioc), spanac crud.
Cina:
paste cu sos de rosii
Peste cu fasole verde si sos de rosii facute in tigaie(inabusite)
Spanac cu cartof dulce si unt tot inabusite
Cartof aburit cu avocado, spanac crud, ulei masline si o linguritza de smantana (premiera)
Pt Monis o alta reteta cu fenicul: taiat longitudinal, tras in ulei de masline la foc mic, sare, piper si stropit cu zeama de lamaie, servit cu peste facut in acelasi mod (eu am avut ton) si servite cu sos pesto.
poze
laura - andreea spune:
Angi, cum poate spune la telefon ca este o infectie bacteriana fara analize? Giulia a facut febra mare (39.6) si a fost viroza. Am auzit de la mai multe persoane ca nu toti copiii fac febra doar trei zile in cazul unei infectii virale ci pot face si cinci zile. din motivul asta se fac analize specifice, nu se prescrie antibioticul imediat. Am mai povestit eu cum mi-am pus tot familionul in cap de sarbatori din cauza asta si fata mea a castigat: nu a primit antibiotic pana acum si a fost bolnava de multe ori de cand a inceput gradi.
poze
lylyana.ion spune:
Angi, uof ce probleme de sanatate mai aveti si voi poate mai incerci o parere inainte de a incepe antibioticul, sa ii faca o analiza mai amanuntita, ceva, nu stiu ce, sa vada exact ce are
Lidia74 spune:
Angi mie o tipa bioloaga mi-a spus ca in infectiile virale cresc leucocitele iar infectia bacteriana se vede de regula la exudat/sputa. Virusii nu ies la analize: un semn al prezentei lor sunt leucocitele marite.
laura - andreea spune:
Corect, Lidia, Giuliei i-a luat exudat pt a vedea tipul infectiei. Desi cred ca exista si un test sangvin insa nu prea stiu amanunte. Dana stiu ca a povestit la un moment dat.
Raluci, chiar daca nu te-ai referit la mine, pupicii sunt prezenti. Ta-su este singurul care-i zice Giulica!
Super experienta la bazin, stiu pe cineva care face scufundari cu baietelul de un an. El zice ca la varsta asta sunt foarte pregatiti pt asta si ca daca doar le sufli in fata isi tin respiratia.
Noi am fost in vara cred si i-a placut tare mult, cred ca mai incercam desi e vremea asta ciudata (alta idee creatza de care vreau sa scap ).
Sarut-mana de felicitari tuturor fetelor
poze
mihamora spune:
Laura-irina- al meu nici apa nu bea cu nimic....
Raluci - posibil sa imi fie foarte greu sa renunt la alaptat din ce zici... sper sa se dezvete rapid de tzitzi, si al meu sta lipit, mai ales noaptea...
Lyly - multumim , si noi pupam "fratiorii"Alex si Rares.
Magda - mult succes la dr. sa reusiti sa scapati de pastilute. Tinem pumnii sa fie bine Raresel!
Ramonika - multa sanatate si voua!
Simina- bine ca ai iesit din butoi :)Foarte tare farsa!
Angi - multa sanatate fetitei!
Michelle cu Mateo 18.11.2009 si MARIO 15.05.2007
DianaR spune:
No seara buna, dau si eu un scurt semn de viata. Examenul a fost vineri, luuuung si destul de dificil, ce-am facut aflu peste 4 saptamani. Stephy, multam de gandurile bune!
Deci tati de muschetari a inceput lucrul de 2 saptamani, deja a facut si garzi si cauta de zor cand apuca apartament. Sper ca in 2 saptamani o luna sa poata veni dupa noi, depinde daca gaseste (aici e optimist) si cand ii dau liber 3 zile. Eu am stat o saptamana la ai mei cat am avut cursuri in fiecare seara la Timisoara si era imposibil sa ma pendulez noaptea intre Timisoara si Arad. Sambata trecuta ne-am intors acasa si va dati seama, vai de viata mea, cu toti trei, fara soacra (ca e bolnava mama ei) si cu invatatul printre picaturi. No in fine a trecut, de acu is tot singura cu ei dar macar m-am scapat de invatatul intensiv. Nu ma las pe o ureche, mai citesc, dar la modul relaxat de acum.
Teo umbla si mor de dragul ei, e tot cumintica desi incepe sa se manifeste tot mai mult si sa-si impuna voia, Timeea e la faza de neascultare si sincer ma termina psihic cu vesnicele ei nemultumiri si urlete, Vlad e deja mai cumintel, dar are si el momentele lui cand nu mai e asa de dragalas. No asta e, nervi tari iti trebuie cu toti...
Ramonika, nu te stresa, nu-i musai sa te mulgi, ii dai inainte si te plimbi putin prin oras sa treaca 3-4 ore si apoi poti sa-i dai linistita.
Miany, jucari Montessori comercializeaza nasa lui Teo, pot garanta ptr ei ca-s tare seriosi, ii gasesti pe www.gamatoys.ro
Pup pitici mamici si burtici si tin pumnii la mamicile aspirante. Fug la culcarica, vorbim cand mai apuc....
PS Multumesc si de voturi, chiar nu m-am agitat cu concursul asta, nici n-as fi avut cand oricum...
Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!
ionelamaria spune:
Seara buna
eu am dormit o ora de la 18 la 19 cu pustiul( asa a vrut el). I-am cam dat programul de somn peste cap cu raceala asta.... plus maseluta ... tare as vrea sa doarma si el bine...
Am mai baut si un 3in1( asta e cam frectie la piciorul de lemn la mine) si acu va scriu "doo" vorbe
Afara de faptul ca e racit, pustiul meu face tot mai multe progrese. E vesel si jucaus, ar vrea numai la copii
Fetele de la Iasi , cand ne vedem si noi la o joaca ceva? ( dupa ce ne trec mucisorii ca sa nu fim darnici)
Licurici, bafta cu gasitul unei solutii sa bea rechinasa laptic. Frumos din partea Zmaului sa dea cu aspiratorul
Raluci, ia partea buna a lucrurilor: acum te cauta, te vrea, ... Cand vor fi mari ne vor lipsi enorm momentele astea!!
Habar n-am daca ti-am spus , ori numai am gandit ca va invidiez pentru plimbarea la bazin...
Ramonika, in occident si dupa cezariana se da copilul imediat la san, fara sa arunce nimeni nimic! Eu cred ca si la cezariana se face anesteziew. Si tu tot cezariana ai avut... cum ai procedat atunci??
Sanatate printesei
Angi, imi pare rau ca nu sunteti bine si ca aveti de luat antibiotic. Pupici sa treaca repede
Di sper sa reusiti cat de repede sa reintregiti familia.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 )
Lidia74 spune:
Diana fain ca tati a inceput munca. Cred ca iti e greu cu aia mici. Sa dea DD sa fiti cat mai repede cu totii.