Scarlatina - intrebare urgenta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

vedeti...daca nu era scarlatina la fie-mea in grupa, nu va intalneati pe forum. Deci nimic nu e intamplator!

Lora, mami de Iustina si Adelina

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Bazar umanitar DC - ajutati copiii

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Salutare fetelor si eu sint la gradinita cu pricina, la pregatitoare - dna Tanta si Mariana (adica pe acelasi palier :)) Noua nu ne-au mai zis nimic de scarlatina auzisem ca ar fi, dar la copiii mici de la parter. Ma bazam tocmai pe faptul ca nu se intilnesc cu posibilii contagiosi in sala de mese sau la somn.
Oare o fi cazul sa-i tinem acasa??
Merci si va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Caz era la grupa mica, la Daniela&Alina. Au luat exudat copiilor din grupa. Eu duc copilul in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76
noi am prefera sa-i luam intai exudat maine dimineata si nu sa-i dam degeaba antibiotic. Ce parere aveti? Cum se procedeaza mai bine?

Acum 3 zile aveam aceeasi dilema. Un copil din grupa avea scarlatina si asistenta a luat exudat faringian de la toti, cu recomandarea medicului de a incepe tratment cu antibiotice. Eu sunt anti-anti-antibiotice date asa...dar de data asta mi-am ascultat instinctul care imi spunea ca fata deja e racita, deci cu rezistenta scazuta si streptococul asta e prea "urat" ca sa nu-l bagam in seama. Mda, azi a venit rezultatul: streptococ beta hemolitic tip A, adica purtator.
Acu mi se pare o chestie de noroc sau de probabilitate statistica chestia cu luatul streptococului asta, fiindca din 27-28 de copii numai 4 l-au luat.
Maine ne incolonam restul familiei+bona la exudat si punem pe tratament si surioara.

Lora, voua v-a venit rezultatul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Vali, voi la ce gradinita mergeti?
Ma intreb daca ar trebui sa le iau si la ai mei exudat. Am inteles cale-a luat asistenta de la gradi din gat intr-o dimineata, dar eu stiu!?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Laura, Ioana mea e la Gradinita Scolii nr 3 (cu program normal, cred ca este una si cu program prelungit).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Vali, inca n-a venit rezultatul...a fost sotul meu la laborator si au zis ca abia maine, la ora 13.00. Si daca e sa fie, antibiograma va fi gata abia luni, asa ca o sa avem de asteptat, nu gluma.
Cred ca fetele noastre nu sunt la aceeasi gradinita (dupa nume, ma iau), asa ca, probabil, sunt mai multe gradinite la care se intampla.

Edit, ca am vazut ca i-ai raspuns Laurei: a mea e la nr. 9, care tine tot de sc. 3. Va merge in clasa I la toamna, nu? La sc. 3? La ce invatator? Noi am inscris-o deja acolo.

Lora, mami de Iustina si Adelina

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Bazar umanitar DC - ajutati copiii

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

La sc. 3? La ce invatator? Noi am inscris-o deja acolo.

La toamna va merge la scola dar la Sc. nr.2. Anul trecut (cea mare e in cl. I)am ales intre cele doua scoli pe baza distantei fata de casa, altfel cred ca sunt la acelasi nivel al calitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cazacel spune:

La orice contact cu un bolnav de scarlatina se recomanda adm de ospen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cazacel

La orice contact cu un bolnav de scarlatina se recomanda adm de ospen!

floaredecolt

chiar daca analizele arata ca nu ai streptococul? In acest caz, nu exista riscul ca dupa 4-5 ture de ospen asa, preventiv, sa dezvolti o rezistenta si sa nu isi mai faca efectul, eventual cand chiar ai avea nevoie?

Nu stiu, intreb ...

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput