Scarlatina - intrebare urgenta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cazacel

La orice contact cu un bolnav de scarlatina se recomanda adm de ospen!

floaredecolt

Si cat timp ofera protectie ospenul? O saptamana, o luna/doua...?!

Lora, mami de Iustina si Adelina

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Bazar umanitar DC - ajutati copiii

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

:))))
Ce frumos!
Anya, sigur ca ne cunoastem. Salutari lui Calin! :)

Mai, eu n-o mai duc pana cel putin dupa vacanta, pentru ca mi-e tare frica sa nu faca ceva acum, cand mai am putin si nasc...daca nu eram in situatia asta, o duceam.
Dupa vacanta, sunam sa mai luam pulsul si mai vedem. Desi, ca sa fiu eu mai sigura, as duce-o dupa ce nasc. Eu nu vreau nici muci sa aiba cand voi veni cu copchilul cel nou acasa...

Am auzit si eu de ospen preventiv, dar nu-i dau...

Mami de Ioana, Filip si 34 S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Am uitat sa va spun: cand au facut baietii mei scarlatina (copilu' si tac'su ) se intampla sa fim in Cehia. Acolo am mers la medic pentru toate investigatiile, retete si toate cele. Si niciodata nu s-a pus problema (de catre medic) sa luam preventiv antibiotic, desi mi-au zis sa ma astept sa ia si cea mica (iar pentru ea au recomandat doar exudatul). Cum ea nu a luat steptococu', nici antibiotice nu i-au dat. De ce la noi se grabesc medicii sa sara cu antibioticul si cand nu e nevoie? (asta e o intrebare retorica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Multumim se salutari, Anuc! de la Calin pt fata ta. A lasat in suferita partea masculina a grupei, la asta nu te-ai gandit?
Te inteleg cu dusul la gradinita. Am avut si eu copil la grupa mica in combinatie cu nou nascut acasa si la varsta de 2 luni cel mic a ajuns la antibiotic de la o banala raceala dusa pe picioare de cel mare. Partea buna e ca acum, cel mic ajuns "mare" la gradinita nu mai are probleme cu racelile. Si acum mai e cum mai e, dar de la toamna nu veti mai putea chiuli .
Antibiotic preventiv mi se pare cam ciudat. E ca si cum le-am da paracetamol ca poate racesc, nurofen ca poate ii va durea capul...dar fiecare face cum crede ca e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Avem rezultatele la exudat, fiica-mea nu are nimic, deci i-as fi dat degeaba ospen.

Lora, mami de Iustina si Adelina

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Bazar umanitar DC - ajutati copiii

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La gradinita au venit de la Sanepid rezultatele pt copilasii din grupa mica - nu are nimeni nimic.
Bravo, Lora, ati scapat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Si la noi au venit rezultatele de la exudat pt toata familia. Acum nu mai suntem familia lu'Icsulescu (nu va zic cum ma cheama ) ci familia lu'Streptococu...surioara, eu si bona avem, bunica nu. Tati cica n-are, asa scrie pe buletinul de analiza, dar are o frumusete de faringita si amigdalita purulenta, cu febra persistenta - medicul e convins ca e tot streptococu cu pricina.
Fetele, bona si eu suntem "doar" purtatori, luam Ospen si stam in casa, a venit vacanta mai devreme pentru noi.

Sanatate la toata lumea si sa nu va intalniti cu streptococu!

Mergi la inceput