si Romana si Germana???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Altii platesc bani grei pe meditatii ca sa invete o limba straina. Apreciaza ce ti se da gratis, chiar ai noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Soacra ta are drwptate. este bine pt viitorul copilului sa stie germana iar in casa se invata cel mai bine.

Eu am o familie de nemti colegi cu 2 copii. Acasa mama le vorbeste germana, tatal engleza (desi amindoi sint nemti). Bona e spanioloaica. Acesti copii vb 3 limbi. de cind s-au nascut. Au acum 10 si 6 ani.

Verisoara mea le vorbeste fetelor ei in romana, sotul ei in engleza iar bona in spaniola. De cind s-au nascut. fetele au acum 7 si 5 ani respectiv si vb. 3 limbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

asta e chiar culmea sa te vaiti de asa ceva..

cred ca te fapt alta e cu soacra si nu stii de ce sa te agati cu cearta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Copilul tau este norocos. Lasa-l sa invete germana de la bunica lui! Daca bunica vorbeste doar in germana cu el, nu va fi deloc bulversat. Si doar fiindca tu nu vorbesti germana si nu te-ai documentat prea mult pe tema invatarii de catre copii a mai multor limbi simultan de la persoane diferite nu ar trebui sa fie un motiv sa nu fii contra :). Soacrele, stii, ca pot fi agasante, prea autoritare... insa cumva o scoateti voi la capat, pentru binele celui mic.

--------------------------------------------
A venit Craciunul! A trecut Craciunul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Esti o norocoasa!
Cred si eu ca nu inca o limba in plus te deranjeaza in esenta ci felul de a prezenta problema al soacrei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cazacel spune:

va multumesc din suflet pt parerile voastre, toate spuneti acelasi lucru...deci...eu gresesc dar in orice caz vreau ce e mai bine pt puiul meu; de fapt ma deranjeaza felul de a pune pb al soacrei mele si faptul ca as putea ajunge sa nu ma inteleg cu bebelusul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Pai pune mana si tu de invata germana! Esti chiar culmea, acum! Ce alt motiv mai bun sa-ti imbogatesti cunostintele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cazacel spune:

Ideea e ca eu ma inteleg bine cu soacra mea, dar ea a avut in trecut functie de conducere in tr-un mare concern si cred ca in comportamentul ei exista niste reminiscente de atunci...incercarile de a se impune si de a face toti cum spune ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui cazacel
as putea ajunge sa nu ma inteleg cu bebelusul meu...

m-am gandit ca, de fapt, asta s-ar putea sa fie problema ta.
o solutie ar fi sa inveti si tu usurel germana, nu are ce sa-ti strice si iti va fi si usor.
daca vreti ca bebe sa invete bine germana, ar trebui ca soacra ta sa vorbeasca cu el, doar germana si voi, doar romana.
sigur, ca daca ai indoieli in legatura cu ce anume ar putea sa-i spuna soacra ta in germana, atunci altfel stau lucrurile.
de fapt problema asta de incredere trebuie s-o rezolvati intai, si apoi chestiunea tehnica.

oricum, toata lumea e de acord ca invatatul in paralel a doua limbi straine nu strica deloc, dimpotriva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui cazacel

va multumesc din suflet pt parerile voastre, toate spuneti acelasi lucru...deci...eu gresesc dar in orice caz vreau ce e mai bine pt puiul meu; de fapt ma deranjeaza felul de a pune pb al soacrei mele si faptul ca as putea ajunge sa nu ma inteleg cu bebelusul meu...

floaredecolt

Cele doua probleme ale tale trebuie separate.
Felul ei de a pune problema trebuie sa fie compatibilizat cu felul tau de a pune problema. Probabil ca este alt subiect decat cel de fata insa trebuie gasita o solutie (daca e o femeie atat de vrednica cum spui ar fi si pacat sa nu gasesti o solutie).

Insa ideea ca nu te vei mai intelege cu bebelusul tau este falsa. Ar fi poate de luat in calcul daca copilul ar fi total izolat de limba romana adica daca nimeni nu ar vorbi cu el romaneste. Daca limbile se vorbesc in paralel copilul va vorbi romana cu tine si germana cu bunica iar castigul lui pe termen lung va fi foarte mare.
Mai bine citeste sfaturile celor care au trecut prin asta si profita de cunostintele soacrei tale in cel mai bun mod cu putinta. Gandeste-te doar la faptul ca la scoala, la limbi straine nu vei mai avea nici un fel de problema, ca sa nu mai vorbim, peste ani, de avantajele lui ca om matur.

Toate cele bune !

P.S.: Nu vrei sa stii cat platim unele din mame pe luna pe gradinite germane (sau de alta limba) ori pe cursuri de limbi straine. Sau cati si-ar dori o bona care sa stie germana ! Copii au o capacitate extraordinara de a invata limbi straine cand sunt mici, si este mare pacat sa nu profitam de asta !

Mergi la inceput