homeopatia - sarlatanie sau nu

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pentru ca e jignitor si nedrept sa generalizezi.
daca eu ajung sa zicem intr-un spital din australia, o sa-mi dea medicatia contra AIHA in doze de 5 mg ca sa mi se pare ca sunt luata in seama, iar eu o sa fac crize de nervi cand o sa vad ca tre sa iau juma de tub pe zi :D
sa predai asa ceva poate fi si periculos, daca vreun dr/asistent dozeaza medicatia antidurere a pacietunului dupa tara de provenienta?

zic si eu, mi se pare total aiurea sa oficializezi asa ceva.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

ipohondria nu e trasatura est europeana, e in adn-ul uman, oriunde ar fi, de asta ma necajesc generalizarile f tare.

Trebuie sa te contrazic. Am avut ocazia sa vad pacienti din foarte multe culturi si desi nu poti generaliza ca fiecare individ va reactiona tipic pentru cultura din care provine, exista niste tipare foarte vizibile si predictibile. Ca sa-ti dau un exemplu ce se intampla aici: mama duce copilul la doctor cu febra i se spune ca are otita, sa-i dea antitermice cand temp depaseste 38,5 si sa revina peste 3 zile daca copilul nu este mai bine. Cate mame din Romania stii tu ca ar accepta asa ceva si s-ar duce acasa linistite cu copilul?

Citat:
aia care predau asa ceva in Australia trebuiau sa ma vada pe mine cand trebuia sa iau 14 (paisprezece) pastile pe zi , sa ma urmareasca cum imi venea sa plang numai cand ma uitam la ele.

Eu inteleg perfect ce spui pentru ca nici eu nu sunt fan al medicamentelor, dar asta nu schimba tabloul general.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
pentru ca e jignitor si nedrept sa generalizezi.

Dar nu este jignitor si nu este facut cu scopul de a jigni ci cu scopul de-a intelege mai bine diferentele culturale. Si ele exista, am simtit-o pi pielea mea inainte sa o vad la lucru. Cand m-am dus cu copilul la doctor prima data in Australia si m-a trimis acasa am ramas ca la dentist. Si eu nu eram mama din aia stresata din orice dar pana si mie mi s-a parut socant sa nu faci nimic si sa astepti sa vezi. Acum m-am obisnuit si le dau dreptate. Sa-ti spun ca majoritatea romanilor pe care ii cunosc merg la medici romani pentru ca 'australienii te lasa sa mori'? In momentul in care am aterizat in Australia ni s-a recomandat un medic roman ca GP pentru ca romanii cu care am interactionat atunci nu reuseau sa accepte alt medic. Si cand am fost la el pentru vaccinurile fetelor (schema e diferita si trebuia adaptata) mi-a dat antibiotic pentru fata cea mare desi nu avea febra si era ok, a si vaccinat-o dar avea amigdalele marite (erau asa de peste 2 ani de zile).

Citat:
daca eu ajung sa zicem intr-un spital din australia, o sa-mi dea medicatia contra AIHA in doze de 5 mg ca sa mi se pare ca sunt luata in seama, iar eu o sa fac crize de nervi cand o sa vad ca tre sa iau juma de tub pe zi :D

Nu din start , doar daca incepi sa te plangi ca nu esti tratata. Serios acum, aici doctorii petrec mult timp cu pacientii, doctorii stau si discuta cu tine, iti explica fiecare medicament de ce il iei, iti explica de ce nu iei altceva, ce teste ti-au facut, rezultatele, ce inseammna rezultatele respective. si totusi exista pacienti care nu reusesc sa se linisteasca decat daca primesc multe medicamente. Am auzit de multe ori: 'eu iau 5 pastile acasa, tu de ce imi dai doar 3'. Si tu explici calm de ce si in final dupa ce ai vorbit 10 minute iti spune 'dar eu iau 5 acasa' .

Citat:
sa predai asa ceva poate fi si periculos, daca vreun dr/asistent dozeaza medicatia antidurere a pacietunului dupa tara de provenienta?

Aici politica este: durerea este ce spune pacientul ca este. Si asa este si tratata. Durerea se masoara pe o scala de la 0 la 10, 0 este cand nu ai dureri, 10 este cea mai puternica durere pe care ti-o poti imagina. Cand ai un pacient care sforaie si care iti spune ca are 10 durere dar este calm, relaxat, pulsul si tensiunea sunt normale, nu poti sa nu iei asta cu putin 'condiment' cultural. Majoritatea pacientilor raporteaza 10 atunci cand ii vezi ca gem/plang sau nu pot sta locului, sunt transpirati, pulsul si tensiunea sunt crescute, poti sa vezi pe ei ca sunt in dureri. La pacientii care raporteaza durere mare dar nu par sa fie chiar asa afectati (nu dormi sau vorbesti la telefon in mijlocul celei mai mari dureri pe care ti-o poti imagina) le dam in general mai multe pastile de concentratie mai mica si miraculos durere dispare. In final nu este vorba de a pacali pe cineva ci a folosi ceva ce functioneaza. La fel ca si pacientii foarte anxiosi care raporteaza dureri foarte mari pentru o rana aproape vindecata de exemplu, ii dai diazepam si ii trece si durerea si agitatia. Pentru ca durerea era de fapt o manifestare a anxietatii nu era o durere propriu zisa si nu ar fi fost corect tratata doar cu analgezice.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

daca imi permiteti, hai sa va spun si eu ce efect au avut homeopatele asupra copilului meu cand a avut 4 ani si a racit la gradi. tusea de cate ori facea un efort: nu putea sa rada ca il apuca tusea, nu putea sa alerge... dupa 2 luni si mai multe antibiotice fara nici un efect, l-am pus pe picioare in doua saptamani cu 2 tubulete de homeopate! avea diaree? trei granule cu dilutie inalta din ora in ora si rezolvam burtica...polipi? tratament cu granule de la boiron si am rezolvat...sa mai continui? eu insami, am avut o gramada de probleme: mi se prescrisese xanax si multe alte buline... cu o schema homeopata am rezolvat tot... si lista tuturor problemelor din copilarie ale copilului meu - are acum 10 ani - s-au rezolvat mai mult prin homeopate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

bird, foarte interesant ce povestesti tu despre diferentele culturale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K
Si totusi cum explicati faptul ca homeopatia este o ramura a medicinei? Exact ca si oftalmologia, ginecologia sau orl-ul?

Nu sunt sigura ca homeopatia este o ramura a medicinei in Romania dar cu siguranta NU este in Australia.

Bird, in apara de Romania unde domina mentalitatea din evul mediu si Australia unde cultura bastinasilor a fost rapid inlocuita de o hiper-supercivilizatie din secolul XXIII, mai exista si alte tari, unde homeopatia face parte din medicina. Documenteaza-te. As da si eu o cautare pe gugal, dar trebuie sa mai dau o fuga pana la homeofarmacie dupa bilute.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

In Austria homeopatia este absolut recunoscuta ca ramura a medicinei. Diploma de homeopat nu o poate primi decat un medica, dupa ce a facut cursuri speciale care dureaza parca 3 ani (350 ore, daca nu ma insel). Cei care o au sunt foarte cautati si isi afiseaza imediat diploma pe perete .
Desigur exista si alte cursuri mai scurte de homeopatie pentru medici, insa fara diploma, doar pentru a-si insusi anumite cunostinte. In Autria foarte multi medici lucreaza paralel homeopat.

La spitalul central al Vienei, AKH, exista la sectia de oncologie o ambulanta (sectie) speciala pentru pacientii ei, ambulanta de homeopatie. Este recomandata pacientilor care au facut chemoterapie sau interventii chirurgicale (e vorba de sectia de oncologie), pentru a-si reveni mai repede. Sunt studii facute cum ca pacientii si-au revenit mai repede, starea lor fizica s-a imbunatatit mai rapid cu ajutorul homeopatiei.

La orice spital in Austria, nasterea este !sprijinita" si homeopat. In cadrul spitalelor, la sectia de ginecologieDeci, aici homeopatia este mai mult decat acceptata.

Mergi la inceput

Adina, ai putea sa-mi spui mai muolte despre sectia asta? e acoperit de asigurare tratamentul? ma intereseaza f mult.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Sabina,chiar ma gandeam mai inainte la tine. Eu am auzit doar de ea, si acum scriind, am cautat sa vad daca nu scriu prostii :). Cred ca e acoperita, dar doar pentru pacientii de la Univ. Klinik für Innere Medizin I. Uite linkul: http://www.akhwien.at/default.aspx?pid=897

Si asta am gasit despre sectie: http://www.meduniwien.ac.at/innere-med-1/onkologie/images/pdf/Homoeopathie.pdf

Daca vrei, pot da un telefon sa intreb acolo ce doresti tu. Sanatate!

Mergi la inceput

iti dau PM

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput