homeopatia - sarlatanie sau nu

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

bird, cred ca ma intelegi gresit. Eu nu sustin aici ca trebuie sa dai medicamente neaparat. Si pe mine ma trimit doctorii acasa fara tratament medicamentos, dar cu indicatii de regim de exemplu in cazul diareei.

Spun doar ca trebuie sa asculti de doctori, nu sa ii dai sau sa nu ii dai de capul tau.

Motivul pentru care sustin asta: exista o multime de parinti care iau decizii foarte proaste in ce priveste medicatia pentru copiii lor. Nu se iau asemenea decizii citind pe forumuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Mai doruletz, pai tu crezi ca eu ca medic daca primesc "ultimul tratament descoperit" nu ma interesez ce substanta e, ce studii s-au facut samd?
E atat de greu de inteles ca eu ca medic stiu tratamentele, sansele, tatisticile, studiile, substantele, efectul placebo samd?
Crezi ca vine si-mi da un bumb alb medicul si-mi spune ca acum s-a scos pe piata medicamentul, cu substanta secreta si eu nu ma gandesc inainte ca o fi placebo, ca o fi netestat, ce substanta activa are, care e mecanismul samd?
Ma faci sa rad.

Tu iti imaginezi ca vine cineva la tine cu o pastila si te abureste ca e ceva ultimul racnet si gata? Nu stiu cum e in Romania dar aici e ilegal si considerat imoral si neetic sa dai cuiva un medicament fara sa-l informezi CORECT. Nici nu se pune problema sa iti dea cineva o aspirina sa-ti spuna ca e altceva. Cand se testeaza medicamentele se testeaza in general comparativ cu placebo. Adica se ia un numar de pacienti care sunt informati despre studiu si semneaza o hartie ca sunt de acord sa participe si la jumatate li se administreaza medicamentul testat la cealalta jumatate placebo. Pacientii nu stiu care este in grupul cu placebo si care este in grupul cu medicament, de multe ori nici persoana care administreaza medicamentul nu stie. In grupul cu placebo se observa imbunatatiri de obicei, am citit statistici in care 30% din grupul placebo au avut imbunatatiri semnificative. Tu poti sa citesti ce vrea muschii tai despre substanta respectiva ca nu vei stii daca o iei sau nu. Banuiesc ca cu cat stii mai multe despre substanta in cauza cu atat mai interesant efectul in cazul in care iei placebo.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Bird, mersi de explicatii, stiu ce inseamna studiu comparativ si placebo
Raman la parerea mea.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkei spune:

Eu una nu inteleg de ce dupa atatea "marturii" ale oamenilor cum ca homeopatia functioneaza, unii sunt "Toma necredinciosul". Si cum poti vorbi de efect placebo la bebelusi spre exemplu.
Si cum de nu e clar ca in toata chestia asta e vorba doar de interesele companiilor farmaceutice care vad ca lumea apeleaza din ce in ce mai mult la "Vrajitorie" (adica terapii complementare si neinvazive, care culmea, vindeca din interior si nu invers) si care dupa cum stim au modificat limitele minime ale colesterolului, glicemiei etc tot pentru interese proprii.
Si daca homeopatia e doar "apa chioara... picurata..." ce puteti spune despre apa lui Masaru Emoto care cristalizeaza diferit functie de informatia transmisa?
Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Doruletz, acum sa te vad. Masaru Emoto!

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si apa saracita in Deuteriu intra in aceeasi categorie de "vrajeli"?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Buna ziua tuturor,

Dupa 14 pagini citite cu sufletul la gura, ca poate poate ma voi lamuri cu ceva, nu pot sa spun decat ca a fost pierdere de vreme.

Nu cunosc chiar nimic legat de homeopatie, dar am cunostinte care s-au vindecat miraculos, chiar de alergia la proteina din lapte de vaca, (de care din pacate sufera si baietelul meu), si ma tot gandeam sa apelez si eu la un dr homeopat, dar aveam 1001 intrebari precum titlul acestui subiect.

(Baietelul meu este foarte alergic, si raceste foarte des. Pediatra mea ii prescrie tot timpul antibiotice, dar imi spunea sa ii dau doar daca face febra. (am o farmacie de antibioice acasa, pe care bineinteles ca nu le-am folosit). )

Danny1, stiu de la alt subiect ca ai probleme cu alergiile la copii. Te-a ajutat in vreun fel homeopatia?

CRIS , Andrei Cristian, 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

cristina, noi am inceput tratam impotriva alergiei.de fapt bebele era f sensibil la anumite alimente.inclusiv carnea de porc.multe ii deranjau burtica.e mult de povestit.ideea e ca am inceput.rez apare in timp.peste cateva sapt trimite-mi PM,sa vedem cum reusim.poate experienta noastra va va ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui danny1

cristina, noi am inceput tratam impotriva alergiei.de fapt bebele era f sensibil la anumite alimente.inclusiv carnea de porc.multe ii deranjau burtica.e mult de povestit.ideea e ca am inceput.rez apare in timp.peste cateva sapt trimite-mi PM,sa vedem cum reusim.poate experienta noastra va va ajuta.

Sa intelegem ca ai dat carne de porc la un bebe de 4 luni ?

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana83

Ok, inteleg ca consumul ( excesiv) de medicamente nu mai apare ca fiind una din cauzele principale de deces . Dar, ma intreb si eu retoric, nu se intampla oare acest lucru datorita musamalizarii fenomenului? Nu sunt oare celelalte cauze de deces si o consecinta a acestui fapt? Cel mai banal exemplu care mi-a venit acum in minte( ca eu nu sunt bolnavicioasa de fel) e ca m-a durut mai demult capul.Ma durea destul de tare ca n-am putut sa ignor .Si-am luat o aspirina. Aspirina noastra de toate zilele, care e in casele tuturor, care are acum diferite denumiri , care e laudata pe la tv ca ajuta inima etc. Ei , de la acea banala aspirina eu am zacut o zi intreaga , am zis efectiv ca mor , mai aveam putin si chemam salvarea .

dumnezeule mare!!! trecand peste teoria conspiratiei si musamalizarea de catre industria farmaceutica .... nu e nimic atat de dramatic ca ai avut o asemenea reactie la aspirina. poti sa ai o intoleranta la produs - lucru destul de des intalnit. daca mai exista si o afectiune gastro-intestinala... e chiar greu sa nu se intample. de aceea exista prospecte la medicamente, care chiar ar trebui citite.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitad spune:

Buna...eu sunt PRO tratament homeopat. Baietelul meu cel mare este tratat numai cu "bilute" de 3 ani ( in prezent are 5).Diagnostic bronsita asmatiforma. Nu va povestesc de cate ori am ajuns la spital cu el, branula( miofilin, prednison, antibiotice) de nu le mai stiu numarul.Am ajuns si la Singulair. Am zis STOP, imunitatea copilului a fost distrusa, am ajuns la un minunat doctor, la Timisoara, care ne-a zis: RABDARE, DISPONIBILITATE( noi suntem din Resita) si un dram de NEBUNIE( sa avem increde in el). am urmat intocmai tratamentul. De atunci nu am mai avut probleme.Normal, a racit, a mai avut acel "wheezing", dar am tratat totul homeopat.
Al doilea caz, tratat cu succes, este Tudor, baietelul meu cel mic( un an si 2 luni). A facut de doua ori traheita. Tratat numai homeopat.
Al treilea caz sunt eu, om matur, indopat pe vremuri cu antibiotice si alte medicamente. Tratat cu succes de mastoza fibrochistica.
Sunt 3 exemple si din punctul meu de vedere as recomanda HOMEOPATIA. Conteaza foarte mult, doctorul, conteaza foarte mult tratamentul si mai ales conteaza foarte mult increderea pe care o ai in medicina homeopata. Ma scuzati, ca m-am lungit atat...

Gabi cu 2 printi, DAVID si TUDOR

Mergi la inceput