DC-Povestea celor doua linute..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
E un subiect frumos, spun eu,care trezeste nostalgii...
eu l-am mai deschis si la odisee mea, cand inca eram proaspete mamici si ne era inca clar, unora acesta minunata poveste, deci haideti, va poftesc sa ne reamintim... cum ati aflat ca sunteti insarcinata si prima oara, si a doua, si a treia, in functie de cate minuni ati adus pe lume..ce ati simtit, cum i-ati anuntat pe cei dragi, cum au reactionat.. si restul dedetalii pe care doriti sa le mai adaugati in "POVESTEA CELOR DOUA I I "
eu am ramas insarcinata pe 15 martie 2009...neplanificat.
cu un an inainte o doamna doc ma anunta ca trebuie sa fac operatie de ridicare uter caci, dupa spusele ei il aveam retrovers, pentru a putea ramane insarcinata si daca totusi voi ramane vreodata, voi ramane foarte greu daca nu voi face respectiva operatie
insa s-a inselat...am plans vreo doua saptamani dupa aflarea vestii, apoi am incetat sa ma protejez..si in fiecare luna faceam testul sa ma conving ca nu are dreptate, apoi ma gandeam ca ce rost are sa ma mai protejez daca a spus ca sunt sanse minime sa raman..si in fiecare luna faceam testul, asteptam ca un copil sa caut in poseta mamei sa vad ce mi-a adus...si eram dezamagita ca nu voi putea avea copii(in mintea mea) si fericita ca nu sunt insarcinata(caci inca nu eram pregatita asa cum doream sa fiu pentru venirea pe lume a unui bebelus)
si pe 15 martie s-a intamplat, cum spuneam..a fost puterea cuvantului..tin minte ca atunci, cu lacrimi in ochi, am urlat in creierii noptii ca vreau un copil, si atat de puternic a fost acel vreau, ca imediat dupa am simtit o caldura care mi-a indundat corpul, am simtit "viatza in mine"..si am stiut...asa cum am stiut ca va fi fetitza desi nimeni nu ma credea...
de sarcina am aflat prin aprilie..imi intarziase menstra cu vreo saptamana..si am luat un test, foarte senina...l-am facut..am asteptat, se facusera 9 minute si cateva secunde, l-am deschis, am vazut I I... si am izbucnit in plans..fericire, amestecata cu frica, uimire, teama...toate sentimentele...am mai luat unul, l-am facut a doua zi..tot...doua II..
eu inainte imi tot pacaleam sotzul cu teste, ca el nu se pricepea la citirea lor..si i-am zis foarte serioasa, "uite testul"...la care el se uita la test, se uita la mine si ma intreaba tot senin "si ce sa fac cu el?"..."citeste-l", el:"nu scrie nimic, sunt doar doua linii".., pai doua linii inseamna ca sunt
...au urmat vreo cateva secunde de "
si apoi cand si-a revenit si a realizat...
.
singura care s-a bucurat de sarcina a fost mama, care era foarte vehementa inainte sa nu fac copii asa tanara...soacra-mea nu s-a bucurat,cand i-am zis a reactionat intr-un mod de nu vreau sa imi aduc aminte...o repulsie combinata cu "glumestiiiii????????"
si au trecut noua luni magice...si acum am o minune de 14 luni..cea mai mare realizare a noastra, prin ea am atins perfectiunea...
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ina.click spune:
Ce idee frumoasa! Multumim!
Si o poveste frumoasa de asemenea.
Revin si eu cu a mea, promit.32 +
Mai avem 8 saptamani
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
annita72 spune:
La mine sunt 2 povesti cu 2 liniute :)
De fapt 3, dar una e trista...
Dupa prima data, cand a fost un avort spontan la 6 saptamani, au urmat, la sfatul medicului 6 luni de pauza. Apoi inca 6 luni de incercari
Medicul meu zicea ziua 12a, a 14a, a 16a..., barbata-miu epuizat: "iar e ziua 12a?"
Testul l-am facut de una singura, dar cand am vazut cele 2 liniute l-am chemat si pe al meu sotz, sa vada ca n-a muncit degeaba , dar si pentru ca aveam nevoie sa-mi spuna cineva ca de data asta totul va fi bine. Si a fost... Ioana are 12 ani deja :)
A doua oara eram in pauza de anticonceptionale si i-am zis "vezi ca s-ar putea..." Noi mai discutasem de al doilea copil, Ioana avea putin peste 4 ani, dar nu era nimic stabilit, eu voiam, el asa s-asa...
Cand i-am aratat testul a fost foarte uimit "cum, asa din prima?"
Si Tudor e in clasa I...
Daca era dupa mine ar mai fi fost macar inca o poveste dar ne-am oprit aici de comun acord.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/motanik/motanik.jpg)
motanik spune:
pt subiect, intr-adevar sunt amintiri tare frumoase.
La noi primele liniute au venit dupa doi ani de incercari, de investigatii si de tratamente (am ovare polichistice). Eram stresati amandoi, dormeam cu termometrul langa cap sa verific dimineata temperatura in caz ca ovulam, aveam sacul plin de teste de ovulatie si teste de sarcina. Am urmat un tratament naturist gasit aici pe DC (cred ca multe dintre voi sunt familiare deja cu tratamentul Liviei ), am citit povesti de succes tot aici, dar deja imi pierdeam speranta ca o sa pot povesti si eu la fel. Pana cand in toamna lui 2007, cu trimiterea pt analize de sange in ziua 2 de cm, am stat pt prima oara linistita sa vina cm sa pot merge la sange. Ultimul cm fusese in 10 august, deci cand a trecut si septembrie nu mi-am facut griji, era ceva normal la mine, apoi in octombrie deja nu m-am mai gandit, doar asteptam, iar cand a trecut si noiembrie si tot nimic, la insistentele mamei mele am facut un test de sarcina. Era 3 dec, o luni seara daca nu ma insel si cand am vazut a doua liniuta am inceput sa plang, jos pe podeaua din baie, cu al meu langa mine, ii curgeau siroaie de lacrimi si lui...
Theodora are acum 2 ani si jumatate si este lumina ochilor nostri.
Dar...pt ca am fost singurul copil al parintilor mei, mi-am promis ca fetita mea n-o sa fie la fel (eu chiar am suferit ca n-am avut un frate, o sora) asa ca dupa 6 luni de la nastere, nu ne-am mai protejat si am inceput sa visam iar. O dr din Romania mi-a zis ca degeaba visez, caci fara o interventie medicala nu am sanse sa mai raman insarcinata, caci cu Theodora nimeni nu si-a explicat cum a fost posibil sa ovulez la aproape 3 luni de la cm (am ramas pe 3 nov, dupa ce ultimul ciclu fusese dupa cum am spus pe 10 august).
Am insistat la doctorii de aici, am 30 de ani si nu-mi mai permit mult timp sa astept inca o minune...asa ca am primit tratament cu progesteron si apoi clomid (pt stimularea ovulatiei) si princess no. 2, Iulia, e pe drum, o asteptam sanatoasa la sfarsitul lui aprilie.
Sarcina usoara tuturor gravidutelor, mult succes aspirantelor si felicitari mamicilor!
--------------------
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
Bee spune:
La noi au fost 6 liniute si trei povesti foarte diferite. Prima data, 10 aprilie 2005, jumatatea perioadei menstruale, singura zi din luna cand sotul meu (pe vremea aia doar prietenul meu) era acasa. Ne cnosteam de nici doua luni si ne-am dorit mult o fetita. Cand sa-mi vina ciclul, am facut gripa si la farmacie am cerut un fervex si un test de sarcina (sa nu iau cumva ceva si sa fiu insarcinata). Am facut testul si am vazut slaaab a 2-a liniutza. El nu era acasa, nici nu mai stiu cum si cand i-am spus. Asa a venit fetita (fetita si-a dorit el).
A doua pereche de liniute a venit la cca un an dupa nasterea primului copil. Incercam deja de 2 luni, era a 3-a luna de "chin" pt sotul meu (cand il aud, ma gandesc mereu la oameni cu reale probleme de fertilitate). Fusesem si la doctor cu o entorsa urata, refuzasem radiografia de frica unei sarcini. Si am ramas insarcinata, pur si simplu. Doua liniute asteptate, un baietel asa cum era evident (sotul meu nici nu concepea altceva).
Dupa un an, probleme, casa noua, certuri, necazuri, copii bolnavi, eu cu o pneumonie urata, am ajuns in urgenta la spital, radiografie, antibiotice. Faceam dragoste atat de rar si evident protejat. SI totusi. De Craciun, aveam o saptamana de intarziere. NU puteam sa fiu gravida! Pur si simplu nu se putea, de asta nici nu-mi faceam testul. Am luat testul atunci, de Craciun si am asteptat pana pe 26 Decembrie. L-am facut. A fost singurul test la care a 2-a liniuta era foarte intensa. Si ce intensa. Ne-am revenit greu din shoc, nici n-am stiut cum sa le spunem celorlalti, ca mai facem un copil, in conditiile dificile date si a 3-a cezariana, dupa ce la a 2-a am fost avertizata ca o sa mor daca mai raman gravida. Sotul meu m-a sustinut si mi-a spus ca daca exista vreo posibilitate sa-l nasc, facem orice sacrificii. Ce mi-au auzit urechile de la mama si soacra? "Doar nu vrei sa-l tii!" Apoi am sangerat tot primul trimestru, alte probleme, dar totul a fost cum nu se poate mai bine. I-am mai facut sotului meu un baietel. A fost foarte emotionant cand am aflat la ecografie ca va fi tot baiat. Eu eram sigura ca va fi fetita, toata populatia voia baiat, mai putin sotul meu care inclina sa-si doreasca fetita. Cand a auzit ca vom avea un baiat mi-a spus " imi mai faci tu mie un baiat!" A fost foarte frumos.
Uff ash da orice ca toti oamenii care-si doresc copii, sa vada liniutele astea!
alex_andra spune:
La noi,mult asteptatele 2 liniute, au venit cand aproape ca incetasem sa sper, cu doua zile inainte de cununie, a fost cadoul nostru de nunta
Apoi, dupa 8 luni de la aparitia liniutelor, a aparut si iubita noastra, cadoul meu de 30 de ani
De ziua mea, ea avea 2 saptamani, a fost de departe cea mai frumoasa zi de nastere
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ina.click spune:
La noi cele doua liniute au aparut cam la jumatate de an dupa ce renuntasem la anticonceptionale.
Totusi, cum CM devenise intre timp foarte neregulat (ba de 2 ori pe luna, ba deloc timp de alte 2 etc) , prima luna a trecut fara sa imi pun vreo intrebare si fara sa fug dupa teste.
A mai trecut si a doua luna. Si inca doua saptamani si...nimic. Intre timp, in astea 2 luni jumatate, facusem o gramada de chestii care aveau sa ma ingrozeasca dupa, cand m-am gandit "cine stie ce se putea intampla": mers la mare, echitatie, mountain bike, etc.
Am cumparat testul in final, am vazut cele doua liniute si am stat mult privindu-le. O multime de ganduri contradictorii imi treceau prin cap; pe de o parte o speranta foarte foarte puternica, pe de alta parte obisnuitele temeri si scuze vechi "dar nu sunt bani, dar nu e timp, dar daca nu va merge, dar aveam de gand sa fac altceva, dar poate nu e momentul, etc"
Am decis sa nu spun nimanui si am mers la medic a doua zi, la prima ora. Si pe ecran am vazut un sambure de viata care mi-a rispit orice "daca" as fi avut vreodata in minte. Iar camera s-a umplut de sunetul pulsului sau. Avea puls, avea viata. Era un copil. Era al meu.
Am iesit din cabinet impleticindu-ma; medicul m-a privit ingandurat, s-o fi gandit ca am ochii umezi de nemultumire sau suparare. De fapt, am plutit pana acasa. In ziua aceea mi-au crescut niste aripi moi care m-au purtat pe nesimtite pana in camera, trecandu-ma de strazi, intersectii si oameni, ferindu-ma de masini si pericole. Eu nu mai aveam ochi decat pentru peticutul de hartie neagra pe care vedeam poza unui sambure mic si hotarat sa traiasca.
Sotul meu dormea tun; Cum sa dai vestea? Cum o va primi?
Am lasat ecografia pe tastatura lui, apoi m-am ghemuit langa el si m-am tot foit, stranutat, sucit, pana cand s-a trezit.
A ajuns la tastatura, a privit ecografia timp de ....cele mai lungi 2 minute din viata mea. Foarte atent, de zici ca tocmai absolvise vreo sectie de medicina. Apoi s-a intors spre mine
"Esti insarcinata."
"Da. Ce zici?"
Si-mi simteam inima strangandu-se mica mica si o gramada de argumente "in caz ca" mi se adunau in cap.
"Pai...zic ca e foarte bine"
Si cumva, asa cum imi crescusera mie aripi, am vazut cum ii rasare lui un soare din piept. Luminos si cald si fericit, tinand loc de orice alte cuvinte si exclamatii.
De atunci au trecut 8 luni de zile. Eu inca am aripi, el inca are raze, iar samburele nostru mai are putin si se va bucura de amandoua.33 +
Mai avem 7 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_OR/Cristina_OR.jpg)
Cristina_OR spune:
alex_andra, sa inteleg ca azi e ziua ta de nastere??
daca da, iti urez LA MULTI ANI fericiti si sa va bucurati de minunea mica
Lady, frumos subiect, in sfarsit ceva cald si linistitor la "generale"
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_OR/Cristina_OR.jpg)
Cristina_OR spune:
iar referitor la subiect, sa spun si eu pe scurt: liniutele au rasarit pe neasteptate, noi nu prea aveam habar nici macar despre utilizarea testului, ce sa mai vorbim de cresterea unui copil(insa ne-am descurcat onorabil, zic eu, "rezultatul testului" implineste in curand 7 ani).liniutele si-au facut aparitia chiar de ziua de nastere a tanarului tatic, iar minunelul a venit pe lume pe post de cadou de ziua maica-mii
.fericite coincidente, nu??
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ana_micu83/ana_micu83.jpg)
ana_micu83 spune:
My_lady, super subiect ai deschis...si..felicitari pentru fiecare in parte. Aveti povesti si experiente minunate..asta este a noastra!
POVESTEA CELOR DOUA LINIUTE LA NOI...
Vrem sa castigam si premiul sa-l donam aici in forum! Ne ajuti sa facem o bucurie?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=6" target="_blank">Voteaza un Winnie MIC, dar CHIC! Voteaza m8 !!
Hainute NOI, import Anglia!bazarim si noi
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cristina_OR![]() alex_andra, sa inteleg ca azi e ziua ta de nastere?? daca da, iti urez LA MULTI ANI fericiti si sa va bucurati de minunea mica ![]() Lady, frumos subiect, in sfarsit ceva cald si linistitor la "generale" ![]() Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004) |
Cristina, mersi de ganduri si urare
![](pupic.gif)
Ziua mea e pe 18 feb :), eva e nascuta pe 3 feb si de ziua mea, ea avea 15 zile
![](icon_smile_big.gif)
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)