PCOS (21)
Raspunsuri - Pagina 7
aruam spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mbadaran Buna dimineata fetelor, Va citesc de f mult timp insa nu v-am mai scris. Ca si voi, si eu am fost diagnosticata cu PCOS. De aproape 1an de zile merg la endocrinolog, la dna dr. Corina Neamtu, care este o dr exceptionala. Incercam de 2 an sa avem bebe, dar din pacate se lasa asteptat. Luna asta am facut tratament de stimulare cu ova-mit si apoi o injectie cu Pregnyl in z17. Azi sunt in z29 si inca nu mi-ai venit menstra. Din z18 iau,la indicatiile dnei dr.,aspenter(7 zile) si utrogestan 2cp intravag/zi,acid folic. Voi stiti daca utrogestanul, atata timp cat este luat, nu permite menstrei sa vina? Mie menstra imi venea dupa duphaston, insa luna asta nu am mai luat. In schimb am luat si inca voi mai lua utrogestan pana la venirea menstrei, asa cum mi-a zis dna dr. Voi ce stiti despre utrogestan? Mutumesc, Mihaela |
Mihaela din cate stiu eu utrogestanul ,arefamul pot sa intarzie menstruatia, cel putin asa este in cazul meu imi intarzie 2-3 zile,dar poate la tine este cu ochisori
Bafta multa ! te asteptam cu 2 liniute
in 2011 o sa fiu
Doamne ajuta
aruam spune:
citat din mesajul lui simona9000 Fetelor am auzit ca scortisoara ar fi un inlocuitor al metforminului, stiti ceva despre asta? Eu as lua si metformin dar imi este cam frica sa iau de capul meu si medici endocrinologi in Tulcea nu stiu si nici nu am auzit sa fie. Am vazut ca a dat rezultate bune ca s-a obtinut ovulatie, nu stiu ce sa fac, Help |
Simona am auzit si eu ca scortisoara ar fi indicata in PCOS dar nu cred ca chiar un inlocuitor al metforminului. O reteta anume nu stiu dar eu un timp am baut suc de mere in care imi puneam putina scortisoara.
Rezultate bune le are Evening primrose oil (ulei de luminita de seara) In cazul meu a dat rezultate f bune am ovulat mai devreme eu de obicei ovulam in ziua 18-20 dar dupa ce le-am luat am ovulat in ziua 15-17 ,endometrul s-a ingrosat si glera f abundenta.Uite citeste aici mai multe:
http://www.babyhopes.com/articles/epo-for-pcos-evening-primrose-oil-for-polycystic-ovarian-syndrome.html
Metforminul nu se ia decat la indicatia medicului.
Bafta
in 2011 o sa fiu
Doamne ajuta
emilia.m spune:
Aruam, cum ai luat Luminita de seara? In fiecare zi sau doar in anumite zile? Cate pastile pe zi si cat timp ai urmat tratamentul?
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
simona9000 spune:
Fetelor eu ieri am cumparat Vitex Fruit pentru reglare hormonala si crom pt reducerea poftei de mancare. Este indicat in PCOS. Am inceput sa iau, sper ca mi se potriveasca. Poate reusesc sa imi fac si programare la endocrinolog in Constanta.Pupici
aruam spune:
Emilia luminita de seara o iau din prima zi CM pana in ziua 14-16 (ovulatie),iau 3 /zi, inainte cu 1/2 ora de masa. Rezultatele s-au vazut din prima luna pt ca m-am dus la monitorizare si s-a minunat si dr de endometru si glera.Am luat cam 3 luni dupa care am inceput cu inseminarile si dr mi-a dat stimulare si atunci l-am intrerupt.
Dar l-am luat in acelasi timp sioforul nu am renuntat la el.
Acum de 4 zile am inceput iar, pt ca momentan iau o pauza cu inseminarile.
in 2011 o sa fiu
Doamne ajuta
simona9000 spune:
Aruam tu de ce faci stimulare daca ai ovulatie, inseamna ca poti sa ramai, eu nu am ovulatie si deasta ma stresez asa tare. Cazul tau este unul mai fericit ca ai ovulatie.Pup
aruam spune:
citat din mesajul lui simona9000 Aruam tu de ce faci stimulare daca ai ovulatie, inseamna ca poti sa ramai, eu nu am ovulatie si deasta ma stresez asa tare. Cazul tau este unul mai fericit ca ai ovulatie.Pup |
Fac stimulare pt ca sansele sunt mai mari la inseminare pe un ciclu stimulat. Eu ovulez dar se pare ca nu sunt de calitate ovocitele cel putin asa mi-a zis dr .Pt ca eu la fiecare IA am avut val mari folicul de 19-21 mm si endometrul de 10-12 mm si in general fara stimulare decat o IA am facut-o cu stimulare dar cu toate astea nu raman insarcinata.
Nu stiu nici eu ce sa mai cred poate si stresul e de vina....dar pana la urma o sa fim toate
in 2011 o sa fiu
Doamne ajuta
aniram spune:
Buna fetelor!
Ati vazut? - o veste minunata!
Sa aprobat legea cu o procedura FIV gratuita. Ce e drept, conditiile sunt cam restrictive dar daca nu se poate nici cum sa avem si noi , poate o sa reusim prin FIV. Spun asta pt k eu nu m-am gandit la FIV momentan, am lasat-o ca ultima mea sansa de a fi mamica.
pe toate fetele si bun venit noilor membre!
aniram spune:
citat din mesajul lui mbadaran Buna dimineata fetelor, Va citesc de f mult timp insa nu v-am mai scris. Ca si voi, si eu am fost diagnosticata cu PCOS. De aproape 1an de zile merg la endocrinolog, la dna dr. Corina Neamtu, care este o dr exceptionala. Incercam de 2 an sa avem bebe, dar din pacate se lasa asteptat. Luna asta am facut tratament de stimulare cu ova-mit si apoi o injectie cu Pregnyl in z17. Azi sunt in z29 si inca nu mi-ai venit menstra. Din z18 iau,la indicatiile dnei dr.,aspenter(7 zile) si utrogestan 2cp intravag/zi,acid folic. Voi stiti daca utrogestanul, atata timp cat este luat, nu permite menstrei sa vina? Mie menstra imi venea dupa duphaston, insa luna asta nu am mai luat. In schimb am luat si inca voi mai lua utrogestan pana la venirea menstrei, asa cum mi-a zis dna dr. Voi ce stiti despre utrogestan? Mutumesc, Mihaela |
Buna Mihaela, nu vreau sa te dezamagesc, dar mie mi-a intarziat 10 zile in aceleasi conditii. Tot la dr. C. Neamtu merg si am avut acelasi tratament pe care i-l ai si tu (cred k e o schema de tratament a d-nei dr.) La prima stimulare mi-a venit la 28 de zile, iar la a doua mi s-a intamplat acest lucru. Dar eu sper din toata inima la tine sa fie cu II.
Asteptam vesti bune de la tine
simona9000 spune:
Astazi am luat rezultatele de la analize in ziua a doua a CM:
TSH-3,190 (0,44-4,2)
T4 -1,11 (0,8-2,5)
LH - 6,98 (1,68-15)
Prolactica - 28,8 (5-35)
FSH - 6,13 (1,37-9,9)
Estradiol - <20 (20-100)
Testosteron - 68,40 (15-70)
Cortizol - 18,60 (5,49-28,75)
DHEAS - 414,20 (134,2-407,4)