PCOS (21)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Montelimar, eu cand am facut testul cu ACTH am avut urmatoarele valori: inainte de Synacten 17-0h progesteronul a fost 2.71 ng/ml; dupa 24 ore de la Synacten 17-oh progesteronul a fost 5.88 ng/ml ; testarea mea insa,s-a facut eronat: trebuia dozat 17 oh progesteronul la 1h dupa Synacten , nu la 24h! Oricum valoarea a fost mare asa ca medicul mi-a spus ca am locah... nu am stat internata; m-au tinut sub observatie o ora dupa injectarea Synacten-ului si atat... am platit doar dozarea 17 oh progesteronului de 2 ori ( aprox 100 ron- asta acum 5 ani..). Sub dexametazona 17 oh progesteronul a scazut , la fel testosteronul, dar ciclul nu s-a reglat, n-am ovulat decat cu stimulare; pe de alta parte am avut si simptomatologie de Pcos: lh:16.9/ fsh: 5.3, ovarele aveau aspect polichistic - atunci medicul mi-a spus ca am si locah si pcos... Cam atat. Acum am inceput sa iau din nou dexametazona de data sat impreuna cu metformin; sa vedem ; deocamdata nimic.
Fetelor, scortisoara e buna pt metabolismul gucidic insa nu poate inlocui metforminul . E slaba.

Mergi la inceput

Simona , analizele tale nu prea indica Pcos; insa ai un exces de DHEAS, care ar putea indica o problema la glanda suprarenala; dozeaza si 17-oh-progesteronul! poti sa-ti faci si un test de toleranta la glucoza, de asemenea testeaza-ti insulina provocata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Adijo, pentru ce se face testul cu ACTH? Am citit ca pe site-ul unei farmacii ca Synacten are urmatoarele indicatii si contraindicatii:
Indicatii: Boli neurologice: exacerbari acute la pacientii cu scleroza multipla, encefalopatie mioclonica infantila cu hipsaritmie. Boli reumatice: ca tratament de scurta durata in situatiile in care se indica tratamentul cu glucocorticoizi, la pacientii cu toleranta gastrointestinala redusa la tratamentul oral cu glucocorticoizi, in cazurile in care glucocorticoizii in doze uzuale sunt lipsiti de efect adecvat. Boli cutanate: tratament indelungat in afectiuni cutanate care raspund la glucocorticoizi (pemfigus, eczeme cronice severe, forme eritrodermale sau pustuloase de psoriazis). Boli ale tractului gastrointestinal: colita ulceroasa si enterita regionala. Oncologie: tratament adjuvant pentru cresterea tolerantei la chimioterapie.
Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la tetracosactid si/sau ACTH de origine animala, psihoze acute, boli infectioase, ulcer peptic, insuficienta cardiaca refractara, sindrom Cushing, insuficienta corticosuprarenala, sindrom adrenogenital, sarcina si lactatie. Din cauza riscului crescut de reactii anafilactice, Synachten-ul Depot nu trebuie utilizat in tratamentul astmului sau altor afectiuni alergice. Datorita alcoolului benzilic continut, este contraindicat la nou-nascuti (mai ales la prematuri), la care acesta poate produce intoxicatii severe.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mbadaran spune:

Buna,

Nu cred ca s-a intamplat nimic bun luna asta, am facut azi un test si am iesit negativ. Tu de cand mergi la dna dr? Tie ce iti spune?
Mie imi zice sa stau linistita ca o sa am bebe, dar nu mai stiu ce sa cred. Am deja 1an de cand merg la dansa si pana acum nimic. Din cate mi-a zis o sa-mi dea sa fac laparoscopie.

Mihaela

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Fetelor, ma bag si eu in discutia cu Synacthen.
Si mi-e m-i s-a dat sa fac 17-0h progesteron si aveam 0.93 ng/ml. Apoi 1 f Synacthen si la patru ore iar analiza de 17-oh progesteron = 4.07 ng/ml. Dupa laborator este in chenar, si la valori normale scrie dupa ACTH <3.2. Dar dr-ta endorinoloaga mi-a zis ca este normal sa imi fie aceasta valoare dupa Synacthen si nu sunt probleme.
Ei , acuma eu nu stiu ce sa mai cred?!
Voi ce parere aveti?

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 5 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),Competact 2x850,Clexane 2x0,4/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniram spune:

Citat:
citat din mesajul lui mbadaran

Buna,

Nu cred ca s-a intamplat nimic bun luna asta, am facut azi un test si am iesit negativ. Tu de cand mergi la dna dr? Tie ce iti spune?
Mie imi zice sa stau linistita ca o sa am bebe, dar nu mai stiu ce sa cred. Am deja 1an de cand merg la dansa si pana acum nimic. Din cate mi-a zis o sa-mi dea sa fac laparoscopie.

Mihaela

Mihaela

mbadaran imi pare rau pt ca testul de sarcina s-a incapatanat sa iasa cu doua liniute, te inteleg prin ce treci.....
Eu la d-na dr. am mers timp de un an si jumatate, la fel de optimista si de draguta era si cu mine dar din pacate fara rezultat. Am renuntat cu 4 luni in urma sa mai merg la dansa (am scris povestea mea pe la inceputul acestui capitol), sincer mi se parea pierdere de timp, am zis sa mai iau o pauza iar de luna aceasta am inceput sa iau metformin si sper sa ajung cat mai curand la dr. Albu de la MF (nu pot sa merg acum pt ca din pacate sotul meu are o problema de sanatate ) am inteles ca este fb si implicat in ceea ce face. Poate cu ocazia aceasta ne mai spun fetele daca stiu sau au auzit cate ceva despre acest dr.
Nu vreau sa te influentez in nici un fel este doar parerea mea.

Va doresc o zi la superlativ!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mbadaran spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniram

Citat:
citat din mesajul lui mbadaran

Buna,

Mihaela

Mihaela

mbadaran imi pare rau pt ca testul de sarcina s-a incapatanat sa iasa cu doua liniute, te inteleg prin ce treci.....
Eu la d-na dr. am mers timp de un an si jumatate, la fel de optimista si de draguta era si cu mine dar din pacate fara rezultat. Am renuntat cu 4 luni in urma sa mai merg la dansa (am scris povestea mea pe la inceputul acestui capitol), sincer mi se parea pierdere de timp, am zis sa mai iau o pauza iar de luna aceasta am inceput sa iau metformin si sper sa ajung cat mai curand la dr. Albu de la MF (nu pot sa merg acum pt ca din pacate sotul meu are o problema de sanatate ) am inteles ca este fb si implicat in ceea ce face. Poate cu ocazia aceasta ne mai spun fetele daca stiu sau au auzit cate ceva despre acest dr.
Nu vreau sa te influentez in nici un fel este doar parerea mea.

Va doresc o zi la superlativ!!!

Coincidenta... eu tot la dr Albu ma gandeam sa merg. Cred ca o sa-i mai dau credit dnei dr inca vreo luna-doua, ca mai mult nu mai am rabdare. Mi-a zis ca o sa fac laparoscopie si i-am precizat ca as vrea sa fac operatia la dr Albu, si mi-a zis ca e ok ca dr. Maine o sa-i dau un sms dr sa o intreb cand pot sa merg la ea, maine termin si ultima pastila de utrogestan, si probabil ca in cateva zile (2-3) o sa apara si menstra.

Am citit din urma la topicul PCOS (primele capitole) si am vazut ca si Gudinde a mers tot la Corina Neamtu.

Gudinde, tie cum ti s-a parut dna dr NEAMTU? Mai mergi la dansa?

Mihaela

Mergi la inceput

Incerc sa luminez putin problema cu 17-oh-progesteron, synacten, etc. Glandele suprarenale au rolul( printre altele) de a produce cortizol, dar si testosteron in cantiate mai mica. 17-oh-progesteronul e o faza intermediara in productia de cortizol. Daca glanda suprarenala nu functioneaza ok, in loc de cortizol produce prea mult 17-oh progesteron. Valoarea normala a 17-oh -progesteronului e considerata< 2nd/ml. Peste 10ng/dl: diagnostic de hiperplazie adrenaliana congenitala( e o boala genetica , destul de rara). Daca valoarea e intre 2-10ng/ml se face stimulare cu ACTH(Synactene)- acesta e un hormon care stimuleaza glanda suprarenala sa produca mai mult cortizol. Daca glanda suprarenala functioneaza ok, valoarea 17-oh-progesteronului dupa injectia cu Acth e < 3.5ng/ml. o valoare intre 3.5 si 10 ng/ml e controversata : unii spun ca e o forma usoara de disfunctie a suprarenalei, ( asa numita hiperplazie adrenaliana congenitala non clasica-NCAH). peste 10ng/ml e clar NCAH.
O valoare mare a 17-oh-progesteronului e asociata si cu o crestere a testosteronului- de aici necesitatea de a verifica si functia suprarenalei la pacientele cu hiperandrogenism.
Tratamentul pt aceasta dereglare a glandei suprarenale e cu corticoizi: dexametazona, prednison, etc
Sper ca nu v-am bagat mai tare in ceata !

Mergi la inceput

Shine4ever valoarea ta de 4.07 fiind putin peste limita de 3.2 ( 3.5 dupa unii), doctorita nu a considerata necesar sa te supuna unui tratament cu corticosteroizi, care nu sunt niste medicamente lipsite de efecte secundare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Adijo . Dr a considerat clar ca nu e nevoie de tratam cu cortizon, si cred ca a avut dreptate. Eu la prima sarcina pierduta in ianuarie nu am luat in afara de arefam nimica nimica. La al doilea am zis ca poate ar fi bine sa iau prednison sa nu fie respingere de embrion. Si acest prednison mi-a facut mai mult rau. In doua saptamani m-am racit de doua ori, semn ca mi-a scazut ffff tare imunitatea, ceea ce prednisonul o face din pacate.

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 5 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),Competact 2x850,Clexane 2x0,4/zi

Mergi la inceput