PCOS (21)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ailed15 spune:

emilia, nu am reusit sa deschid link-ul pe care l-ai pus tu despre clomifen, as vrea tare mult sa-l citesc.
Mie cred ca-mi vin rushii maine, ca azi am inceput sa am o mica sangerare, dar cu brun. De maine monitorizez temperatura si daca sangerarea e abundenta o voi considera prima zi a ciclului , deci din a treia zi ma apuc de clomifen de data asta 200 mg si o sa iau s metformin. Mai iau asa din cand in cand, dar trebuie sa mananc bine, nu stiu ce-i cu mine.
Om vedea cum o mai fi.

Azi la noi a fost o zi frumoasa cu mult soare si chiar cald.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Stiu ca e posibil ca targetul sa fie pe luna, si nu cred ca e o asa mare problema. Ideea e sa isi impuna un target si sa incerce sa il obtina, adica sa slabeasca cat de putin dar constant.

Iata continutul articolului de pe SFATUL MEDICULUI . RO:

Clomifen - cel mai bun medicament pentru tratarea ovarelor polichistice

Unul dintre cele mai vechi tratamente pentru o cauza comuna a infertilitatii - sindromul ovarelor polichistice - este si cel mai bun, sustin rezultatele unui studiu recent. Cercetatorii spun ca clomifenul da rezultate mai bune decat metforminul pentru tratarea ovarelor polichistice.
Stimularea ovulatiei cu ajutorul clomifenului se pare ca este cea mai eficienta medota de tratare a ovarelor polichistice. Metforminul, utilizat in principal pentru tratarea diabetului, a ajuns sa fie foarte frecvent utilizat pentru tratarea ovarelor polichistice, in ciuda faptului ca nu aceasta a fost principala lui actiune cand a fost descoperit si testat.
Sindromul ovarelor polichistice este una dintre cauzele cele mai frecvente ale infertilitatii.
Acest sindrom este de fapt o dezordine hormonala care poate interfera cu ovulatia cand ovarul elibereaza un ovul. Ovarele se pot mari si pot dezvolta chisturi. Femeile cu aceasta probleme pot avea si menstre neregulate sau o crestere excesiva a parului pe corp sau pe fata. Obezitatea este, de asemenea, intalnita la femeile care sufera de sindromul ovarelor polichistice.
Studiul care sta la baza acestor rezultate a inclus 626 de femei cu probleme de infertilitate care au fost tratate cu metformin, clomifen sau cele doua medicamente impreuna timp de 6 luni.
Femeile care in urma acestui tratament au ramas insarcinate au fost urmarite in continuare pana la nastere sau pana la pierderea sarcinii.
Rata de nastere a bebelusilor vii de catre femeile participante la studiu care au luat metformin a fost de doar 7%. Aproximativ 22% dintre femeile care au luat doar clomifen au nascut, iar la cele care au luat ambele medicamente rata a fost de 27%.
Procentul mai mare in cazul administrarii ambelor medicamente nu este semnificativ in comparatie cu administrarea doar a clomifenului care a dat rezultate foarte bune.
Asadar, administrarea de clomifen pare sa dea cele mai bune rezultate in cazul sindromului ovarelor polichistice si este indicat, in cazul unor asemenea probleme de sanatate sa se ia in considerare si rezultatele acestui studiu.





Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Fetelor s-au mai completat 20 de pagini pline de informatii, experiente de viata, framantari si raspunsuri. S-a pus mult, mult suflet aici.

Va invit cu drag sa continuam odisea noastra in cadrul capitolului 22

Mergi la inceput