Strumfi de iul-aug 2007 (208)
Raspunsuri - Pagina 9
Timi07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Wow Timi succes cu cele 3 limbi. Nu stiu ce as face in cazul vostru. Probabil fiindca al meu sot e englez am vorbi in continuare in casa in engleza, iar afara ar invata limba tarii respective. Insa nu stiu daca as mai avea energie pt romana. Daca am fi amandoi romani probabil romana acasa si afara limba tarii respective (desi daca as fi in bulgaria nu stiu daca as vrea neaparat sa invete bulgara). |
lol , oare asa zic si bulgarii de lb romana ?!?!?
acuma stiu ca planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ dar macar plecam de la ideea ca romana si engleza sa fie prezente cat de cat si normal sa exceleze la germana.
Fiecare din cele 3 limbi le vor aduce avantaje, dar depinde de ele daca vor sa si le insuseasca/pastreze pe mai departe sau nu.
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
CarlaV spune:
Noh, Luna a zis-o in gluma, Timi la fel, dar limba bulgara este mult mai "rudimentara" decat romana, sotul meu a invatat-o in vremea lui Ceausescu de la televizor, cand toti se uitau la bulgari, si de cate ori am fost pe acolo a vorbit cu toata lumea fluent, fara probleme de acord sau concordanta a timpurilor, nu sunt multe chestii de retinut, prinsesem si eu lucrurile esentiale.
Germana in schimb mi se pare ucigatoare, chiar daca pe la 3 ani stiam 200 cuvinte pe care le notase mama intr-un caiet, chiar daca inteleg cam 30%, nu cred sa o pot invata vreodata.
Timi07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CarlaV Noh, Luna a zis-o in gluma, Timi la fel, dar limba bulgara este mult mai "rudimentara" decat romana, sotul meu a invatat-o in vremea lui Ceausescu de la televizor, cand toti se uitau la bulgari, si de cate ori am fost pe acolo a vorbit cu toata lumea fluent, fara probleme de acord sau concordanta a timpurilor, nu sunt multe chestii de retinut, prinsesem si eu lucrurile esentiale. Germana in schimb mi se pare ucigatoare, chiar daca pe la 3 ani stiam 200 cuvinte pe care le notase mama intr-un caiet, chiar daca inteleg cam 30%, nu cred sa o pot invata vreodata. |
ma astept ca cea elvetiana sa fie si mai si. Poate in cateva luni imi iau valiza si ma mut in Ticino macar acolo se vorbeste un soi de italiana...la dat din maini stau bine
Timi07 spune:
Carla unde zburati? poate aveti reducere la inchiriat masina, unele companii de masini au "intelegeri" cu companiile de zbor.
dicirstea spune:
Kariris, nu te supara ca intervin (te cautam ptr ca se pare ca suntem colege de gradinita) dar te sfatuiesc sa iti faci reevaluare la apartamente chiar daca nu le ai de 3 ani.
Nu ti-a spus contabila ca poti?
E adevarat ca e importanta si data achizitiei (din cauza cursului valutar) dar tot iti va scadea ceva.
Daca vrei detalii da-mi un mail.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
CarlaV spune:
Timi, poate va mutati la Geneva, acolo franceza e de baza.
Zburam la Nisa, am facut o cautare pentru masina, pentru 11 zile ne-a dat 300E pe o masina compacta, 4 oameni si 3 bagaje sau 347E pe alta compacta pentru 5 oameni si 3 bagaje. La asta se adauga cel putin 70E scaunele de masina ale fetelor. Masina mai mica nu putem lua fiindca vom avea carutul Larisei, nu stiu daca pot gasi preturi mai mici.
Apreciez orice informatie suplimentara .
Timi07 spune:
Carla 347 cred ca e destul de bine dar mai poti vedea ce gasesti pe http://www.travelsupermarket.com
Aici in timp ce iti cumperi biletul online (la companiile cu care am zburat) iti tot baga pe gat compania cu care au acord, ma rog te intreaba dac vrei si masina, cazare.
Nu ai carucior din ala tip umbrela, daca sunteti plimbareti de felul vostru merita sa-l ai acolo.
musso17 spune:
buna dimineata
anca,sa aveti o vacanta superba,sigur va fii avand in vedere locatiile.
timi,succes,mare curaj,numai cand citesc si ma ia cu fior dar sunt convinsa ca va fii bine,nasol era daca trebuia sa va relocati din irlanda in romania,atunci era baiul
kariris,si noi avem doua proprietati,e adevrat ca nu in leasing sau ca pj dar tot cu ipoteca si la a doua platim 140 ron impozit,atat mi-a venit...dar poate ca a altfel ca pj,functie de cat declari ca valoare si functie de procent..eu stiu...mi se pare enorm,pai cu banii aia iti iei o grasoniera..undeva e ceva gresit,nu te lasa.
mychydutza spune:
neatza........
timi, sunt convinsa ca va veti descurca. intr-o asa tara frumoasa nu se poate sa nu va adaptati. va fi mai greu dar sunt sigura ca va fi ok.
kariris, eu zic sa te duci la administratie sa intrebi. mi se pare aberant. cum adica impozit 10% din valoarea de achizitie? pai asta nu se stabileste in functie de zona? si la a doua proprietate se plateste cu 65% mai mult, la a treia cu 150%. eu asa stiu! 32.000 euro anual? poate 32.000 pe toata perioada de viata a cladirii.....inainte sa te imbolnavesti de inima du-te si intreaba.
eu sunt fericita ca azi e vineri.nu-mi mai suport jobul asta deloc
luna,
am editat ca am scris balarii....
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
xerxe2005 spune:
Am fost miercuri la medic pneumofiziolog care mi-a zis ca am sinuzita si mi-a data antibiotic, amoxicilina. Doctorul ginecolog mi -a confirmat ca la varsta mea de sarcina pot sa iau acest antibiotic.
De ieri stau acasa in concediu medical si ma tratez si deja incep sa ma simt bine... Insa nu ma relaxez, lucrez la un raport ce trebuie trimis luni la Bucuresti. L-am trimis si pe Razvan la maica mea ca sa pot lucra, ca nu ma lasa de loc in pace, voia el sa se joace la calculator...
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07 si 24+