Strumfi de iul-aug 2007 (208)
Raspunsuri - Pagina 6
ioanaiub spune:
buna dimineata, la amiaza
la noi ninge cu niste fulgi cat pumnul , copiii sunt foarte bucurosi ... cred ca se preconizeaza un week-end la ski, pentru unii (adica David cu sotul) si de stat la gura sobei, pentru altii (Mara si cu mine )
Luna1 spune:
Hello!!
Anto jobul e ok, ma tine f ocupata, dar imi si place, am invatat multe si nu mai simt ca trece timpul asa greu.
Cu scrisul: aici ii invata sa scrie litere mici insa nu legate in primul rand, adica printed le numesc ei, ca la pc. Abia apoi ii invata sa le lege intre ele, si ei legaturile le fac altfel decat noi de aceea mie mi-au zis la Cosmin sa nu il invat eu legaturile intre litere ca le facea "gresit" adica altfel decat cum ii invata la scoala si era confuz.
Cu cititul aici e mai greu pentru ca una scri alta citesti, se invata foarte mult prin memorie fotografica. Mai intai ii invata sunetele literelor, apoi citesc f mult cu ei pe litere dar recomanda cititul mult de catre parinti cu ei pentru ca prin memorie fotografica invata si cum sa citeasca cuvantul si cum sa-l scrie/ spelling/writing.
Adelise isi citeste numele, asta o invata la gradi, si deja ii invata sunetele tot la gradi. Are deja interes pentru litere si cand citim ii spun deja numele literelor si sunetul lor. Recunoaste multe litere insa nu leaga cuvintele inca.
Timi07 spune:
Eu am facut moqueca duminica; e un fel de ciorba de peste (braziliana) si-a fost f gustoasa si satioasa. Pt noi am pus mai mult chili si in farfurie cateva picaturi de ulei infuzat cu usturoi si chili.
Maine planuiesc fac niste tortillas la cuptor cu carne de vita si un tort de branza cu arahite, unt de arahide si cioco pt weekend.
In loc sa-mi fac curat in lucruri comand carti in disperare de le amazon, cred ca le-am comandat vreo 10 carti la fete. Ah si le-am luat niste cadouri de bun venit in Elvetia; dar pe cine pacalesc, parca vad si le mai iau cate ceva si de acolo...ceva miiiiic dar sa fie din Elvetia
Luna cand ai vreme poti sa-mi zici cu ce te-ai confruntat tu cand l-ai adus pe Cosmin in Anglia?
Soph nu scrie si nu coloreaza exceptional de bine...litere recunoaste cateva ca au inceput sa faca la cresa sau m-a intrebat ce litere e "aia" si i-am raspuns dar nici prin gand nu-mi trece sa insist... In afara de chestiile necesare spalat/imbracat etc mergem pe ce-i straneste interesul la momentul respectiv.
Dar noi avem f putin timp impreuna in cursul saptamanii, in Elvetia va trebui sa le fac un orar cu activitati daca vreau sa supravietuiesc
Am luat Flashcards cu cuvinte in germana deja si o carticica pt incepatori cu multe imagini colorate.
La cresa au inceput sa faca franceza si mi-o lauda zilnic fetele ca retine cu usurinta cuvintele noi si la activitatile montessori ca e f buna, isi concentreaza atentia si lucreaza independent f bine. Din pacate o mamica a avuzit cum o laudau educatoare si s-a cam gelozit (nimic serios).
Ieri mi-a dat mamica respectiva emailul ei sa tinem legatura dupa ce plecam si voia sa organizam o intalnire inainte de-a pleca dar din pacate deja suntem la limita cu timpul si avem cate ceva planuit pt fiecare zi din weekendurile ramase. Acuma ca sa fiu sincera gaseam cateva ore dar in mai multe randuri a avut reactii de gelozie inutile ca fica-sa nu-i asa de populara ca Sophie, ca Sopie are haine f faine si probabil eu cheltui f mult, chestii penibile dar care nu merita luate in seama. Serios ca fetita ei e ok, draguta, ok imbracata precis si isteata dar na ....ma-sa isi amaraste singura existenta.
Pe 4 Februarie au fetele petrecerea de adio la cresa, sper sa se distreze fain; eu le duc niste dulcegarii la copilasi.
Educatoarele in fiecare seara ma intreaba daca nu ne-am razgandit sau imi zic cat de mult o sa le lipseasca fetele mele si asa mi se pune un nod in gat Chiar au fost f fericite fetele la cresa asta (e departe de-a fi perfecta dar mi-a placut si mie) si sper sa le gasesc ceva fain in Elvetia si mai ales sa gestionez bine perioada de adaptare.... Daca aveti ceva bibliografie pe tema asta (adaptarea in tari straine) va rog sa-mi trimiteti un link...ceva.
am scris prea mult, parca mi-am scris memoriile...
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
Timi07 spune:
Cand nu stiti ce sa gatiti v aputeti inspira de www.tastespotting.com/" target="_blank">aici.
Timi07 spune:
Se vede ca am un chef de munca nebun, nu-i asa? De-abea astept pauza de masa, nu ca mi-ar fi foame dar vad o geana de soare si ma ard talpile sa ies un pic afara
mychydutza spune:
Un camion e urmat la mica distanta de o masina de lux.
La un moment dat aceasta din urma intra in depasire si cand ajunge in dreptul cabinei camionului coboara geamul si o blonda
superba, dragalasa, si cu ochi albastri, striga soferului din camion:
- Hei! Sunt Julie si sunt blonda! Vezi ca-ti cade marfa din camion in spate!
Soferul nimic. Se repeta faza de cateva ori, cu acelasi rezultat.
La un moment dat, camionul trage pe dreapta la un fast food.
Vizibil iritata ca bunele ei intentii au ramas in zadar,blonda Julie merge direct la tip:
- Auzi, sunt Julie si sunt blonda si de o ora tot iti spun ca pierzi marfa din camion. Esti surd sau faci pe smecherul ?
- Sunt John, sunt brunet, nu sunt surd, nu sunt smecher, doar imprastii sare pe drum...
mychydutza spune:
m-au omorat pozele alea! imi vine sa infulec monitoru
timi, ce limba vor vorbi copiii la gradinita?
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
Timi07 spune:
Micky si eu balesc la greu.
Unde ne mutam noi se vorbeste germana , mai rau germana elvetiana.
Dana v-am admirat pozele, super faine si pozele si voi.
mychydutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Timi07 Micky si eu balesc la greu. Unde ne mutam noi se vorbeste germana , mai rau germana elvetiana. |
aia cu "eine kleine Lupulaine"??????
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
Vivela spune:
mychy, da' de ce e bancul ala de 3 ori? le-am citit pe toate, credeam ca e vreun spil la urma .
Traiesc in Orasul Alandala