Citim impreuna: Sa nu pronunti: noapte - CU PREMII

Citim impreuna: Sa nu pronunti: noapte - CU PREMII | Autor: corap

Link direct la acest mesaj

Incepe o noua citire colectiva:

AMOS OZ - "Sa nu pronunti: noapte"

cartea poate fi gasita www.humanitas.ro/humanitas-fiction/s%C4%83-nu-pronun%C5%A3i-noapte" target="_blank"> aici

PREMIILE sunt:
un inelus invartecus cu cuart si amazonite
si
www.ledabooks.ro/products.asp?prod=379&cat=54&hierarchy=0" target="_blank"> Anotimpul fructelor de mango -Amulya Malladi

Castigatoarea va fi aleasa in mod aleator dintre participantele la discutii de azi pana la 28 februarie 2011.
Premiul va fi expediat prin posta oriunde va aflati (cu conditia ca locul in care va aflati sa existe servicii postale ). Bine, daca castigatoarea e din Bucuresti, ne-am putea intalni la o cafea (cafeaua o dau eu).

Spor la citit (si la comentat)!

Trimit ca tre sa mergem la aerosoli.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Cora, io vin la cafea si daca nu primesc eu premiul:))

Eu am citit 'Sa nu pronunti noapte' dar abia astept sa va citesc comentariile si, bineinteles, sa-mi dau si eu cu presupusu'.

Si termin in curand 'Veranda cu frangipani', despre care vin sa spun tot la subiectul asta:)

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Am citit deja cartea, astept sa va apucati sa cititi ca sa comentam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Este cumva vreo greseala de tiparire sau chiar pana la 28 februarie va tine runda asta? Nu-i mult, adica chiar mai mult de o luna?

Eu mi-am comandat Livada , m-am grabit deh. Sa vad daca gasesc si Amos OZ il cumpar si comentez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

era un termen de incheiat runda? mi-a scapat. (sorry)

de fapt, termenul e pentru acordarea premiului,
1. din motive tehnice (adica eu o sa cam fiu plecata in februarie - desigur, cu conditia ca andrei sa se repare si sa fie tot familionul sanatos).
si
2. din motive egoiste - saptamana asta stau in spital, in week-end stau cu copiii, pana reusesc sa-mi cumpar cartea trece ianuarie.

discutiile ar putea incepe de acum - si sa le consideram incheiate cand lancezeste discutia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carminabulina

Este cumva vreo greseala de tiparire sau chiar pana la 28 februarie va tine runda asta? Nu-i mult, adica chiar mai mult de o luna?

Eu mi-am comandat Livada , m-am grabit deh. Sa vad daca gasesc si Amos OZ il cumpar si comentez.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si Nadia 3 decembrie 2009
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

www.flickr.com/photos/45416274@N06/?saved=1" target="_blank">Cei 3

Carmina, eu termin cartea zilele astea. Daca vrei, ti-o pun in pachetelul pe care oricum trebie sa ti-l trimit si mi-o returnezi tu intr-o zi. Sanatate multa!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=5" target="_blank"> Un vot pentru Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Am terminat-o aseara, mi-a placut mult.

Mai citisem Amos Oz, Sa cunosti o femeie. M-a impresionat de atunci calmul si normal-umanul din proza lui.

Acum nu va povestesc decat despre chiar inceputul cartii: dupa primul paragraf m-am trezit ca trebuie s-o iau mai incet, sa-mi acord timp, sa citesc mai atent cuvintele, nu in viteza cu care imi petrecusem pana atunci ziua. Lucru care s-a confirmat la inceputul capitolului urmator, cand ea povesteste vajaiala ei cotidiana.
Am ramas pe tot parcursul cartii cu senzatia asta deosebita: calm, acorda-ti timp, atentie la detalii. A fost o dubla evadare din agitatia zilnica si cred ca de aceea am ramas cu o impresie atat de placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui carminabulina

Carmina, eu termin cartea zilele astea. Daca vrei, ti-o pun in pachetelul pe care oricum trebie sa ti-l trimit si mi-o returnezi tu intr-o zi. Sanatate multa!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=5" target="_blank"> Un vot pentru Rareshic - lau.jpg

Sunt prea deacord cu propunerea ta. cand iti returnez cartea iti pun si "Livada..." sa o citesti si tu, ca tot fu la egalitate tura asta.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Sper sa nu va stric entuziasmul, da' "Sa nu pronunti noapte" mie mi s-a parut una dintre cele mai slabe carti ale lui Amos Oz (ma rog, dintre alea pe care le-am citit io). Nimic de zis: acelasi stil calm, fluid, sensibil, atent la detalii!!! Insa personajele sint abia creionate, au reactii ciudate, sint pur si simplu neconvingatoare!!! Noa (parca as o chema pe profesoara, nu??? - am citit cartea acu' vreo doi ani, asa ca, va rog, sa ma corectati daca gresesc) se entuziasmeaza ca un teenager si se dezumfla ca un pensionar. Iubitul ei (pe el chiar nu mai tin minte cum il cheama) o iubeste, desigur, da' o trateaza ca pe-un copil!!

Tin minte apoi ca, la un moment dat, peste alternanta comuna de voci el-ea, a aparut tam-nesam si vocea naratorului - o interventie ciudata! Mi-a placut, in schimb, cum a fost descris desertul!!!

In concluzie, daca as fi citit doar sa nu pronunti noapte, fara sa fi citit insa si povestea despre dragoste si intuneric, n-as mai fi pus mina in veci pe un Amos Oz!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Eu, de-abia cand am ajuns la final si ma intrebam cum de se termina tocmai acolo, m-am prins ce e cu vocea narativa.
Hint: de urmarit cine spune povestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

La mine este prima carte scrisa de Oz pe care o citesc si mi-a placut f, mult. Din contra, ma face sa vreau sa citesc mai mult din ce a scris. (Posibil si pt ca vine cu povestea care curge lin, descrierile desertului cald, dupa ce tocmai am citit Zapada care m-a obosit efectiv).

Mie mi-a placut cum fiecare capitol, alternativ, este scris din viziunea unuia din cele 2 persoanje principale, cu intercalarile pe ici pe colo ale naratorului. Mie mi se pare ca naratorul ala e pus acolo sa aduca lamuriri si amanunte din trecutul pesonajelor, capitolele scrise din perspectiva lui Teo sau a lui Noa fiind cu prezentarea intamplarilor 'la zi'.

Mergi la inceput