Bebe de 3 luni jumate varsa mult

Bebe de 3 luni jumate varsa mult | Autor: Ioannoula

Link direct la acest mesaj

Avem 3 luni jumate, si inca de la inceput varsam jumatate din ce mancam si nu luam in greutate. Fetita mea a fost tinuta la incubator cu perfuzii primele 5 zile din viata ei, si apoi i-am dat lapte. 2 luni am alaptat-o si apoi ne-a dat lapte praf. Cu noul lapte a mers bine 1 saptamana, apoi a inceput iar sa scoata. Ne-a schimbat iar laptele de 2 ori, ne-a facut la fel. I-am dat mar si l-a mancat foarte bine, nu l-a mai scos. Tot timpul e cu manuta in gura si plascene.Ieri ne-a dat alt apte, pe care l-a scos de la inceput. Ma gandesc sa continui cu fructe, poate ca vrea si altceva inafara de lapte. O tin si jumatate de ora in sus.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

STOP ! nu mai da copilasului fructe ! ii nenorocesti stomacelul !

te rog din suflet, cauta un pediatru bun in Constanta si mergi urgent sa-ti evalueze copilasul. poate fetita ta are reflux gastro-esofagian sau o conformatie anatomica deosebita la nivelul aparatului digestiv si de aceea regurgiteaza atat de mult. de ce a fost tinuta la incubator, cu perfuzii, la nastere ? ai nascut-o prematur sau ce s-a intamplat ? din cate imi amintesc, tu esti sora userului Dulse ?

fetita ta plange si sta cu manuta in gurita pentru ca nu se satura, ii este foame, si are si dureri de burtica din cauza marului care fermenteaza in stomac.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Mama dar de ce incepi diversificarea asa devreme??? Ti-a recomandat medicul? Mai ales marul e ff acid..ai mare grija...Eu nu as incepe diversificarea atat de devreme...Baiatul meu a stat 3 zile in incubator..si pana la 5 luni voma la fieacare masa cat5eodata tot ce papa, cateodata jumate din ce manca...am fost mereu la limita de jos a grilelor de crestere dar nu m-am gandit sa-i incep diversificarea la 3 luni...pt ca bb meu a fost hramit artificial din prima zi la 4 luni i-am bagat cereale la masa de seara..cate o masura...sucurile de fructe pe la 4luni jumate-5..am inceput cu zeama de morcov..o lingurita /zi crescand treptat, apoi zeama de mar pe la 5 luni lumate dar al meu n-a acceptat asa ca nu i-am dat decat de 2 ori...Acum n-ai specificat cu ce greutate s-a nascut copilul tau si ce greutate are acum??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Ioana, fetita ta are nevoie de lapte, nu de fructe sau alte alimente. Cauta motivul pt care varsa atat de mult, poate este ceva in neregula> poate are vreo intoleranta la proteina din lapte si trebuie trecuta pe lapte special. Asta se poate afla numai mergand la medic.
Fetita mea a varsta pana la 6 luni. Mult de tot si la 2 ore dupa masa. Am facut ecografie abdominala, totul era in regula. Asa ca am lasat-o in pace. La 6 luni s-a oprit dintr-o data, paca nu ar fi vomitat niciodata.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

NU mar!!! NIMIC in afara de lapte la 3 luni! Doamne ce medici .
Iar cu alaptatul nu inteleg..." am alaptat 2 luni si apoi ne-a dat lape praf"...adica ti-a recomandat formula in timp ce aveai lapte??? Sau cum? De ce sa intarci copilul la 3 luni?
Daca mai ai lapte alapteaza copilul, organismul va incepe din nou sa produca cantitatea necesara de lapte.
Si, PENTRU BINELE COPLULUI SCHIMBA PEDIATRUL!!!!!
Pana la 6 luni copilul are nevoie doar de lapte.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Mama dar de ce incepi diversificarea asa devreme??? Ti-a recomandat medicul? Mai ales marul e ff acid..ai mare grija...Eu nu as incepe diversificarea atat de devreme...Baiatul meu a stat 3 zile in incubator..si pana la 5 luni voma la fieacare masa cat5eodata tot ce papa, cateodata jumate din ce manca...am fost mereu la limita de jos a grilelor de crestere dar nu m-am gandit sa-i incep diversificarea la 3 luni...pt ca bb meu a fost hramit artificial din prima zi la 4 luni i-am bagat cereale la masa de seara..cate o masura...sucurile de fructe pe la 4luni jumate-5..am inceput cu zeama de morcov..o lingurita /zi crescand treptat, apoi zeama de mar pe la 5 luni lumate dar al meu n-a acceptat asa ca nu i-am dat decat de 2 ori...Acum n-ai specificat cu ce greutate s-a nascut copilul tau si ce greutate are acum??

Sunt in Grecia.Acum are 4.600. Mi-a spus doctora ca e cu 200 de grame sub greutatea normala.Am fost si la alt pediatru, i-am facut eco la stomacel, nu are absolut nici o problema.Este perfect sanatoasa. Mi-a zis ca vrea si altceva inafara de lapte de aceea mi-a recomandat fructe pentru inceput. In incubator a stat, pentru ca s-a incolacit cu cordonul si nu putea sa respire dupa ce s-a nascut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Nu-i da mar la 3 luni. Pare cam putin 4600 g la 3 luni, dar e importanta si greutatea de la nastere.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

[quote]citat din mesajul lui CorinaDani

buna,

STOP ! nu mai da copilasului fructe ! ii nenorocesti stomacelul !

te rog din suflet, cauta un pediatru bun in Constanta si mergi urgent sa-ti evalueze copilasul. poate fetita ta are reflux gastro-esofagian sau o conformatie anatomica deosebita la nivelul aparatului digestiv si de aceea regurgiteaza atat de mult. de ce a fost tinuta la incubator, cu perfuzii, la nastere ? ai nascut-o prematur sau ce s-a intamplat ? din cate imi amintesc, tu esti sora userului Dulse ?

Sunt sora lui Dulse. Dulse e o norocoasa ca o are pe mama langa ea. Dar si ea i-a dat mar de la 3 luni jumate, si nu a avut nimic fata. Acum la aproape un an, merge, spune multe cuvinte, numara chiar pana la 3. Fata mea sta cu mana in gura si plescane, nu plange. Chiar e destul de linistita.Nu am nascut-o prematur.A avut bine greutatea. 3 kg, si am luat-o acasa cu 2.500.Am nascut de urgenta prin cezariana pentru ca era incolacita toata, si nu mai respira. Mi-au dus-o la alt spital, in cealalta parte a orasului. Daca eram acasa, nu mai aveam probleme, dar sunt in Grecia. Am ales o pediatra romanca.Am zis ca in caz de nu stiu ceva sa ii spun in romana, dar tot in greaca vorbim. Am schimbat 4 feluri de lapte pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Printre cele patru formule de lapte s-a aflat si una tip AR? Cam toate firmele producatoare de lapte praf au aceasta varianta de lapte, anti-regurgitare. Daca pediatrul nu i-a recomandat copilului ai putea sa-i sugerezi tu sa ia in considerare si aceasta posibilitate. E un lapte putin mai scump dar...

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissellena spune:

Buna!
Ma altur mamicilor care te sfatuiesc sa nu dai suc de fructe copilasului la varsta asta! E muuult prea devreme! Laptele de mama este alimentul ideal pentru bb, dar daca nu mai ai tu laptic eu cred ca ar trebui sa-i dai numai formula. Doamne, e prima data cand aud asa ceva: un medic sa recomande suc de mere la 3 luni jumatate...
Eu stiu ca este important ca bebelusul sa scoata aerul dupa ce papa ca sa nu regurgiteze. Eu stau cu fetita mea de 2 luni si cate 30 de minute sa ragaie
. Cand imi pierdeam rabdarea si renuntam la ragait, mereu regurgita mult laptic ...
Acum tu decizi cum procedezi cu bebelusul tau, dar eu cred ca e important sa il hranesti cu lapte macar inca o luna jumatate si sa mai ceri si sfatul altui medic! Si daca mai ai lapte, nu-l priva pe ingerasul tau de laptele matern! De acolo isi ia anticorpii, de acolo isi ia tot ce ii trebuie sa creasca sanatos!
Multa sanatate fetitei! Sa te ajute Doamne Doamne sa gasesti un pediatru normal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antguess spune:

si nepotul meu voma intotdeauna dupa masa, a facut asta pana la 6-7 luni cand s-a oprit. era perfect sanatos, doctori nu au gasit o explicatie si i-au zis surori mele sa il lase in pace ca se va opri.
Ei sunt in elvetia si acolo nu se insista f mult pe chestii de genu asta. da-i lapte in continuare si stai linistita. uni copii nu cresc la fel ca ceilalti, daca in cateva luni chiar nu creste, atunci ai de ce sa iti faci griji.
fiul surori mele are 2 ani si 3 luni, e un copil perfect sanatos

AMR: 10 SAPTAMANI
Mamica mandra a lui Dani 7 ani si cu o Antonia Nicole - luna a 7 a

Mergi la inceput