Puiuti de Randunici 2008! (475)-INGERASULUI ILINCA

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Miha.

Eu am folosit ovulele astea si le bagam fara dispozitiv, ca eram insarcinata si acolo asa zic. Dar intrau destul de bine. Dispozitivul cred ca il introduci putin si apoi impingi. Hai, ca o sa te descurci.

Eu pe Vlad il dau la Waldorf, si la gradi si la scoala, ce ma bucur f mult este ca am o gradinita chiar la 2 minute de serviciul meu, adica il las si merg la treaba si apoi il iau.

Ioana, eu mai tot timpul am fost singura cu amandoi. Mama a mai fost sa ma ajute cu mancare, curatenie. Am observat ca ma simt mai bine si gestionez mai bine totul cand nu e nimeni pe langa mine. Si ei se simt mai bine cand suntem doar noi, nu stiu, poate mi se pare. Poate face bona ceva gresit cat timp esti tu cu iris, pt ca ma indoiesc ca tu faci. Poate ii spune: las-o pe mami ca e cu iris, sau nu face aia ca o superi pe iris...zic si eu.

Mie de acum mi se pare ca incepe greul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Ursu, ai dreptate, si eu am preferat sa o las pe maica-mea sa faca curat sau mancare in acele cateva ore cat venea la mine, si eu sa ma ocup de ei. La fel, mi se parea ca sunt mai organizata si ma descurc mai bine cand eram doar eu cu ei, plus ca si ei clar sunt mai ascultatori cand nu e multa lume in jur, atunci incep sa se dea in spectacol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VALENTINA C spune:

Citat:
citat din mesajul lui ursuleata

Mie de acum mi se pare ca incepe greul.

NOI 4

O, da.... Confirm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

'neatza!

LA MULTI ANI,MAIA!!!

dudusunt aici..doar ca nu prea stiu ce sa zic
miha si te imbratisez strans-strans
naty ti-am vazut movalinda,tare frumos TUTU si bine-i sade

ariel felicitari si spor la Tutuit

va si va doresc o zi linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Olgutz, eu ma lovesc acum de alta problema, am pus cateva intrebari si se pare ca nu o primesc pe Rebecca la grupa mijlocie decat daca are 4 ani impliniti! Deci trebuie musai grupa mica, sau poate fiecare gradinita are alt regulament, nu stiu, mai caut...Eu la grupa mica vreau sa o dau oricum ca e piticuta tare dar cateva gradinite de langa mine nu mai fac grupa mica!!! Incep direct cu grupa mijlocie si cer copilasi de 4 ani impliniti musai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

'neata

Miha, sa treaca si ziua asta cu bine. Ma bucur ca ai aproape oameni care te sprijina.
Canesten-ul trebuie introdus destul de sus si aplicatorul ajuta in directia asta. Exista o schema in cutia cu ovule. In primul rand nu trebuie sa il simti tu in "intrare". Faci proba, dupa ce l-ai introdus incerci sa te asezi pe scaun. Daca te jeneaza inseamna ca nu e introdus suficient.

si sa ma bag si eu la discutiile cu scoala...

Patrick va incepe scoala cand decide ministerul si nu cand decidem noi. V-am mai zis eu, toti copiii care pana la 30 iunie implinesc 6 ani trebuie sa inceapa scoala la 1 februarie in anul respectiv. Asa ca, Patrick va incepe scoala la 5 ani si 10 luni si pana la 6 ani si 8 luni (cat va avea la sfarsitul clasei I) va sti sa scrie/sa citeasca/sa faca calcule.

Daca ar fi dupa mine l-as da la scoala mult mai tarziu dar, cum nu sunt Ioana D'arc si nu am chef sa ma bat cu sistemul, o sa ne punem si noi in rand si vom urma turma.

Ca o citeam cu admiratie pe Miha despre aptitudinile lui Luca, avem nasii din Baia Mare al caror baiat citea la 2 ani jumate. Daca nu l-as fi vazut nu as fi crezut, dar statea cu revista cu masini in brate si litere mari/litere mici tot stia si stia sa le lege in cuvinte. Si in anii urmatori tot o sugativa a fost si tot ce auzea invata si procesa si facea deductii logice...ce mai...un mic geniu. Imi amintesc ce surprinsa am fost cand am aflat ca parintii nu il dau la scoala la 6 ani si 3 luni. Au motivat ca scoala va tot face deacum inainte dar timp de joaca, de recreat, de concedii facute oricand oricat nu va mai avea. Astfel ca, a inceput scoala la 7 ani si 3 luni, la clasa cu predare in limba germana, si nici copilaria nu si-a irosit-o facand bastonase, nici de plictisit nu s-a plictisit la ore si nici nu a regresat in aptitudinile lui. Cred ca aici este si meritul pedagogului. Un invatator cu adevarat exceptional este acela care stie sa tina ora pentru toti copiii, indiferent de capacitatile lor de invatare. Daca situatia o cere atunci sa faca 2-3 grupe si fiecarei grupe sa-i aloce exercitiile/temele pe nivelul copiilor. Si cand eram eu in scoala primara invatatoarea noastra lucra diferit la matematica cu noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Neata.

Olga, nu ai cum sa ma ajuti... Multumesc mult. Este complicat, ea ar vrea sa nasca natural, insa medicul i-a zis clar ca a asteapta la cezariana. Fara motive (ei, cica o secretie, care pe ea de fapt nu o derajzeaza etc., insa eu sunt sigura ca este o minciuna, ca el vrea sa nu se streseze si.... stiti voi ce vrea...).

Gecko, si aici merg la scoala copiii care au implinit 6 ani pana la 30 august (parca). Insa cine stie pe unde vom fi cand Matei va avea 6 ani...

Eu cred ca inceperea scolii nu inseamna terminarea copilariei. Insa clar depinde de n factori cum ii va fi copilului la scoala... varsta biologica nu cred ca este printre cei de luat in seama foarte tare.

--------------------------------------------
A venit Craciunul! A trecut Craciunul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Clau, cel mai bine vorbesti cu directoarea. Mai ales cu tu vrei sa o dai de 6 ani la scoala, grupa mijlocie va vine "manusa".

Eu sunt asaaa, de parerea nasilor Geckolinei. Ca o viata vor munci si vor tot invata, timp de joaca...mai putin. Asa ca din mersul la scoala de la 6 ani nu vad acum decat un an in plus in campul muncii Om vedea ce vom face, sanatosi sa fim . Radu nici nu se gandeste sa o dea la scoala mai devreme de 7 ani

Miha, . Pe Sof nu am invatat-o nici sa numere, d-apai alfabetul ...nu mai zic de socoteli! Povestile trebuie povestite, nu am voie sa ii citesc nimic. Si nici pe carti nu ne mai uitam, cand povestim, trebuie sa isi imagineze ce zic eu si sa asocieze cu faptele din viata reala sau din alte povesti. Asa ca felicitari !

Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia

You must be the change you wish to see in the world! ( Mahatma Gandhi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Nico, daca ar putea sa ajunga la Raluca Avram..da consultatii la Medsana Ploiesti, e super draguta si bine pregatita. Daca vrea sa nasca in Ploiesti. E tanara si e blanda, mi-a fost tare tare draga, dar nu am putut trece peste mizeria aia de spital si peste faptul ca nu imi dadeau copilul cu mine in salon. Sunt putini medici cu adevarat buni acolo, Raluca Avram e una dintre ele. Mai e Irina Culcea, ea mai fost si colega de clasa in liceu...sa mai ceara o parere, daca are asa suspiciuni. Ai idee la cine merge acum?

Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia

You must be the change you wish to see in the world! ( Mahatma Gandhi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Multumesc tuturor pt sfaturi, idei, sunt binevenite!

La bona nu vreau sa renunt, cel putin nu acum... v-am spus motivul, nu concep s-o las pe Iris atat de mica cu o bona noua, necunoscuta.
La gradi trebuie sa ma duc din martie, ca asa am convenit de la inceput, ca nu are cine sa stea in locul meu si ca sefa, copiii, parintii abia asteapta sa ma intorc. Deci nu pot sa aman.

Intr-adevar, bona a zis de multe ori "las-o pe Iris ca doarme", "mami e cu Iris, tu dormi cu mine"...etc. I-am atras atentia sa nu mai spuna asa. Il vad cateodata tare nervos, miorlait, dornic de afectiune mai mult decat inainte. E drept ca de cateva ori mi-am iesit si eu din minti cand am vazut cum arunca cu jucariile, cum loveste in pereti si cum tipa fara motiv.

Parerea mea nu coincide cu a bonei. Ea zice eu sa ma ocup de Iris si ea se ocupa de David, dar eu vad lucrurile invers. Eu o alaptez pe Iris si o las cu ea ca sa ma ocup de David. Astazi am pus piciorul in prag si am decis ca asa ramane, cum spun eu.

Cu iesitul afara, inca n-am incercat sa ies singura cu amandoi, mi-e teama ca nu pot sa-l controlez pe david, dar cred ca trebuie sa vad daca ma descurc. Sa iesim toti 4 iar nu e ok... este la inceput vreo 10 minute, cand David merge linistit langa carucior si vrea sa impinga la el... apoi se hotaraste ca el vrea in dreapta daca noi o luam la stanga si invers. Daca e doar cu una dintre noi e totul ok. In momentul cand suntem amandoua in casa incepe scandalul, ca bona vrea sa-l duca sa faca pipi si el vrea doar cu mine, urla, se tavaleste... la mancat la fel... si nu intotdeauna pot sa ii fac pe plac, pt ca o alaptez pe Iris... Cred ca de-aici vin toate frustrarile mele si implicit toate problemele.

Cristina, Deea, intr-adevar, rezolvarea problemei e la mine, o sa incerc din rasputeri sa ma pun in locul lui si sa-i tolerez accesele de furie si crizele, sa-l imbratisez si sa-i arat ce mult il iubesc, pt ca, de cand o avem pe Iris, mai mult il iubesc si pe el!

Mergi la inceput