Puiuti de Randunici 2008! (475)-INGERASULUI ILINCA

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Despre scoala, ce sa zic?! Din ce am aflat de la parintii care si-au dus copiii inainte de 7 ani la scoala, ar fi preferat sa mai ramana un an la gradinita.
Acum scoala nu mai e cum era pe vremea noastra. Sunt manuale alternative si in functie de ce alege invatatoarea, pot fi mult prea dificile chiar pentru copiii f. buni, care, de multe ori, nu fac fata materiei. Dupa mine, cu cat e mai tarziu, cu atat e mai bine pt copil. De plictisit nu are cum sa se plictiseasca, doar sa se perfectioneze, iar daca stie sa citeasca mai devreme si ii place, nu se va plictisi deloc! Cred ca mai bine se simte el sigur pe el, ca intelege tot la scoala si stie multe lucruri, decat sa se simta frustrat ca ceilalti stiu si el nu.
Eu as prefera sa-l dau pe David la 7 ani si jumatate, daca se poate. Cu grupele nu stiu cum este. Eu am o grupa mixta de copii si pe fisa de caracterizare care le trebuie la inscrierea la scoala nu scrie ce grupa au terminat. Ma gandesc ca e ok daca la 6 ani si jumatate il incriu la grupa pregatitoare... am dreptate, Valen, pot sa fac asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Ioana intr-adevar nu poti sa-i faci pe plac lui David de fiecare data cand el isi doreste ceva de la tine si doar de la tine, e normal, ai si tu mai multe responsabilitati.
Dar ceva poti sa faci in aceste momente, sa empatizezi cu el, sa nu uiti sa te pui in locul lui si sa-i accepti supararea ca fiind una fireasca si chiar binefacatoare. E bine pentru el sa nu-si ascunda supararea, sa nu refuleze, il ajuta sa fie mai sanatos, atat fizic, cat si psihic. Cumva sa incerci sa-i arati ca orice ar face, oricat de "rau" n-ar fi tu oricum o sa-l iubesti, neconditionat. Si merita sa faci asta, ca sa te fac putin mai optimista, iti spun ca eu deja culeg roadele
. Vlad a facut foarte urat la venirea Dariei. Si dupa o perioada in care mi-am iesit din minti si am trantit si urlat ca o disperata, cand ajunsesem nici sa nu-l mai suport pe Vladut, am inceput sa-mi schimb diametral opus abordarea. Cu multa rabdare, empatie, pus in locul lui de fiecare data, acceptat plansul lui ca fiind ceva care-l ajuta, ceva de care are nevoie ca sa depaseasca momentul. Nu zic ca am fost imaginea unei mame sfinte, ideale, nicidecum. Mi-am mai pierdut eu cumpatul, ca doar om sunt si eu, dar am facut-o mai rar, mi-am antrenat foarte mult rabdarea, mi-am largit foarte mult limitele si am inceput sa ma re-indragostesc de baiatul meu. Acum eu il vad perfect: e empatic, sociabil, sensibil, curajos! Si il iubesc atat de mult! O sa intru mai tarziu sa povestec si despre relatia intre ei de acum si cea de dinainte, ca si asta s-a imbunatatit mult, acum tre sa ies.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

ioana, spusese la un moment dat si sovi: cu cat te impotrivesti mai mult crizelor lor cu atat ele cresc in intensitate, cu cat te enervezi mai tare cu atat creste artificial amplitudinea conflictului. E si la ei buba dar e si la noi...brusc ii vedem mult mai mari, ne cresc asteptarile, vrem sa fie independeti, vrem sa fie descurcareti, vrem sa fie intelegatori. Lasa de la tine, fii disponibila pentru el, pune-o pe Iris jos daca situatia o cere, garantez ca situatia o cere doar pentru cateva secunde, doar cat el sa aiba certitudinea ca inca esti acolo pentru el. Am experimentat-o si noi, doar cu mami se face caca, doar mama are voie sa il stearga la fund, doar mama are voie sa-i dea cerealele de pe raftul de sus din camara etc...

mai fug..mai revin..

Daca va intrebati cine m-a inghitit sa stiti ca husband-ul...e in concediu si mi s-a evaporat si ultima farama de viata linistita. Dupa ce reincepe el serviciu imi iau concediu eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Olgutz, e stricta varsta de 4 ani aici la gradinita care este lipita de scoala lui Razvi, clar trebuie sa renunt la ea si imi pare rau. Si nu tin musai ca Rebi sa mearga la 6 ani jumatate la scoala, stiu doar ca e ok ca varsta , s-ar descurca bine , dar vom vedea atunci, cum va mai fi sistemul in invatamant...Pe mine m-au dat la scoala la 6 ani si 3 luni , m-au pus sa zic o poezie in birou la director si cica daa, e buna de scoala!! Dar intradevar, altfel era totul atunci, mult , mult mai usor decat acum. Acum, la fiecare materie mai exista o culegere sau doua si inca 2 caiete speciale eventual. Razvan la romana si matematica are cate 3 carti de fiecare. Deci, nu tin musai sa mearga Rebi la 6+, vreau sa fie bine pentru ea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

Citat:
citat din mesajul lui gecko

ioana, spusese la un moment dat si sovi: cu cat te impotrivesti mai mult crizelor lor cu atat ele cresc in intensitate, cu cat te enervezi mai tare cu atat creste artificial amplitudinea conflictului. E si la ei buba dar e si la noi...brusc ii vedem mult mai mari, ne cresc asteptarile, vrem sa fie independeti, vrem sa fie descurcareti, vrem sa fie intelegatori. Lasa de la tine, fii disponibila pentru el, pune-o pe Iris jos daca situatia o cere, garantez ca situatia o cere doar pentru cateva secunde, doar cat el sa aiba certitudinea ca inca esti acolo pentru el. Am experimentat-o si noi, doar cu mami se face caca, doar mama are voie sa il stearga la fund, doar mama are voie sa-i dea cerealele de pe raftul de sus din camara etc...

mai fug..mai revin..

-1.cam asa-i si la noi...
2. asa era si Andru cand stateam cu el acasa,acum parca s-a mai schimbat,ne solicita pe amandoi....citesc si ma gandesc cum o sa se comporte cand o sa vina bb2...el e gelos pe ta'su cand ma pupa sau ma ia in brate ,sare ca ars ca mami e a lui si sta cu ochii-n patru sa vada daca mai pune mana pe mine sau daca ma pupa am paznic ,nu gluma!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Probleme de adaptare sunt si la noi, dar in sens invers. Pe Teo il apuca nervii cand ma ocup de Alex sau de ale mele...asa ca, zilnic avem 1-2...3 reprize de urlete si dat cu fundul de pamant, in special dupa amiaza, seara, cand o ajut pe Alex la lectii. Il rog pe M. sa stea cu el,sa se joace, insa el vrea lipit de mine. Cam de fiecare data ajunge la mine in brate si asa o "ajut" pe Alex...ma si mir cu m reuseste saraca sa faca ceva in galagia aia...apoi incepe scandalul ca vrea si el sa scrie in caiet, sa coloreze pe cartile si caietele ei. Degeaba ii dau caietul lui, ca el VREA in caietul sor'sii de la scoala.
Apoi crize cand pleaca Alex al scoala, la dentist, oriunde...crize cand am eu treaba si pregatesc coletele urgent, pt curier, vrea atentie 100%, iar eu nu stiu cum sa ma impart, caci trebuie sa vad si de Alex si de treburile mele. Il mai ia mama, ca sa pot eu sa lucrez, insa ma suna ca bazaie dupa mine...
Asa ca, am nervii in pioneze si aleg optiunea de a lucra noaptea, sa ma culc cand s-o nimeri, partea proasta e ca ma simt epuizata si nu prea pot sa o mai duc asa ... in fine, abia astept sa treaca perioada asta de crize si frustrari.

Cu scoala, categoric ma felicit ca am asteptat si am dat-o pe Alex la 7 ani si 5 luni. Ea nu se plictiseste, din contra, nu are cum. Mi se pare destul de dificil, chiar daca ea face fata cu brio, insa nu de putine ori m-am minunat cat si mai ales ce teme au. Cum zicea Clau, pe langa cartile principale, au la fiecare materie 2-3 caiete speciale, cam tampit facute unele (adica nu au enunturi clare problemele si atunci facem consiliu de familie ca sa ne prindem ce au vrut aia sa zica acolo). Alex deja face la mate ecuatii de gr 1 si probleme cu 1 necunoscuta. Fac deja socoteli cu paranteze...mi se pare mult cam prea repede si cam exagerat. Ea le stie, ii plac, insa...in clasa a 2 a ce fac??? radicali? in a 3 a integrale??? Pe langa astea mai au si caiete de lucru suplimentar...
Cum ziceau si Olga si Gecko....au timp destul sa invete si sa munceasca...si o s-o tot faca tot restul vietii. sa copilareasca le-a ramas prea putin...mult prea putin.

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

eu m-am apucat de studiat intens despre Waldorf.. ariel, Alex a fost acolo, din cate stiu.. cum a fost, de ce nu continui si cu scoala?.. zi-mi tot ce stii

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Chiar fata, Ariel, de ce nu ai dat-o si la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

Clau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui bitza037

Clau

IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel

cum e ziua a doua de gradi?

eu citesc, insa nu apuc sa scriu, dar ca sa fiu in ton cu subietul zilei, si eu sunt de parere ca anii astia de copilarit fara griji nu se mai intorc, asa ca nu il dau la scoala la 6 ani jumate, cred.. vad atunci cum va fi Muf, in primul rand!
eu as vrea sa merg pe sistemul Waldorf, am tot vorbit cu ursulica si-s de acord cu ea.. mi se pare potrivit pentru Matei.. nu stiu ce va iesi, vom vedea..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput