Mamici si Gravidute Italia 91 Ingerasul Gabriele!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Neata!!!doreste cineva????

Alexandra foarte frumoase pozele...deja sta in picioare???Ce trece timpul!!!!Creste,creste!

Nafi felicitari pentru "parametri",cu greutate Ricki,nu gluma.Are Giulia mea 11,5kg la 22 luni!mancaciosul mic!

Ioana...ei cum ati sarbatorit???

Andreea v-am admirat si pe voi,sunteti o familie frumoasa,Giorgio s-a facut mare!

Kemsy...interesant site-ul!
Apropo de lapte ...mie mi-au trebuit 2 luni sa o fac pe Giulia sa-l accepte..dupa aceea am intarcat-o.Oricum daca nu esti convinsa e mai greu!Eu cred ca si copii simt atunci cand esti indoita si e mai greu!

Stefania...cred ca e doar o perioada asta cu limba,cu siguranta usor,usor isi va da drumul la vorba!!!Copii invata foarte repede si nu cred ca se pune problemaunui logoped!
Dar Stefi nu a vut deloc contact cu limba italiana???

Noi cu Giulia vb romaneste,in parc cu copii italiana si la tv se uita la Raisat Yoyo(noi nu avem canale romanesti).Am observat ca face diferenta intre cele 2 limbi(desi nu vb,stie si ea cateva cuvinte) si foloseste limba romanacu noi si lb italiana in alt context.Adica cu noi sau cu bunica-sa zice "pa-pa".Pe strada saluta cu "ciao-ciao".
La fel si cu copii"pii" si "bimbi".Stie de minge dar si palla,sut sau tira...chestii de astea.
Oricum nu e usor pentru ei cu 2 limbi!

Fetelor stiti vreo crema buna pentru iritatie de panolin,ca Giulia mea mereu se irita si nu stiu ce samai folosesc,mereu se inroseste si trece greu!!!Cica ar trebui sa il scot dar astept caldura!

maduc la schim bat un fund cacacios!

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009) si 32+
Giulia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoanag spune:

hi!
fetelor a fost minunat
ne-am simtit bine,Giulia si-a carat Shrek-ul dupa ea ca doar e amichetto suo si era sa-l uit acolo,noroc cu sotul ca ne-a intrebat la iesire unde-i shreck
am primit cercelusii,de fapt i-am ales eu ca sa fie mai sigur si 2 genti mi-am tras,una neagra si una un gri-albastru o nuanta frumoasa si super faina geanta
noi vb amestecat dar intelege f bine aminoua limbile
ieri la sedinta tutto a posto iar azi o duc la festa di compleanno a unui coleg de clasa
deja incepem cu invitatii de aniversari
asa ca si azi o zi plina pe linga curatenie,spesa si lavoro
o zi buna,va pup pe toate cu drag

Vivi e lascia vivere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_Luiza spune:

Hop si eu! M-am uitat la toaaaate pozele si trebuie sa spun ca toate aveti niste copilasi tare reusiti, unul mai frumos decat altul!
Intotdeauna mi-au placut copiii, dar de cand cu sarcina ma topesc efectiv..
La mine analizele sunt bune, ma tot framant ca bebe nu creste bine si nu inteleg de ce..dar alung repede gandurile negre si incerc sa fiu optimista. Aseara al meu sot ma intreba cand ne apucam de bebe doi eu zic sa vad cum ma descurc cu unul!
Alexandra, multumesc pt informatii, din nou Pana acum n-am intalnit persoana care sa zica "n-am nevoie de bani". Nu ma plang, dar cheltuielile sunt mari..
As vrea sa las subiectul cu alaptatul incheiat, dar tot mai am o intrebare Daca bebe nu papa tot dintr-un san, trebuie golit neaparat dupa? Asta am auzit de la cineva si nu stiu daca sa cred sau nu..deh, mamica fara experinta. Cred ca la multe din intrebarile pe care le am o sa-mi raspund singura pe parcurs, dar mai sunt si eu curioasa. Ca tot vb de alaptat, aseara stand in pat m-am trezit cu 2 pete mari pe tricou..e normal?? Sper sa e semn bun.
Duminica implinesc 38 de saptamani..au inceput sa ma apuce emotiile..
Intrebasem acum cateva zile de epidurala...am intrebat la spital, si nu se face la nastere naturala..am fost tare dezamagita, ramane sa sper ca voi avea o nastere usoara :)
Sper ca s-a inteles ceva, de la o vreme nu prea mai reusesc sa fiu coerenta..
Va pup pe toate
aa..Stefania, eu zic sa nu-ti faci griji pt micuta...fratele meu mai mic nu a vb corect pana in clasa a2-a, facea greseli mari, cuvinte inventate...numai eu intelegeam ce spune, si a fost intotdeauna premiant. Rabdare, ca fiecare copil are ritmul lui..si ea probabil e debusolata un pic acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

vin si eu la o cafelutza scurta..
multumim georgi!

roxali ma bucur ca ai mai dat un semn de viatatot familionul si multa sanatate!

nafi aveti grija cu probatul pup la Ricky voincutul.. las'mami sanatos sa fie!

ioana ma bucur ca ti-a iesit frumoasa sera!!! si felicitari incaodata si pt cadouase e bun s'asa

kemsy interesat site-ul..il voi studia..

cat despre noi cu vorbitul..sincer, stiu ca nu e cazul sa ma preocup, sunt constienta!
cred doar, ca oprice mama s-ar fi panicat un pic..
banuiesc de la ce se trage.
deocamdata, incerc sa gasesc metode adapte pentru ea..conform "tiparului" nostru.. ea asa e, mai inceata, dar cand incearca sa grabeasca anumite chestii intra in tilt.
asa ca, incerc sa o luam din nou usurel, usurel sa schimbam metodele.nu vreau sa o confund mai tare.
pe mine deocamdata ma bucura ca intr-un fel sau altul mi se face inteleasa .restul,rezolvam .. trecem peste asta!

acum ne confruntam cu o durere de masele.. zice ca i s-a rup una probabil are ea impresia, eu n-am vazut nimic ..poate da sa-i iasa alta masea langa desi stiu ca la varsta asta sunt toti iesiti.. respectiv 20 ..oare iese deja altii?? nu are cum cred..
vad cum fac sa-i fac o vizita la dentist..desi nu cred in carii..isi spala dintii de 5 ori minim pe zi si dulciuri nu le bate deloc.. bomboane nu mananca..
poate cumva si'a ranit/zgariat gingia, asta mi se pare mai plauzibil..

gata ies...

va pup pe toate!

"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"

Stefania, mami de Stefania (22.12.07)

Steluta stralucitoare de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

in timp ce imi completam cersaful am vazut ca a trimis si laura mesaj..multumesc
chiar asteptam mesaj de la tine ca ai zis ca ne tii la curent..nu te-am uitat
cu epidurala , pai mami epidurala, din ce stiu eu se face la nastere naturala.. acuma na, nustiu discursul care l-ai avut cu ei, dar dupa mine,cu siguranta, vorbesc de altceva..
asa cum am batut apa in piua, ma repet, daca nu au anestezisti la spitalul respectiv, nu au. Nu ca nu se face,se face..
dar vezi tu de multe ori nu e nevoie..cel putin in cazul meu,la nastere,chiar daca as fi avut posibilitatea sa mi-o faca , nu ar fi avut timp...
eu iti doresc din suflet o nastere usoara, mai usoara ca a mea!
iar cu alaptatul.. eu una nu m-am preocupat niciodata de golirea sanului dupa supt, desi mai citisem si eu ca se face.. pentru mine ar fi fost un chin in plus sa ma gandesc si la asta..
mi-aduc aminte ca mi se spunea sa nu tin mai mult de 5 min copilul la un san..si sa schimb mereu sanul, sa nu suga mereu de la acelasi..
ehe.. ar fi un roman intreg de rasfoit legat de laptare.. dar vei vedea tu la momentul respectiv ce si cum iti dicteaza instinctul..cu siguranta vei fi mult stapanita de simturi si vei proceda bine conform simtamintelor.. si pe bune ca te vei descurca!

acum nustiu cat are rost sa ma mai lungesc sa spun ce si cum am facut.. eu spre exemplu nu am procedat ca la carte.. de multe ori am iesit din tipare..dar cred ca instintului de mama a stiu sa ma indrume ...
de faza cu banutii ai fost la primarie/comune sa te interesezi? ce'au spus?

"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"

Stefania, mami de Stefania (22.12.07)

Steluta stralucitoare de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Ciao,

Laura, glumeam si eu cu banii, stiu ca orice ban e bun, doar ca daca asta e limita ... or stii ei sa dea bani la astia sarmani asa ca noi.

Intreaba tot ce doresti, cum puteam te ajutam.
Stai linistita, nu te mai stresa, va fi totul bine. Cu lapticul ce zici ca deja vrea sa apara, e semn bun, esti catre nastere...oricum zici ca se apropie termenul, de la 38 de saptamani trebuie deja sa fii pe faza.

Cu alaptatul, eu una nu m-am muls niciodata, deoarece Alessa tragea bine si nu trebuia sa mai fac nimic. Daca te mulgi se formeaza mai mult laptic. O prietena de-a mea s-a muls mereu dupa ce papa micutul, si mereu avea lapte mult. Cu cat te mulgi mai mult cu atat se produce mai mult lapte, nicidecum nu se goleste sanul.
Oricum totul difera la alaptat si cel mai bine o sa vezi dupa ce va suge, crede-ma ca vei stii tu cum sa procedezi, poti citi ce variante sunt, ce zice fiecare, dar cel mai important e ce simti tu.
A, de ex, trebuie sa suga de la un san si apoi il oferi pe al doilea, apoi la urmatorul supt incepi cu ultimul ce l-ai dat...insa nu totdeauna practica e la fel cu teoria, nu totdeauna vrea sa suga si al doilea san...si tot asa..

trebuie sa ies, mai scriu cand mai am vreme

printisorului Alessandro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

Multumesc din nou pt. urari!

ioana-La cat mai multi ani fericiti impreuna!Ma bucur ca v-ati simtit bine,si ca ai primit ce iti doreai!

georgiana-mai ai umpic si tu,si vine bb pe lume...
E f. greu cu 2 copii,la inceput,pana-ti intri in ritm,ti se pare ca nu te poti descurca singura.Si noi am vrut sa o inscriem pe Ambra la gradinita,trebuia sa inceapa in februarie,dar Giorgio avea doar 2 saptamani,si ne-a sfatuit pediatra sa nu o ducem,pt. ca ar fi fost f. riscant cu toate bolile care le-ar fi adus Ambra de la gradi.Dar la voi e diferit,pt. ca Giulia o sa inceapa doar in septembrie.Primele zile (daca nu,mai mult) ar trebui sa ai pe cineva care te poate ajuat.Pana se obisnuieste Giulia macar,ca dupa aia il iei pe bb cu tine.Dar ar fi bine sa te vada Giulia prezenta,altfel poate reactioneaza rau,si nu vrea sa ramana la gradi',stiind-ul si pe bb acasa,cu tine.
Eu il iau pe Giorgio cu mine,de obicei,ca nu am cu cine sa-l las.Ii fac programul in functie de gardinita,asa apuca sa doarma o ora-doua,pana mergem dupa Ambra.

stefania-ma bucur ca esti mai bine dispusa!
Despre vorbitul lui Stefy,si eu zic sa vorbiti tu o limba,si sotul tau in alta,ar ajuta-o f. mult.Noi am aplicat metoda asta,de cand avea Ambra cateva luni,si a dat rezultate,adica vorbeste amandoua limbile.Zilele trecute m-a intrebat ceva pe mine in romaneste,si dupa aia pe sotior,in italiana,aceeasi intrebare.Chiar am zambit amandoi.

gianina-daca nu esti convinsa 100% sa-l intarci,o sa-ti fie f. greu.Mai alapteaza-l daca ai pareri contradictorii,si cand o sa fii convinsa,atunci o sa-l intarci.De ce te-ai gandit sa-l intarci acum?Eu,de ex.,am alaptat-o pe Ambra aproape 19 luni,chiar daca toata lumea din Romania ma intreba ,,Il mai alaptezi?",si se uitau la mine ca la extraterestri.Nu m-a interesat niciodata ce zicea lumea,am facut cum am simtit eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

nafi-felicitari pt. voinic!ma bucur ca creste asa de bine!

georgiana-eu la Ambra am folosit multe feluri de crema,dar i-a trecut iritatie cu ,,Cutaden".Daca vrei,trimite-mi pm cu adresa,ca iti trimit eu,am mai multe.Crema asta am cumparat-o din tara,aici nu se gaseste.Sau mai poti incerca cu Canesten,dar tre' sa o intrebi pe pediatra inainte,nu o da fara acordul ei.Mie mi-a prescris-o pediatra,si in farmacie mi-au dat Gyno-Canesten,ca au zis ca la fetite e mai indicata.Si e f. buna,daca se mai irita Ambra,o dau o data cu crema asta,si ii trece.Vezi ca iti trimit pm,sa iti explic mai mulye despre iritatia asta...

Mergi la inceput

FETELOR, mi-am inscris baietul la casting

Daca doriti sa ne ajutati ne puteti vota!

printisorului Alessandro
UN VOT, VA RUGAM!

Mergi la inceput

Pt iritatii eu dau cu bepanthen.

Canesten gyn mi-a dat mie medicul ginecolog in sarcina ca luam tot felul de bazaconii, si apoi mi-a trecut...asta nu stiu cat o fi de indicat la ea. Andreea tu stii cum e cu asta...eu nu am habar.

printisorului Alessandro
UN VOT, VA RUGAM!

Mergi la inceput