Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (74)
Raspunsuri - Pagina 9
Otiliav spune:
Neata!
Noi suntem bine cu totii. Sper sa nu cobesc dar si eu ma mir ca fetele mele n-au racit de doua ierni nimic nimic. Ultima data Elisa in octombrie 2009, singura data cand a fost racita de altfel. Chiar am facut inventarul sa vad ce medicamente aduse din Ro in iulie 2009 trebuie sa arunc.
Iulia a crescut si nu mai regurgiteaza decat foarte rar asa ca s-a ingrasat bine de tot. Din experienta proprie tind sa cred ca e o mare afacere LP antiregurgitare recomandat de pediatrii copiilor care iau in greutate foarte bine. Caci de cand lumea si pamantul problema aceasta se rezolva de la sine in aproape toate cazurile oadata cu cresterea lor si cu diversificarea.
In rest ce sa mai spun. Zambeste, chiuie, se rostogoleste una doua, se blocheaza pe latura mica a patutului. Duminica era sa-mi cada din pat cu doi amandoi langa ea. Numai ca nu ne asteptam sa faca rostogoliri consecutive in incercarea de a prinde o punga pe marginea patului, am facut o saritura de s-a socat sotul dar macar am prins-o la timp. Asa ca acum o pun in living pe o patura pe jos si o las cu jucarii. Asa ciudat mi se pare ca o gasesc pe sub mese. In dormitor am Lego, foarte multe piese mici, chiar nu stiu cum sa o pazesc de jucariile celor mai mari ca Elisa nu intelege ca o jucarie e periculoasa pentru bb.
Ah, dermatita nu da inapoi, ba dimpotriva. Hidrocortizonul doar a ameliorat aceea zona iar acum din pacate are trei locuri cu piele rosie. Nici nu ma mai gandesc sa-i dau mancare pana la 6 luni si atunci trebuie sa am grija la alimente.
Ii fac baie zilnic pentru ca ii place mult de tot si doarme foarte bine. Daca insa situatia se inrautateste cred ca rarim baile ca s-ar putea sa o ajute. Cel putin ma bucur ca nu se scarpina, nu e coaja decat sunt zonele cu pielea inrosita si aspra.
In rest nu stiu ce sa mai spun.
De cand discutati pe FB eu ma simt cam stinghera pe aici asa ca am renuntat sa mai citesc zilnic. Bine ca uneori n-am deschis din lipsa de timp dar ca o persoana care nu fac parte din grupul de pe FB, si nici nu am de gand sa-mi fac cont pe FB, mi se pare aiurea sa incerc sa scriu ceva. De multe ori mi-am dat seama ca de fapt nu pot scrie pentru ca nu stiu ce ati discutat voi acolo si as fi partial pe langa subiect. Sunt convinsa ca si alte mamici s-au aflat in aceeasi ipostaza numai ca n-au scris pana acum ca nu-s asa directe ca mine.
Am vazut ca ati discutat despre alaptare dar trebuie sa rasfoiesc mai atent capitolul anterior. Eu pe Elisa am intarcat-o fortata de imprejurari, la Ana a venit de la sine. Acum nu stiu deloc um va fi, stiu doar ca dupa un an ma simteam hartuita cand ea avea chef de supt asa de rasfat sau ca nu-mi convenea deloc cand facea crize ca vrea la san.
Adriana, vai ce m-ai amuzat. Si pe al meu il adorm fetele si lui tare ii place sa-l ia ele in brae, imediat adoarme.
Bambo, am citit pe diagonala dar am retinut ca ati fost in spital. Uff, ce ghinion. N-am inteles insa de ce i-ai dat suc de grep? Multa sanatate.
Bambo si Emushi, multa sanatate si bucurii!
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
CarmenAlbu spune:
Neata si de la noi dragi mamici!
Otilia sunt total de acord cu tine cu laptele antiregurgitare, si Leti regurgita la fiecare masa de 4-5 ori si nu i-am dat , si-a revenit singura si acum nu mai regurgiteaza absolut deloc.
Eu am cont pe fb dar nu intru niciodata online ca nu am timp deloc
Din motivul asta nu m-am inscris in lista mamicilor.
Despre DA, si noi avem, plus alte probleme, am fost la cativa dermatologi pt daca o lasam se facea carne vie dedesubt, cel putin la noi, cel mai batran, un profesor, are si carti de pe care invata elevii mi-a spus sa curat cu ceai de musetel si un tampon, cand se infecteaza mi-a dat si un dezinfectant de pus in ceai.
daca ajungeti acolo , sper ca nu sa-mi spui si iti spun cum se numeste, la noi functioneaza.
Otiliav spune:
Eladea avem biblioteca la fel Numai ca voi aveti in rest numai mobila frumoasa, moderna.
Carmen, esti la cumparaturi ? M-am tot gandit la voi, la mare, la soare, frumos.
Coteasca parca tu ziceai ca ii dai biscuiti populari. Am impresia ca-s facuti cu margarina si daca e asa cum spun nu-s tocmai ok. Tu poti verifica pe ambalaj dar cei pe care ii stiu eu contineau tot felul de E-uri si grasimi hidrogenate care mai de care. Zic eu ca-i mai sanatos sa-i pui o mana de cereale mai ales ca in ziua de azi se gasesc atat de multe feluri.
Felicitari pentru mobilizarea cu sportul Co sotul totul bine si frumos?
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victo nu mai stiu cine zicea ca da la bb oua de prepelita acum ma intersez pt cura lui stefan..se dau doar DUPA 1 an. |
giorgia cred ca zicea ca-i da Antoniei. uite ca eu nu i-am intrebat pe ai mei, cred ca ei stiu daca pot sa-i dau Isabelei in loc de ou de gaina (ai mei cresc prepelite ptr oua). si-aici sunt in magazine, sunt mai scumpe. dar mai sigur e sa-mi trimita ai mei, alea clar is eco , asa o sa le inlocuiesc pe cele de gaina. bine, mie nu-mi plac....
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
ciristina_serban spune:
Otilia, chiar ma intrebam pe unde mai esti, ca nu te-am mai vazut zilele astea...
Carmen, asteptam pozici din vacanta, sa ne mai clatim si noi ochii..
Off, ce chin pe voi cu dermatitele astea... multa sanatate si rabdare va doresc.
Nici eu nu am cont pe FB. Eu abia reusesc sa mai dau cate un ochi pe aici, dara sa mai scriu si pe FB nu as reusi....
UFFF, mi s-a trezit mandra dupa juma de ora, si e atat de maraita....trebe sa ma ocup de ea...
Cris, fericita mamica de bubulina RIANA MARIA (28.07.2010) si scumpetea RAZVAN (23.11.2004)
eladea2005 spune:
otiliaaaa...chiar ma intrebam ce mai faceti voi...ma bucur ca sunteti bine...
cat despre scris, eu n-am scris in ultimele sapt din motive de copii bolnavi si chiar n-am avut chef de nik...acu ca ne-am revenit, am inceput sa scriu iar... nu dau eu DC-ul pe FB...acolo mai zicem noi una alta, dar tot DC-ul e baza...asa ca noi continuam aci...
multam fetelor de vizionarea pozelor si complimente...
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav In rest nu stiu ce sa mai spun. De cand discutati pe FB eu ma simt cam stinghera pe aici asa ca am renuntat sa mai citesc zilnic. Bine ca uneori n-am deschis din lipsa de timp dar ca o persoana care nu fac parte din grupul de pe FB, si nici nu am de gand sa-mi fac cont pe FB, mi se pare aiurea sa incerc sa scriu ceva. De multe ori mi-am dat seama ca de fapt nu pot scrie pentru ca nu stiu ce ati discutat voi acolo si as fi partial pe langa subiect. Sunt convinsa ca si alte mamici s-au aflat in aceeasi ipostaza numai ca n-au scris pana acum ca nu-s asa directe ca mine. |
ai dreptate, otilia. mie pe fb nu-mi place ca se pierd discutiile, dar multe mamici prefera sa intre acolo tocmai din criza de timp. intra repede, se baga intr-o discutie-doua, se pun la zi cu noutatile si apoi isi vad de treaba... aici insa e mai bine, mai incet dar mai sigur . eu nu ma plang asa des de lipsa timpului, sunt zile si zile, asa ca mai am timp de amandoua , ca oricum ma prinde ora 1 noaptea. dar mie mi se pare ca se scrie mult mai putin acum pe DC, si asta doar asa, ptr a se face prezenta la apel, un rezumat, cum ar veni. dar ne bucuram sa ne mai dai cate un semn din cand in cand, sa mai intri cu noi la o cafeluta, ca PAULA ofera zilnic
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Victo spune:
rodi si parintii tai doar pt consumul lor? nu le comercializeaza, oule?
sa vezi cum le mananca stefan..asa ii plac ca intra tot in gurita..dim i-am dat 2..apoi am curata si pt soacra si i le-am dat lui sa i le duca..a mai muscat si din al ei..:):)
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
Otiliav spune:
Ia uite ce telepate suntem Carmen. La noi DA este o forma foarte usoara. Asa zic eu pentru ca nu se face coaja, nu se infecteaza.
Am facut prostia sa mananc mancare de mazare si in cateva oe era rosie la fund. A trecut la fel de repede dar, desi nu credeam, trebuie sa am grija sa mananc mazare in combinatie cu alte legume mai neacide ca vad ca e pretentioasa fata mea.
Eladea daca mi-as face cont pe FB cred ca mi-ar ramane fetele nemancate. Asa ca imi autoimpun sa stau cuminte deocamdata ca stiu ca pot deveni dependenta si nu e bine. Eu sunt foarte ocupa desi nu le-am avut bolnave.
Cristina, sa folositi sanatosi scaunul auto. Imi pare rau ca n-ai reusit pana acum sa iesi din starea de proaspata mamica, sa te relaxezi mai mult. Dar sa te pregatesti cum trebuie ca imediat vine primavara, soare, frumos, bucurie in suflet sa vezi natura cum infloreste.
Sa te bucuri de primavara si vara, da?
Stiu ca este greu dar trebuie. Si eu incerc sa-mi aduc aminte primele 3 luni cu Ana si crede-ma ca tot ce-mi aduc aminte este cat de stresata eram sa-mi notez cand a mancat, cand am schimbat scutecul, ma vad alergand spre ea cu 3 siropuri de colici si rezultate din parti. Totul insa s-a schimbat cand a inceput sa zambeasca iar cand a venit primavara am simtit si eu o mare detasare de grijile cotidiene.
De abia la al doilea copil am reusit sa savurez primele luni. La al treilea e deja de vis , rog mamicile in cauza sa confirme. Si mi se pare ca-i transmit si ei buna dispozitie ca prea e mereu zambareata.
katalina spune:
Eu inca nu pot minca fructe de nici un fel,il doare burtica pe Victo, parca am fi la o lunita,mor dupa citrice
Otilia,ce directa esti
Pe FB sunt dicutii mai mult off topic sa stii,tot aici sunt ideile principale..Doar atit am observat, ca nu se mai umplu paginile ca altadata.
Catalina cu Victor(17aug2010)& Robert(13apr2004)& Catalin(4mart1998)