Fetitei mele de 3 ani si 6 luni i-am observat intr-o seara, in fundul gatului, dupa omusor, exact pe limba, in spate de tot, o limbuta, mica, ca de gaina.Am tras o spaima sora cu moartea.Am fost la medic, mi-a spus ca este epiglota, probabil putin inflamata, mi-a recomandat un antibiotic pe baza de penicilina si nurofen.Am facut tratamentul, limbuta este tot acolo, am revenit la medic si mi-a spus ca are toata lumea, nu este nici o problema, nu este nevoie sa merg la ORL, si sa stau linistita.Sa stau, sau nu?Sincer nu sunt chiar foarte linistita.A mai patit cineva asa?
Am dat o cautare pe net dupa cuvantul cheie si iata definitia medicala : " Mic cartilagiu al regiunii superioare a laringelui. Epiglota este o lama de cartilagiu acoperita cu o mucoasa a carei baza este legata si articulata la restul laringelui. Situata la extremitatea superioara a laringelui, ea face parte din peretele anterior al acestui organ; baza limbii se gaseste chiar deasupra si in fata ei."
Daca dai si tu o cautare pe net vei gasi mult mai multe informatii.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Multumesc de raspuns.Am dat cautare, m-am informat dar cautam raspunsuri de la parinti care s-au confruntat cu astfel de situatii.Vroiam un raspuns "viu" ca pe cel din "carti" l-am gasit.Multumesc oricum.