Colectia de toamna-iarna 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 6
cristinamh spune:
buna si de la noi, inca traim... adica eu in mod special, ca am o stare "minunata"
analize de sange n-am facut de cand ne-am nascut. doctorul nostru e de parere ca fara un motiv intemeiat sa nu stresez aiurea copilul. am luat-o cu mine si am lasat+o sa se uite, apoi am intreabat-o daca vrea si ea. doar nu era nebuna sa spuna ca da... dar a facut investigatii, daca m+a durut, cat de rau m-a durut, daca TREBUIE NEAPARAT sa faca si ea. asa ca am zis pas.
referitor la noua lege, prin tot ce am citit, noi - colectia romaneasca - intram in 2012 in clasa 1, daca am facut deja grupa pregatitoare la gradinta. pentru cine nu a facut, poate intra in clasa 0.
partea frumoasa a noii legi e ca se specifica clasa 0 obligatorie, adica nu mai intri clasa 1 daca nu ai facut 0. si facuta in toata regula, nu cu frecventa redusa, ca al gradi. dar, ca la romani, inca nu se stie daca clasa 0 ramane la gradi, unde exista deja spatiu alocat, si ar putea avea program prelungit chiar, sau trece la scoala, unde nu exista spatii alocate, sali pregatite... nu se stie sigur nici cine poate preda la clasele astea, si ma indoiesc ca invatatoarele se vor duce de buna voie la clasa 0, in mod sigur vor prefera clasa 1, cu ceea ce stiu deja sa faca. daca trece la scoala, atunci va trebui o sala noua + un cadru didactic nou.
ma indoiesc ca vor rezolva problema. dar la 6.10 ani, cum vom avea noi, nu ne vor baga in clasa 0 cu siguranta.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
gabitaco spune:
Fetelor... multumim de raspunsuri.
Am intrebat de analize pt ca nici Mateei nu i-am facut deloc. La un an si 4 luni am fost in spital pt o enterocolita nasoala ...si de atunci nu am mai facut nici o analiza. Colegii mei care au copii de varsta Mateei le fac analize in fiecare primavara si toamna ... si ma gandeam ca poate sunt eu un pic inconstienta... ... pediatra a zis ca atata timp cat fata e bine sa nu o stresez, sau mai bine zis sa nu ma stresez pe tema asta.
Ca ...Mateea mananca cam 300-600 ml lapte/zi, mai mananca branza...deci nici eu nu ii dau supliment. Ii mai dadeam Ca+d3 sirop natural...da nu in fiecare luna.Ea are cam 21 kg si 111cm.
Pentru imunitate... lamaie cu miere si Imunice 10 zile/luna.
Paracetamol ... folosim ila nevoie sirop Calpol 3+ 5ml.
Cu scoala... inspectorul nostru general zice ca el intelege din lege ca in 2012 nu se face cls I ci se incepe cu cls.0.Acu... nu stie nimeni nimic clar, cam toata lumea isi da cu parerea. Ca nu specifica nicaeri in lege ca cei care au facut grupa pregatitoare incep clasa I... pe guvernanti ii doare in cot ca vor fi copii de 7 ani in clasa 0... asta e legea...cineva, oricum o dai, tot se sacrifica... ma refer la generatiile de elevi.
De aceea v-am intrebat... ca noi suntem total in ceata ... si lucram in invatamant amandoi....Noi vream cls.I in 2012.
Lavi ... avem spectacol la teatru. Mateea va canta pentru prima data, singura, pe o scena de teatru si va dansa impreuna cu cativa copii de la clubul Neghinita.
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...
bianca_mo spune:
SERBAN va merge la scoala in 2012, indiferent ce clasa. Eu lucrez in invatamant si ne dam seama ca ar fi aproape imposibil sa avem si clasa I si clasa 0 in acelasi spatiu, nu e loc, dar inclin sa cred ca clasa 0 va fi facuta in spatii de la gradinite. Sper sa fie, in 2012, atat clase 0, cat si clase I. Nu cred ca v-am spus, dar eu ii sunt invatatoare fiului domnului ex-ministru, cel ce e responsabil de legea aceasta, nu ii dau numele, dl. M. Nu l-am vazut decat de 2 ori, pentru ca el e foarte putin in Cluj, de aceea nu pot sa spun ca imi permit sa il intreb, dar o sa o intreb pe sotia lui, cand o intalnesc, si poate ma lamureste in privinta clasei 0.
si noi suntem bolnaviori, maine avem control la ORL ca ne-am pricopsit cu dopuri de cerumen si in plus avem si secretii urate in nas. sanatate maxima tuturor!
meems spune:
Biancamo, sanatate lui Serban!
Gabitaco, ce fain suna spectacolul Mateei! Bafta micutei artiste
Zic si eu ca Noki – ce mama denaturata sunt – pentru ca eu nu ii dau niciodata Riannei ceva in mod constant (de ex. 10 zile/luna de _). Avem niste gummy-bears multivitamine si niste bombonele de imunitate, i le dau cand mai imi aduc aminte.
Corap, sper ca sunteti deja acasa.
gabitaco spune:
meems , Mateea merge din octombrie la un fel de scoala de actorie pentru copii.Aici au ore de teatru, canto si dans sportiv -balet.
In februarie au evaluarea semestriala, iar 3 copii printre care si Mateea vor canta si vor dansa ,daca trec cu bine evaluarile, intr-un spectacol pentru copii la sala tearului din oras. va fi primul lor spectacol public.
Bianca ...sanatate multa cavalerului.
Corap ... cum mai sunteti?
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...
Bic spune:
Beyyy, ce v-ati ivit acum Varsatoarele acunse! Chiar ca nu stiam. Ma credeam singura pe tarla. Eu cu Silviuta!
Pai, La Multi Ani pt. luna ce urmeaza (adica luna ce incepe pe 23 ianuarie)!
Roxi merci de intrebare. Sint bine cu serviciul. Inca invat. Cu sculatul e ok. Cu adormitul devreme e mai nasol. Merg pe malul oceanului pina la serviciu si vad in fiecare zi in rasarit superb!
Analize de singe? Niciodata. Ma puneti pe ginduri...
Lapte? Niciodata. Nu ma puneti pe ginduri...
Calciu? Ocazional, dar noi stam destul de mult afara asa ca sper sa nu fie cazul. Maninca brinza multa...si mai nou fac terciuri de fructe la care adaug verzituri si lapte nefiert.. si fac asa o bautura pe care fii-mea o maninca de cele mai multe ori.
Vitamina C si ulei de peste ii dau cit de cit constant - adica o data la citeva zile, cind imi aduc aminte sau cind imi cere ea.
corap cum mai sinteti?
anda?
meemes in continuare tinem pumnii!
lavi02 spune:
Gabitaco mult succes Mateei!!
Bianca sanatate lui Serban!
Cora ati ajuns acasa?
Cristinamh bine ai revenit!
Crissy ti-am admirat fetele in poze, sunt niste minunatii, sa va dea Dumnezeu sanatate la toti sa va bucurati de familia frumoasa pe care o aveti!
Alinus nici eu n-am cunoscut pofta de mancare pana pe la 10-12 ani, si nici senzatia de foame. Mancam efectiv de gura mamei, de 3 ori pe zi plus gustarea de la scoala pe care o luam pt ca zicea invatatoarea si mancau si ceilalti copii.
Nu stiu daca e un fenomen normal sau anormal, cert e ca m-am dres
corap spune:
Suntem acasa - ieri la 5 ne-au externat. Inca o sapt de antibiotice si la control. Far#259; colectivitati, fara contact cu nimeni racit. Asadar, nici el nici Ana nu vor merge la gradinita.
Pupici #351;i scriu mai mult cand imi mai revin.
bb_alinus spune:
Pe unde umblati fetelor? La sanius?
Corap bine ca ati ajuns acasa! Sa va reveniti cat mai repede!
Gabitaco woww ce activitati frumoase aveti voi acolo! Vrem poze cu artista!
Lavi hai ca ma faci sa rad....tu zici de tine ca esti grasa???? Io astept ziua cand missa va devora o farfurie cu orice si mai cere si supliment ....plus ziua cand va vrea o activitate extra scolara
Poate va intrebati de ce bantui pe la ora asta ....n-am somn si fac un tiramisu....retea proprie ....cu mango !
Alina si missele Amalia 17.11.2005 si Alessia 02.11.2010
POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei
Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient ętre, en se disant pourquoi pas.
coralia76 spune:
Buna colectiei,
N/am mai intrat de ceva vreme...cu timpul stau la fel de prost...abia reusesc sa ajung seara acasa inainte de culcarea copiilor..cateodata nici macar atunci.De cand e bolnava colega mea e si mai greu ,acum sper sa/si revina si ea si sa fie mai OK cu serviciul ca altfel o iau pe aratura...
Am citit doar cateva pagini di capitol...acum mai timp si citesc si din urma cat apuc ...Am vazut discutiile despre scoala si Andreea tot in toamna lui 2012 va incepe scoala si sper ca pana atunci sa se mai linisteasca apele...
Corapm/am speriat de/a dreptul cand am citit ce ai patit cu Andrei..nu/mi vine sa cred cum asa din senin a aparut o chestie atat de grava...Sanatate sa va refaceti repede si sa reincepeti gradi cat mai curand!
Andreea a intrerupt inotul pentru o saptamana..instructoarea a zis ca incepe ski/ul cu copii care s/au inscris...Andreea nu a vrut ski si atunci am inscris/o la dansuri..Intre timp ,cum nu a fost zapada, au reinceput cursurile de inot si am reinscris/o si acolo..asa ca acum in fiecare dupa/amiaza merge pe undeva...in afara de weekend...Sa vedem daca poate si ii place continuam..daca nu probabil renuntam la dansuri...ca la inot nu vrea sa renunte sub nici o forma..
Cristian e nazdravan tare,e iute ,umbla peste tot, se catara..face boacane in fiecare zi,cel mai frica imi e de cazaturi si lovituri la cap..de care am avut parte din plin pana acum..
Va pup si chiar daca nu am timp sa mai scriu asa de des, ma gandesc la voi si incerc sa citesc ce scrieti.