Colectia de toamna-iarna 2005 (20)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

cornelia, multa sanatate va doresc. Tare multe probleme de sanatate s-au strans la voi.si de la ce s-a intamplat totul la andrei?

meemsy sanatate maxima riannei si sper sa nu fie nicio problema in plus cu bubitele.
Tinem pumnii sa fie bine mama ta dupa operatia de miercuri

alina sanatate multa si pentru voi, sa nu contaminati si voi fetele
Amalia ce mai face, mai ai probleme cu iesitul la activitati?Cum se impaca cu sora ei, este geloasa?

ioana merci . Nimic pana acum cu alexia.


bic te-ai acomodat la noul job? cum este cu trezirea ?


noki succes cu toceala ce mai face sara?

gabi trebuie sa existe si o varianta pentru cei ce in anul 2012 au terminat pregatitoarea ca doar nu fac de 2 ori anul pregatitor.Si alexia tot in 2012 va merge la scoala si sper ca pana atunci sa se lamureasca astia cu legea.Mai tine-ne la curent te rog cu stirile despre acest subiect

anda ce mai faci? nic a reinceput gradi?

feli ai grija de tine, sanatate multa


La multi ani, pentru toate varsatoarele, sa fiti sanatoase si fericite !!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Corap sanatate maxima si sa iesiti cu bine maine din spital! Doamne ce aventura nasoala.... bine ca ai fler si ai actionat cum trebuie.

Meemsulici, Anda, Feli sper ca si voi sunteti mai bine!

Noki ai grija cu infectiile astea de la lentile...de ce nu te operezi cu lasser? Asa scapi de beleaua lentilelor. Eu as vrea sa fac operatia asta dar ...;am atatea altele pe cap ca nu reusesc sa ii mai fac loc in program. Poate la anu sa vad.

Mey dar toate sunteti varsatoare pe aici? Ei sa fiti sanatoase si La Multi ani!

Ce fel de analize faceti daca faceti copiilor? Eu nu am facut pana acum nimic, doar la scoala ii cantaresc si masoara la fiecare inceput de an. Insa parca i-as face si alte analize dar nu stiu ce.

Roxi noi fetele suntem bine, Phil inca nu, dar e pe calea cea buna zic eu, l-am tinut in carantina, nu a iesit din camera 2 zile si apoi nimeni nu avea voie sa se apropie de el.... saracul . Pana acum nu am luat nimic de la el....sper sa nici nu o facem.
Cu Amalia sunt in acelasi stadiu: refuza activitatile extra si pace... toata lumea imi zice sa mai astept dar deja sunt aproape 3 ani de cand o fac....

In rest nimic nou, eu tot nu reusesc sa ma mobilizez sa fac ceva concret, sunt intr-o perioada extrem de inactiva....nu stiu cat m-o tine.


Alina si missele Amalia 17.11.2005 si Alessia 02.11.2010

POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei

Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient être, en se disant pourquoi pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Fete dragi, va multumesc din suflet pentru gandurile bune Mama mea a scapat de operatie, au scos 3 ganglioni si doctorita nu a vazut nimic periculos in jur; totusi, a luat probe din alti ganglioni si in cateva zile laboratorul va avea rezultatele, si bazat pe asta vor stii daca mai urmeaza o operatie in viitorul apropiat sau nu.

Rianna e destul de bine si ea, se pare ca bubitele sunt cauzate de o alergie, inca nu stim la ce. Suspectam (si eu, si asistenta cu care am vorbit la telefon) ca e alergica la antibioticul din picaturi, asa ca le-am intrerupt de ieri dupa-masa. Astept confirmarea pediatrei, si deasemenea sa vad cum se manifesta Rianna in seara asta.

Cate mamici varsatoare avem in colectie! La Multi Ani pentru fiecare in parte si numai bine!

Ioana, ce dor mi-a fost de tine!

Roxi, cam rarut intri in ultima vreme... cum merge serviciul?

Alinush, tin pumnii sa scapati nevatamate.

Maria-Alexia, nu prea stiu cum sa te sfatuiesc... Cred ca faza cu teama e temporara si va trece, insa cu impotrivirile si refuzul trebuie sa lucrezi cumva. Incearca sa-l iei cu frumosul si sa-l descosi, poate iti va destainui ceva care te va ajuta pe tine sa-l intelegi mai bine si sa fie cheia rezolvarii problemelor astora.

Gabitaco, eu nu i-am facut analize Riannei doar asa... nici nu m-am gandit la treaba asta. De fapt, noi si cu vaccinurile suntem tare in urma. Ma cam feresc de spital, doar in caz de urgenta extrema ajung acolo.

Stiu ca asta e irelevant pentru majoritatea din voi, dar raspund si eu la intrebarea zilei: Rianna incepe clasa I in 2012.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Meems ma bucur ca a scapat cu bine mama ta din operatie!
Doamne ajuta ca rezultatul anatomo-patologic sa fie cat mai bun!

Inceputul scolii: in 2012, indiferent ce sistem o fi. Slava domnului ca nu au mutat pregatitoarea la scoala de anul asta, din 2011. Pana atunci poate se schimba iar legea asa ca nu ma panichez.

Analize Nataliei inca nu i-am luat sange de cand s-a nascut. De fapt ba da, i-au luat in maternitate pt bilirubina, ca avea icter mai pronuntat.

Cand ma duc data viitoare la pediatra am s-o intreb daca e cazul sa le facem analize de sange.

Ca si Alinus si eu le cantaresc si masor periodic.
Si le-am facut si exudat in ultima vreme, chiar mai multe (apropo: si Nati si eu am scapat de streptococul din gat ).

Ioana bunicii tai au avut diabet de tip II (facut la varsta a 2-a sau a 3-a) sau diabet de tip I, facut in copilarie? Daca e de tip II nu trebuie sa te temi pt copii.
Am o colega de servici cu diabet de tip I, a zis ca a avut simptome foarte nasoale cand i s-a declansat diabetul. In principiu semne de ingrijorare ar fi: copilul bea foarte multa apa si scade in greutate. Si se simte rau. Si ea s-a ingrijorat pt copilul ei care are acum 2 ani, i-a facut de mai multe ori glicemia dar e bine.

Alinus sanatate lui Phil!
Cum zici ca nu faci nimic? Pai nu ai grija de 2 mandre dintre care pe una o alaptezi toata ziua?
Ce ai rezolvat cu vacanta?

Gabitaco bine ai revenit!
Ce spectacol aveti?

Soanso bine ai revenit! Nu mai amana controalele la dr!

Roxi bine ai revenit! Ce mai fac copiii? Tu cum te mai simti la servici, s-a mai imbunatatit situatiunea?

Maria a avut Silvia la un test la "Educatie civica" un subiect de genul: Scrieti 3 trasaturi fizice si 3 trasaturi morale ale mamei sau tatalui. Silvia m-a ales pe mine si la trasaturi morale a scris si "frica". Motivatie: mi-e frica sa ma dau pe tobogan de apa, mi-e frica sa ma dau cu patine, cu schiuri, in roata mare... N-are fata dreptate?!

Tu zici acolo de mai multe lucruri: una e nehotararea (de ziua lui), una e frica de chestii fizice (patinele), una de intruniri sociale...

Ce sa zic, nici eu nu ma simt extrem de bine la o reuniune sociala/intalnire cu oameni pe care nu-i cunosc. Adica am o frica "sociala", ca nu voi fi acceptata, ca voi fi privita aiurea.

Nu cred ca te-am ajutat cu nimic din pacate, ti-am zis doar de mine. Poate e si el ca mine, Oricum, nu-l forta, ia-l usurel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

'Neatza :)
La intrebarile zilei:
- la scoala vom merge in 2012, cum spuneti si voi: sa vedem ce va mai fi pana atunci.
- analize de sange... nu le-am facut niciodata
Alinush, daca doctorul nu recomanda, eu zic ca nu are sens sa te stresezi.
Doar ca idee: am gasit pe site-ul unei clinici ca analizele uzuale pentru copii ar fi: Hemoleucograma, VSH, ASLO, Calciu, Magneziu, Fier/Sideremia, Glicemia.
Cu activitatile extra suntem fix la fel si noi .

Apropos: voi le dati ceva calciu peste iarna? Ce fel?
Si ce fel de paracetamol, la varsta asta ? (Eu le dadeam eferalgan pediatric, dar vad ca e pana la 16 kg, ori Cristi are 18 acum...)

Meems, un gand bun de la noi, sa fie cat de bine se poate, sa treceti cat mai usor peste boala!

Ioana, bune rezolutii pentru anul asta !

Soanso, la multi ani in avans! Petrecere frumoasa si... poate o recompensezi si pe Sorana cumva pentru faptul ca nu poate participa la petrecerea adultilor.

Roxi, voi cum mai sunteti? Sper ca e mai bine cu serviciul tau si te-ai mai eliberat cate putin...

Multumesc de opinii ref. la pb noastre (exprimate la gramada - scuze), le tot invartesc si eu in minte. Cel mai sigur ar fi sa merg la psiholog, probabil, dar imi tot spun ca inca nu e destul de grava situatiunea. Desi nemultumiri si probleme consider ca am . Ce le mai sucesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Apropos, bancul meu preferat :

- Domnule doctor, problema mea e ca sunt cam nehotarat. Sau... nu sunt?!?!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Guten morgen pe fuga!

Meeems draga, suuuper vestea cu mamica ta1 ma bucur mult ca e bine si ca nu a trebuit sa taie tot sanul! Sanatate multa si ei si Riannei!

Analize - slava cerului, nu am facut niciodata pana acum. Nici nu am de gand sa fac, pe stilul "just in case".
Totusi mama i-a luat de vreo 2 ori pana acum bufnitei glicemia, de proba, avand in vedere ca ea are diabet de-ala nasol si ca-i era la indemana si ca Sarah a vrut !!! Nu pot pricepe chestia asta cu vrut intepatura, avand in vedere ca eu si acum, la 17 ani de cand are diabet mama mea, nu pot sa ma uit cand isi face insulina, ca mi se taie picioarele.

Scoala - in 2012, adica la 7 ani fara 2 luni. Deci la marele fix. Sa se schimbe legislatia...la noi, in Romanica...pana atunci? Vaaaai, cum puteti crede asa ceva?

Maria , nu prea stiu ce sfat maret s-ati dau. Si Sarah a mai avut perioade cu angoase, dar au trecut d ela sine si nu au fost asa de intense cum spui ca sunt la Cristi. Eu as ave amulta rabdare, i-as explica de un milion de ori si as lasa vremea sa mai treaca. Nu mi-as pune pe moment problema d epsiholog, dar as incerca sa discut cu educatoarele s avad putin care e mediul de la gradi, nu cumva sa fie acolo ceva-cineva care sa-i inspire niste temeri care sa-l influenteze.Anuca draga ce mai motroseste?

Corapino, gata, sarbatorim eliberarea din inchisoare?

Bancul Mariei e tipic banc-de-varsator. Zic asta in calitate de mandra posesoare de mama-varsator.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah


There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Uitasem: nu-i dau calciu...nici Vigantol nu i-am mai dat de vreo 3-4 ani... cred ca-s mama denaturata.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah


There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria la paracetamol eu ma iau dupa doza scrisa foarte frumos pe cutia de Panadol. Dar nu mai cumpar Panadol care e 120mg/5ml ci cumpar ceva sirop cu 250 mg/5ml ca e mai spornic. Adica la fel de mult costa sticla doar ca contine de 2 ori mai multa substanta activa.

La varsta colectiei cred ca aprox 250 mg e doza o data.

Deja le putem da si pastile de paracetamol, jumatate de pastila de 500.
Eu pt streptococ in gat le-am dat Ospen pastile, nu m-am mai complicat cu suspensii.

Bun, la tine Ana e mai mica, inca e de suspensii.

Pt profilaxia rahitismului le dau vitamina A+D2 cate o capsula/zi, din septembrie pana in aprilie, iar Nataliei pt imunitate Septilin in primele 20 de zile ale lunii din octombrie(parca) pana in martie. Silviei nimic, nu e nevoie. Toate astea la sfatul pediatrei, bineinteles.

Calciu - beau amandoua 500 ml lapte pe zi si mai mananca si branzeturi si iaurt. Nu e nevoie de supliment de calciu, vit D pe care o iau le ajuta sa fixeze calciul din alimentatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, iti mai amintesti cumva cum se cheama acel sirop mai concentrat de paracetamol? Si daca are cumva gust de capsuni (ai mei il varsa instant in cazul asta) sau nu?

Cu lactatele nu stam prea bine, din pacate. Cristi e mai ok, dar Ana de-abia bea vreo 250ml lapte in 2 reprize (in zilele bune) si daca apuca ceva cascaval pe pizza (cand prinde) - in rest nu se atinge de nimic . Ma gandesc daca nu cumva are intoleranta la lactoza si le respinge instinctiv. (niciodata in viata ei nu am reusit s-o conving cu lactatele, de cand am intarcat-o e cam pauza la capitolul asta ).
Incerc sa-i dau migdale, catina, susan = vegetale care contin mult calciu. De asta cred ca are nevoie si de ceva supliment...

Mergi la inceput