Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Neata... Azi sunt deprimata la maxim

1. Ieri mi-a scapat sotul aparatul de fotografiat pe jos si l-a stricat. Nu stiu daca se poate repara si cat ma va costa, avand in vedere ca nu ii mai intra obiectivul la loc cand e stins si nu se vede deloc clar... de fapt nu se intelege ce e in poza . Am urat aparatul asta dar nu vroiam sa se strice tocmai acum ca ne-am imprietenit

2. Iustin s-a trezit de doua ori azi noapte... la 1 si la 5. Prima oara a stat treaz doua ore si acum abia a adormit. Nu mananca decat 50-60 ml dar se joaca, mamaaa ce se joaca si chitaie pe limba lui... Numai eu am copii cu program de joaca noaptea ???

... e suficient pentru depresia zilei...

ma duc sa imi jelesc aparatul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Eu beau ceai de anason, chimen si fenicul si nu ca as fi avut nevoie, ci am inceput sa beau preventiv, ca rau nu avea ce sa faca. O prietena imi spunea ca ei i s-a recomandat sa bea de dinainte sa nasca. O alta prietena imi spunea ca ei in maternitate i-au spus sa bea cate 2 l zilnic. Eu am un ibric de 1,5 l pe care il beau zilnic si uneori mai beau si din ceaiul pt ziua urmatoare, incat sa ajung la 2 l. Si mai beau si apa sau compot, ce am... Cred ca e mai bine sa va luati de la plafar aceste plante, le amestecati si puneti in ceai, decat sa cumparati de la Fares, Humana sau mai stiu eu ce firma... Nu stiu daca ceaiul ma ajuta efectiv, ca am inceput sa beau preventiv si dupa nu am constatat schimbari mari la cum imi simt sanii. Cred ca la asta m-a ajutat Iulia: inainte aveam sanii de piatra doar dimineata, in rest dadeau ei pe afara si trebuia sa am mereu o carpita tinuta pe sub haine, incat sa absoarba laptele ( nu sunt indicate tampoanele pt sani, ca inhiba cursul sanilor, dintr-astea folosesc doar cand plec de acasa). Sanii erau destul de moi ziua si imi venea sa verific dupa ce sugea, sa vad dc mai curge laptic. De cand suge foarte des ziua, mi se intaresc si ziua, chiar dc nu piatra si ii dau o data dintr-un san, o data din celalalt. Cred ca suptul ei des a stimulat secretia lactata sa se refaca mai rapid. Nu stiu cat lapte am, ca nu ma mulg, dar stiu ca am mereu cand vrea Iulia si uneori iese din sani ca la pistoalele cu apa ale copiilor, in jet subtire care se intinde pana la vreo 5 cm. O data a supt ea, s-a oprit si jetul nu contenea sa o ude (dar jet f subtire, nu va imaginati ca o uda, ci ca o stropea), alta data am verificat eu dc mai am lapte si iar a iesit in jet, stropind-o pe Iulia pe fata. Noaptea eu ma bucur ca suge, chiar dc f putin, 10-15 min., ca nu depun prea mult efort: o iau din patut cand scanceste/plange, o pun in patul meu, intinsa langa mine, o conectez la sursa si uneori adorm, iar cand ma trezesc, vad ca doarme si ea si o mut in patul ei. Daca nu adorm, o supraveghez, vad cand termina de supt, mai astept 5-10 min sa vad dc sigur nu se trezeste iar cautand dozatorul de lapte si totodata sa adoarma profund si o mut in patutul ei. Oricum, somnul de noapte nu seamana deloc cu cel de zi. Si dc o mut in patul ei si deschide ochii, o las acolo, ii zic shhhh, ii inchide si lipiti raman. Pe cand ziua se trezeste la orice miscare mai ampla (ca doar o tin in brate... :(), tresare la orice zgomot brusc (am invatat-o sa doarma cu zgomot: muzica sau cu noi vorbind unul cu altul sau la tel). Dar daca tusesc sau scap ceva din mana, tresare si gata cu somnul. Deschide ochii, ca sa nu zic ca ii beleste :), cauta iar tzitzi si o ia de la cap: supt, nani, supt gangurit, supt, kk, pisu si iar supt si gata-i ziua. Ziua 90% din timp vrea in bratele mele, noaptea procentul se inverseaza, doar 10% sta langa mine,in rest e in patutul ei. Fiecare pui cu naravul lui! Nu e cazul de comparatii intre ei! Ca fiecare ne dorim sa doarma singurei, dar e firesc sa nu se desprinda asa usor de mama, dupa ce in burtica erau non stop cu mami... Si noua, ca mame, ne va fi greu sa ii lasam la bunici sau oriunde fara noi, daramite sa le pretindem lor, care sunt niste pui mici, sa stea fara probleme fara mami... Avem noi timp sa ii educam sa nu fie prea mamosi, sa se tina de fusta mamei, cum se spune...

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

cine are chef de citit, uite www.drmomma.org/2009/11/science-of-attachment-biological-roots.html" target="_blank">aici

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

eu nu am zis sa nu beti lapte zilnic ..dar nu beti cate 1 l pe zi..2 pahare cred ca e ok
da unele femei produc mai putin lapte la fiec supt(au niste" rezervoare "-sorry nu stiu cu,m sa le zic-mai mici si de aia alapteaza mai des.)eu de ex sunt asa si maysaa vrea des si asta a stimulat "procesul" si mereu are lapte cat are ea nevoie..la inceput eu o puneam f des ,mai ales ca a avut si putin icter si trebuia sa elimine bilirubina aia mai repede...e corect sa beti lichide multe dar aveti grija sa nu exagerati pt ca o sa obtineti exact opusul ..

Mergi la inceput

miruna ..miso a mea doarme bine noaptea dar nu adoarme inainte de 12-1 si neaparat 2 ore de joaca i plimbari pana adoarme ..altfel :tipa..nu plans , tipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

miruna....

eu ce sa zic..nu am invatat o pe Ana in brate..o tin dar nu f mult..stau tot timpul langa ea , ma joc cu ea, dar nu in brate..asa ca imi este mult mai usor.....ea doarme de la 23:30-24.:00 pana la 6 dimineata....si mai noua are decat 5 mese pe zi....este cumintica si vad ca de ceva vreme nu mai are nici colici asa puternici...ei i-a mers f bine espumisan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

de adormit adoarme singura..ii dau suzi si molfaie la ea pana adoarme..de cele mai multe ori o iau in pat langa mine pana adoarme si apoi o mut in patutul ei....pe suzi o accepta decat noaptea..in timpul zilei o scuipa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

miruna eu azi noapte boceam si ziceam ca sunt sg care are asa copil care nu doarme noaptea mai ales dupa ce citesc p-aici...efectiv nu mai puteam ...atipea in brate dupa indelungi plimbari si rugaminti, cum il puneai jos, se trezea si facea ochii cat cepele si o lua de la capat. La un mom dat nici in brate nu mai voia...am chemat intariri pe sotul ca nu mai rezistam psihic...efectiv nu am dormit deloc...sunt chiauna...nush ce naiba nu fac bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

Fetelor am avut o noapte de cosmar. Manzul meu doarme de obicei cate 2 ore, incepand cu ora 24. Azi noapte a dormit 4 ore legate si cand m-am trezit eu la ora 3 jumate am constatat ca am un san beton, fierbinte, cu multi noduli durerosi. Am incercat sa ma mulg, dar nu reuseam sa scot nimic cu pompa, iar in san simteam usturime.
M-am speriat cumplit la gandul unei mastite. Am trezit efectiv copilul cu forta si l-am pus la san. Saracu' nu avea chef. O data se intampla sa doarma si el atatea ore legate si ... am asa ghinion. A supt mai mult in somn, dar a fost suficient sa ma desfunde si sa scada tensiunea. Credeam ca am scapat. Am culcat la loc piticul si speram sa adorm si eu, dar nu am mai putut.
Din pacate sanul era in continuare fierbinte, dureros si dupa vre-o 30 min. au reaparut nodulii. Intre timp s-a trezit si bebe care avea chef de joaca. L-am lasat in bouncer si am incercat sa ma mai mulg.
Am scos 60 ml lapte in 5 min. Niciodata nu am scos atat de la un san supt deja. Ideea e ca si celalalt san, nefiind supt a inceput sa se intareasca. L-am muls si pe ala si am mai scos vre-o 60 ml. I-am pus la congelat, dar de-a lungul zilei constat ca sanii produs lapte mai mult decat suge bebe si eu stau cu pompa, care cred ca imi cam raneste canalele.
Nu inteleg de unde excesul asta de lapte. Culmea e ca cu cat voi mulge mai mult cu atat voi stimula mai mult. Cum sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

M-a mai bine dispus vizita kinetoterapeutei. Mersi AndreeaC . Acum voi avea curaj sa fac cu bebe lucruri pe care nu le faceam pana acum. Masajul la mine era o mangaiere. Am vazut cum trebuie smatocit bebeul . Super. Iar baita... distractie de milioane.
Dupa toata tevatura piticul era moaaaaaale, moaaaaale si dupa ce a mancat a adormit fericit.
Acum mi-e teama ca iar va dormi prea mult si nu stiu ce ma fac cu sanii.

Mergi la inceput