Copilasi de Iulie - August 2004 * 64

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Neata,

Ioana, eueu da' fierbinte sa fie...:)))
Mai ce-mi place de Mariuca, brici e!

Daria, tare puternica doamna, sper din toata inima sa fie bine!
(mie mi se strange sufletul cand aud din astea...daca as fi doctor n-as fi buna de nimic...)

Lia, cu debridatul nu ma bag dar aprob pozitiv ce a spus Corina, folosesc si eu psyllium (ca am o problema) si se gaseste...nu stium cum se foloseste la copii dar se gaseste si in romania...

Corina, eu zic sa gandesti romaneste in "cestiunea" asta...:)
Ma bucur ca ati rezolvat cu dintele.

Roberta, pai un 100-150 DEN pe sub pantalon pana trece gerul...:)))

Olivia, nu m-am americanizat... Lenea mea e suta la suta romaneasca

Ma duc sa ma masor (am niste probe kkcioase azi, nu vad nimic la ele...)
O zi exceptionala sa avem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Buna fetele,

Eu lucrez de pa acasa azi.

Un cuvant pentru Daria: l-am dat pe Tudor la gradinita la care e strict pentru ca am auzit numai lucruri bune despre cele doua educatoare care faceau o super echipa. Doi ani totul a mers snur, iar apoi la finalul grupei mijlocii a venit vestea rea, una din doamne isi descoperise un cancer la san. Lucrurile acum dupa doi ani stau foarte bine, si ea a fost extrem de pozitiva, desi a trecut prin toate cele specifice bolii, si acum e chiar foarte ok, si-a revenit, de la toamna revine la gradi (ca si-a luat doi ani concediu). Pentru noi nu a fost atat de bine, ca din cauza asta Tudor a tot schimbat educatoarele, dar nici nu putea fi altfel. Asa ca vestea buna e ca acest tip de cancer se poate trata/tine sub control, iar moralul bun ajuta mult.

Azi am ceva emotii ca nepotica mea (fetita sorei mele) se opereaza de polipi. Stiu deja ca a iesit din operatie, sper sa fie lucrurile bune si in continuare. Doamne ajuta!

Va las, am de scris si n-am inspiratie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mitzu, ce buna veste imi dai.
Si eu am mare incredere ca va fi bine, ea este extraordinara si isi cerea scuze ca pune copiii in situatia asta adevarul e ca o iubesc copiii enorm, speram sa fie bine si sa poata veni sa-i vada macar. Cu materia nici nu ne facem probleme, copiii sunt bine pregatiti, caietele speciale se pot lucra in continuare cu oricine.
Imi cer scuze ca va pove atatea, sunt tare-tare suparata si nu-mi vine sa cred.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello

multumesc tuturor pt idei, m-am decis sa cumpar debridat si sa-i dau cura de 4 saptamani sa vedem; am vb cu pediatra la telefon si mi-a zis ca la eco nu are ce se vedea doar daca ma duc la gastroenterologie infantila sa-i faca colonoscopie sub anestezie. Ea presupune ca e constipatie fiziologica, ca asa sunt unii oameni, constipati toata viata. Evident a pus accent pe umblatul la alimentatie, adica scoase dulciurile rafinate, cacaoa, pastele, si introdus prune uscate, musli, pere, supe si ciorbe obligatoriu zilnic, deci viata ei din acest punct de vedere va deveni complet anosta daca va manca numai ce trebuie, adica exact ce nu-i place: supe/ciorbe, musli, prune uscate si pere pe stomacul gol. STIU din proprie experienta ca atunci cand mananci doar ce trebuie, ti se lasa, si ajungi mai bine sa nu mai mananci.
Miscarea mi se pare ok si ei i se pare la fel, acum afara mai greu cu alergatul 2 ore la -10 grade, eventual ne ramane mersul pe jos zilnic si ceva gimnastica in casa (bicicleta cred ca ajuta, din pozitie intinsa pe spate) si alergatul pe coridoare.

maine mergem la stomatolog sa vedem ce facem si cu Danu cu cele doua perechi paralele de incisivi ce le are. deci vom avea numai "distractie" pe weekend

ma duc la ale mele sa nu va indispun si pe voi
o zi cat de buna o vrea D-zeu sa avem

Mergi la inceput

Mitzu, sanatate nepoatei
Lia, sigur va fi ok cu tratamentul pt Deea Tinem pumnii pt Dan la dintzrosh
Kim, voi cand mergeti la stomatolog ?
Corina, daca nu pui poze cu curajoasa stirba ... ne suparam

Noi azi la 6 ne sigilam
Si daca tot am ghiozdanul, ma gandeam ca n-am habar, se mai poarta copertile ? O sa ma uit la prietene prin rechizite si carti pt clasa I, am ramas cu impresia de caiete speciale, dar cred ca n-am habar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Lia nu te panica... eu sunt un exemplu de constipata cronica (sper ca doar la propriu) si uite ca am ajuns cum-necum la 40 de ani bine-merci sanatoasa macar la trup. Mie cand eram mica imi administrau cate o clisma in fiecare saptamana sa-mi scoata dopurile, mai tarziu am inceput sa ma reglez cu cafeaua fierbinte pe stomacul gol dimineata, singura chestie care are efect garantat, la contraefecte nu ne gandim acum... Cu Eva am testat toate cele, a luat cateva luni un tratament cu Movicol, o chestie care nu e in Ro, a functionat bine dar cand am intrerupt am luat-o de la cap... asa ca rabdare sa ai sa incerci toate metodele. Io ti-am zis intreaba de neste probiotice, la constipatele subsemnate au dat rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui corianai

Lia nu te panica... eu sunt un exemplu de constipata cronica (sper ca doar la propriu) si uite ca am ajuns cum-necum la 40 de ani bine-merci sanatoasa macar la trup. Mie cand eram mica imi administrau cate o clisma in fiecare saptamana sa-mi scoata dopurile, mai tarziu am inceput sa ma reglez cu cafeaua fierbinte pe stomacul gol dimineata, singura chestie care are efect garantat, la contraefecte nu ne gandim acum... Cu Eva am testat toate cele, a luat cateva luni un tratament cu Movicol, o chestie care nu e in Ro, a functionat bine dar cand am intrerupt am luat-o de la cap... asa ca rabdare sa ai sa incerci toate metodele. Io ti-am zis intreaba de neste probiotice, la constipatele subsemnate au dat rezultate.

CORINA, da-mi si mie idee unde gasesc probioticele alea? ca am luat acu de la farmacie sticloiul de debridat, dar de probiotice nu stiau doamnele sa-mi zica nimic...zi-mi firma, arata-mi link, tot ce se poate sa vaz si eu cum arata, am gugalit azinoapte si nu am gasit decat ceva de la firma secom parca baby-s jaro drosophilus sau asa ceva.

Daria- sanatate si psihic puternic doamnei voastre! ati vazut iarasi un caz nefericit postat de Burtocika la "sunt in panica"....Doamne, oare de ce li se intampla asta copiilor, mai ales fetitelor de 4 ani dragalase? Chiar gioana zicea ca a mai aflat de fetita de 4 ani a unui coleg, azi citesc pe forum de alta fetita, de ce Doamne se intampla atat de des? ce e cu atata leucemie printre copii oare??? cine ma poate lamuri ca sunt deja isterizata, imi vine sa-mi dau palme cand citesc despre atata suferinta pe pamantul asta. Socrul mei a murit dupa 7 ani de lupta crancena de leucemie limfoblastica cronica, ma intreb daca e cum am citit, ca e implicat ca factor de risc si mostenirea genetica, deci daca e asa atunci pana la a cata generatie se pot transmite gene "periculoase" ? ma mai intebati de ce-mi vine sa fug maine cu fata si la analize de sange?

tare rau ma simt, rau de tot, nu-s buna de nimic, nu pot manca nimic, cand inchid ochii noaptea am cosmaruri, ma trezesc cu obrajii plini de lacrimi si cu un nod in gat, e clar, sunt dusa rau, am clacat iar in ultimul hal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Mitzu, sanatate nepoatei
Lia, sigur va fi ok cu tratamentul pt Deea Tinem pumnii pt Dan la dintzrosh
Kim, voi cand mergeti la stomatolog ?
Corina, daca nu pui poze cu curajoasa stirba ... ne suparam

Noi azi la 6 ne sigilam
Si daca tot am ghiozdanul, ma gandeam ca n-am habar, se mai poarta copertile ? O sa ma uit la prietene prin rechizite si carti pt clasa I, am ramas cu impresia de caiete speciale, dar cred ca n-am habar

Daaaa se poaaartaa.....io deja am obisnuita pe mandra cu ideea...inca un pic si o conving si pe doamna ca orice caiet normal de lucru trebuie sa aiba coperta....meii si sunt coperti de tot felul cu zane,barbie cu sclipici fara sclipici imi plac si mie
Lio....pana la urma io zic ca te obisnuiesti cu orice regim alimentar mai ales daca incepi de mic...si sigur pe masura ce creste organismul Deei se va schimba....da' cu sportu cum mai staiavea mare dreptate Ema ca daca facem un pic de sport zilnic si ne mai schimbam un pic alimentatia ne schimbam muuult si starea de spirit!
pupiceii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Lia, medicii acuza mancarea hormonizata, scaderea sistemului imunitar si mostenirea genetica. In fiecare zi in corpul nostru sunt create mii de celule canceroasa, care sunt recunoscute de sist imunitar si celulele killer le elimina. Se intampla ceva la un moment dat si Killerii nu mai fac fata, ei bine rata de inmultire a celulelor canceoase e de 10-12 ori mai mare decat a celulelor normale, e suficient sa ai un "rateu" al sistemului imunitar si cancerul profita de oportunitate.

Aici intra in discutie si mancarea, noi mancam extrem de multi hormoni, puiul ala ... atat de recomandat in meniu este o bomba hormonala, carnea pe care o mancam ne stimuleaza cresterea si implicit stimuleaza si mai mult cresterea cancerului, daca a apucat sa "prinda".

Si al treilea factor este mostenirea genetica, inainte selectia naturala se facea in copilaria mica, acum, de cand avem antibiotice si tratamente medicale, copiii supravietuiesc, ajung adulti si selectia se face prin cancer sau alte boli incurabile incepand cu varsta de 45 de ani. Dar la 45 de ani individul deja s-a reprodus, copiii lor posibil vor face si ei cancer la 45-50 dar si ei se vor fi reprodus deja. Genele periculoase se vor transmite tot mai departe, nu stiu sa spun mai mult.

Exista o speranta, medicina a evoluat, cei doi romani care au descoperit anul trecut markeri pentru cancer posibil sa se faa din analize de sange au o contributie fantastica la imbunatatirea situatiei. Eu cred ca in mai putin de 3 ani analizele vor fi disponibile pe piata, comercial... si atunci le vei putea face precum faci pap-ul.

Si chiar daca stii ca ai 3 sau 4 cazuri de cancer in familie, ce poti sa faci? Cu cat te vei stresa mai mult cu atat sistemul tau imunitar va suferi mai mult, deci parerea mea este sa-ti traiesti viata asa cum este. Gandeste-te la un medic care opereaza zilnic cate un cancer. Pai ar trebui sa innebuneasca nu? Si totusi rezista.

Andries

Mergi la inceput

Am ajuns de la dintzarosh
Sigilat: 2 molari jos.
Gasit: doua puncte marmoratie/cariute pe maselute de lapte sus.
Urmeaza miercurea cealalta cele doua sigilari de sus si apoi cate o cariuta. Fiind vorba de maselute ce se vor schimba abia pe la 10 ani, e bine sa le rezolvam.
Mi-a picat ca un bolovan in cap. Ca doar ma uit in gura copilului. Stiti voi, sentimente de vina. Dar le rezolvam noi si pe astea.
Important e ca Giuliei i-a placut doamna cea noua, este la parterul blocului de langa, o stie pe doamna noastra stomatolog pe care o iubim noi mult, deci totul ok.

Si acum: the"ghiozdanul"
Nu vreti sa stiti ca cu el am mers la dentist si la magazinul dp colt Apoi mandra mi l-a reinfoliat si mi l-a predat, dar cu conditia sa o las sa se lauda cu el cand vine cineva in vizita

Lia, eu zic sa alungi orice gand negru Eu cred in gandirea pozitiva si oricum, NU iti permiti luxuri de`astea cu depresii ca ai atatea de facut

Mergi la inceput