despre DOCTRINA POLITICA

despre DOCTRINA POLITICA | Autor: n/a

Link direct la acest mesaj


Citind un topic mi-a venit o idee. Noi nu avem o doctrina. Nici macar una, da mite mai multe si, totusi exista partide politice.

Haosul legislativ, clientela politica, lipsa promovarii valorilor si enormitatea de incapabili care ne conduc pe mine m-au facut sa vreau sa ma implic, CUMVA, DAR NU AM IN CE SA CRED.

In ideea asta vreau sa vorbim de doctrina. Sa incercam sa facem macar o lista de valori posibile si necesare in societatea romana, de la care sa incepem.
Vreau ceva in care sa cred. Vreau sa stiu de la voi care credeti ca sunt valorile in care tre sa credem si ce optica trebuie abordata, din punct de vedere social, astfel incat sa sustinem acele valori.
Poate cu ajutorul vostru putem sa reincepem sa recladim valorile care s-au pierdut si sa incercam sa cream o cvasidoctrina in jurul acestor valori in care putem crede.

Ce inseamna pentru mine o societatea sanatoasa? Ce ii trebuie si in ce tre sa creada ca ea sa aiba niste principii solide.
O iau si eu incet. Cred ca tre sa ne cunoastem istoria in primul rand sa stim cine suntem, sa nu umblam ca amnezicii dusi de mana intr-un context geopolitic si asa destul de bulversant.
Tre sa invatam din greselile trecutului pentru a nu le repeta si, de asemenea, sa extragem buna esenta a trecutului nostru ca sa ne insusim experienta batranilor nostri. Tre sa ne identificam ca popor in raport cu altii.
Poate sa-mi raspunda cineva cine suntem? Cine am fost? Care au fost megagreselile trecutului istoric si care au fost marile noastre momente de glorie eterna? De ce ne e rusine ca popor si ce greseli nu tre sa mai repetam? De ce suntem mandri? ca popor? Cu ce ne putem lauda? Intrebarile sunt strict relationate istoric. Rog argumentati.
Chiar ma intreb daca exista persoane care sa simta ca mine, in care sa se trezeasca putin constinta.
Putin nu prea mult.... ca strica.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Bun subiect. Partea proasta e ca peste tot in lume busolele politice au luat-o razna. De la apropiata schimbare a polilor magnetici, ma gandesc oteveste.

Partide de dreapta nationalizeaza in nestire si maresc impozite si taxe, in timp ce partide de stanga taie pensii, salarii bugetare si ajutoare, privatizand tot ce se poate, si asta in lumea buna, care cica e cu doctrinele bine invatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

asta vad si eu cu ochiul liber ca sub falsa morala, toti, la unison, fura ca-n codru si asta cred ca le e singurul crez.... inavutirea.... dar EU personal, nu am un crez politic de care sa ma agat, si vreaus a inventez astazi incepand o NOUA DOCTRINA.

Si pentru asta, sa imi dau seama ce trebuie sa contina doctrina mea,, a noastra, a celor fara docrtina, hai sa discutam real, palpabil, nu doar pamfletar. Ca romanul numai asta stie sa faca in ultimul timp, sa rada de necaz.

Eu propun o alta aborbdare.

Cine suntem?

Este cineva capabil pe acest forum sa-mi spune cine suntem ca popor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

nimeni?

Ok, hai ca incerc eu. Va asigur ca ceea ce stiu tine de domeniul minimului scolastic, asa ca lipsa mea de cultura si de viziune sa nu va sperie. Imi asum ignoranta. Poate ma completati.

Noi suntem ROMANI. Un popor asimilat, cu radacini pierdute. Un amalgam de neamuri, cotropiti si asimilati pana la pierderea identitatii. Ca neam suntem oarecum de vita recenta, fara rezonanta in sute de ani. Suntem un popor care, din puct de vedere geopolitic am fost mereu cotropiti, condusi, aserviti (romani, popoare migratoare, greci, turci, habsburgi, unguri, germani, rusi, si acum unionisti europeni). Intotdeauna am fost un popor de ultima frontiera, un pion fara autonomie reala, fara personalitate si individualitate, dezbinati, neinchegati. Si totusi SUNTEM.

In permanenta hartuiti, cu potential enorm, fara o directie clara, sclavi ai diferitelor interese si marionete la mila carui papusar se hotareste sa extraga de la noi necesarul prin care sa isi atinga scopurile, la nivel macro. Suntem Femeia de serviciu a Europei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

nimeni?

Ok, hai ca incerc eu. Va asigur ca ceea ce stiu tine de domeniul niminului scolastic, asa ca lipsa mea de cultura si de viziune sa nu va sperie. Imi asum ignoranta. Poate ma completati.

Noi suntem ROMANI. Un popor asimilat, cu radacini pierdute. Un amalgam de neamuri, cotropiti si asimilati pana la pierderea identitatii. Ca neam suntem oarecum de vita recenta, fara rezonanta in sute de ani. Suntem un popor care, din puct de vedere geopolitic am fost mereu cotropiti, condusi, aserviti (romani, popoare migratoare, greci, turci, habzburgi, unguri, germani, rusi, si acum unionisti europeni). Intotdeauna am fost un popor de ultima frontiera, un pion fara autonomie reala, fara personalitate si individualitate, dezbinati, neinchegati. Si totusi SUNTEM.

In permanenta hartuiti, cu potential enorm, fara o directie clara, sclavi ai diferitelor interese si marionete la mila carui papusar se hotareste sa extraga de la noi necesarul prin care sa isi atinga scopurile, la nivel macro. Suntem Femeia de serviciu a Europei.



Nu zic ca esti ignoranta, dar poti argumenta cele scrise mai sus?
Mai ales ultimul paragraf.

Ce inseamna ´´femeia de servicu a Europei´´?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Intre varful si baza piramidei, ierarhic... noi suntem la baza. Si daca stai sa te gandesti dpdv competitional, suntem printre cei din coada.... si pe buna dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

E un cuvant mare "doctrina politica". Exista doctrina politica marxista. In teorie un partid are o doctrina politica - ma gandesc ca asta e programul lor politic de care zici adevarat ca nu il respecta nici un partid.

Mie nu mi-e clar despre ce e subiectul despre doctrine politice sau despre o eventuala pozitionare a romanilor si greselile trecutului?

Cred ca e interesant de discutat despre doctrine si despre diferentele dintre ele, dreapta/stanga. E o mare lipsa de cultura politica la noi - motiv pentru care la noi toate partidele iau masuri de stanga pentru a fi alese de electoratul preponderent de stanga.

Despre greseli si generalitati despre romani mi-e greu sa zic ceva, eu nu cred in generalitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

Intre varful si baza piramidei, ierarhic... noi suntem la baza. Si daca stai sa te gandesti dpdv competitional, suntem printre cei din coada.... si pe buna dreptate.


Pai daca esti asa nehotarata, nu ma mir ca ai deschis subiectul asta

Am vazut ce ai raspuns aseara, doar ca nu am apucat sa-ti raspund. Si acum, ce sa vezi, nu mai am ce raspunde pentru ca ai sters postul(posturile defapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Stii de ce le-am sters? Pentru ca am citit pentru prima oara in viata mea un referat despre perioada comunista, mai precis postbelica. Si am realizat ca cea mai puternica doctrina, daca este prost aplicata sau este prea radicala poate distruge foarte mult si rezonanta pe care o are in prezentul romanilor de azi este mega-mare. Nu am citit neaparat despre comunism, cat am citit despre ecomonia romaneasca din timpul romaniei socialiste si comuniste si am pornit cercetarea mea de ideea de resurse. Am incercat sa vad de ce nu mai suntem stat producator si am vrut sa vad cateceva despre componenta bugetului roamniei. Sa vad ce insemna bani la buget. Care sunt suersele, ca habar nu aveam. Netul iti da informatii rapide si destul de complete. Asta am facut mai toata noaptea si in timp ce scriam aseara niste chestiuni legate de autonomia romanilor, am realizat cat de naivi politic suntem. Noi nu avem nici o sansa sa gandim din afara cutiei, atat timp cat nu gandim la nivel macro, ci loco.

Multi, printre care ma numar si eu, nu pot intelege situatia de ansamblu. Lipsa de informatii si situatia socioeconomica in care traim azi pe mine una m-au directionat gresit, la un moment dat, si m-am trezit azinoapte, dupa ore de intrat din pagina in pagina, pe net, ca doctrina lui base si a lui boc e viabila, numai ca e prost implantata, iar resursele umane angrenate in ceea ce vor astia sa faca sunt de nu foarte proasta calitate, ci foarte proasta.

Si nu imi venea sa cred ca le dau dreptate si de aia am sters ce am scris, ca ajunsesem sa nu fiu sigura de adevar. Am avut nevoie sa rumeg nitel cele aflate. Si mi-am dat seama ca directia in care conduceam o eventuala discutie e total gresita.

Este vitala in tara noastra reforma. Insa nu sunt sigura ca imi place modalitatea si directia in care aceasta se face. Se face gresit. Cum si Ceausescu a fortat putin prea mult comunismul, o docrtina destul de sanatoasa, zic eu, pentru ca a redirectionat resursele si profitul inapoi catre statul nostru si a consolidat statul si institutiile lui, intarind industria, investind in infrastructura. Problema cea mai mare, si aici a inceput declinul, administrarea comunista a fost defectuoasa, radicala si rigida, exagerata in timp, spatiu si context si deciziile de fortare a economiei artificial a facut din tara noastra o ratata, prin riscurile prea mari pe care si le-a asumat si prin cantitatea mare de sacrificari pe care le-a facut. Comunismul, a impins tara spre dezastru ca a jucat o carte mult prea grea si mult prea mare sa fie capabila sa castige si am pierdut. Iar acum tragem ponoasele. Si am pierdut pe mana administrarii ceausiste si pierdem si pe mana liderilor democratiei.

Apai stau si ma gandesc ca e foarte greu, chiar dupa ce repui statul pe picioare si produci, sa poti sa si pastrezi profitul, autonomia ecomonica si echilibrul, in contextul uniunii. Plus ca fraierul asta de ceausescu a devenit paranoic si posesiv cu ce a reusit sa realizeze si nu a tinut cont de viata oamenilor pentru acre consolida statul. A devenit agresiv si a lovit tocmai in poporul pentru care consolida statul si aici a fost chiar bou. S-a comportat ca un conducator dezaxat. Capabil, da abuziv. Deci, degeaba gandim loco, daca nu gandim macro.

Unionistii sunt o alta forma a cotropitorilor care veneau si ne calcau tara prin foc si spada, unionistii sunt mai degraba razboinici ai mintiilor, excroci cu staif. Au gasit modalitatea foarte subtila prin care sa suga resursele acestui popor. Adica de ce sa vina cu armata peste noi, sa faca razboaie si costurile sa fie imense, lasa sa ne faca pe noi sa venim la ei. Sub aspectul excroacei obladuiri, europa cica ne ajuta sa ne dezvoltam, ne ajuta cu bani, dar cer insutit, punand conditii exagerate, iar intre timp preocupandu-ne pe noi loco cu tot felul de probleme create artificial, folosindu-se de vulnerabilitatea si defectele politicii noastre de stat. Acolo unde suntem vulnerabili, ei frumusel ne extrag cu cea mai mare seninatate tot profitul din tara. Si ne mai si cearta dupa aia ca suntem.... cum suntem.... corupti, prosti administratori de stat, cu justieie nefunctionala. bla, bla. Chiar si sistemele fuctionale ale statului au fost criticate si s-a cerut modificarea lor intr-o maniera dezavantajoasa pentru noi. Adica oricat de buna as fi facut mancarea pentru ei tot fara sare era.

Eu, ca popor ma simt abuzata. Ca stat ma simt si batuta si cu banii luati de marii corporalisti. Traiasca capitalismul si comisiile europene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Multi dintre noi, fara sa intelegem aspectele astea am vazut in Europa o salvare, insa auropa in loc sa se gandeasca ca pot face ei pentru noi s-a gandit la ce poate face romania pentru europa, cum ne pot exploata resursele si profitul si cum le pot directiona catre ei. De aici pretul prea mare la carburant, sau interzicerea accesului in spatiul shengen. Pentru ca ei nu dau nimik, doar iau. Ei nu se lasa jecmaniti, doar jecmanesc.

In conditiile astea mi-este foarte greu sa ma gandesc la o doctrina viabila pentru romania. Da mite la una functionala.

De la noi s-a luat tot timpul. Cu toate astea au existat si lideri care au ajutat, in conditii de vitregire maxima a poporului roman, sa se consoludeze statul, sau spatiul romanesc sa zicem. Dar pe perioade scurte. Cum au disparut acele capacitati, am ramas tot in bataia sortii, tot la bunul plac al "cotropitorilor", indiferent cum s-au numit ei.

Noi, ca popor nu avem viziune si nici nu putem sa avem decat zvacniri temporare in care sa ne aparam de abuzul vestic.

Cat timp avem resurse si nu stim sa le administram in favoarea noastra, si nu stim sa ni le aparam cu dintii, nu vom avea autonomie statala. Ca vom fi in permanenta tinuti jos, vom fi franti si manipulati de cei ale caror interese le putem satisface. Suntem o natie care permanent avem ce oferi si ni se va lua, mai ales in conditiile in care ne lasam vulnerabili in fata celor interesati.

Apropos de resurse si profit, de buget si economie, aseara navigam pe internet si dadui de o corporatie de IT si descopar ca cea mai tare corporatie din tara, care face bani si care a intrat pe piata europeana gandind ce poate face europa pentru acea corporatie si nu invers, e condusa de un anume mare domn care ajunge sa sa ocupe intr-un final si de resursele IT ale romaniei.

Si stau si ma gandesc ca omul ala e croit sa gandeasca individualist si are acces, painea si cutitul, la resursele statului intr-un domeniul din care el face bani pentru el deja. Si dupa aia am realizat ca din acest motiv, si nu e singurul exemplu, noi ca stat nu avem cum sa devenim automomi economic cand punem la administrarea resurselor noastre pe cei care vor sa extraga pentru sine resursele,s a le exploateze. Dar cine vrea sa administreze, in ziua de azi pentru popor si nu pentru sine? Iar intre cele doua este clar coflict de interese. Daca mai adaugam si o anumita mentalitate economica.... ne-am dus. Suntem arsi. Practic nimeni nu munceste pentru binele nostru al tuturor romanilor pentru ca sunt prea preocupati sa munceasca pentru ei si de aici clientela politica.

Deci: nu numai unionistii ma jecmanesc, dar ma jecmanesc si unii in defavoarea mea, a ta, a celor multi. Si, culmea, ne jecmanim si intre noi.

Iar eu vin cu fantasmagorii gen "romani", "popor", "doctrina", "stat", "copii", "viitorul tarii si al copiilor mei", cand totul se reduce la burtile lor. Eu am nenorocul ca sunt de partea gresita a jocului astuia. ca nu stiu si nu ma duce mintea si pe mine sa jecmanesc. De aia o duc rau. Ca in loc sa fiu pragmatica si sa fac la fel ca ei, eu irosesc timp cu principii si griji pentru mine si semenii mei care o duc rau.

Si totusi ma incapatanez sa inteleg conteztul si nu renunt in sinea mea la speranta ca avem nevoie de o directie, pentru ca astia nu pot fi lasati la nesfarsit sa ne stearga din harta si sa ne anuleze ca popor.

Avem nevoie de oameni care sa simta cu poporul asta, care sa iubeasca poporul asta, care sa se gandeasca nu individualist, ci altruist, dar cred cu tarie ca daca exista acele persoane si nu iau atitudine... viitorul meu si al copiilor mei va ramane neschimbat sau poate va fi din ce in ce mai rau.

E nevoie nu de o docrtina in tara asta, ci de mai multe. E nevoie de solutii, e nevoie de o echitate fata de jecmanitori astia si pana nu spunem "GATA, de azi nu ma mai jecmanesti", nu ne va insufleti nimik. Ne vom trezi dimineata doar pentru a mai trai o alta zi in care sa ne lasam jecmaniti.

Pentru a spune gata, trebuie sa avem si alta optiune in afara de a sta la mana lor, si anume o doctrina diferita, o viziune, sau macar o alta forma de optiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Cea mai tare modalitate de a trai de pe urma fraierilor a fost inventarea sistemului monetar. Fraierii au nevoi. Fraierii au resurse. Cei care sunt "sistem monetar" au transformat resursele, prin evaluare, in bani, prin crearea "valorii ruserselor". Sistemul monetar a gasit o modalitate prin care neavand nimik, totul fiind al altora, al fraierilor, i-au dat valoare acestui tot si au creat artificial, prin emiterea de obligatiuni si hartii cu "valoare", un sistem prin care a exploatat nevoile fraierilor.

Ceva gen... ai o resursa, si vrei mancare... da-mi mie resursa ta si eu iti dau o hartie prin care transform resursa ta in alta forma, banii, si tu poti sa te duci cu banii sa iti acoperi nevoia de mancare, dar in schimb te trebuie sa imi inapoiezi dobanda. Tu consumi, ramai si fara resursa detinuta si imi ramai si dator cu dobanda si tot asa, ca tu ai din ce in ce mai multe nevoi.

Inventatorii sistemului monetar din nimik iau de la tine resursa si iti mai iu si bani pe deasupra: dobanda provenita din faptul ca tu ai acceptat sa te folosesti de "falsa valoare" pe care altul cu alta resursa a convenit sa o accepte ca fiind valoarea reala a resursei tale initiale. Cum se spune si batut si cu banii luati.

Ramai fara resurse, tu consumator, ce faci ca tre sa produci altele. Apar prestatorii de servicii, niste capuse mai mici, care profita cate un pic si la intervale scurte, apare cererea si oferta si la un moment dat nu mai ai de unde sa produci, atunci te duci si produci "falsa valoare" prin munca. Munca este prost evaluata asa ca dai atat cat poti fizic munca sau cat e rezonabil si primesti "falsa valoare" cat sa iti acoperi putin din nevoile pe care le ai, atat cat sa nu poti sa acumulezi prea multa "falsa valoare", ca inventatorii falsei valori sa poata mentine falsa valoare in circuit, evitand astfel detornarea falsei valori catre alte "locatii".

In momentul in care falsa valoare genereaza atat de multa dobanda incat inventatorii sistemului iau tot ce insemna resursa de la fraieri si fraierii nu mai au cu ce sa mai plateasca dobanzile impuse, sistemul devine redundant si se blocheaza. Rezulta criza. Acolitii sistemului reechilibreaza circuitul monetar prin asa zisele obligari ai inventatorilor sa cedeze "falsa valoare" si resurse mai greu epuizabile inapoi pe piata. Si se reia circuitul intr-un cerc vicios.

Plecand de la asta, ca noi sa putem deveni autonomi economic, tre sa incetam sa fim fraierii (femeia de serviciu) si sa devenim macar prestatori servici, capusi mai mici, daca nu inventatori de sistem monetar, ca detinatori de "valoare falsa" nu suntem, sau.... putem sa gasim mijloace prin care sa stocam "falsa valoare si resurse" pentru a deveni inventatori de sistem monetar.


Comunismul a incercat izolarea tarii economic pentru a limita exodul de resurse si valoare falsa si a incercat sa faca loco infrastructura, sa mentina circuitul sistemului monetar strict in interiorul tarii. A mai incercat, de asemenea sa se gandeasca ce poate face europa pentru tara , nu tara pentru europa, dar din cauza managementului defectuos, a proastei administrari, prin fortarea artificiala a economiei intr-un timp prea scurt (s-a intins mai mult decat i-a permis plapuma) si-a reindreptat, la un moment dat intentiile catre vest si a reluat legatura cu unionistii iar politica economica defectuoasa a dus la indatorare si saracirea si s-a facut iar fuziune de capital catre exterior pentru ca fructele rezultate din infrastructura nu au fost cele scontate. Nu s-a putut produce suficient cat sa putem da dobanda inapoi unionistilor.

Dupa revolutie, din cauza ca bariera izolatoare a cazut... s-a distrus tot ce a insemnat infrastructura si iata-ne unde suntem azi. Muritori de foame.

Mergi la inceput