Albinute & bondari mar-apr '07(154)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Buna regasit! Da' pe noi ne mai tineti minte? Eu scriu din an in Pasti si va citesc cam la fel, dar de cate ori reusesc, o fac cu placere.

In primul rand urari din suflet pt copilasii care deja au implinit 4 anisori, de necrezut ce a trecut timpul! In al doilea rand felicitari noilor si viitoarelor mamici, sa va traiasca puiutii si sa va bucurati de ei! Si nu in ultimul rand multa sanatate copiilor, mamicilor si bunicilor bolnaviori - Doamne ajuta sa fie toata lumea bine.

Despre noi ce sa va spun, ca "e" multe de spus de atata vreme... Sophia e fetita mare, la fel de nazdravana, voluntara, isteata si energica. Implineste curand trei ani de cand merge la gradinita, asa ca e foarte confortabila cu tot ce se intampla acolo, si se intampla multe si frumoase. Limba engleza a devenit fara indoiala limba ei pricipala de exprimare, desi vorbeste si romaneste la un nivel foarte bun, comparat cu alti copiii mult mai mari ca ea de la biserica romaneasca. Desi nu amesteca limbile deloc si le schimba cu usurinta intre mama si tata, se cunoaste ca sintaxa in ambele limbi e cea engleza - practic cand schimba macazul pe romaneste ea isi traduce din engleza (gen: "avem un nou copil la gradinita"). In rest o tinem foarte activa, fiind asa de... tumultuoasa: continuam cu inotul, si in paralel alternam gimnastica cu baletul, dupa cum se termina si incep serii noi si merge cu mare placere la toate activitatile.

Cu sanatatea insa a avut Sophia mea ceva probleme, care din fericire sunt spre rezolvare: a dezvoltata in vara, din senin, dupa ce ne-am intors din Europa, o gramada de alergii alimentare, multumita "bagajului" genetic din partea sotului. Se manifesta doar cutanat, adica urticarie generalizata("hives"), dar era plina din cap pana in picioare ca la scarlatina. Am umblat la toti doctorii posibili, a fost testata repetat si concluzia medicinei traditionale a fost ca nu ai ce-i face, nu se poate trata, are imunitatea hiperactiva si putem doar evita alimentele in cauza si masca efectele cu antihistamine. Long story short, dupa indelungi cautari si frustrari ca nu am ce-i da copilului sa manance, am gasit un cabinet naturist care trateaza alergiile prin medicina chinezeasca si presopunctura, si dupa sase luni rezultatele sunt spectaculoase. Mancam din nou lactate si multe altele de pe "lista neagra" fara nici o problema, doar oul si soia (ultima pe care nu i-o dau oricum, dar e in toate cele) au mai ramas in tratament si sunt aproape rezolvate. Nu stiu daca va puteti inchipui ce "jonglerii" culinare si a trebuit sa fac de sase luni incoace cu putinele optiuni ramase (plus regim strict low carbs), dar Dumnezeu ne da minte, putere si rabdare sa le ducem pe toate asa cum vin.

Cam atata deocamdata, promit sa mai revin curand, cel putin asa imi propun. Sincer, am vointza, dar n-am putintza (a se citi timp). Ca o mica paranteza de incheiere, mami ii va face Sophiei un fratior in august.

Va pup si toate cele bune,

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007)

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

dom'le nu se poate asa ceva!!! 2 pagini si 1 post intr-o zi???
si duamna karla??? si krissy??? si ... etc .... etc ....

eu nu puteam sa lipsesc

in mare sunt aproape adunata. copilul e bine sanatos

va pup! nu ma dau la fund de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Roxi, you rock!!

Noi suntem bine, cat se poate. Din ianuarie de cand a inceput Amalia gradi, suntem bolnavi toti incontinuu. Astia mici au luat si cate 10 zile de antibiotic, Amalia e bine, sper doar la Andrei sa se vindece urechea.
Amalia vorbeste toata ziua si romaneste si engleza, parca incepe sa fie engleza preponderent. Se cearta cu Andrei pe jucarii, nu vor niciunul sa imparta.
Andrei face 18luni in martie, e cat un urs. Nu vorbeste nimic, nici macar mama nu vrea sa zica, in schimb toata ziua se joaca cu Thomas,pentru care are pasiune/obsesie, masinute, aspirator, orice lucru/jucarie care se poate trage/impinge. Cu mancarea nu am probleme, mananca amandoi ce le dau.

Nu prea mai am ce sa va zic...
Mady, sa va dea Dumnezeu putere multa!
Krissy, sarcina usoara si sanatate Sophiei!
Anamana, nastere usoara, si putere si rabdare sa te poti descurca cu amandoi!

pe toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

ROXANICI- frumos draga cu prezenta ta... Uite cum au inceput fetele sa scrie. dar sunt suparata pe ele. deci ne citeau si nu scriau nimic. Ce-i asta? Scrieti ceva, tampenii, banalitati dar sa mai stim unele de altele.
Chiar ma bucur sa aflu vesti despre cele care nu au scris de mult.

Eu, da chiar am energie si o multumire sufleteasca.... Nu stiu cum sa va explic dar sunt fericita. nu stiu cat o tine dar pana una alta ma bucur de tot ce e in jurul meu.Gatesc cu drag,o smotocesc bine pe Maria (noroc ca inca o pot tine in brate... sa vedem cum va fi mai tarziu) cu sotul e bine pe toate planurile dar mai ales in intimitate.... n u stiu de unde atata chef pe mine dar ma simt ca la inceputul relatiei. El e mai fricos saracul dar medicul mi-a spus ieri ca sunt bine deci continuam sa ne distram. oricum dupa ce vine bebe 2 o vreme va fi ff greu macar din punctul asta de vedere. Si apropo de bebe 2 si nastere i-am spus iar dr mele de frica mea de epiziotomie (coaserea ei de fapt) si m-a asigurat ca va folosi altceva in loc de xilina (care e apa de ploaie la mine) si ca ia in calcul chiar sa-i cheme pe cei de la reanimare dupa sa-mi faca ceva intravenos. a spus ca mai discutam ca putem lua in calcul si epidurala data asta dar in functie de anestezistul care va fi atunci in spital. asa ca m-am mai linistit.

MADY- ma gandesc zilnic la tine si la mama ta. Cred ca va este ingrozitor de rau si din pacate la noi terapia durerii bolnavilor este aproape necunoscuta. Chiar nu stiu cum faceti fata acestor probleme. Sper din toata inima sa aveti putere sa mergeti mai departe si credinta.

ANAMANA123- vreau poze cu Maria ta. trebuie sa fie asa frumoasa..... iar tu cu burtoiul.... sigur iti este greu acum pe ultima suta de metri. In curand vei naste insa si se vor schimba lucrurile. Sper sa mai ai si atunci putere sa intri aici sa ne spui ce faceti si astept si ceva sfaturi de la o proaspata mamica ce are 2 copilasi de ingrijit. Nastere usoara!!!!! Si bebe sanatos. Aveti grija de voi!

Bebelina noastra nu are nume. Sunt total lipsita de inspiratie. Dc era baiat il chema Luca dar fetita nu stiu.... Maria vroia Aisha , noi nu prea si ca sa uite ea evitam discutiile de genul asta.

MARTUTZA- sa va traiasca fata si sa creasca mare , sanatoasa si frumoasa. Victor ce face? Tot asa incnatat de gradi este?

PAXELA- cred ca ti-e greu cu programul copiilor dar e frumos sa investesti in ei si mai ales in ce le place.

SIUTA- imi pare rau ca v-a lasat coafeza balta. Urat din partea ei. Ma bucur ca-i place la engleza. Va spune cuvinetele si in absenta Elenei? Ca Maria face lectii de engleza cu plusurile ei. iar legat de jucarii... Nu stiu cand le mai trece dar Maria e disperata dupa bebelusi de jucarie si plusuri. Si dc nu avem la plusuri.... dar acum o tenteaza astea mai mari si le pune scutece, le plimba cu carutul....

KRISSY- bine ai revenit si tu si ai grija de burtica....

Gata ca deja incheiem capitolul....

Roxi sa ne traiesti pentru apelul facut fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanici

...Eliana...mai ionu v-am uitat, dar se pare ca voi da.

haidaaa... nu ma trage de urechi si de data asa... ca la capitolul asta am dat raportu'

La multi ani sarbatoritilor !!!

Karla numa' tie iti putea lua vantul ceva... vezi, daca aveai zorele, nu ramaneai fara muraturi...

Krissy eu ma multumesc cu vizionat pozele voastre... ca am vazut ca adaugi mai tot timpul... Imi pare rau pentru problemele Sofiei.

tzuna tropaie hormonii

Vreau si eu o idee de tort x 2 ... nu gasesc... nu vreau doua torturi... ca n-are cin' sa le manance... probabil vom avea o parte din invitati de ziua lor si altii in we ... asa se intampla de fiecare data... si n-avem cum sa mancam 4 torturi in total...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Ce-mi vine acum in minte la tort*2 e o masina cu 2 volane si cu 2 brotacei la condus sau un castel cu 2 turnulete mai mari sau .... Nu stiu daca intelegi ce vreau sa zic. Altceva pt baietei ... nush. Ce le place si lor*2.

Uitati www.myvideo.ro/watch/7443136/Cum_sa_faci_tort_iepuras" target="_blank">o idee draguta de tortulet chiar si la patrat .

Noi suntem bine, deocamdata. Ne-am mai tratat cu ceva nurofen si niste picaturi de nasuc, dar nimic grav. Polipii tot la locul lor sunt. Inca nu ma hotarasc sa o duc. Asta cu refacutul lor inca nu mi-e clar daca se refac aceleasi formatiuni deja scoase sau pe acolo sunt mai multe si odata eliberat locul, se trezesc altele sa le inlocuiasca.

As vrea sa o duc si eu la ceva balet sau dansuri. Ma gandesc ca or fi si pe la noi pe la Palatul copiilor ca altundeva nu imi vine in minte. Are energie prea multa pentru mine si acum nu ma simt in stare sa ii fac fata.

Felicitari Krissy pentru burtica!

Mady strans, strans!

Bravo Tzuna, tine-o tot asa!

Hei Ana! Ce graviduta mumoasa! Tocmai te-am vazut pe FB! Si Maria e super !

Roxi, cica o limba straina e un ochi in plus. Pe de alta parte, pentru mine a fost o limba imposibil de invatat desi am facut-o din clasa a sasea. Totusi franceza o stiam perfect, iar la engleza ma descurc, desi n-am luat lectii. Un paradox pt mine germana asta. Pana si italiana si spaniola o inteleg doar de la tv, dar germana ... imposibila. Mi-e greu sa inteleg de ce. La fel am patit si cu latina in clasa a opta, parca. Uitam de la o saptamana la alta ce invatam. Te-am lamurit bustean .

Diana, unde face Raisa balet? Tot la Slatina?

Paxela copilasii activi!

Bianca .

Karla, hai mai, si muraturile?

Krissy cum sa te uitam?

Acuma de ziua ei fie-mea s-a lasat convinsa ca vrea role si acum mi le cere in fiecare zi, ca nu intelege de ce nu mai vine odata ziua ei. Cu papusile i-am zis ca s-a terminat pentru ca are prea multe. Iar d-astea mergatoare sau vorbitoare ... pofta-n cui pana creste si poate are grija de ele.

In rest, eu sunt depresata, dar trebe sa treaca. As vrea eu sa treaca. Nush. BB2 se lasa asteptat si probabil ca il vreau mai mult eu, desi ma ingrozeste cumva gandul.

. Somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Pupezeeelooor! Ce-mi place ca v-ati animat!
Bine ati revenit si mai scrieti cate o vorba doua, mai puneti o poza!

Ah...ce amintiri placute din vremea cand ne povesteam zilnic...si daaa....ardeam mancarea pruncilor tot mereu! Prin cate emotii am trecut impreuna, cate bucurii si cate lacrimi am impartit!

Krissy felicitari pentru burtica!

Mady, draga mea, imi pare atat de rau ca bucuria burticii e umbrita de chinul mamei tale! Multa putere!

Elyanne uite o idee, poti sa ornezi cu ce le place lor, fiecaruia pe partea lui ...http://cakecentral.com/gallery/837203

Martutza...ai tras cu ochiul pe FB...cu Alex Britti , daa...am primit o dedicatia frumoasa!

Trebuie sa va spun...am vazut un film care mi-a placut foarte mult, The King's Speech.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

eeei, bravo voua, you rock ca ati gasit 2 minute sa scoateti nasul din carapace.

Duamna Karla, nici nu ma gandeam ca mai citesti! ce surpriza placuta.
am trimis parola pt poze, da sa vedem ochiosu.

Krissy, sarcina usoara! dar cum de stii ca e baietel daca tre sa nasti in august, nu e devreme? Sanatate Sophiei, mare pacoste alergiile astea.

Diana, cate kile are Raisa de zici ca e tot fotomodela? rares 14 si un pic....categoria musca.

Eliano, te-am tras de maneca pt ca ai zis ca scrii in we si nu ai mai scris. Asa un tort patratos pe care sa pui ce ii place si lu unu si lu altu cum a zis Kitty mi se pare si mie o idee comoda.
Tu ai inscris mandra la scoala?

Ela, ati fost virusate iar? Sanatate la pitica.

Bianca, asa e cu intrarea in colectvitate...prind toti gandacii si fac toate neamurile de viroze.

Ioana, te asteptam sa te reculegi de tot.

gata fug, ma striga unu mic si urlator de ii zice horia....

Mergi la inceput

Hei! 'Neata! Cofee?
Am trimis pe mailul comun o carticica pe care eu o gasesc tare interesanta. Cu joculete-exercitii pentru dezvoltarea diferitelor tipuri de inteligenta a copilasilor. Poate ca e de folos.

Mergi la inceput

Nu cred ca virus, Roxi. Doar muci si nu putea sa respire peste noapte. Acum e mai bine, insa vad ca a capatat o tuse ce se manifesta din cand in cand. Dar asa e la gradi de stat. N-avem ce face.

Azi au teatru de papusi la gradi si ea, cred ca a avut emotii toata noaptea cum va decurge. A visat, a plans , a ras in somn. Si de dimi s-a trezit si mi-a zis: "Mami, dar mie imi place teatu' de papusi!" Parca sa se convinga pe ea ca e ok. Acum ma gandesc ca poate, in mintea ei, se gandeste ca o veni teatrul tot, adica cu cladire cu tot, si nu pricepe cum vor incapea. Nu m-am gandit pana acum. Ar fi trebuit sa ii explic asta, insa nu mi-a trecut prin cap. E bine sa mai "vorbesti" cu cineva! Uitasem cat de inviorator poate fi. Pup!

Mergi la inceput