Floricele de liliac mai-iun (47)
Raspunsuri - Pagina 12
Madamar spune:
Vin si eu cu ceva restante, si nu o sa pot scrie pe masura lor, dar tie IOANA, iti scriu: te rog mult sa te linistesti! iaurt 200 g? Pai noi abia daca mincam 2 linguri!!! Cereale? Ah, nu, ca inca nu le-am introdus:)!
Despre puturosenie: stim ca fiecare copil are evolutia proprie, nu te ingrijora!
Este posibil sa fi dezvoltat si fetita alte gusturi, sa ii placa mai mult alimentele de oameni mari. CUm spuneam, eu nu stiu ce cantitate de lapte ingereaza cel mic, insa nu cred sa ajunga nici pe departe la gramajul impus de 100-150ml/masa.
Cit despre sufetinta, va doresc sa treceti peste boli mai repede si sa va insanatositi! Sonia fizic, iar tu sa iti vindeci sufletelul. M-a sfisiat modul in care ai povestit, sincer! Te pup draga Ioana, sa ai grija de voi!
Vivela, si eu am pus gind rau aluminiului, insa de teflon... parca nu ma desprind... Cu ce inlocuiesti o tigaie antiaderenta?
MamideTheo - "felicitari si crestere usoara" mi s-a spus imediat ce am nascut, de catre medicul ginecolog. SI mie mi s-a parut ca suna frumos, insa atunci, in somnul ala, nu prea faceam legatura:) - nu prea intelegeam ce inseamna:).
Sanatate si floricelei tale!
=)) Vivela, tare cu plimbatul singura:)!
Alesicoo: daca voi sunteti pe diaree, noi constipati!
Nu am exagerat cu nimic diferit in alimentatia lui, insa iata ca imi urmeaza "exemplul" - si eu am suferit citeva zile, din aceleasi motive...:(. AVeti sugestii? Azi cred ca trecem peste mese, papam doar fructe si lapte, poate scapam de "dop"...
Aly - da, asa da! Cam asa, cu 5 min de miriiala si comportament neobisnuit a iesit si la noi primul dintuc, urmatorii cu putin mai multa miriiala si somn prost... NU-mi doresc febra sau diaree, e clar... insa cred ca in timp, eruptiile se vor insoti si de "din astea":).
Cris, mai zi ce filme ai vz, si de unde le-ai down. Pls!
O zi buna sa aveti mamici si floricele, sanatate cit cuprinde si vieti linistite!
Pupici
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
Crissy_C spune:
Neatza!
Sanatate multa puiutilor bolnaviori, sa va treaca repede!
T_Ioana, nici mie nu mi se pare ca Sonia mananca asa putin, sa stii ca nici marmotzica mea nu papa mai bine, tot cam asa. Nu cred ca depasim 500 ml de lapte pe zi, uneori nici pe astia nu ii bea. Doar seara mai bea un bibe de 170 ml, in rest cu taraita, cate 90-120 ml. Eu ii dau dupa fiecare masa si bea cat are pofta, nu ma stresez. Si noi suntem pe lactana, dar inainte am fost pe NAN (la care a facut alergie), apoi pe NAN HA si tot asa le bea si pe alea, deci la noi nu-i marca de lapte. Fructe si legume maxim 150 g, daca-i pun si iaurt, altfel chiar si mai putin. Borcanelele BIO de la Humana si noua ne plac, eu i-am dat doar in vacanta, dar eu cred ca-s ft bune daca iti permiti s-o tii numai pe ele, pt ca sunt bio si nu au deloc adaosuri sau conservanti. Daca te gandesti la ce prostii au fructele din piata si cu cate mizerii sunt stropite sa tina mai mult, mi se pare mai sigur sa-i dai fructele si legumele bio de la Humana, zau.
A, apropo de biberon, eu am o prietena a carei fetita a refuzat sa mai bea din biberon de pe la 7 luni, acum are 1 an si de atunci ii da laptele numai cu lingurita - chiar si pe cel simplu, fara cereale. Incearca si asa, poate ai surpriza sa 'bea' mai mult.
Legat de schimbat, nici Patricia nu mai are deloc stare, e ca argintul viu pe masa de infasat, abia o mai tin, zau, are o forta... Noi n-am renuntat la baita si masajul din fiecare seara, dar o pacalesc cu jucarii ca sa stea locului la masaj, si tot nu mai pot sa-i fac ca pe vremuri... Voi cat timp petreceti zilnic la baita, ca sa parafrazez o reclama Ca noi ii facem tot in cadita mica si o tinem max 10 minute, ca dupa aia se raceste apa...
Legat de dinti, eu am mai zis, noua ne-a mers f f bine cu homeopate, chamomilla CH5 sau CH7, cate 3-5 granule dimineata si seara, si n-am avut nopti nedormite, nici febra sau alte reactii - inainte de primul dintoc am avut muci, dar nu stiu daca o fi fost raceala sau reactie la eruptie. A fost un mic mai maraita in perioada asta, dar nu rau. Acuma nu-s asa sigura daca asa a reactionat ea sau a fost de la remediu, dar merita incercat.
Va
Crissy_C spune:
A, si legat de laptele integral: am citit pe cerealele de la Topfer recomandarea de a le prepara cu lapte integral diluat jumate-jumate cu apa - desi ei ar avea tot interesul sa-si promoveze laptele lor praf - si acelasi lucru l-am vazut in mai multe retete pt bebei, asa ca eu am sa ii introduc incet incet si laptele integral, normal, diluat cu apa. nu-i voi da sa bea ca atare, dar il voi pune la cereale si in mancare cate putin. Am vazut ca exista unul ecologic de la Dorna, obtinut de la vacute hranite exclusiv cu flora ecologica montana, il si folosesc deja la preparat branzica si iaurtel in casa.
Eu branzica de casa o fac cu iaurt, si iaurtul tot cu iaurt Pt branzica se da laptele in fiert si apoi se adauga iaurtul, lasand sa mai fiarba 3-4 minute pana se separa branza de zer, iar pt iaurtel se incalzeste ft putin laptele si apoi se adauga iaurtul - eu il las apoi in vas emailat acoperit langa calorifer, cam 10-12 ore si e gata. Iam iam
Crissy_C spune:
Tot eu
Intrebare intrebatoare: voi dati smantana la bebei?Au voie? Ca i-as amesteca branza cu un pic de smantana, sa iasa mai cremoasa.
Dar unt? Ce cantitate au voie acum?
Ioanact spune:
Buna!
LA MULTE LUNITE SI ANISORI, sarbatoritelor de azi: Eva Alessia si Antonia!
Azi, m-am mobilizat si-am despodobit bradul. Nu stiu daca m e cineva cu brad in casa.
Il vom pune in pamant, in gradina. Speram sa se prinda.
lenabum stai linistita! E bine ca papa, m rau e daca nu manca.
Multumim pt !
taty_ana nu-ti face probleme. A fost cu cruce neagra.
Si eu am spalat ieri doua masini .
ioana1234, aly_ felicitari pt dintisori!
Nu cred ca are nimic daca ii dai cereale pt 4 luni.
alessicoo incearca si cu ceai de menta.
Crissy_C de unde ai luat chamomilla?
Inca nu i-am dat smantana sau unt.
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
Dienutza spune:
Crissy am inteles ca au voie unt de pe la 7 luni. Eu i-am dat doar o data, dar o sa cumpar unt ecologic si o sa-i dau.
Despre borcanele, cele cu fructe sunt so-so pentru ca fructele sunt procesate termic si, normal, isi pierd din proprietati. Cele cu legume ar putea fi OK, dar parca la noi se gasesc doar cateva sortimente din cele bio. Si eu ii dau cand sunt plecata sau cand nu apuc sa ii fac mancare. Acum la sfarsitul lui ianuarie plecam in vacanta o luna si cred ca o sa-i dau borcanele. Dar parca nu sunt impacata cu ideea. O sa vad daca o sa pot sa ii fac si altceva de mancare..
Eu nu tin cont la spalat rufe de sarbatori.. doar le spala masina, eu nu fac cine stie ce.
Eva are in continuare muci, am aspirat-o de dimineata si i-am pus picaturi vibrocil. I-am mai dat si niste oscilococcilum. Iar acum am reusit sa o adorm si sa ii fac niste aerosoli. Sper sa fie mai bine. Daca se insenineaza, as scoate-o putin din casa ca mi se pare tare plictisita si maraita de cand o tin in casa.
Vivela spune:
salutare
ati vazut ca s-a intamplat ce ziceam eu mai demult (cine isi mai aminteste) - cum ca sigur va veni o vreme cand niste cercetatori vor descoperi ei cum ca alaptatul exclusiv 6 luni nu e chiar atat de bun si ca de fapt ar trebui inceputa diversificarea mai devreme.... e un subiect pe la generale, pt cine e interesat.
suntem frunze in vant, n-avem surse obiective, toate "recomandarile" au in spate un substrat comercial, noi suntem doar o masa care trebuie sa contribuie la bunastarea altora. probabil e mai profitabil sa incepi sa dai cereale nestle de la 4 luni, nu de la 6, sa cumperi borcanele bio (nu hrana proaspata) de mai devreme, sa cumperi LP de diverse marci, ca supliment, etc...
asa si cu vigantolul. e ieftin, deci macar sa cumperi mai des, de aici si recomandarea de a arunca sticluta la 3 sapt. ca daca o arunci cand se termina, iei 2 pe an, nu 20. curios ca in UK nu se recomanda D3 (vigantol), desi la ei e mai putin soare ca la noi. si culmea, au mai putine cazuri de rahitism. ei insa nu se sperie de un pic de ploaie si nu pun 3 caciuli in cap copiilor la 15 grd afara.
in fine, am multe indoieli, imi vine sa ma mut pe un varf de munte si sa-mi cresc copiii in pustiu, oricum le-ar fi mai bine.
Maribell? ceva noutati?
Traiesc in Orasul Alandala
Dienutza spune:
Are cineva carucior macLaren Volo? As fi vrut sa cumpar unul pentru vacanta, fiind mai usor decat asta pe care il am eu, dar din ce inteleg eu de pe site-uri parca nu se lasa spatarul pe spate pana la 180 grade. La cele MacLaren Triumph se lasa spatarul la 180 grade?
Dienutza spune:
Gabriela asta ca alaptatul exclusiv pana la sase luni nu e OK este una, dar eu am citit pe undeva si ca ceea ce facem noi cu introducerea tardiva a anumitor alimente pentru ca sunt alergenice este gresit. Ca cica cu cat este mai micut copilul cand ii dai un aliment alergen (ma refer la copil diversificat, nu de la 0 luni), cu atat tolereaza mai bine alimentele. Ca cica cu cat introduci mai tarziu alimentele care contin factori alergeni, copiii dezolta mai degraba alergii. Ca nu exista studii care sa demonstreze ca un aliment introdus mai tarziu da mai putine alergii la un copil, ci dimpotriva. Ca de fapt alergiile se dezvolta pe un fond de sensibilitate a copilului. Si ca de cand se introduc mai tarziu anumite alimentele alergenice (de cca 30 de ani de cand OMS recomanda asta), rata incidentei alergiilor la copii a crescut extrem de mult - nu mai retin cifra exacta.
Eu ii dau Evei in continuare alimentele dupa schema recomandata de pediatru - cea clasica. Oricum noi nu avem in familie alergii de nici un fel, asa ca riscul este destul de mic, zic eu.
Ioanact spune:
Crissy_C acum m-am uitat pe acel grafic, si vad ca untul il putem da de la 8 luni iar smantana de la 9 luni.
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!