Bebe de 4 luni nu stie sa adoarma singurel
Raspunsuri - Pagina 5
oana_lex82 spune:
LAlexandra sa-ti traiasca minunea de baietel si sa te bucuri de el ...Nu fii suparata..cand nu dormi noaptea gandeste-te ca mai suntem cateva mii..poate sute de mii care facem "servici de noapte" cu tine...Speram ca si tine sa se apropie noptile mai linistite! Multa sanatate si bafta!!!
Daca te ajuta la ceva..gandeste-te ca baietelul lau are deja 9 luni..mult chin n-o sa mai ai pana la noptile linistite..asa ca rabdare!
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Sa inteleg ca tu Denizel n-ai baut in copilarie ceai de tei???? m-as mira...Al meu bb nu adormea dupa ce ii dadeam ceai de tei...daca tu ai vazut vreun copil care sforaie dupa 30 ml ceai de tei baut pe parcursul unei zile..(ca niciodata n-am zis ca a baut tot odata),,atunci sa-mi zici si mie..dar normal ca tu iei numai ce iti convine din mesajul meu... |
Ai inceput sa ma obosesti .
Nu ai recomandat ceai de tei pentru 5 o'clock!
Ai recomandat ceai de tei pt. un bebe care nu are reprize regulate de somn si cu asta basta!
Daca voi beti zilnic tei fiindca asa e traditia familiei, sa va fie de bine, dar, repet, incearca sa nu mai vii cu sfaturi aiurea la sectiunea asta.
Mi se pare inacceptabil sa spui unei mamici (compun din memorie) "vai, draga, asculta-ma pe mine si da-i ceai de tei, nu stiu nimica ingramaditii aia care nu recomanda ceaiurile medicinale bebelusilor" . Si care nu citesc si ei o carte . Sau nu consulta un pediatru bun :)).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
denizel spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 sa incerci sa-i dai ceai de tei..il mai linisteste...Si stai fara grija..nu baga in seama toate miturile despre ceaiul de tei..ca pana la urma cat ceai de tei bea un bb... |
Poftim citatul exact.
Bebelusii nu se linistesc cu ceai de tei , se linistesc implinindu-li-se nevoile!!
Uneori e greu sa-ti dai seama ce vor si de ce plang/sunt agitati, dar marele noroc este ca, la 4 luni, nu au nevoie de altceva decat de laptic si dragoste. Iar dragostea nu o pot simti decat daca mama e foarte aproape de ei. Ceaiul de tei nu tine locul mamei!!
Si, pentru ca te-ai aratat atat de afectata de termenul "sedare", iata definitia verbului a seda (din DEx):
SEDÁ, sedéz, vb. I. Tranz. si refl. A(-si) administra sedative pentru a (se) calma, a (se) linisti.
A pomenit cineva de linistire cu ajutorul ceaiului de tei?
Daca da, atunci era vorba despre sedare!
Sedativele nu inseamna numai Medicament-folosit-in-medicina-alopata, inseamna si flori de tei si seminte de mac si flori de levantica si altele (n-as vrea sa-ti dau idei :)).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Leditia spune:
Fii-miu a trecut prin multe etape..La inceput patul avea tepi probabil..dormea numai pe mine,apoi pe timpul zilei dormea doar cu mine in pat..A mai fost o perioada cand dormea doar daca stateai in picioare si-l plimbai, o alta perioada cand dormea doar daca il leganai in brate..si tot asa.
A dormit totusi bine de pe la 3luni,adica imi amintesc ca parca atunci am inceput si eu sa mai inchid ochii.
Ei se trezesc din o mie de motive,niciodata nu le poti ghici exact.David are 2 ani si de multa vreme trecem printr-o perioada cu treziri nocturne,cu nani putin,cu urlete..Nu vrea sa doarma nici cu mine,nici fara mine,stau cu el cu orele si-l pocneste joaca in creierii noptii sau imi baga degetele in ochi,in gura si se amuza,il apuca vorbaria sau cantatul,deci distractie mare:)).Prin urmare,uitandu-ma in urma am impresia ca parca dormeam mai mult cand era el mic.
Dar,nu-i bai,il astept sa creasca si o sa-l trezesc si eu dimineata cand o veni de la discoteca:)))) sa-mi scot parleala.:)))(glumesc,a nu se interpreta gresit)
Cu multa rabdare o sa treaca si perioada asta.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
catalina2307 spune:
Fiica'mea are 5 luni si nu a stat un minut singura. Ca o fi bine, ca o fi rau, nu stiu. Noua ne este bine.
Ziua sta pe mine, langa mine, cu mine. Noaptea la fel. A dormit pe mine, langa mine,la sanul meu, cu sanul in gurita, in brate , acum doarme cu buzele mele pe fruntea ei.
Da, am auzit de nenumarate ori ca nu asa se creste un copil, ca o sa platesc toate astea, ca nu este normal, ca o invat prost.
Asa o fi....dar va fi prost crescuta mea si restul nu mai conteaza. Zzilnic ne descoperim una pe cealalta si invatam ce ne place si ce nu.
Am intrat la acest topic din curiozitate. Sa aflu daca exista bebe de 4 luni care sa adoarma singurel. Iar daca exista i-o fi bine?
buli spune:
citat din mesajul lui Leditia Dar,nu-i bai,il astept sa creasca si o sa-l trezesc si eu dimineata cand o veni de la discoteca:)))) sa-mi scot parleala.:))) |
ah, m-am gandit si eu la asta , dar nu se va putea, pentru ca atunci cand el va veni de la discoteca voi fi cu ochii in pioneze, pentru ca l-am asteptat pana in zori
si chiar acu mi-am adus aminte, cand era Matei asa mic, il plimbam in brate si ii spuneam numai povestea porcului. eram prea obosita sa inventez si asta era cea mai lunga poveste pe care mi-o aminteam in creierii noptii. asa ca ii spuneam noapte de noapte povestea porcului, de 2-3 ori
makydenis spune:
citat din mesajul lui denizel Florile de tei sunt plante medicinale. Plantele medicinale sunt medicamente care cresc in copaci. |
Ce afirmatii dom'le...
Uite ca mereu invat cate ceva, ca la vremea mea am cam chiulit de la orele de farmacie capitolul plante medicinale...
Alecsa_V spune:
Multumesc de sfaturi si de povestile impartasite, in special lui buli - nu mi-a trecut prin capul obosit pana acuma ca e posibil ca el sa fie de fapt super obosit cand incepe sa planga; eu si cu al meu sot drag interpretam de obicei plansul asta ca un semn ca bebe are chef de joaca si nu de nani si incepeam sa ne jucam cu el si mai si, cu rasete si chiuieli si din partea noastra si din partea lui, pana cand saracul nu mai rezista si incepea un urlet si un tipat de epuizare spre contrarierea noastra. Asa ca citind aseara sfatul tau mi-a picat fisa: am fost cu ochii pe Sebi sa vad cand incepe sa caste si sa se frece la ochisori, moment in care am inchis tv-ul (care din pacate a devenit un obicei prost pt mine si care de multe ori merge chiar daca nu se uita nimeni la el), am pus in surdina un pic de muzica clasica, l-am luat pe bebe la toaletat, i-am vorbit in soapta cata vreme i-am facut masajul, i-am repetat de mai multe ori ca acum vom merge la nani ca sa ne odihnim, am inchis lumina si...surpriza: odata asezat la san in pat, bebe a adormit in maxim 5 minute atat de linistit si senin ca am stat si m-am uitat la el vreo juma' de ora ca sa ma bucur de priveliste...Ca s-a trezit din somn cand s-a urcat sotul meu in pat si ca a dormit f. agitat dupa aia (inclusiv cu reprize de plans si suspinat prin somn) asta e alta poveste.
Pana de curand nici nu ma gandeam ca i-am creat o problema cu dormitul. Problema mea cu somnul lui bebe a aparut dupa ce la un seminar la master, profa de psihoterapie a inceput sa vb despre anxietatea de separare la copii, despre cum copiii dependenti de parinti au dificultati mai mari in a se adapta la diferitele schimbari pe care trebuie sa le parcurga si cum a avut o data un caz al unui pacient care si la 21 de ani dormea inca in pat cu maica-sa, fara ca nici unul din ei sa considere comportamentul asta disfunctional. In contextul dsicutiei respective, m-am trezit si eu sa intreb despre obiceiurile de somn ale lui Praslea al meu. Dupa ce i-am prezentat situatia, profa mi-a dat de inteles ca i-am creat o dependenta de mine nefasta pt el care pe termen lung nu ii va aduce nimic bun, ca nu prea mai am sanse acum sa il invat sa doarma singurel in patut decat daca ma lasa inima sa il las sa planga si ca in caz contrar nu imi ramane decat sa astept sa creasca si sa sper ca mai tarziu va intelege de vorba buna ca trebuie sa doarma singurel...altfel, ma asteapta peste cativa ani la terapie cu fecioru'. A, intre timp mi-a atras atentia ca de fapt reticenta mea de a-l lasa pe bebe sa doarma in patut si sa-l las sa planga reflecta de fapt o anxietate de separare pe care o am eu si pe care nu am rezolvat-o...m-a bagat in ceata cu asta si de atunci tot imi fac procese de constiinta ca propriile mele complexe si conflicte personale nesolutionate imi afecteaza negativ stilul in care il educ pe bebe...
PS: scuze de mesajul lung, dar eu nu apuc sa intru pe net prea des asa ca scriu odata tot ce as vrea sa zic intr-o zi. Mersi de intelegere
Bebe Beca spune:
Alecsa, mie personal mi se pare ca profa ta de psihoterapie a luat-o pe campii rau de tot. Da' rau de tot!!!
In rest, ma bucur ca aseara ati avu o reusita. Nu exista vreo posibilitate ca o vreme sa dormiti numai tu si bebe, pana se regleaza sommnul lui? Daca spui ca doarme mai agitat dupa ce soseste si tati in pat?
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Ilinca_M. spune:
Sfinte Sisoe!!! Si tanti aia e si psihiatru si profesor universitar?!
Alecsa, nu-i mai povesti zaludei absolut nimic despre familia ta, caci fericita ca e bagata-n seama cine stie ce povesti iti va mai spune numai ca sa vezi tu (si colegii? in plin seminar ti-a spus asta?!) ce competenta e!! Ea vorbeste din niste tratate prafuite si neactualizate (sau chiar inventeaza/ infloreste, nu m-ar mira la cati incompetenti fac pe profii in ziua de azi!) iar tu traiesti clipe minunate alaturi de copilas si de sot, urmeaza-ti instinctele.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever