Pufi de ian-feb 2010(201) - LMA Petru Catalin!
Raspunsuri - Pagina 14
xela_07 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miremia
Am strigat pe aici dar nu m-a bagat nimeni in seama. Intrebam in ce zi va convine si unde. Mara a fost mai cumintica azi, deja doarme, ceea ce pt noi este unusual. Si-a varsat spumant in cada sa se relaxeze mai bine, a baut apa de la robinet, a vrut sa se urce pe cada (in coltul cazii este loc de stat), deci...cuminte. As mai avea o intrebare...Mara nu mai mananca cu lingurita de vreo 10 zile asa ca incerc sa-i dau fingerfood. Azi i-am dat budincuta din paste, a strivit-o in manute, si-a pus-o pe fata, in cap, pe perete, pe scaun, pe jos. Voi cum procedati? _ Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
Eu pot si maine si poimaine, cand vreti voi, daca mai vreti ...
Cu mancatul si la noi e jale. Are mese in care nu ma lasa sa-i bag nimic in gura si mananca doar el singur ce-i pun pe tava, binenteles daca ii place . E dezastru in bucatarie dupa fiecare masa, la propriu. Nu ma stresez, asta e ... mai frustrant devine cand nu-i convine nimic sa manance si dezastrul nu e "value added" daca pot sa ma exprim asa . Concluzia: nu esti singura daca te incalzeste cu ceva .
xela_07 spune:
Al meu a iesit la bere cu niste prieteni si eu parca nu-mi gasesc locul. Bantui pe net fara sa fac ceva constructiv. Ma duc sa ma culc mai bine.
NB!
gmilady spune:
La multi ani si de la noi, Ivan!
Sa fii mereu fericit, si atunci si parintii tai vor fi mereu fericiti!
Petrecere frumoasa la sarbatorirea primului anisor, si pofta buna la bunatatile mamicii harnicute!
gmilady spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui decenuela
fetele...aveti grija ce poze postati pe cont... maine poimane..o sa vina..o pers...ca doamna de fataza...sa va zica...n-ai sters bine praful intr-un coltz Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret PENTRU MAMICI SI BEBICI... JUCARII PENTRU PITICI... N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!... |
A zis Alexutzzza ca-i buna de detectiv
Multumim frumos Alexutz, tati e cu aparatura, eu sunt cu batutul la cap, ca altfel n-am avea nici o poza...
Cosmonautul e Coccodrillo, l-am gasit in sun plaza, m-am bucurat si eu ca am dat de el, ca in rest cam bate vantul in sifonier... asa-i ca-i greu cu hainutele pentru baietei , pentru fetite e mult mai interesanta oferta
Sta frumos ca nu stie inca sa mearga blegutul
L-am admirat si eu pe Yannis, Craciun la iarba verde
Mai vreau sa mai zic de pozele Ayannei... pai tocmai ea zicea ceva de artistice??! Pai alea ale lor ... instantanee imi plac enorm, foarte expresive toate... si amintiri pentru o viata
miremia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui xela_07
Eu pot si maine si poimaine, cand vreti voi, daca mai vreti ... Cu mancatul si la noi e jale. Are mese in care nu ma lasa sa-i bag nimic in gura si mananca doar el singur ce-i pun pe tava, binenteles daca ii place . E dezastru in bucatarie dupa fiecare masa, la propriu. Nu ma stresez, asta e ... mai frustrant devine cand nu-i convine nimic sa manance si dezastrul nu e "value added" daca pot sa ma exprim asa . Concluzia: nu esti singura daca te incalzeste cu ceva . |
Aha...deci nu doar Mara. Parca incep sa ma ingrijorez cu nemancatul asta. Ea arata bine, o sa o cantaresc cand ma duc la vaccin pe 21 sa vad daca mi-a slabit. Pai daca vroiam sa o intarc (nu vreau), murea de foame....
Se mai baga cineva la un suc weekendul asta sau o asteptam pe alexutza si o lasam pe saptamana viitoare?
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
ayanna_xem spune:
Buna seara!
Am avut o seara bigudoasa rau …zgubi mi-a facut febra (sper ca de la dinti) si mi-a vomat tot ce a papat in seara asta (s-a inecat la tzitzi ca nu mai dovedea cu inghititu’, crek ii era sete…si dupa ce si-a starnit stomacelul nu s-a linistit pana n-a vomat tot). S-a si speriat, ca se tot ineca si urlaaaaa…eu singurica acasa, ca barbat-meu a plecat iar la sala la karate…nu va mai povestesc. Urat!!!
In fine…am depasit cu bine sper faza asta…acum doarme linistita, dar s-a marait pana mai inainte…sper sa treaca noaptea repede si fara evenimente. Naspa e ca tot ma gadila ceva in gat si-mi vine sa tusesc si tot dau fuga la baie ca mi-e teama sa n-o trezesc…fix acum cand m-am chinuit atat s-o adorm.
Vad ca am starnit ceva reactii cu filmuletul…imi pare rau daca v-am stricat seara, sincer m-am gandit de doua ori inainte sa-l pun si nu sunt convinsa ca am facut bine ca vi l-am aratat, dar na…la urma urmei e o chestiune reala, unii asa considera ca e ok sa-si traiasca libertatea sau ce-or fi considerand ei ca inseamna asta…dar noi nu trebuie s-o luam in tragic, ceea ce vroiam eu sa va arat de fapt e ca studiile astea teoretice, pe hartie, arata total diferit in practica. Si…da, din punct de vedere psihologic e patologie curata ce se intampla acolo…si este o forma clara de abuz emotional, ca sa nu zic si de altfel. Libertatea n-are nici o treaba…mama e problema! Si bibilica ei…
DANASOR…foarte frumos ai spus…exact ce sustin si eu…fiecare trece informatia prin filtrul propriu si decide. Nu te mai gandi la filmulet, adica nu-i da o importanta mai mare decat merita…e doar un caz, o decizie pe care mama aia probabil si-o asuma…si va trebui sa-si asume si consecintele la un moment dat. Sorry ca ti-am tulburat oarecum linistea…
XELA…faza cu ‚nu-si justifica beneficiile’…stai sa ma gandesc cum sa-ti explic…intre 1 si 2 ani beneficiile alaptarii sunt in faza de platou, atat din punct de vedere nutritional cat si psihologic…nu aduc nimic in plus, calitatile nutritive ale LM nu mai sunt la fel de ridicate ca in primul an, desi LM poate inca constitui o sursa importanta de hrana, ca supliment…si nici psihologic, afectiv nu aduce beneficii in plus …in mod normal in perioada asta ar trebui sa se produca intzarcarea, mai devreme sau mai tarziu in functie de fiecare caz in parte si acum este mai importanta ‚dezlipirea’ de mama si modul cum se realizeaza ea, decat alaptatul in sine…deci raportul beneficiu-prejudiciu, din ambele puncte de vedere, tinde spre 0…insa cu cat te apropii de 2 ani si depasesti…intri deja la minus. E simplu…pana intr-un an: beneficiul e cu plus si prejudiciul cu minus, intre 1 si 2 ani atat beneficiul cat si prejudiciul tind spre 0, iar dupa doi ani beneficiul e cu minus si prejudiciul e cu plus. (…..un Excel ceva?!!, ca tot e la moda… ) Glumesc!
TOMACA…alaptatul e important, dar la fel de importanta e si si afectiunea si dragostea pe care o primeste. Au mai fost discutii pe aici mai pe la inceputuri…atata vreme cat i-ai oferit biberonul cu toata dragostea si l-ai tinut la pieptul tau si i-ai oferit siguranta afectiva nu trebuie sa te simti vinovata. E adevarat ca poate LP-ul nu a avut aceleasi calitati nutritionale ca LM si asta ar aduce un minus, dar din punct de vedere afectiv sunt convinsa ca i-ai oferit tot ce a avut nevoie…si trebuie sa fii mandra de tine pentru ca esti o mamica extraordinara si toate deciziile pe care le-ai luat au fost pentru beneficiul lui, chiar daca ti-a fost greu.
LILLO…sper ca e bine piciul cu nasucul. M-a strans in spate cand ai povestit de sange…sper ca nu e nimic grav. Iar pitica…o delicioasa, cred ca e o placere sa-i admiri cum interactioneaza amandoi.
RUXI…nu stiu de unde stiu, dar stiu (ca informatie de cultura generala, e foarte posibil sa ma insel, deci nu ma lua foarte in serios) ca, desi temperatura normala a corpului se incadreaza intre anumite valori, exista cazuri in care unele persoane pot avea o temperatura mai scazuta sau mai ridicata fata de aceste valori, dar fara a avea neaparat o problema de sanatate…si la ele interpretarea valorii temperaturii ar trebui sa se faca diferentiat, individualizat. Din ce ai povestit despre sotul tau ma gandesc ca si el se incadreaza intr-un astfel de tipar si probabil Kay in mosteneste…de aceea si febra aceea mare la dinti, care pentru el poate nu e atat de mare cum ar fi pentru altcineva. Hai, ca iar nu stiu sa fiu concisa…
Faza cu Ela si munca (remunerata sau nu)…eu sunt pro, atata vreme cat copilul/tanarul constientizeaza responsabilitatile, iar munca prestata are rol educativ nu exploatator, din perspectiva ambelor parti…si parinti si copii, pentru ca santajul si exploatarea pot veni atat din partea parintilor cat si din partea copiilor. Mi-a placut ca ati negociat si ati decis impreuna ‚clauzele contractuale’. Foarte tare, bravo…desi probabil ca nici munca in exteriorul familiei n-ar fi o idee rea, dar avand in vedere ca e inca frageda de varsta si presteaza pentru prima data astfel de activitati e foarte ok sa fie sub ochii vostri.
…m-a distrat teribil faza cu „ii pare rau dar micul dejun e servit la 8.30... daca ratez n-am decat sa mi-l fac singura” …se pare ca n-ai luat in calcul toate variantele si acum trebuie sa incheiati un aditional ceva la contractul ala ca sa fii sigura ca ai parte de mic dejun in fiecare dimineata. … Ela
Felicitari pentru micul Picasso…si eu sper sa ne mosteneasca zgubi “genele artistice”, ca si noi suntem cu hobby-uri de astea.
BF…felicitari pt bebe 2 al prietenei…si nasica Dariei tre’ sa nasca in aprilie, bb nr. 3 si abia astept…mi-e dor sa giugiulesc o gagalice.
Esti tare daca ai reusit sa vezi filmuletul cap-coada si sa mai si citesti comentarii…sincer si eu l-am vazut, dar foarte revoltata, iar la final clocotea sangele in mine…noroc ca m-am calmat repede si l-am trecut in mintea mea la capitolul ‘fapt divers’, ca sa ma pot detasa si sa-mi vad in continuare de alaptatul meu linistita, ca sa nu patzesc faza de care se teme si Danasor (ca o sa-i vina in minte imaginile acelea cand alapteaza). Din pacate abuzul emotional poate avea foarte multe forme si asta e doar una dintre ele.
LARISEL…spor la proiecte si sanatate gemanutzelor. Pacat ca nu poti sa intri mai des, ca uite ce oferta au primit…sa le faci vedete. Tii, ce mi-ar place sa le vad intr-o reclama…
ALEXUTZZZA…si ranza mea face poc! cand ma uit la pozicile voastre…auzi la ei, Craciun la iarba verde. …iar cavalerul Yannis …rocks
DECE…ce-mi place de tine ca ai simtul umorului……aveam emotii, ma temeam c-am facut o gluma proasta…
Bancurile cu psihologi sunt deliciul meu…cele mai tari le-am auzit in facultate. Nu-mi mai amintesc prea multe, dar stiu ca le notam in fuga prin cursuri si in sesiune cand ne apucam de invatat si dadeam de ele era comedie mare. Acum la servici am un coleg mai shugubatz asa, cadru medical, care are un inc pe mine si-i place sa ma tachineze si in fiecare dimineata la cafea imi mai trantea cate-o duma…totdeauna imi facea ziua si primeam primul asistat cu gura pana la urechi…trebuia sa fac eforturi sa devin serioasa.
PS…te facusi ca ploua si tot nu scapasi nik informatii referitoare la jiji mare…ntz, nu mi-a mers!!!
Hai ca ma pregatesc sa inchei…ca mi-e teama ca pana termin eu mesajul voi faceti capitol nou si eu raman iar de caruta…
Mersi mult de tot pentru aprecierile cu privire la zgubi…deh, ma mandresc si eu la fel ca fiecare dintre voi…dar adevarul e ca avem cu ce, fetelor, avem cu ce! Pufuletii sunt cei mai tari!!!
Si ca sa nu inchei mesajul fara sa nominalizez toate fetele active (pentru ca mi-am amintit cum zicea Ruxita odata, ca e foarte placut cand te regasesti in ‘pomelnic’, iar eu n-am mai scris demult un mesaj nominal) trimit cate un pentru fiecare mamica si pufulete de mamica: MIREMIA, BEA, BUBU, GMILADY, NIKOLE, LOREX, MICKI_MIKA, LIA, ELE, SORINA, NYNY, ROX_Y, DANYELANA, DANDANAG, CRIS_D, IOANA_FOTA, RATUSCA, LUCIA, ALEXIA, ALE1212XA, MYKY, MP, PLATEEA, SIMPLY, HAIRCUT, ADINA_BULINA, EVY_ME, LALI si celelalte fete care n-au mai intrat de mult…
Stati asa, ca deja e maine...si avem si un sarbatorit :
La Multi Ani PETRU CATALIN!!!
Sa fii sanatos, sa cresti mare si sa fii, impreuna cu fratiorul tau, mandria parintilor vostri!!!
Gata...liber la somn...noapte buna!
_
Mami de strumfita zgubilitica
sorina_bz spune:
Buna dimineata, si....
La Multi Ani, Petru Catalin de Myky!
Am vazut si eu poze noi in album...
Daria de Ayanna...o papusica cu coditze..ce frumos a.."rearanjat" ea dulapurile lui mami, cu cata grija isi hraneste bebelusul, si ce pozitii de somn...s-o mananci, nu alta!
Bbx de Gmilady...cumintel si frumusel, cu tortuletul-masinutza.....
Yannis de Alexutzzza...cuceritor cu fesuletul rosu....
Anastasia de Danasor....o dulcica si jumatate, cu jucaria cea noua...si ce .."palmier" frumos...
Dionisos, de Vi4i...un aricel simpatic foc....
Nu mai nominalizez...e clar ca avem cei mai frumosi pufuleti...
Ele..sarumana de intrebare, cu mancatul suntem...cam tot asa. Ieri a mancat bine masa de pranz(vreo 170g), se pare ca am fost in asentimentul printesei, cu privire la gust..Restul meselor au fost..."bleax".
Lia...nu cred ca sunt in masura sa-ti raspund eu la intrebare...Sorry...F. frumos a explicat Ayanna, in cap. trecut, pe la pag.18(cred), despre impactul pe care il are privitul la televizor asupra bebelusilor.
Mire....chiar nu stiu ce sa-ti spun...eu nu prea i-am dat ocazia sa se manjeasca (si nici ea nu a avut astfel de initiative). Ii dau fingerfood biscuiti, paste fierte, niste puff's de la Gerber dintr-o canitza cu fante, din care se serveste singura...cam atat. Iris nici nu are rabdare sa stea in scaun mai mult de 10-15 min, si astea cu Gummy bear, sau bebe tv, deci tre' sa ma misc.."ca vantul si ca gandul"...nici vorba sa se serveasca singura, sau sa mestece...Inghite cat inghite, ca un curcan(asta in cazul fericit in care ii convine gustul), iar daca expira timpul se plictiseste, si vrea sa se ridice din scaun, se arcuieste, si apoi chiar incepe sa planga, daca n-o scot rapid de acolo. Asta e, noi sa fim sanatosi, vorba Xelei.
Am citit despre pufi bonaviori...insanatosire grabnica le dorim, ca sa se apuce iar de facut prostioare, si sa-si bucure mamicile.
Un w-e minunat tuturor!
Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)
rox_y spune:
Buna dimineata
vad ca nu s-a dat cafeaua...poftiti la o cafea cu multa frisca
Am vazut si eu filmuletul care l-a trimis ayanna...cand a mufat-o pe fata l-am stins pt ca mi se parea atat de aiurea..si parca avea conotatii sexuale...nici comentarile nu le-am putut citi si sincer nu ma prea intereseaza.Imaginea mi-a ramas in minte..si eu ziceam la lume asa mai in gluma ca decat sa fac mancare mi-e mai simplu sa-i dau san daca se poate pana la 18 ani..(im mintea mea si la 18 ani era bebelus...parca eu n-am trecut p-acolo)
LMA Petru Catalin
Mami de Diana - 31.12.2009 -
povestea nasterii micutei Diana
rox_y spune:
noi plecam azi la bunica mea pana maine. nu am internet deloc..
ps va rog nu scrieti mult ca sa pot recupera
Mami de Diana - 31.12.2009 -
povestea nasterii micutei Diana