Zmeurici de iulie-august 2009 (9)
Raspunsuri - Pagina 16
elenada spune:
Alinaii doresc mamai tale multa sanatate. Dumnezeu sa o aiba in paza si sa o faca bine. Tie iti doresc multa putere.
Muffinuta esti o femeie puternica si o mamica si mai si. Imi pare rau ca a trebuit sa treci singura prin tot acest cosmar dar cred ca orice necaz in viata ne face mai puternici. Important e sa fiti voi doi sanatosi. Ma bucur mult ca ai revenit printre noi.
Lucialu, Giova cum aflu detalii despre calatoria mea de la tm va anunt. Pe 29 e si conferinta dar nu stiu la ce ora e. Daca nu reusim sambata poate reusim duminica. vedem cum facem ca mi-ar placea mult sa ne vedem.
va pup
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux
noce spune:
Alina, suntem alaturi de tine! Sa dea Domnu sa treceti cu bine, sa se insanatoseasca mama ta!
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
noce spune:
Muffi, ma bucur sa aud de voi si ca ne dai vesti bune! Eu zic ca poti sa+l lasi pe piureuri cat vrea el, ca s-o lasa el singur. Probabil la un moment dat va cere din farfuria ta. Sau poate va vrea sa molfaie un cadru de paine, ca asta le cam place la toti. Imi pare rau ca ati trecut singuri prin tot greul. Dar important e ca de acu' sa fiti sanatosi. Ma bucur ca leuteul e extra-energic.
Giova, plimbaretilor! Va doresc spor la cumparaturi si timp de fun!
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
sara_amira09 spune:
Salut fetele!Am ajuns si noi acasa am fost la ai mei plecati 2 zile.
Alina- Sanatate multa mamei tale!
Muffinuta- imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asta.Bine ai revenit printre noi.
pogos- si pe noi ne poti vota aicihttp://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=9 poza(sa.jpg).Multumim!
Giova- foarte bine faci ca te plimbi si noi cand iesim in 2 asa de bine e...desi se intampla rar.
Moniland- eu daca mai aveam inca una ca Sara sigur o luam pe campii. Te cred e fff greu.Sora mea zice ca ar vrea gemeni...ea e obisnuita cu mai multi e educatoare!
Fug sa depachetez ca e casa full de bagaje si eu stau pe DC![]()
noce spune:
Clara, succes in afaceri, mamico!!! Si multe felicitari pentru initiativa! Esti master in time management. Am si eu o idee mamiceasca de pus in practica de mult timp si n-am facut nimic. Chiar te admir cam iti faci timp si de copil si de gym si de impletit si de biz in sine.
Elenada, intrebai de olita, eu il pun dimineata si apoi ziua cand imi amintesc sau cand imi aduce el olita. Din pacate, nu sunt cconsecventa.
Felicitari pentru slabit si spor mai departe!
Tanimi, ce vorbareata e Iarina! Noi suntem exact la polul opus, e primul la catarat pe toate toboganele, dar vorbeste putin. Buna idee cu colindele. E muzica vesela si benefica, poate ii pun si eu, ca e cu chef de dantzuiala toata ziua.
Giova, au fost mai multe chestii, printre care dorul de casa si plictiseala sotului la job.
Acum am intrat in dilema emigrantului, parca am pleca, parca am ramane, parca la cald, parca la frig.
Adriana, aparat de deshidratat? Buuun! Abia astept sa ne scrii ce bunatati faci cu el. Anastasia papa si ea crud? Grupul de buburuze a aparut la un moment dat, cam cand nu a mai scris eumada la noi, ca sa se stranga toata mamicile din 2009 in acelasi loc. Initial au raspunse multe, printre care si eu, apoi am vazut ca nu-i timp destul de 2 forumuri si n-am mai intrat pe acolo, decat asa, o data la 2 luni poate.
Tu nu poti sa dormi la pranz cu Anastasia?
Cornelia, ma bucur ca ai o perioada mai linistita acum, poate mai ai timp sa mai intri la forumeala.
Motana, noi stam tot pe langa drumul taberei, in cartierul latin si in ultima vreme am iesit aici ca imi era mai comod. Ultima oara cand am fost in moghioros m-am intors cu copilul ud pana la piele, ca era floscaiala mare. Poate mai dam noi o fuga in ior intr-o zi sau poate ne intalnim in Cismigiu?
Pony, i-ai facut analize pentru calcemie? Si ce calciu ii dai? Te intreb pentru ca i-am dat si eu cateva zile calciu gluconic, pt ca avea niste pete albe pe unghiute, iar eu stiam ca asta inseamna lipsa de Ca. N-am vrut sa-l intep ca sa-i aflu calcemia, iar pe pediatra am uitat s-o intreb.
Mie Starbucks mi-a placut muuult in America. Doua saptamani cat am stat acolo am baut zilnic. Mi-a placut si in Europa, si-n Asia, dar in Ro e mai slaba decat in toate la un loc, plus mai rece si cred ca folosesc si alt tip de cafea. Iar cafenelele nu-s asa friendly, nu-ti vine sa stai acolo sa savurezi cafeau. Mie imi place cafeaua slaba, la ibric sau instant, incerc sa o raresc cat pot, asa ca acum beau cicoare si am pus ochii si pe un borcanel de cafea de spelta, tot un inlocuitor.
Vad ca avem mai multi fani infocati tzitzi. Al meu cred ca papa 60-70% lapte de tzitzi, iar pranzul, care e gatit, il ocoleste cel mai des. Dar ii mai dau borcanele, macar sa nu depun efort degeaba.
Impresionante regulile de la gradinita lui Stefan, mi-ar placea sa se invete si al meu asa, dar mi se pare cale lunga. Acum nu sta mai mult de 5 min la masa si sa fie la masuta lui joasa, pe scaunelul lui de unde poate sa plece cand vrea. Si imi place ca poate sta mama cu copilul la inceput. Oare se poate si in gradinitele de la noi?
Gata, fug ca ma asteapta sotul sa vedem un film.
Somn usor zmeurici, noapte buna mamici!
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
Alina spune:
Fetele,multumesc pt sustine,va pup pe toate
.
E f greu,mama a fost azi operata pt lichid la plamini si i-au descoperit metastaze in hemitoracele sting,ma rog,incerc sa vad partea buna a lucrurilor ca sunt localizate deocamdata acolo.
Vreau sa inceapa indata ce isi revine chimioterapia,sper sa ma existe o sansa,simt ca nu am abandonat lupta.Daca ieri imi era frica de rezultat,azi l-am luat ca atare si incerc sa gasesc solutii.Mama are stare generala buna,ma rog cu duerile inerente operatiei,sper ca isi va reveni in forta si vom lupta cu boala.
Nu stiu,sunt agitata,tremur,nu am mincat mai nimic si nu pot sa pling,eu care pling usor.Sunt cred ca socata,refuz sa cred ca in toata nebunia asta e vorba de mama mea...
gata,ma duc sa incerc sa dorm.Azi a venit sotul meu si o prietena,nu ma simteam in stare de nimic iar Stefan a plins mult,simte starea mea.Offf,ce bine e sa ai familie si copii,macar ai motivatie sa mergi mai departe.
Moniland spune:
Of mai Alina, sanatate multa mamei tale si mult mult noroc cu chimioterapia. 
Muffi, ce dor mi-a fost de tine.
Of si prin cate ai mai trecut si ce rau imi pare ca trebuie sa treci singura prin toata nebunia cu voma lui Nikolai
. Din pacate nu te pot ajuta cu niciun sfat in legatura cu aceasta problema, dar sunt alaturi de voi.
Imi amintesc ca la noi, trecerea de la pireuturi la bucatele s-a petrecut uimitor de repede, as zice chiar de la o masa la alta. Nu mai retin cum de au ajuns bucatele la ele, dar imi amintesc faza ca am ramas masca, cand le-am vazut cum molfaiau bucatile de ... nu mai stiu ce.
Eu cu dieta am intrerupt-o ca de vineri mi s-a dat programul peste cap. Vineri zi de nastere, sambata acasa, duminica vizita+masa la niste prieteni, luni acasa, marti zi de nastere. 
Corinna1982 spune:
Buna seara!
Muffi imi pare rau sa aud prin ce ati trecut tu si leutul NJ, si pacat ca te-ai luptat singura. Ma bucur ca este bine acum, iar faptul ca nu mananca decat pasat nu este o problema. Maria manca asa pana acum o luna, cred. Si a avut reflux, varsa lapte dupa fiecare masa, dar nu in jet si asta pana la 3 luni. Cand am inceput diversificarea pe la 6 luni nici mancare pasata nu vroia, ii venea sa vomite, dar nu vomita. Abia la 8 luni a inceput sa accepte mancarea pasata. Cand am vrut sa ii dau bucatele, sau daca se nimerea ceva mai mare in piure, ii venea sa vomite sau se ineca si apoi vomita. Si abia acum o luna a inceput si ea sa mestece cate putin (bine, ea nici nu are cu ce), dar nu ii dau bucati mari, de fapt eu o incerc cate putin la fiecare masa. Eu cred ca are legatura cu refluxul, chiar daca s-a oprit la Maria la 3 luni. Important este sa nu mai vomite. Cand s-a inecat odata (desi nu a inghitit bucata mare, ca sa ii puna viata in pericol, dar asa era reactia ei pentru ca nu stia sa scoata afara) am zis ca ii dau pasat pana la 5 ani, numai sa nu mai trec prin frica aia.
Alina, multa sanatate mamei tale, Dumnezeu sa o ajute sa treaca peste boala cu bine.
muffinuta spune:
Buna seara fetelor
noi suntem la ora "dupa" lapte ssa ca va scriu cateva randuri pe fuga.incerc sa imi tin promisiunea de a fi in contact cu voi ..
Elenada ,Noce,Moniland,Pogos,Corinna 1982,Giova eu va multumesc fiecareia in parte si tuturor pt reactiile voastre si suportul moral,poate trebuia sa scriu mai demult aici.sper sa nu fi uitat pe cineva ..
Nu am avut intentia de a va dezvalui ce mama "supereroina" sunt(voi toate stiti cum este,,cu bune si rele)am avut acum curajul si simtit nevoia sa vorbesc depre problema asta teribila cu care ne-am confruntat si care ne-a dat viata total peste cap atata amar de vreme.E mai usor sa spui lucrurilor pe nume cand ai trecut de greutati decat cand te confrunti cu ele,lumea pur si simplu judeca sau nu intelege ca nu poti merge sa faci cumparaturi o juma'de ora departe de casa..by the way toata lumea ne stie la woolie-supermarketul local-tipetele lui Makka Pakka cand avea ocazional si acolo episoade de voma atrageau toata atentia..ma rog nimic jenant dar toata lumea se holba la noi,m-am obisnuit si cu asta,acum toti se mira cat a crescut..![]()
inca tipa de mama focului dar acum cand il pun in trolley la cumparaturi si vrea sa fie in toate cele
..astia suntem noi
cat despre barbati ,da se acomodeaza mai greu la "noi" problema a fost ca nu m-a placut niciodata gravida,asta este..apoi greutatile cu Nikolai.poveste lunga poate alta data.
vorbeati de ceaiuri si cure de slabire,personal cand luptam sa scap de kg in plus de dupa nastere ceaiurile au functionat dar in timp eliminand practic si vitaminele din corp,parul meu si-a schimbat textura in vremea aceea devenind mai friabil iar stilistul meu-as ii numesc pompos pe aici-spunea ca e direct legat de nutritia mea si de faptul ca beau ceiurile resp..asa ca aveti grija cu ele..
cam atat plec si eu sa inchid ochii la 3ish sculare din nou pt tura de noapte..habar nu am de cure de slabire tocmai am devorat niste tort cu zmeura cred ca mi-am pierdut mintile dar imi tragea cu ochiul din frigider..![]()
Alina nu stiu cat ajuta am avut mama acum 18 ani operata pe creier (cazuse pe strada si a facut hematom) medicii i-au dat 6 luni leguma inconstienta in scaun..am luptat si traieste bine mersi si astazi.Tata doi ani mai tarziu a fost descoperit la un control de rutina cu cancer pulmonar.Alti doi ani de lupta,e necrutatoare boala asta,a facut vreme de 6 luni chimioterapie si la insistentele mele tratament naturist care personal cred ca l-a ajutat mult concomitent cu medicatia.Dupa 2 ani i-a fost atacat creierul din pacate dar au fost doi ani care ne-am apropiat mai mult ca niciodata.L-am pierdut si am suferit enorm negand realitatea luni de zile.Nu am avut copii pana tarziu din toate aceste motive personale.Il iubesc pe tata si port in suflet toata viata.Nikolai are ochii lui si parul lui fiecare dimineata cand ma trezesc ma oglindesc in apele ochilor fiului meu si imi spun ca e dar ceresc de la tata.Iti doresc multa multa tarie sa poti incuraja moral mama ta si merge impreuna pe drumul acesta incercat tu ai cunostintele necesare si sunt sigura ca iubirea si taria sufleteasca face minuni.
Noapte buna va doresc iar m-am intins cat o placinta.
la toata lumea
CriPOD spune:
Alina, te imbratisez, sa se faca bine mama ta cat de repede!
muffinuta, imi pare rau ca ati avut asa probleme, bine ca se rezolva pe masura ce creste. Aici se face operatie laparoscopica daca refluxul e asa puternic si nu se poate stapani. Nu te ingrijora, nu vad ce problema ar fi sa continue cu piureuri o vreme.
tanimi, vaz ca si-o gasit pepitul sora la Cluj. Singura diferenta a ca el cere "tzelalalt".![]()
www.refresheverything.com/curecdkl5" target="_blank">Help find a cure for CDKL5