Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (72)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonasin spune:

Rody ce fata mare si frumoasa ai si ce frumos se pupaceste ea cu sora mai mare, dragele de ele

Si noi am luat Ospamox si Biotics dar pana la urma am ajuns la injectii cu ampicilina si gentamicina la 12 ore si am continuat sa-i dau Biotics, acum ii dau 14 zile Liv52 pentru ficatel ca a luat prea mult antibiotic saracuta mea.

Si acum sa va spun ca veniram de la bilantul de 6 luni: 7125gr,68 cm,toate bune si frumoase pana la vaccinul TBC de la nastere care nu se vede deloc nici o urma si ne-a trimis la pneumologie si a intepat-o iar ca nu ajungea cate injectii a facut, i-a facut un test si mergem luni dimineata sa vedem daca trebuie vaccinata din nou. Deja eu sunt satula de vaccinuri si injectii!

Despre mancare pot sa-i dau cereale, galbenus de ou 1/8 o data pe saptamana cand inlocuiesc carnita. Branzica de vaci proaspata dar eu continui cu asta calcica din lapte praf ca nu vreau sa-i dau inca lapte de vaca.

La multi ani pentru sotul Sorinei,sa fie sanatos si fericit alaturi de voi!

Ramona,mami fericita de Daria-Cristina

Mergi la inceput

Multa sanatate pentru Raducu si la mami multa rabdare, stiu cum e sa te simti neputincioasa langa puiul drag, multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Am crezut ca nu mai apuc sa intru pe aici. Am ramas in urma rau cu cititul....vreo 2 capitole. Ieri am facut proba suptului ca simteam eu ca nu mananca destul. Lapte este insa nu suge asa mult. Dupa proba suptului, a reiesit ca ea mananca 560grame din 1000cat ar trebui.
Asa ca de maine, la fix 5 luni si jumatate, incepem si noi diversificare.
Sa imi spuneti va rog ce parere aveti de programul pe care ni l-a dat pediatra.
Prima saptamana:
3 zile supa din morcov, patrunjel, cartof si ceapa in 300ml apa. Se fierb si se piseaza in 150ml supa morcovul si cartoful. Asa ca avem supa pe 2 zile. Dupa astea 3 zile, introducem orice alta leguma proaspata sau congelata, in niciun caz conservate.
A doua satamana:
introducem piureul de fructe. Primele 3 zile mar simplu, dat prin razatoare. Dupa 3 zile, mar cu biscuite (?). Aici a zis ca pot sa iau din aia varsati, tari (nu trebuie sa fie fara gluten) + alte fructe, orice fel, mai putin cele cu samburi mici (unde intra si banana).
Cam asta e programul pe 2 saptamani. Ce ziceti?

Mami fericita de Raisa - 01.08.2010

Mergi la inceput

As vrea sa pun si eu poze la semnatura dar nu stiu cum,puteti sa ma ajutati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Salutari fete dragi si delfinasi iubiti si de la noi, dupa muuuuulta vreme!

Scriu pe scurt ca am de lucru o gramada si profit ca Raducu doarme.

Suntem in principiu bine, doar ca de 2 zile e intr-o maraiala continua aproape! Gingii umflate si albe in partea de sus dar inca nu simt nimic la pipait cu degetul. Vad ca multi delfinasi sunt in starea asta. Ce-o fi oare?

Noaptea papa de 2 sau chiar de 3 ori, depinde cat de devreme adoarme. Aaa.. nu v-am spus ca in cele 10 zile cat am stat de sarbatori la bunici si-a reglat cat de cat somnul, adica adoarme mai usor seara si mai devreme. Dar de 2 zile iarasi s-a dereglat si avem ora de bocit seara

Suntem in continuare pe lm exclusiv. Ziua nu mananca prea bine, suge 2-3 minute si apoi se opreste, se ridica si mai vrea iarasi peste putin timp si uite asa nu avem inca nici un program de masa... Nu stiu cum ne vom descurca la diversificare!

Iarasi are nasucul infundat, punem ser fiziologic si Nazomer, muci are putini dar e infundat undeva mai sus... sapt.viitoare mergem la pediatra si o sa vedem ce putem face. O sa vorbim si de diversificare, sunt tare curioasa daca are vreo schema detaliata.

Baby, ma intrebai mai demult la ce pediatru mergem acum: la dr. Cotofana Gabriela. E destul de ok, poate chiar mai ok decat mi se pare mie, care imi fac griji pentru orice punct nou de pe pielea lui bebe...

Multa sanatate delfinasilor raciti si multa putere mamicilor lor!

Eu ma lupt cu caderea parului, parca imi cade din ce in ce mai mult
, cu dureri de spate, cu parodontoza pe care nu o pot trata cat alaptez si mai am si alte probleme...trebuie sa ajung musai la medicul de familie zilele astea. CM inca nu mi-a venit. E normal?

Pt. lactatie am adaugat, pe langa berea FA, si spirulina si sunt foarte multumita. Doar ca sanul drept e de 2 ori cat stangul cand sunt plini.

Va pup pe toate, LML Iuliei de Otilia si LMA lui Emi, sotul Sorinei!

Sper sa mai revin mai incolo putin!

Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

fetelor voiam sa va zic ca functioneaza uleiul de masline la cojite
noi mai avem cred ca o tura si scapam de tot

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonavlas

Am crezut ca nu mai apuc sa intru pe aici. Am ramas in urma rau cu cititul....vreo 2 capitole. Ieri am facut proba suptului ca simteam eu ca nu mananca destul. Lapte este insa nu suge asa mult. Dupa proba suptului, a reiesit ca ea mananca 560grame din 1000cat ar trebui.
Prima saptamana:
3 zile supa din morcov, patrunjel, cartof si ceapa in 300ml apa. Se fierb si se piseaza in 150ml supa morcovul si cartoful. Asa ca avem supa pe 2 zile. Dupa astea 3 zile, introducem orice alta leguma proaspata sau congelata, in niciun caz conservate.
A doua satamana:
introducem piureul de fructe. Primele 3 zile mar simplu, dat prin razatoare. Dupa 3 zile, mar cu biscuite (?). Aici a zis ca pot sa iau din aia varsati, tari (nu trebuie sa fie fara gluten) + alte fructe, orice fel, mai putin cele cu samburi mici (unde intra si banana).

proba suptului nu prea e concludenta daca o faci doar o zi. in unele zile poate manca mai putin, in altele mai mult. ideal e sa o cantaresti saptamanal si sa vezi daca ia macar 120-150 grame. Si al meu mananca putin,cel putin asa mi se pare mie, si cu toate astea in luna a cincea a luat apraope 800 grame! Pediatra mea a spus ca nu conteaza cat mananca, important este ce arata cantarul la cantarirea lunara.

Cum sta cu greutatea?

Oricum, succes cu diversificarea, la 5 luni jumate e ok sa incepi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Paula, bravos pt dadaca !

Rody, are mama 2 fete scumpe si frumoase!

Ramonasin, imi pare rau tare pt probleme... n-ai ce sa-i faci.. Sanatate multa!

Ramonavlas, asta cu proba suptului e riscanta, copiii care mananca de la san nu mananca la fel, de la o masa la alta, nici de la o zi la alta. Dar puiutul e deja mare, asa ca nu-i bai ca incepeti diversificarea. Cat despre schema... pot numai sa-mi dau cu parerea, dar la gluten as zice pas, poti incerca alte cereale fata gluten, zic si eu, in rest, despre supa, aia e la fel la toate gagicile. Cu fructele fara seminte stiu si eu la fel, inclusiv banana...

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

Luna 5

Primul meu Craciun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Iulia Alexandra de Otilia

Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

Citat:
citat din mesajul lui ramonavlas

Prima saptamana:
A doua satamana:

proba suptului nu prea e concludenta daca o faci doar o zi. in unele zile poate manca mai putin, in altele mai mult. ideal e sa o cantaresti saptamanal si sa vezi daca ia macar 120-150 grame. Si al meu mananca putin,cel putin asa mi se pare mie, si cu toate astea in luna a cincea a luat apraope 800 grame! Pediatra mea a spus ca nu conteaza cat mananca, important este ce arata cantarul la cantarirea lunara.

Cum sta cu greutatea?

Oricum, succes cu diversificarea, la 5 luni jumate e ok sa incepi!

Nu sta prea bine nici cu greutatea. Are acum 6.140. A pus doar 100 de grame in 2 saptamani.

Mergi la inceput