Puiuti de Randunici 2008! (474)-INGERASULUI ILINCA
Raspunsuri - Pagina 17
ramo_cata spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui clauclau Ramo, spor la invatat, faci 4 ani? ![]() mami de 2 minuni, Razvan (11.01.2002) si Rebecca (25.02.2008). |
zozela spune:
Fetelor,e bine Flori.Doar ocupata!Pfiu!Doamne-ajuta!
Mamica lui Mihai si a Mariei 
ramo_cata spune:
| citat din mesajul lui zozela Fetelor,e bine Flori.Doar ocupata!Pfiu!Doamne-ajuta! |
ma bucur ca-i bine...ma pregatesc sa plec acasa,va
pe toate..pe maine!!!
Olgutzika spune:
Zoze, prospectul Rotarixului: http://www.farmaciiledona.ro/produse/vaccin-rotarix-rotavirus-per-os-gsk-I39479.pdf , unde zice ca "Prima doza poate fi administrata incepand de la varsta de 6 saptamani.
Cele doua doze ale vaccinului trebuie administrate pana la varsta de 24 saptamani, desi este de preferat sa
fie administrate inainte de varsta de 16 saptamani."
Al Synflorixului: http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000973/WC500054346.pdf Peste doi ani nu se face, deci Sofiei ii fac obligatoriu Prevenarul 13, dar inainte de gradi.
Bine ca e ok Flori!
Naty, iti tin pumnii, sa iasa toate cum nu se poate mai bine! Tu la grupa o vei inscrie pe Iulia la toamna? Mica sau mijlocie? Cu alte cuinte...la ce varsta va merge la scoala ( asa cum e in capul meu acum, ca scoala incepe cu clasa I
)? 7 ani si jumatate sau 6 ani si jumatate?
Olga mami de
Vlad-Alexandru si
Ioana-Sofia
natynic spune:
Olga, poate-s eu
dar nu vad legatura dintre grupa de inscriere si mersul la scoala...In orice caz, nu odau la 7 ani jumate ci la 6 ani jumate, mi se pare o varsta ok, nici prea devreme nici prea tarziu, asa am fost si eu data la scoala (ca doar suntem nascute in aceeasi perioada Iulia si cu mine
)-iar eu de scoala m-am indragostit din prima secunda si m-am adaptat f usor si m-am cumintit-lagradi fusesem o pacoste dar, cum mai scriam, eu am detestat gradinita. Acasa ii aveam la "dispozitie" pe bunici si pe sora bunicii si nu pricepeam ce sens avea sa ma duc acolo in loc sa stau cu ei. Imi amintesc clar ca aveam perceptia asta (poate e si unul din motivele pt care aman la Iulia gradi, desi eu n-am nici pe departe la dispozitie ajutoarele pe care le-a avut acasa, gratis si neconditionat, mama mea). In schimb eu scolii i-am perceput rostul si farmecul din prima clipa.
Deci despre grupa nu stiu, o sa merg oricum peste vreo luna-doua ca sa discut din timp acolo si oi vedea. Dar pana atunci trebuie sa-mi schimb serviciul; si multe vor depinde de asta.
luny spune:
hello!
ce ma bucur ca e bine Siluan!!
naty hai ca mai ai putin si te inzdravenesti, si apoi se aseaza si restul
.. daaa, am uitat sa pove de conversatia durere a copiilor, fiecare cu ce-l durea, dar nu se dadeau batuti, am ras sa lesin
.. Normal, ca Muf zicea ceva de masini![]()
zoze si eu ma intrebam ce-o fi cu Alice, ma bucur ca e ok..
Iubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
VALENTINA C spune:
Naty, legatura dintre inscrierea la gradi si plecatul la scoala e cat se poate de clara: Daca intra in grupa mica la 3 ani jumatate, va face la gradi: mica, mijlocie si mare. Iar daca tu vrei sa mearga la scoala la 6 ani si jumatate, nu va mai avea timp sa faca grupa pregatitoare, care e destul de importanta.
Pe de alta parte, legea noua zice ca grupa pregatitoare se muta la scoala ca si "clasa 0" din septembrie 2012. Deci, copiii vor pleca din gradinita la 5 ani si jumatate, in cazul tau. Inca nu se stie ce se va face in clasa asta 0 si cine o va conduce
...Deci trebuie luata si chestia asta in calcul
natynic spune:
| citat din mesajul lui VALENTINA C Naty, legatura dintre inscrierea la gradi si plecatul la scoala e cat se poate de clara: Daca intra in grupa mica la 3 ani jumatate, va face la gradi: mica, mijlocie si mare. Iar daca tu vrei sa mearga la scoala la 6 ani si jumatate, nu va mai avea timp sa faca grupa pregatitoare, care e destul de importanta. Pe de alta parte, legea noua zice ca grupa pregatitoare se muta la scoala ca si "clasa 0" din septembrie 2012. Deci, copiii vor pleca din gradinita la 5 ani si jumatate, in cazul tau. Inca nu se stie ce se va face in clasa asta 0 si cine o va conduce ...Deci trebuie luata si chestia asta in calcul![]() |
Am inteles. Prin urmare, daca eu o dau la toamna, adica la 3 ani si jumatate, nu am cum sa o dau decat la grupa mijlocie si nu la grupa mica. Crezi ca ar putea fi o problema mare? De neadaptare?...
VALENTINA C spune:
Naty, asa ar fi corect. Insa sunt niste probleme birocratice :
1. grupa mijlocie e deja formata si e posibil sa nu mai fie locuri.
2. nu se primesc copii sub 3 ani, asa ca s-ar putea sa fie obligatoriu la mica.
Cu adaptarea e cam acelasi lucru: fie ca e la mica, fie ca e la mijlocie.
N-ai zis cum a fost la demo? Sau nu v-ati dus?
natynic spune:
Aha...
Ok, daca nu mi-o va accepta decat la cea mica, asta e, va merge la scoala la 7 ani si jumatate...Dupa cum ziceam, la scoala mi se pare mai bine mai tarziu decat mai devreme.
Nu am fost din pacate la lectia demo, in noaptea precedenta facusem 39 de grade, eram mai mult moarta decat vie...Ramane pe altadata, asta e!