Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (55)
Raspunsuri - Pagina 17
ada_23 spune:
mariadan.eu am avut nevoie de ajutor pana pe la 5 luni,dupa o sa inceapa sa priceapa,sa se joace mai mult.O sa-ti fie mai usor ai sa vezi.Ai mei sunt de nedespartit (merg catelus)unde e unul e si celalalt.Ce ai fetite ori baietei?Spor la treaba!eu am si
ada_23 spune:
tzi-tzi eu folosesc niste leganute ,care sunt pana la 18 kg(apoi se pot folosi ca un fel de scaunele tot pt iei,"fotolii")Ii adorm leganati in alea apoi cand au adormit bine ii mut in patuturile lor.Nah sper sa-ti fie de folos.Iei se fac tot grei si o sa ai probleme cu spatele,incearca sa ai grija si de tine.
oliv2 spune:
bun venit noilor mamici si viitoare mamici felicitari pt bb-ii, multa sanatate!!!!!!!
Din pacate scriu cam rar din lipsa de timp, dar aproape zilnic va "urmaresc"!
Bb-ii nostrii sunt bine, au implinit sapte luni, Mihai are 8,150 kg iar Amelie are 7,880. Sunt f activi mai ales Mihai, sta in fundic el singur s-a asezat intr-o zi, a fost f simpatic, se ridica in picioare in patut, merge "in patru labe" palavrageste toata ziua pe limba lui si ii trebuie tot timpul atentie din partea mea.Amelie e o idee mai cumintica, dar are si ea zile cand e tare nervoasa, daca ii trebuie ceva tipa pana ii dai, si stau si ma tot gandesc ce i-ar trebuii, cateodata raman f uimita cand vad ce vroia( de ex un snur de la pantaloni sa-l roada). La capitolul dinti Mihai are doi, Amelie inca nici unul, speram sa nu-i iasa inca caci Mihai a fost tare marait in perioada aceea.
Am inceput si diversificarea, in general mananca, au perioade cand nu vor , dar trec. Eu inca ii alaptez, pe amandoi, au doar o masa de lapte praf cea de seara, sper sa ii mai pot alapta pana spre primavara.
La capitolul bona sau ajutor in casa si eu sunt singura de la inceput cu ei, cu un sot f ocupat, care ajunge seara f tarziu acasa, m-am descurcat, sper sa ma descurc si in continuare, nu e usor, cat sunt mici e mai simplu cu cat cresc cu atat dorm mai putin ziua, le trebuie mai multa atentie, dar daca sunt sanatosi timpul trece , nu imi vine sa cred ca au 7 luni.Noi iesim afara aproape zilnic, exceptie facem cand e f frig afara (peste -6, -7) ne-a facut f bine atat lor cat si mie.
E greu cu 2 copii, dar e f frumos, cand ii pivesc cum se joaca impreuna de pe acuma , cum se mangaie unul pe celalalt, isi fura jucariile sau suzeta, isi zambesc, e minunat!
Inchei caci s-au trezit, trebuie sa papam si sa iesim la plimbare, a iesit soarele!
Weckend placut!
Livia mami de Amelie si Mihai
sugubina spune:
mariadan si pe mine ma doare cand plang amadoo..si ma simt vinovata ca o iau pe una si pe alta o las, da ce sa fac, sunt si zile/ore in care sunt singura cu ele, ca nu am pe nimeni sa vie constant.
Oliv ce frumos povestesti tu cum se joaca ei! Deabia astept sa fie si Puficele asa mai mari si sa se joace. Deocamdata suntem doar la etapa in care isi manca manutele una alteia..
sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna
elenacatalin spune:
buna fetelor,
piticii mei adorm si singuri, si la noi in pat si apoi ii mutam in patut si in balansoar...depinde de cat de maraiti sunt. oricum mi-am propus sa nu ii legan pe picioare si sper sa reusesc.
in schimb nu prea se privesc unul pe celalat, sunt total indiferenti unu cu celaltat...oare de ce? vi s-a intamplat vreuneia asa ceva?
eu ajutor am din partea mamei dar doar dupa ora 15 si in weekend, k pana atunci lucreaza, bunica mea, in ciuda faptului k are 80 de ani, ma ajuta cu mancarea si cu spalarea biberoanelor :D si o mai las din cand in cand sa ii mai supravegheze k sa mai fac si eu una alta.
in ceea ce priveste bona, si noi ne gandim serios la treaba asta, mai ales ca as vrea ca din septembrie sa ii reiau activitatea si atunci categoric va fi nevoie. vroiam sa chem pe cineva pt inceput part time, pana ajunge mama de la servici si de cand voi incepe eu munca sa ramana pana seara.
va pup si va doresc o zi cat mai placuta,
elena Radusi Tudor 26.11.2010
ANUSKKA spune:
Neata si oduminica frumoasa.Si eu abia astept sa se joace fetele intre ele.Pana acum nu le-am prea pus una langa alta,mi-a fost teama sa nu-si scoata ochii,sa se zgarie,dar cred ca am gresit,tre sa se invete una cu cealalta.
mamica de Aniela si Daria 27.09.2010http://www.photoworks.com/webshots/getphotos?url=http%3A//www.photoworks.com/my-photoworks/projects%3Fsource%3Dpw_ws%26sort%3Dcreated_date
ada_23 spune:
Fetita mea a fost bolnavioara si si-a dereglat somnu.inainte se trezea noaptea numai daca scapa suzeta ,i-o bagam in gurita inapoi si adormea.Acum se trezeste si se ridica in picioare in patut aproape din ora in ora ,ma duc la ea ii dau suzeta si se uita la mine(asteapta sa o iau in pat la noi),daca plec din camera lor plange dupa mine.Ce ma sfatuiti sa fac ,nu stiu cum sa mai procedez.
manumanu spune:
ADA, si noi am patit asa si s-a reglat de la sine pana la urma... a fost greu, am dormit la ei in camera. De fapt si acum mai dorm a doua parte a noptii la ei in camera, pt ca se mai scoala intre 5 si 6 si cer laptic. Fata era mai agitata in somn si la noi, dar multe s-au rezolvat dupa ce i-am scos suzeta (pe la 1 an si 8 luni). Inainte de asta adormea in brate, in brate voia sa-i dau laptele de seara, apoi o puneam in patut cand era pe jumatate adormita si adormea ea. Dupa ce i-am scos suzeta, a inceput sa se ceara in patut de la inceput, plus ca nu se mai trezea noaptea.
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
manumanu spune:
Am mai vrut sa scriu si eu ceva la subiectul cu ajutoarele... Eu am fost constienta de la inceput ca o sa am nevoie de ajutor, motiv pentru care la 1 luna dupa ce am venit acasa am angajat o bona, plus ca noaptea mai veneau mama si soacra. Si eu sunt din aia cu "pitici", adica suportam greu pe cineva in casa atatea ore, si acum sunt la fel, dar m-am adaptat, pentru ca am nevoie de ajutor. Asta e... Acum dupa ce o sa-i ducem la gradi, o sa se reduca semnificativ "invazia" din casa si o sa-mi regasesc si eu linistea. O sa mai vina bona doar cand suntem plecati in delegatii in weekend si o femeie la curatenie 1 data pe saptamana.
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008