Exista copii dificili?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

LadyJ, fetita are 10 ani.
Este introvertita, rece - in sensul ca nu pupa, nu imbratiseaza -, dar in acelasi timp este sufletista? si ia vini asupra ei, intoarce vorba cu obraznicie dar, argumentand destul de logic pana in panzele albe, nu imparte absolut nimic din ce este al ei.
Nu se joaca decat cu copiii care fac ce spune ea. Daca nu gaseste astfel de copii nu se mai joaca.
Pleaca brusc din mijlocul jocului fara o vorba.
Este nepasatoare fata de consecinte.
Are o incapatanare dusa la extrem.

La scoala a avut o profesoara cu mare exprienta, foarte stricta careia i-au trebuit 5 luni de zile pana sa o faca sa nu-i mai raspunda - sa nu-i intoarca vorba.
Le-a sugerat parintilor sa o dea la o scoala stricta cu program strict, prelungit, pentru ca altfel se va pierde.

Leit-motivul ei preferat este: "Eu ma numesc X si sunt asa, si vreau sa fac asa si asa voi face indiferent ce zici tu."

A avut carii si nu a putut nimeni sa o faca sa deschida gura. S-a rezolvat cu anestezie generala.
Bolnava fiind am dus-o la doctor. A durat o juma de ora pana a deschis gura sa-i ia exudat. Trebuia analiza de urina si nu a vrut sa faca pipi. Mi-a spus ca este constipata si ca ea nu face niciodata pipi inainte de treaba mare. Am stat cu ea 2 ore in spital timp in care a baut 5-6 pahare cu apa. Degeaba.

Intr-o zi a hotarat ca va fi vegetariana. Dar, nici nu-i plac legumele si deci nu le mananca. Mancarea ei era Nutela pe paine si floricele. Nimic altceva. Spre disperarea parintilor.
Eu i-am cumparat atunci alge uscate, la misto. Pe care le-a mancat spunand ca sunt foarte bune. Bleah!

Parintii sun OK. O familie normala.
Vina tatalui este ca atunci cand ii intoarce vorba el se minuneaza de cat e de desteapta si ii spune ca se face avocat.
"Vina" mamei este ca e introvertita si ca oricate imbratisari i-ar da, fetita nu le poate acumula la reala lor valoare.

In momentul de fata sunt depasiti.

Eu o iubesc nespus de mult.
Fii-mea la fel.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Are legatura si cu mediul, pentru ca daca numai familia si eventual terapeutul ii spune unui copil ca vaca e neagra dar in rest societatea (cateva zeci de oameni) zice ca e roz ajungi ca Mesterul Manole: te uiti neputiincios cum ce construiesti ziua pare ca se darama noaptea.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

http://barcapevaluri.blogspot.com/

Scuze, n-am citit pana la final, nu stiu nici daca apuc sa o fac...
simali dupa ce cineva ii va arata si el va vedea, ca vaca aia e neagra, nu va mai uita ce a vazut.
Spusul nu-i suficient. De ce v-ar crede?!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

O fi intamplator dar nu cred ca e lipsit de lagatura...legatura intre lipsa 'spiritului crestin' si 'gradul de dificultate' al unui copil. Un copil ateu e un copil care nu se teme, un copil care isi asuma riscul de a sfida o divinitate careia i se atribuie puteri supranaturale...iti dai seama ca nu va avea nicio ezitare in a-si sfida parintii.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Te contrazic. Un copil ateu e un copil care gandeste cu propriul cap si, dintr-un anumit motiv logic pentru el, nu crede in povestile religioase.
Mai poate fi un copil care vrea sa se opuna parintilor prea preocupati de religie, in defavoarea lui.
Sau poate e un copil care s-a suparat pe divinitate. A fost dezamagit de ea.
Sigur insa e un copil care se si teme, ca orice copil. Doar nu crede ca religia ii poate alunga fricile si-l poate proteja.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Ar trebui pus pe usa frigiderului: Lasati copiii sa fie ei insisi! Si din cind in cind, atunci cind simtim teama si nevoia de a regulariza peste masura, sa citim ce scrie si sa ne aducem aminte ca el nu e eu si nici nu va fi vreodata!

Exact Nelia. Frica ii impinge pe parinti la tot soiul de intruziuni mai mici sau mai mari. Ba chiar din frica ajung, de multe ori, si sa urle si sa-si loveasca copiii...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Eu nu cred ca exista copii dificili, doar parinti depasiti

Da, cred ca exista copii dificili. Eu stiu o fata (acum are 19 ani, eu am cunoscut-o la 12, care nu s-a inteles cu nimeni niciodata: nici cu parintii, nici cu parintii vitregi, nici cu sotul matusii ei (care nu o vroia la ei in vizita deloc), acum are alt tata vitreg, nici cu ala nu se intelege; parerea mea e ca nu prea e 'logic' ca 5-6 adulti sa fie ei toti cei cu problema... deci, ma gandesc, totusi, ca problema e ea.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Poate ca acum problema e la ea. Dar nu la fel stateau lucrurile cand a aparut pe lume si, probabil, cineva i-a "daruit" problema asta undeva pana la 12 ani, cand ai cunoscut-o tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

O fi intamplator dar nu cred ca e lipsit de lagatura...legatura intre lipsa 'spiritului crestin' si 'gradul de dificultate' al unui copil. Un copil ateu e un copil care nu se teme, un copil care isi asuma riscul de a sfida o divinitate careia i se atribuie puteri supranaturale...iti dai seama ca nu va avea nicio ezitare in a-si sfida parintii.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Un copil ateu e un copil care are posibilitatea de a alege sa nu ii fie frica. Un copil crestin creste cu FRICA! Frica de pedepse. Eu as prefera ca fetita mea sa 'fie cuminte si ascultatoare' din respect si din convingerea ca mami si tati stiu ce spun'fac'o invata, decat cu frica de pedepse. Eu vreau sa ma respecte copilul meu, nu sa ii fie frica, nici de mine, nici de altcineva. Eu sunt hotarata sa ii spun exact ce gandesc eu despre Dumnezeu si apoi ea va avea libertatea de a crede ce doreste ea, ceea ce crede ea ca i se potriveste. Daca vrea sa creada in Dumnezeu, o voi sprijini 100%, daca ea va fi ca mine, (50% crestina, 50% Toma necredinciosul), atunci, si mai bine, dezbatem impreuna.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Ani de zile am fost convinsa ca exista copii dificili.

Eu am crezut ca asa-s toti, dificili

Citat:

Si totusi... cunosc o fetita dificila.
De vina e felul ei de a fi, temperamentul, personalitatea in proportie de 80%. Restul de 20% apartine parintilor.
Este de o inteligenta remarcabila, insa nu vrea sa se supuna absolut nici unei reguli.
Este greu de abordat cu ea orice metoda.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Hmmmm... inteligentele remarcabile au un cusur: gandesc...
Nu cred in procentele astea. Cum le-ai estimat?

Edit: am citit si restul... E trist ce povestesti despre fetita.
Parintii nu sunt OK. Cred ca pur si simplu nu isi dau seama ce au gresit si nu stiu ce sa faca. Ce parere au despre consiliere? Mai e timp sa indrepte ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:

Te contrazic. Un copil ateu e un copil care gandeste cu propriul cap si, dintr-un anumit motiv logic pentru el, nu crede in povestile religioase.
Mai poate fi un copil care vrea sa se opuna parintilor prea preocupati de religie, in defavoarea lui.
Sau poate e un copil care s-a suparat pe divinitate. A fost dezamagit de ea.
Sigur insa e un copil care se si teme, ca orice copil. Doar nu crede ca religia ii poate alunga fricile si-l poate proteja.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Ah nu! Nu am vrut sa spun ca nu se teme de nimic. Ci ca nu se teme in sensul ala religios. Dar stii ca multi adulti se declara religiosi pe principiul 'si daca totusi exista? de ce sa risc?':)))). E totusi o dovada de curaj din partea unui copil sa spuna cu voce tare 'eu nu cred in Dumnezeu!'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Eu nu cred ca exista copii dificili, doar parinti depasiti

Da, cred ca exista copii dificili. Eu stiu o fata (acum are 19 ani, eu am cunoscut-o la 12, care nu s-a inteles cu nimeni niciodata: nici cu parintii, nici cu parintii vitregi, nici cu sotul matusii ei (care nu o vroia la ei in vizita deloc), acum are alt tata vitreg, nici cu ala nu se intelege; parerea mea e ca nu prea e 'logic' ca 5-6 adulti sa fie ei toti cei cu problema... deci, ma gandesc, totusi, ca problema e ea.

_

Poate ca acum problema e la ea. Dar nu la fel stateau lucrurile cand a aparut pe lume si, probabil, cineva i-a "daruit" problema asta undeva pana la 12 ani, cand ai cunoscut-o tu.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mda, ai dreptate; stii care cred eu ca e problema? Sistemul de justitie din Canada, si cretinatatea de concept numit 'split custody'. De la 4 ani, cand parintii ei au divortat, ea a fost mereu un yo-yo intre casa (casele, ca zice ca s-a mutat maica-sa de vreo 4-5 ori) mamei si cea a tatalui. Si, bineinteles, egoismul parintilor, care cred ca au gandit doar ca ei vor sa aiba copilul langa ei, fie si jumate de timp, si nu s-au gandit la ce inseamna asta ptr. copil.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Va recomand din suflet Bruce Perry, "Baiatul care a fost crescut ca un caine". Nu stiu daca se gaseste in romana, dar pentru cine stie engleza, merita citita.
Desi in carte sunt prezentate niste cazuri sfasietoare de abuz extrem, Dr Perry explica foarte frumos si pe inteles care e legatura dintre cum e tratat copilul in primii ani de viata si dezvoltarea "sistemelor" creierului. O sa vedeti in alta lumina "copiii dificili", si de ce de multe ori, un adolescent foarte inteligent are mari deficiente la capitolul afectivitate si maturitate emotionala.

I am alive and I am here forever
Michael Jackson

I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury

Mergi la inceput