Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 4
ALEXA1985 spune:
Buna dimineata ,
Vin si eu cu vesti. Luni la control bebelina avea 5.930 kg. Are si ea dermatita, dar acum data cu crema de la Avene Trixera vad ca i-a trecut. Si la gat tot de la crema asta i-a trecut , plus ca i-am mai dat si cu baneocin.
Imi acordati si mie un vot?
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0 pt alx si
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=1 pt an
Mami de ANDREEA LAVINIA 1.10.2010
Elfica spune:
Buna dimineata! Am citit si eu din urma si va , urandu-va sa aveti o zi frumoasa! Si o noapte de asemenea, mai ales celor care va lipseste somnul de noapte!
Cateva ganduri in urma lecturii:
A mea regurgiteaza foarte mult, dar numai ziua, ca se agita, da din maini si din picioare. Insa noaptea nu a regurgitat aproape niciodata, desi se mai misca, dar mult mai putin. Doar spre dimineata, cand e aproape de trezire se misca si gangureste de zici ca e treaza, dar doarme de fapt. Acum, pe langa batutul pe spate, va mai sugerez sa retineti o metoda, pe care o stiu de la un coleg care s-a confruntat cu asa ceva. Nevasta-sa era verde albastra ca batutul pe spate nu dadea rezultate, iar fata nu respira, a venit el si i-a pus gura lui pe gura ei si a tras aer, o data cu aerul iesind si laptele. Eu ma gandesc ca ori trageti, ori suflati, important e sa se duca de unde a ramas blocat... poate va ajuta si aceasta metoda, e bine sa fiti pregatiti cu inca o solutie de urgenta in caz de Doamne fereste! Eu la Iulia am stat linistita, mi se pare ca se descurca singura. Mama imi tot spune sa fiu atenta la nasul ei, sa nu o sufoc cu sanul. Dar eu am vazut ca daca sanul ii obtureaza nasul, imediat isi desprinde si gura si nasul. Asta nu inseama ca nu am grija de nasul ei :)
De adormit noaptea, o adorm numai intinsa in pat, langa mine. Prima data cand o adorm de noapte (pe la 8-9-10-11, cum se nimereste si cum vrea si ea), dupa ce o adorm, o las inca o perioada (30 min - 1 ora) incat sa adoarma profund si sa nu se trezeasca atunci cand o mut in patul ei. Apoi, cand se mai trezeste noaptea (la 2-3-4), o iau tot langa mine si pana acum cateva zile o tineam tot 30 min., de fapt atipeam si eu si cand ma trezeam, o mutam la ea in patut. Insa de cateva zile am incercat sa o mut dupa 10-15 min si e ok, doarme profund, nu se trezeste. Iar daca deschide ochii, i se lipesc imediat de somnic. Noaptea nu am probleme deloc cu ea. Si de vreo 3-4 zile o adorm in sac de dormit, ca m-ati inspirat voi. Aveam asa ceva, dar nu m-am gandit sa folosesc. Dar daca nu folosesc acum, cat e anotimpul friguros, cand sa folosesc, ca doar nu la vara... Si e super! Inainte o inveleam cu o patura, dar i-o puneam sub maini, sa poata da din ele, astfel incat pieptul ramanea descoperit. Si mainile ii erau mai mereu reci. Acum e ok, are mainile calde, o imbrac foarte subtire in sac, ca e grosut si fac si mai racoare in camera. Mai rau e ca de la termopane fara bariera termica si de la ziduri neizolate, pe langa fereastra s-a facut mucegai. Aerisesc cat pot de des, dar tot nu se usuca zidul si ma gandesc ca mediul nu e deloc bun pt bebe. Am zis ca la primavara schimbam termopanele si poate facem si izolatia, sa scapam. Sper sa nu pateasca ceva micutza pana atunci! Inainte de iarna a curatat tati bine cu un spray super din comert. Dar care miroase mult dupa aplicare si nu ne permitem cu bebe, ca e toxic. Noi curatam inainte sa plecam la Galati, la socri si lasam geamul deschis pana ne intorceam, astfel disparea complet mirosul. Acum insa nu mai putem face asta si "convietuim" cu mucegaiul. Aveti alte idei, cum as putea scapa de el acum? Iarna trecuta a fost, dar parca nu atat de mult...
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010
Olgutzika spune:
Neata, fetelor!
So: aseara a facut febra 38,0, i-am dat un supo cu paracetamol, a dormit si a papat ca de obicei. Stau si azi cu geana pe el, desi pare ok, e vesel, vorbaret...Si ca masuratori: avea ieri, la 10 saptamani, 6050 g si 61 cm. A luat in cinci saptamani 1050 g si 4 cm. Ma uitam ca fix la aceeasi varsta Sof avea 5350g si 57cm.
Sugubina, da, de sterilet mi-a spus si mie acelasi lucru dupa prima nastere. Oricum nu l-as fi vrut, dar imi prezenta optiunile si a aparut si steriletul in discutie. Acum...daca pe mine nu m-a vazut ea...am primit Cerazette, dar nu le iau. M-am intors la Pharmatex-ul meu, e un spermicid, sub forma de ovule sau crema vaginala, cu care m-am impacat excelent de vreo 6 ani incoace ( sarcinile au aparut cand nu l-am folosit , el saracul si-a facut datoria ). Sanatate ratelor! Ce stii de Elena? A nascut?
Nu mai stiu ce mai vroiam sa mai spun, ca am sufletul zob Una din mamicile de la odiseea Sofiei a nascut o fetita fara puls E cutremurator, incerc sa imi ocup mintea cu orice, sa nu ma mai gandesc la ea, la ce o fi in sufletul ei...Of, suntem norocoase cu toate bubele, cu toti colicii si cu toate nemultumirile noastre ..
Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia
misticgirl spune:
Buna dimineata!
Sugubina, eu am cumparat Pufies de la hopa-sus. Am comandat luni seara, marti dim m-au sunat sa ma intrebe daca joi (astazi) e prea tarziu sa-i aduca. Asa ca astept sa ma sune si sa-mi aduca cele doua jumbo-pack astazi Eu am luat nr 3 cred (4-9kg).
Patrick are din nou ochisorul putin inlacrimat Reluam masajul si Nettacin-ul...offff. Saracutul, il deranjeaza, ca se freaca la ochi cu pumnisorul. Acum doarme de vreo 40 min, dar cred ca are dureri de burtica, e cam agitat, se trezeste miorlaind si se screme.
In rest, este foarte incantat de jucarii si de tot ce e luminos, miscator prin casa.
E foarte haios, se vaita de burtica si intre scancete baga cate un zambet la jucarii sau la pereti
Si Patrick a inceput sa aiba balute de alaltaieri, eu sper ca nu este semn de aparitie a dintisorilor. Lui Nicholas au inceput sa-i apara la 4,5 luni si nu a avut dureri mari, febra etc. Baga totul in gurita si aveam multe jucarii pt dentitie, de care era indragostit.
Dosarul pt indemnizatie poate fi depus inainte de expirarea concediului post-natal?
mirunam spune:
Andreea a fost delicios. Am baut jumatate de bidon de apa de satios ce a fost, iar sotul mai are un pic si suge cu bebe din manuta. In concluzie, va recomand sa mancati morcovi dimineata daca vreti sa albiti pana la pranz . Horror si asta e o zi vesela ca in a saptea nu mananc nimic 24 de ore
Elfica, si eu am mucegai iar casa e super izolata... nu inteleg de ce si de unde dat tot s-a facut. Am vazut la televizor ca se gasesc soltii care se pulverizeaza pe perete, din ce am observat filmau la Praktiker dar cred ca poti gasi oriunde. Eu am zis ca ma lupt cu el la primavara, fiind la noi in dormitor, intr-un colt izolat. Ai grija totusi daca miroase si daca e pe o zona maricica nu e deloc bine pentru bebe.
ma duc sa admir pestele pe care il voi manca, cu tot cu oase, la pranz
Nu se mai sacrifica nimeni pe aici cu slabitul, ma simt asa singura si de sambata sotul abandoneaza, de frica sa nu slabeasca prea mult. Precizez ca nu a slabit deloc si are doar 115 kg .
Elfica spune:
Despre suzeta: initial nu am vrut eu sa ii dau nicio suzeta. Dupa plansete de la colici, am incercat, dar nu a vrut ea nicio suzeta! Am luat si de top, ca poate e cauciucul mai smecher :) adica Chicco si Avent. In final, a suportat-o un pic pe cea de la Chico, dupa ce i-am bagat-o putin in miere (doar un strop si pe atunci nu stiam ca e contraindicata!) Doar ca m-am gandit ca diversificarea incepe mai tarziu si ca nu are voie decat laptic si de aceea nu i-am mai dat-o asa! La un moment dat o tinea putin in gura pe cea de la Chicco, singura cat de cat tolerata, dar nu rezista mult, ca ii scapa si plangea si mai tare. Apoi i-o tineam noi cu mana in noptile cand avea colici si nu dormea deloc, dar nu o suporta mult nici asa... Acum nu mai avem colici, gratie Infacolului si nu o mai vrea deloc, ne serveste doar ca suport pt aplicat glicerina pe limbuta. Dimineata ii sterg limba cu compresa sterila cu glicerina, iar in timpul zilei ii mai inmoi suzeta il glicerina si i-o dau cu ceva timp inainte de masa. Voi cum ii dati glicerina? Va ungeti sanul cu ea? Eu m-am gandit ca o inghite prea repede din cauza laptelui care vine imediat si de aceea fac asa, cu suzeta. Si totusi limba ei e tot albicioasa. Oare e de la orice lapte sau numai de la lapte matern? Eu nu i-am dat niciodata lapte praf, dar vreau sa stiu ce ma asteapta, pana cand va trebui sa ii dau.
Roseata la gat a facut si a mea, de la regurgitat, ca se strecoara intre pliuri si eu zic ca o sterg bine, dar uneori masi ramane si o irita. O sterg, incat sa fie curata si apoi ii dau cu Sudocrem, pe care eu il consider f bun. Bepanthenul l-am pastrat pt vara (teoretic se spune ca e cel mai bun, practic nu am verificat), cand caldura o va irita mai mult si si ea va fi mai mare si va face cantitati mai mari de cis si kk.
Elfica spune:
M-am uitat ce solutie anti-mucegai am folosit: Savo! E foarte buna, curata complet, dar si miroase mult timp, ceea ce nu ne permitem. Nu miroase a mucegai, pe mine si pe sot nu ne deranjeaza deloc, dar ne gandim ca bebe e mic si ca poate il afecteaza. Mi-e sa nu pateasca ceva nasol de la asta, gen astm... Daca tu ai casa izolata, oare de la ce o fi? Sotul zice sa aerisesc des, sa se usuce peretii, ca e diferenta mare de temperatura intre interiorul si exteriorul peretelui si de aceea se face. Nu stiu... as vrea insa sa scap de el.
Olgutzika spune:
Elfica, de ce ii dai glicerina? Eu il mai sterg in gurita cu o fasa cu glicerina boraxata, atunci cand are depozite de laptic pe partea interioara a falcutelor. De ce trebuie sa le dam glicerina zilnic?
Miruna, dar cine o sa aiba silueta de invidiat ?
Alexa, wow, ce a crescut printesa!!! Bravo!!!
Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia
misticgirl spune:
Alexa, felicitari pt bebelina grasuta Am votat cu max de puncte ambele poze, succes!
Miruna, te admir pt taria de care dai dovada tinand dieta daneza. Eu nu as putea, nu pt ca nu am vointa, ci pt ca daca nu mananc incep sa tremur, ametesc si apoi lesin. Eu sunt trista pt ca nu slabesc deloc, desi nu mananc mare lucru si nici alimente nesanatoase. Si se mai spune ca daca alaptezi slabesti mai repede... Nu prea fac miscare, in afara de o ora si ceva plimbare zilnica. Ma mai joc cu Nicholas la Kinect, dar e putin. La primavara voi manca numai salate si carne la gratar si voi face miscare multa...sper sa slabesc asa.
Elfica spune:
Sugubina si Misticgirl: Cum platiti pt pampersi: cu cardul sau la livrare? Tot zic ca ma uit si eu pe net si comand, dar pt ca deocamdata mai am pampersi si nu ma streseaza tare, tot aman. Mai dati-mi si mie link-ul o data, sa nu mai stau sa caut. Eu pana acum am folosit doar Pampers, iar ultima data a luat sotul nr. 2 108 bucati cu 7 sute si ceva de mii. Nu stiu daca o fi bine sau nu, dar mi se pare mai ok raportul pret/nr. buc. de la voi si dc spuneti ca sunt si buni calitativ, merita sa incerc.
Simt nevoia sa fac un dus. Incerc, desi fata e treaza, se joaca acum, dar nu stiu daca va mai dura mult starea asta. Cand ies, parca vad ca aud urlete... Am plecat! Va pup! Pe seara sau pe maine! pe toata lumea, mici si mari!