Ghiocei de Martie-Aprilie***293***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Multumesc tuturor pentru urarile de ziua mea!

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu, de Luana, si de ingeras Alma
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

pai bine, ayla, ceva de nu ne dai? :)
imi pare bine ca ai mai trecut pe-aici, mi-era dor de tine

Dau si de baut pentru cine doreste.
Am pus si www.facebook.com/album.php?aid=4674&id=100001925222090&l=1f8a1b1967" target="_blank">cateva poze cu printesa mea pe facebook, mi-am facut si eu cont daca tot primea atatea invitatii pe mail si vad ca multe fete sunt acolo. Doar ca nu ma prea pasioneaza site-ul, desi, se spune ca "daca nu ai cont pe facebook, nu existi". Nah, acum iegzist si io. Putina rabdare ca-s incepator si nu inteleg multe inca.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu, de Luana, si de ingeras Alma

noroc si la multi ani
nu ne-ai zis, cum ai fost sarbatorita? ce fac picuratorii? nu putui s-o vizionez pe luana, nu merge fessebuku de la servici. da recuperez cind ajung acasa

andiaroro, sigur ca ne culturalizeaza ca s-avem spor, ca doar nu pt a forumi trasmite-i, te rog, salutari la echivalent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

salutare fetele!
tot se discuta despre gradi sa va zic si eu cum ne descurcam...nu imi vine sa cred ce usor a fost inceputul. sper sa nu fie linistea dinaintea furtunii. miercuri a mancat putin ca aveau oua favoritele ei apoi am stat cu copii pana la pranz dar si eu acolo. joi a mancat tot, a luat si din farfuria vecinului chiar, apoi cand au plecat la baie m/a chemat sa merg cu ea. i/am zis sa mearga cu lili sa se spele pe maini ca eu o astept acolo si s/a dus. au revenit apoi in clasa dar ptr ca nu plangea dupa mine nu am mai intrat. a stat 3 ore singura si nu a plans deloc. a venit de vreo 3 ori la usa strigandu/ma dar au luat/o repede doamnele.
din pacate noaptea mi/a facut febra, vineri s/a trezit cu mucii pana in gura asa ca am stat acasa.
inca e bolnavioara si dupa o saptamana si maine cred ca mergem iar la dr ca a inceput sa si tuseasca f urat.asa ca nu stiu cand vom merge iar.
saptamana viitoare se vor schimba si doamnele asa ca o vom lua de la capat. sper sa le indrageasca ca pe cele de saptamana trecuta. cand am plecat le/a pupat si le/a imbratisat si ne pomeneste de cateva ori pe zi de ile (lili).

si pentru ca intreba cineva va spun ca la o cresa de stat te costa 6 lei pe zi. la particular e alta poveste...

si va rugam inca o data sa ne votati AICIdaca va place de crina. e poza sil.jpg
multumim!

silvi mama CRINEI

CRINA 1 AN
iun-iul,diverse
la mare

Povestea CRINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Ati citit "Aventurile lui Habarnam"?
Eu sint Habarnam in varinata feminina.

Iar am comis-o si apelez la voi ca s-o remediez. Stiti cartile lui Vladimir, alea cu numerele si alfabetul de mi-au placut mie de mor? No, i-am comandat si lui Ian. Acum mi-au sosit. Uitati ce-am comandat eu :

http://www.edituragama.ro/carti-cu-activitati/carti-de-joc-educative.html

Va rog daca vedeti ce are Vladimir sa-mi spuneti si mie ca i eu vreau. Va rog frumos.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Ina, iertare, dar esti mortala! Pai, apucati-va de adunat si de scazut, ce sa te mai complici cu alfabetul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Pai, eu -daca il dau de la 2 ani- il dau la cresa privata.
Din toamna, la gradinita privata DAR -recunosc - nu mi-am pus problema expusa de tine. E o buna "tema pentru acasa".

Oare, nu-l pot da tot la cresa din toamna, avind doar 2 ani si jumatate? Cam nu ca va fi, apoi, prea mare anul viitor ca sa mai fie la cresa.
Off, mi se pare complicat sa trebuiasca sa repete un an; cred ca ma voi interesa la cresa unde intentionez sa-l dau daca mai sint copii in situatia lui ca sa repete impreuna un an, de preferinta grupa mica; ma gindesc ca e mai ok pt. el sa repete grupa mica decit grupa mare.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ana, la Braila e scurt si simplu. Nu egzista nicio gradinita particulara care sa primeasca copii de 2 sau sub 2 ani. PArca, este una dar primeste tot de la 3 ani. Si atunci tot la cea de stat, trista si inghesuita, cu mamici frustrate (cum ca al meu face cate in luna si in stele, si al meu e cel mai cel, etc.) voi ajunge sa il dau. Asta e...Si desigur ca nici nu am vreo 1000 lei pe luna disponibil sa dau la gradi. Mi se pare jenant si sa ma gandesc la suma asta.
Si p emine ma roade invidia cand vad ca in alte orase, nu neaparat Bucuresti, exista varietate de orice...Eu fiind din Braila fac comparatie cu Galatiul...bine nici in Galati nu curge lapte si miere dar macar vb fetelor ai de unde alege.
Apropo, de asta sunt disperata pana la a-mi infiinta un loc de joaca. In Braila desi figureaza 4 spatii de joaca...Dumnezeule, sunt atat de triste de te apuca depresia. Unul, cel pe car eil vizitam noi cel mai des si era mare si cu de toate s-a "usor modificat, si este in reorganizare" si a mai ramas doar numele de el. Copii normal ca nu rpoea mai sunt pe acolo, ca na, de colorat au si acasa, iar celalte 3 is triste rau...Marti imi venea sa dau fuga pana in Galati sa venim la un loc de jaoca.

Hai ca m-am suparat iar...Va las. MA duc cu colegii la bowling.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Da, si eu m-am gandit ca, daca ar fi mai multi copii in aceeasi situatie, datul la 2 si jumatate la gradinita si repetarea grupei mici ar fi cea mai buna solutie.

Merci de interes! E mare lucru sa mai aud niste variante, chiar imi foloseste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Preiau "lucul de vaietat" de la Anaan, pentru cine are rabdare sa citeasca, iata situatia gradinitelor private de la noi:

Pericolul din gr#259;dini#355;ele bistri#355;ene

Clase supraaglomerate, contracte cu clauze ilegale întocmite cu p#259;rin#355;ii #351;i nereguli cu duiumul - asta se poate g#259;si în gr#259;dini#355;ele din municipiul Bistri#355;a. Unit#259;#355;ile pre#351;colare prezint#259; un real pericol pentru copii, asta în ciuda faptului c#259; la sfâr#351;itul lunii august inspectorul general #351;colar Mihai Mure#351;an asigura c#259; nu vor fi probleme în acest sens.

Problemele din înv#259;#355;#259;mntul românesc se r#259;sfrâng #351;i asupra unit#259;#355;ilor de înv#259;#355;#259;mânt pre#351;colar. Unele gr#259;dini#355;e din jude#355;ul Bistri#355;a-N#259;s#259;ud nu au autoriza#355;ie de func#355;ionare eliberat#259; de c#259;tre Inspectoratul #350;colar Jude#355;ean sau de la Autoritatea de S#259;n#259;tate Public#259;, iar num#259;rul copiilor dintr-o grup#259; dep#259;#351;e#351;te de multe ori num#259;rul maxim admis de legile în vigoare. Mai mult de atât, în unele gr#259;dini#355;e private s-au întocmit contracte cu p#259;rin#355;ii care cuprind clauze abuzive, în care sumele nu se restituie în cazul în care copilul, din motive bine întemeiate, nu mai poate frecventa gr#259;dini#355;a. Probleme se înregistreaz#259; #351;i la capitolul mâncare. În unele gr#259;dini#355;e se servesc micu#355;ilor produse expirate care sunt depozitate necorespunz#259;tor, iar cantinele nu beneficiaz#259; de autoriza#355;ii sanitare.

Gr#259;dini#355;e private cu probleme

Trei dintre gr#259;dini#355;ele particulare din municipiu se înregistreaz#259; probleme grave. Unit#259;#355;ile de înv#259;#355;#259;mânt pre#351;colar, respectiv Asocia#355;ia Educativ#259; Smart (Gr#259;dini#355;a Smart), Asocia#355;ia Umanitar#259; Polixnova (Gr#259;dini#355;a Smile) #351;i Asocia#355;ia Educativ#259; Comenius (Gr#259;dini#355;a C#259;su#355;a cu pove#351;ti) nu sunt înc#259; acreditate, de#351;i acestea func#355;ioneaz#259; la ora actual#259;. Nici m#259;car una din cele trei gr#259;dini#355;e particulare care are încheiate contracte cu p#259;rin#355;ii micu#355;ilor care le-au trecut pragul anul acesta nu dispune de contracte legal întocmite. Conducerea Gr#259;dini#355;ei Smile din municipiu are trecut#259; în contract o clauz#259; abuziv#259; care stipuleaz#259; c#259; taxa nu este rambursabil#259; #351;i se achit#259; integral, indiferent de prezen#355;a copilului la gradini#355;#259;. Clauza contractual#259; este ilegal#259;, deoarece anuleaz#259; dreptul consumatorului de a cere desp#259;gubiri în situa#355;ia în care copilul poate fi bolnav #351;i absenteaz#259; justificat. Ilegalit#259;#355;ile din gr#259;dini#355;ele particulare se #355;in lan#355; în ceea ce prive#351;te #351;i modul de colectare a banilor. În niciunul din cele trei contracte ale gr#259;dini#355;elor, suma total#259; pe care trebuie s#259; o pl#259;teasc#259; p#259;rin#355;ii nu este defalcat#259; pe suma destinat#259; hranei, respectiv pe suma destinat#259; activita#355;ii educative. Gr#259;dini#355;ele Smile #351;i Smart stau, de asemenea, prost la capitolul buc#259;t#259;rie. Niciuna din aceste dou#259; unit#259;#355;i de înv#259;#355;#259;mânt nu îndeplinesc normele în vigoare. Cele trei gr#259;dini#355;e particulare au fost sanc#355;ionate #351;i de c#259;tre inspectorii Oficiului Jude#355;ean pentru Protec#355;ia Consumatorului cu amenzi de câte 1.000 de lei

Gina lu' Ian

Mi-e dor...

Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Diferente cu grupa zero, in afara faptului ca se va face la scoala, este ca va fi obligatorie. Pentru ca inca sunt copii care nu merg deloc la gradinita. iar in clasa intai, intrand si copii cu gradinita si fara, se vede diferenta. Claudiu stie foarte multe lucruri si e numai la grupa mare, urmand sa mai faca 1 an grupa pregatitoare. Imi imaginez cum vor fi in clasa intai, alaturi de el, cu 5 ani de gradinita, copii care nu au fost deloc la gradinita, si cat de greu i-ar fi unei astfel de invatatoare. Alt avantaj va fi in ce priveste programa scolara (mai ales clasa 1), sau asa se spera, ca va fi mult aerisita (chipurile ), iar copiii de grupa mare nu mai trebuie sa stie litere si alte lucruri care acum le invata la grupa pregatitoare, pt ca acestea se vor face la grupa zero la scoala. Nu cred ca va fi obligatorie varsta de 6 ani+ ci frecventarea acestei grupe, dar in cadrul scolii, si nu in cadrul gradinitei.
Nu stiu cat am fost de explicita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi8

si va rugam inca o data sa ne votati AICIdaca va place de crina. e poza sil.jpg
multumim!

silvi mama CRINEI

CRINA 1 AN
iun-iul,diverse
la mare

Povestea CRINEI

Votat! Nici nu stiam de acest concurs. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditapop spune:

Hello, fete
Multumesc cui ne-a votat, sunteti niste dragute
Cine mai vrea sa ne voteze, are link la semnatura si primeste pupici de la Razvan
Inapreda, am vazut ca scrii de Habarnam a fost povestea preferata a copilariei mele, si acum mai am cartea!

RAZVAN IN CONCURS ap.jpg

Mergi la inceput