Ian-Feb2011 - Hai Ache, Lori, Jasmin!!! (170)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monika_bt spune:

EEEEEEeeeeee!!! al doilea baietel pe ziua de azi!!

BRAVO, NASICA ADITZA!!!
BINE AI VENIT, BEBE MIHAI!!!

AI VAZUT MAMICO CA N-A FOST ASA GREU???

Din voia Domnului, a Fecioarei Maria si cu mijlocirea Parintelui Arsenie Boca voi fi mamica. 33s+

Mergi la inceput

PARDON, PARDON...AL TREILEA BAIETEL!!! UFFF...M-AM FASTACINCURCAT!!!

Din voia Domnului, a Fecioarei Maria si cu mijlocirea Parintelui Arsenie Boca voi fi mamica. 33s+

Mergi la inceput

Deci...mi-a venit o prietena (locuieste in alt oras) care lucreaza la un coafor si, in sfarsit, m-am tuns!!! Ma chinui de vreo 10 luni si numai nu reuseam... O sa-mi fac pozici zilele viitoare si o sa va arat... Apoi, m-a sunat vara-mea si m-a anuntat ca-mi trimite scoica ptr bebe + portbebe...fetita ei are aproape un an asa ca nu-i mai trebuie...si asa voi avea si eu ptr ca altfel nu-mi cumparam...

Maine merg la dr la un eco...sper sa fie bine...nu am vazut-o de pe 9 dec 2010...Trebuia sa ma vad si cu Deea dar nu prea cred ca vine ea maine la dr...ar cam trebui sa fie inmormantarea maine...Nu vreau sa ma gandesc ce-i in sufletul ei......Sa dea DD sa fie bine!

Eu ma simt bine...traiasca statul in pat!!! Mai are de stat bebe inca cel putin 4 saptamani asa ca stau in pat la greu...cos, ma uit la TV...Asta este!!!

Buunn...cine vine la rand??JASMIN?? Ca vazui ca Lorich si Mihatp nu au de gand... iar Relusha sigur a nascut de atunci....

deci

HAI, JASMIN!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ROXANA_82_CT spune:

Felicitari Aditza, proaspata mamica! Sa va bucurati de bebe Mihai!

37+ viitoare mamica de Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyleeks spune:

De Shubulina mai stie cineva ceva...??? parca ieri a iesit din spital.
Nu de alta da vreau sa vad poze cu dovada

36 + Kevin Claudiu Daniel

AMR : 24 de zile pana la marea intalnire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adryiii spune:

Monika, deci te-ai infrumusetat foarte bine, ajuta mult la moral.
Ce bine e sa primesti unele lucruri! Scoica de bebe eu chiar cred ca e utila. Si noi o sa o primim de la nasa noastra (speram) dar numai prn februarie, martie (folosita deja de fiica ei). Daca nu oricum vrem a luam un scaun de masina si o sa-l luam de la 0 la 18 kg. Fiind iarna nu cred ca o sa iesim f mult din casa. Cel putin nu la drumuri lungi. Pe primavara cred ca poate sta si scaun.

39 cu Elena Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

MADALINA prezent, ma chinui sa citesc de ieri si sa raspund...

Felicitari mamici fericite Carmen, Adita, Babycry!

Bun venit celor trei baieti cucuieti
Andrei, Mihai si Yannis!

RELUSHA - cred eu ca deja a nascut...

Hai Lorich!
Hai Jasmin!
Hai Miha!
Hai Ache pentru maine!!!

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 35+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Am fost si eu ieri la spital, si mi-au dat drumul, ei deja ma considera la termen. Colul nu l-au masurat si nu-l voi mai masura pana nu mi se declanseaza nasterea (eu una ma bucur ca am scapat de intravaginale care m-au disperat sarcina asta). Au zis ca poate sa fie larg deschis, de-acum nu mai fac nici o manevra, considera bebele la termen si ma lasa sa nasc. NU au vrut nici sa-mi faca eco la inceput, pana nu le-am zis de Patrick ca a fost bolnav saptamana trecuta, de fifth disease, atunci s-au uitat cu atentie peste analize si au vazut ca de fapt nu sunt imuna, secretara doctorului mi-a zis aiurea.
Iar mi-au luat analize si au hotarat sa se uite numai putin la eco la creier si inima lui bb Kevin, astea ar fi afectate in caz ca am contractat si eu boala. Au spus sa le dau telefon pe vineri, dupa rezultatele finale, atunci o sa vada daca am avut sau nu boala, ca de multe ori iei virusul dar nu se manifesta. Este vorba despre parvovirus.
Deci iar stau putin in stress… Desi eco a iesit bine. Cu diabetul totul OK, sunt pacientul model, n-am valori prea mari, respect bine regimul. Si cam astea vestile mele…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

Monika..asteptam [pozici cu noul look
maine vine si la mine prietena mea cea mai buna care are lucreaza la un salon de infrumusetare..si vine sa ma vopseasca,coafeze..o sa fac poze dupa ..sa fim vopsite cand vine bebe

Angie +37

bebe jucaus

amr 7 zile

Mergi la inceput

ACHE – ce ma bucur ca ai intrat, deci pana la urma ramane cezariana… Scoatem motatele pentru joi, acum vreo doua asa de incalzire! Imi pare rau ca n-a venit bebe siingurel, vad ca sunt multi puturosei la Odiseea noastra, dar lasa ca e mai bine asa decat prematuri. Pe mine mereu m-a fascinat numarul asta 13, chiar ma gandeam ca mi-ar place sa nasc pe 13, mai mult februarie... DPN-ul il am pe 13 februarie.

RROX- asa e adaptarea, greu greu. Pe noi colicii ne-au chinuit vreo 3 luni. Eram cam zombie, norocul meu ca eu nu prea sunt cu somnul, desi cand ma ajunge oboseala, parca nu sunt buna de nimic. Ma dispera si mulsul continuu. De pus jos, o ora dupa masa, cand adormea si el putin – nici vorba, ca a avea reflux si voma tot. Eu am invatat incet incet sa dorm cu el, si cate 10 minute atipeam langa el si contau. Apoi mi-am facut loc intr-un fotoliu, din ala recliner, mi-am pus perne sa nu cada copilul de pe mine si dormeam cu el pe burta, in fund, stiam toate programele la TV, am vazut toate episoadele din CSI de pe vremea aia de cate 2-3 ori. Deh, a trecut… de aceea tin cu dintii sa nasc un copilas mai mare si mai puternic de data asta. Desi niciodata nu poti fi sigur ce model capeti. Finuta mea s-a nascut la termen si tot model Patrick a fost.

BEBELU – mult succes, e sigur un puseu de crestere de cateva zile… O sa treaca. La inceput e normal sa faca kk mult pe zi, mie mi-au zis si doctorii si cartile mele, eu eram disperata ca nu facea indeajuns. Asta ma intreba mereu asistenta care venea sa ma controleze, a umplut minim 6-7 pampersi pe zi? Uite traduc din cartea mea pe care mi-au dat-o din spital :

"In primele 6 saptamani, copilul sanatos face pana la 10 kk pe zi. Consistenta e moale, iar culoarea galben- mustar la copii alaptati. Dupa vreo 6 saptamani – frecventa e mai redusa si depinde mult de copil si de alimentatie. In general, vor incepe sa faca cam de 2-5 ori pe zi. Dar copii alaptati pot face si odata pe saptamana. Asta nu inseamna ca sunt constipati. Daca face odata pe saptamana, dar de consistenta moale, e perfect normal. Constipatia exista atunci cand kk este tare, mic si uscat. Fierul poate schimba culoarea – kk poate deveni mai inchis la culoare."

SHINES – of, deja au venit uratii? Aiurea… eu n-am mai avut un an jumate! Si a fost super. Voiam sa ma apuc de bebe 2 si nu stiam cum si cand.

DANGABRIELA – parca tu intrebai de sutien de alaptat, noroc cu tine ca mi-am adus aminte ca n-am. In casa n-am folosit la Patrick, insa cand iesi sunt tare practice. Mi-a luat sotul ieri, si la noi sunt tare scumpe, dar ce sa facem. Alea de la Patrick s-au ingalbenit in dulap, asa ca le-am aruncat, plus ca mi-au ramas mici, acum mi-au crescut mult sanii, da Doamne sa am mult laptic, desi nu e deloc o garantie.

MVB- nu cred ca exista lapte matern – apa chioara, cel putin eu am citit N carti de specialitate pe tema asta. Fetita ta are un anume ritm de crestere, nu toti cresc in acelasi ritm. Laptele la inceput are o consistenta mai apoasa, tine de sete, dupa care urmeaza cel consistent, de « ingrasare » sa ii zicem asa. Dar orice lapte matern are aceeasi compozitie (normal, daca te alimentezi corect). Conteaza foarte mult cum apuca sanul, daca intr-adevar suge, multi bebelusi mititei cum a fost a ta, nu au puterea necesara, mai mult tocaie si de fapt nu inghit nimic. Asta ar fi putut fi o explicatie, nu cred ca pur si simplu laptele tau nu e bun. In primele saptamani- cand am venit acasa, puneam copilul la san si ziceam ca suge, pana a venit asistenta si mi-a zis ca nu suge nimic. El statea si dadea din gurita in gol, nu avea putere sa traga. Trebuie sa apuce areola cum trebuie si sa il vezi cum inghite - gal-gal, pe gat. Dar el nu avea puterea asta. De aceea si noi am trecut la biberon imediat - partial cu lapte de la mine, partial lp ca nu aveam suficient.

Tu faci cum iti este tie mai bine, stiu, ca si eu aveam obsesia asta, sa creasca in greutate. De aceea i-am dat mereu completare lp pana la 6 luni, chiar si dupa ce a inceput sa suga bine si aveam lapte suficient. In primele luni n-am avut suficient, mai apoi as fi putut incerca sa ramanem numai pe san, erau zile cand ii dadeam numai san si zile cand pac- ii bagam biberonul ca eram disperata ca daca nu creste! Dar al meu a fost prematur si era mic tare. Acum sunt hotarata sa ma relaxez si sa nu apelez la lp decat in ultima insanta. Dar te inteleg bine si pe tine si normal ca cea mai importanta e linistea ta. O mama stressata si agitata permanent zic eu ca e mai nociva pentru bb decat un lapte praf.

Cu cresterea in greutate noua ne-a zis asa : pana la 2 saptamani nu e cazul sa te agiti, pana atunci e scaderea fiziologica, isi poate pierde intre 5 si 10% din greutatea initiala. E adaptarea la noul mediu, e efortul – pe care nu-l facea in burtica – de a suge. Dupa 2 saptmani incepi sa calculezi. De atunci incepand – copilul sanatos ia intre 150 de g si 250 g pe saptamana. Dar bine, la noi aici regulile sunt mult mai suple ca in Romania. Si eu ma ingrijoram din orice, si pediatrul mereu ma linistea.

LAURA LUIZA- eu cred ca e dopul…Stai frumusel in patut, daca vrei sa mai stea bebe la caldurica, sa nu se declanseze contractiile. Poti sta fara dop si pana la 2 saptamani.

ABRAMBURIKA – ce bine imi pare ca am gasit mesaj optimist de la tine, multa putere in continuare lui bb Gabriele, dar si tie!!!
Stiu ca e greu, dar optimismul tau o sa-i dea putere, ai sa vezi!
sa fie bine!!

MONIKA - bine ca stai in patut, lasa ca o sa regretam noi acusi vremurile astea...

Mergi la inceput