NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 49
ariadna33 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Asa se intampla daca prin redactii folosesc toata ziua sinistre cand discuta despre acestea. |
sau au facut facultatea la una din facultatile patronului televiziunii...
ariadna33 spune:
acum noi intre noi, mamicile pe forum mai scriem : doctorita, doctoreassa, doctora, desi stim ca nu e corect. Dar unul e limbajul de forum si altul e limbajul oficial, cred ca toata lumea formuleaza corect o cerere "Domnului/Doamnei Director al Institutiei X". Zic si io acum, ca refuz sa cred ca cineva s-ar adresa "Doamnei Directoare"
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariadna33 sau au facut facultatea la una din facultatile patronului televiziunii... ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |
Ca veni vorba:
Prepozitia "din" se foloseste cu substantive la singular, pentru cele la plural - "dintre".
O fata DIN grup este urata.
Una DINTRE fete este urata.
O studenta DIN facultate are bursa.
Este una DINTRE facultatile patronului.
iulianm spune:
| citat din mesajul lui Mediajust Trebuiesc, trebuieste? Cum va suna cuvinte inexistente in limba romana? "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
He, he! "Un singur leac imi trebuieste mie: Sa-i pot vedea pe ceilalti vindecati".
"Banui" se foloseste in Moldova (noastra).
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Mediajust Ca veni vorba: Prepozitia "din" se foloseste cu substantive la singular, pentru cele la plural - "dintre". |
www.romlit.ro/din_i_dintre" target="_blank">Hent!
"[...] presupusa regula reprezinta o incercare destul de recenta de normare a limbii, care nu se bazeaza nici pe uz, nici pe etimologie, nici pe coerenta sistemului lingvistic: autorii si vorbitorii mai vechi si mai noi folosesc, in asemenea constructii, ambele prepozitii. Sintagme fixate în limba - din doua una, intr-una din zile - confirma normalitatea si stabilitatea acestei folosiri: din are in limba romana sens partitiv si nimic nu limiteaza combinarea sa cu un plural."
Mediajust spune:
citat din mesajul lui iulianm
He, he! "Un singur leac imi trebuieste mie: Sa-i pot vedea pe ceilalti vindecati". "Banui" se foloseste in Moldova (noastra). "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Pe Paunescu il justifica prozodia (nu-i mai iesea metrica altfel).
iulianm spune:
Acum daca ai servit scuza asta, poate vor incepe si (edit: unele) mamici pe forum sa vorbeasca-n versuri
.
Mediajust spune:
citat din mesajul lui capcaunul
www.romlit.ro/din_i_dintre" target="_blank">Hent! "[...] presupusa regula reprezinta o incercare destul de recenta de normare a limbii, care nu se bazeaza nici pe uz, nici pe etimologie, nici pe coerenta sistemului lingvistic: autorii si vorbitorii mai vechi si mai noi folosesc, in asemenea constructii, ambele prepozitii. Sintagme fixate în limba - din doua una, intr-una din zile - confirma normalitatea si stabilitatea acestei folosiri: din are in limba romana sens partitiv si nimic nu limiteaza combinarea sa cu un plural." |
Oh! Cunoastem pe doamna Zafiu!
Noi ii ascultam pe cei care chiar au ramas la "Iorgu Iordan"!
(si nu ma provoca!)
(Rad singura prin casa: Tu cand spui "unul din ei" nu te gandesti la rinichi? ca restul, admit, nu este "din", ci "la").
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui iulianm Acum daca ai servit scuza asta, poate vor incepe si (edit: unele) mamici pe forum sa vorbeasca-n versuri "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Doamne ajuta, tot e un castig!
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Mediajust Tu cand spui "unul din ei" nu te gandesti la rinichi? |
Doar daca ma doare unul dintre rinichi. Asta o fi pancreasul?