NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 28
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Desiree2002 Pe mine ce ma innebuneste cel mai cel (unde-i, dom`ne, emoticonu`cu ala de-si smulge paru`din cap... nu am semnul intrebarii, scuze!) e expresia ``Mergem LA Romania``!!! ![]() _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
Asta-i prelungirea din strainatate a lui "mergem la Moldova".
Eu n-am inteles niciodata de ce numai Moldova beneficiaza de constructia asta (n-am auzit "la Dobrogea", "la Ardeal").
corinadana spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui RA
Daca tot esti asa de sigura ca Viviana n-a scris intentionat gresit acest mesaj,ce zici sa mai gasesti tu vreo 2-3 greseli in continut si sa le scoti in evidenta? Nu de alta,dar ar fi pacat sa treaca neobservate! Ingrid "Romania-tinuta umila a splendorii." |
Citeste mesaje scrise intentionat cu greseli si vezi cum s au evidentiat greselile in mesajele respective. Ea nu a avut idee ca a gresit; nu a folosit ghilimele sau litere bold uite.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Alexia27 spune:
Am si eu o durere: " ma duc sa mestecin mancare" in loc de "sa amestec" .
Aaa, si "treling" in loc de "trening".
I am alive and I am here forever
Michael Jackson
I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury
daniela_b spune:
| citat din mesajul lui corinadana ...Citeste mesaje scrise intentionat cu greseli si vezi cum s au evidentiat greselile in mesajele respective. Ea nu a avut idee ca a gresit; nu a folosit ghilimele sau litere bold uite. Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family |
Corina, intreg mesajul este scris intentionat cu ajutorul a mai multor expresii pleonastice. A facut o demonstratie.
Ce sa puna in ghilimele? Tot mesajul?
Pai, Viviana a crezut ca ne-am prins cu totii
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
beshter spune:
corinadana, viviana a scris propozitiile alea caraghioase ca sa ilustreze pleonasmul. Si, probabil, ca un fel de exercitiu - sa vedem daca reusim sa le identificam pe toate. Altfel de ce ar fi scris niste fraze aiuristice, in limba aia de polistiren expandat, in mijlocul expunerii unor probleme de gramatica/exprimare? Uita-te cu atentie si vei gasi cate un pleonasm (ba chiar doua sau trei) in fiecare fraza.
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
adablackcat spune:
| citat din mesajul lui denizel Am impresia ca pireu e regionalism din Ardeal :). Nici pe mine nu ma deranjeaza "pa" in loc de "pe", dar ma deranjeaza "dacat". Numai daca e folosit aiurea. Ada, am zis ca sufar de hipervirgulie :)) si s-ar putea sa nu fie corect cum as scrie eu. As scrie asa: "hai, mai, corap, ca asta cu "pireul"....". ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
Am revenit pe baricade! Deci: in vorbire le auzi virgulele astea? Ca eu nu... Eu zic "Hai mai Corap" fara virgule, fara vreo pauza intre cuvinte. Nu stiu cum e corect.
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
Aradencele alaturi de maria_rubi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC
adablackcat spune:
| citat din mesajul lui viviana Pireu ma enerveaza la culme. Din nefericire este in DEX. mus de ciocolata = spuma (nu crema) de ciocolata. Este o scriere gresita a cuvantului "mousse" din franceza. Eu aveam o profa de mate care spunea "creoane". Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Na ca am scapat cu "pireul" meu!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC
beshter spune:
o chestie pe care nu stiu sigur unde s-o incadrez, cum se intampla si cu 'sincer' ala care ma dispera - probabil la 'fineturi' care nu folosesc la nimic si nimanui - e aia cu 'sunt adeptul/adepta'.
'Sunt adepta marului cu biscuiti', 'Nu prea sunt adepta rochiilor cu buline', 'Nu-s deloc adepta palmutei peste pampers' etc etc etc etc
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
buli spune:
| citat din mesajul lui Mihaelka o chestie pe care nu stiu sigur unde s-o incadrez, cum se intampla si cu 'sincer' ala care ma dispera - probabil la 'fineturi' care nu folosesc la nimic si nimanui - e aia cu 'sunt adeptul/adepta'. 'Sunt adepta marului cu biscuiti', 'Nu prea sunt adepta rochiilor cu buline', 'Nu-s deloc adepta palmutei peste pampers' etc etc etc etc Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz |
eu cred ca asta vine din neasumare - adica evitarea lui "imi place", dar tb sa ne mutam la psi :))))
adablackcat spune:
Foarte multi folosesc "plovor", "plover" sau "plovar". Decat sa scriem "pull-over" poate e mai bine sa folosim "bluza" sau "hanorac". Este un termen romanesc care defineste obiectul asta vestimentar?
"Cafa" e sigur termen din Banat. Va spune o ardeleanca mutata de 8 ani in Banat. In Ardeal e mai folosit "cafeaua", cu caciula pe ultimul a.
Bazar umanitar DC

22.05.2008