NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 27
boticelina spune:
Eu voiam numai sa va spun ca sunt absolut uimita cate poti realiza cu ambitie si determinare.
Il iert pe Hagi, dar restul...????
Monica si
Nancy, 04.07.2008"If you are unware of your choices, then you have none"
Mediajust spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Cum ar veni, "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii, in plm." (adaptare dupa un proverb englezesc) ![]() |
Fix asa!

Mediajust spune:
Boticelina, sugerezi ca "ambitie" si "determinare" sunt sinonime (si impreuna pleonasm)?
karligutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lo_li_Ta Acum vreo 13-14 ani, si n-o sa uit cat oi trai, proful de chimie ne dicta plin de importanta "Alcanii au ..." Si elevii scriau. Si el repeta "Alcanii n-au ...". Si elevii contrariati: "Au sau n-au?" "Scrieti, domne, cum o fi." "Pai cum asa?" Lasa ca vedeti voi, decreteaza omul incantat de propria-i persoana. La sfarsit, cu si mai mare incantare: "Au sau n-au... decat legaturi simple." Tadadam!!!! |

super subiect! ce bine ca macar la acest subiect incearca sa isi faca aparitia doar cei care pretind si probabil chiar stiu (mai stiu) nitica gramatica! imi pare rau ca in regulamentul DC una din reguli ne indeamna sa nu ne luam de gramatica omului care scrie pe la diverse subiecte, dar ce i-as mai lua de mot pe cei care au scris cel putin o data "i-ti" sau "i-mi" cu convingerea ca asa se scrie!
.... dar, deh'... cu sau fara gramatica respectata, daca asta-i litera de "lege" pe acest forum, atunci ne supunem! va salut cu drag! imi place 'despre' voi!
karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_
ALAPTATUL HELPLINE
_
boticelina spune:
Si mai am un of mare: de cand cu denominarea, toate se cumpara in roni. Sunt trista si am facut febra incercand sa explic diferenta dintre RON si leu, USD si dolar...
Monica si
boticelina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mediajust Boticelina, sugerezi ca "ambitie" si "determinare" sunt sinonime (si impreuna pleonasm)? "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Nu sugerez nicio sinonimie, zic doar ca "determinare" nu inseamna "hotarare" in limba romana (asa cum reiesea din context).
Nici nu ma gandisem la asta pana nu am vazut reclama aceea in care Hagi explica cum "cu ambitie si determinare reusesti sa ... blah, bla"
Acum s-a generalizat, si e gresit din pacate...
Monica si
Mediajust spune:
Nu stiu reclama.
Eu "determinare" il inteleg "provocare", nu "hotarare" (ca rezultat al actiunii de a determina, de a produce un efect, de a provoca).
karligutza spune:
Am mai citit cateva pagini si mi-am amintit o fraza recenta pe care mi-a relatat-o o prietena, fraza fiind extrasa din discutia ei cu o alta persoana care i-a scris asa: "am vorbit cu Popeasca si nu mai stia de unde sa ma ieie" 

Doamne ce 'm-am mai ras'
la clipul urmator (cred ca multi dintre voi il stiu deja, dar nu m-am putut abtine sa nu il amintesc si aici pentru ca se asorteaza foarte mult cu "ieie" acela)...
karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_
ALAPTATUL HELPLINE
_
RA spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui corinadana
De parca poti se preintampini DINAPOI!!! Ah! si "viata noastra cotidiana" -deja am priceput care viata-" de zi cu zi". Trebuia sa mai scrii si "in fiecare zi" si eram absolut sigura despre care viata vorbesti :) Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family |
Daca tot esti asa de sigura ca Viviana n-a scris intentionat gresit acest mesaj,ce zici sa mai gasesti tu vreo 2-3 greseli in continut si sa le scoti in evidenta?
Nu de alta,dar ar fi pacat sa treaca neobservate!
Victoria_mami spune:
Pe mine ce ma innebuneste cel mai cel (unde-i, dom`ne, emoticonu`cu ala de-si smulge paru`din cap... nu am semnul intrebarii, scuze!) e expresia ``Mergem LA Romania``!!! 
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!